Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αιφνιδίως οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης.


Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για παρεμβάσεις στο έργο τους, καταγγελία που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για την προέλευση και το είδος των πιέσεων, που τους ασκήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης στην επιστολή παραίτησής τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή τονίζουν:  «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση».

Στην επιστολή τους τονίζουν: «Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας».

Υπογραμμίζουν εξάλλου χαρακτηριστικά: «Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Οι δυο εισαγγελείς, που ζητούν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και οικονομικών εγκλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ