Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όλο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του παιδεραστή

Oι αστυνομικοί είχαν γίνει "σκιά" του γυμναστή για πάνω από 13 μήνες, μέχρι που τον έπιασαν επαυτοφόρω.Oι αστυνομικοί είχαν γίνει "σκιά" του γυμναστή για πάνω από 13 μήνες, μέχρι που τον έπιασαν επαυτοφόρω.
Οι έρευνες για τη σύλληψη του εκπαιδευτικού-παιδεραστή στο Ρέθυμνο είχαν ξεκινήσει περίπου 13 μήνες πριν από τη σύλληψή του και οι αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν γίνει μέρα και νύχτα “σκιά” του, ώστε να καταλήξουν να τον πιάσουν. Ο 47άχρονος γυμναστής όχι μόνο κρυβόταν καλά αλλά δεν έδινε καθημερινά αφορμές για παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η εφημερίδα Πατρίς της Κρήτης, οι αστυνομικοί χρειάστηκε κάποιες φορές να “μαζέψουν” με πειστικό τρόπο “διαρροές” και να δείξουν ότι όλα ήταν φυσιολογικά για να μην αποκαλυφθούν σε μία μικρή κοινωνία όπως αυτή του Ρεθύμνου.
“Ορισμένες φορές πιστεύω ότι τελικά η κοινωνία του Ρεθύμνου δεν άντεχε τόση αλήθεια. Για μας όμως ήταν μονόδρομος παρά την αμφισβήτηση, την πικρία και τις πιέσεις που δεχτήκαμε στην διαδρομή” σχολίασε στην εφημερίδα αξιωματικός που βρισκόταν στον “πυρήνα” των ερευνών.
Το χρονικό
Ήταν πριν από περίπου 13 μήνες όταν στην διάθεση αξιωματικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου έφθασαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας κάποιες γενικές πληροφορίες γύρω από την δράση του 47χρονου προπονητή, Νίκου Σειραγάκη. Οι καταγγελίες δεν μιλούσαν επακριβώς για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά για περίεργη συμπεριφορά του προπονητή σε βάρος των ανήλικων, γεγονός που τους είχε ανησυχήσει και τους ανάγκασε εν καιρώ να τα …αποτραβήξουν από τα χέρια του με κάποιο πρόσχημα.
Κατά το χρονικό διάστημα της παρακολούθησης, αστυνομικοί είχαν γίνει “σκιά” του. Ο 47χρονος έπαιρνε πάντα προφυλάξεις και φρόντιζε να αλλάζει τις τοποθεσίες όπου πήγαινε κάθε φορά τα παιδιά.
Τον έβλεπαν να παραλαμβάνει με το αυτοκίνητο τους μικρούς αθλητές, συνήθως κατά ομάδες των τριών-τεσσάρων παιδιών. Άλλοτε τους πήγαινε σε καφετέριες για να τους ψυχαγωγήσει, άλλοτε σε διαμερίσματα που ανήκαν στην οικογένεια του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επισκέπτονταν ερημικές τοποθεσίες στην περιοχή “Μύλοι”, στο “Ρουσοσπίτι” ή σε παραλίες.
Όλα αυτά γίνονταν απογευματινές και κυρίως βραδινές ώρες και συνήθως Παρασκευές. Στις ερημικές τοποθεσίες ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν χωρίς να τους αντιληφθούν λόγω ακριβώς της ιδιομορφίας των τοποθεσιών που επέλεγε για τις “μυήσεις και τις δοκιμασίες”.
Για παράδειγμα μεταξύ των τοποθεσιών ήταν ένα ξωκκλήσι. Από ‘κει ο 47χρονος είχε την δυνατότητα εποπτείας του μοναδικού μονοπατιού που οδηγούσε στο εκκλησάκι. Έτσι θα αντιλαμβανόταν την οποιαδήποτε κίνηση προσέγγισης. Από την άλλη στους κλειστούς χώρους, δηλαδή στα διαμερίσματα που συνήθως χρησιμοποιούσε, δεν μπορούσαν να έχουν εικόνα του τι γινόταν στο εσωτερικό.
Μέχρι τότε είχαν μόνο υποψίες. Έβλεπαν τον 47χρονο να κλειδώνεται στους προαναφερόμενους χώρους με τους αθλητές, να παραμένουν περίπου μία ώρα και στην συνέχεια τους μετέφερε πίσω στα σπίτια τους.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταγράφουν τις διευθύνσεις των παιδιών ώστε να ξεκινήσει η ταυτοποίηση τους. Ο κλοιός γύρω από την δράση του άρχισε να σφίγγει στις αρχές του φετινού φθινοπώρου. Χρειάστηκαν να δώσουν μάχη για να πείσουν τις δικαστικές Αρχές να εκδώσουν βούλευμα επισύνδεσης για να θέσουν υπό παρακολούθηση το κινητό τηλέφωνο του προπονητή.
Η παρακολούθηση
Σε αυτό συνετέλεσε και η αποστολή ενός ανώνυμου σύμφωνα με την αστυνομία ψηφιακού DVD προς την Εισαγγελία που απεικόνιζε τον Σειραγάκη σε ερωτικές περιπτύξεις με αθλητές του.
Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο DVD, έγκυρες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι αστυνομικοί χρειάστηκε ακόμα και να “παγιδεύσουν” με μικροκάμερες και κοριούς κλειστούς χώρους όπου γίνονταν οι “συναθροίσεις” προπονητή και παιχτών.
Η Αστυνομία ζήτησε την συνδρομή της τεχνολογίας τόσο σε σχέση με το κινητό του τηλέφωνο όσο και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που “διάβαζε” τις διαδικτυακές συζητήσεις προπονητή-μαθητών. Εκτός δηλαδή από την φυσική παρακολούθηση, επιστρατεύτηκε και η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου και των συνομιλιών του στο διαδίκτυο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα των διαδικασιών που είχαν δρομολογηθεί- ότι το περιεχόμενο των συζητήσεων που αντάλλασσαν ο δάσκαλος και τα παιδιά, περιλάμβανε σαφείς σεξουαλικές αναφορές.
Βέβαιοι πλέον για τις νοσηρές συναντήσεις εκπαιδευτικού-μαθητών, οι αστυνομικοί περίμεναν την επόμενη συνάντηση του Σειραγάκη με τα παιδιά, η οποία έγινε στο σπίτι του, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και έπιασαν τον 47χρονο στο κρεβάτι μαζί με δύο 13χρονους αθλητές του.
“Ακόμα και την συγκεκριμένη ημέρα ρισκάραμε. Αξιολογήσαμε την ώρα που συνήθως έμενε με τα παιδιά, το πρόγραμμα του εκτός προπονήσεων σε συνδυασμό με τις ώρες που απουσίαζαν η σύζυγος και τα παιδιά του και κρίναμε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Έτσι κάναμε την έφοδο” είπαν στην εφημερίδα αξιωματικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ