Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στη Λιβαδειά κ στη Νίκαια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ημεδαπών, που δρούσε από τα μέσα του 2010 και διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων κατ’ εξακολούθηση... αποσυναρμολόγηση αυτών και επισκευή εξ αρχής τρακαρισμένων αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 34 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες αγόραζαν σε πολύ χαμηλές τιμές εκτενώς τρακαρισμένα αυτοκίνητα (Ι.Χ.Φ., τζιπ και Ι.Χ.Ε). Στη συνέχεια, ο συνεργός τους, με τη συνδρομή αγνώστων λοιπών δραστών, αφαιρούσε όχηματα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος από διάφορες πόλεις της χώρας μας, τα οποία μετάφερε ο ίδιος στην πόλη του Βόλου. Ακολούθως, οι δύο συλληφθέντες αποσυναρμολογούσαν το κλεμμένο όχημα και επισκεύαζαν εξ αρχής το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, τοποθετώντας σ’ αυτό κάθε εξάρτημα-ανταλλακτικό του κλεμμένου οχήματος.

Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα μετέφεραν προς πώληση σε μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους μελλοντικούς αγοραστές.

Στο χώρο εργασίας του 27χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί από τη Νίκαια Αττικής και τη Λιβαδειά Βοιωτίας το τελευταίο 10ήμερο. Στον εκεί χώρο βρέθηκαν επιπλέον δύο τρακαρισμένα αγροτικά αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, προκειμένου ακολούθως τοποθετήσουν σ’ αυτά τα ανταλλακτικά μέρη των κλαπέντων οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες έχουν προβεί σε αποσυναρμολόγηση-επισκευή και πώληση τουλάχιστον οκτώ ακόμη κλαπέντων οχημάτων.

Τα αφαιρεθέντα οχήματα κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους παθόντες.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Ερευνάται η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του ιδιοκτήτη της μάνδρας αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ