Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο Μέγας Αλέξανδρος κάνει προεκλογικό αγώνα !


Ψηφιζει ο Μέγας Αλέξανδρος;
Όχι μόνο ψηφίζει, αλλά τρέχει για να μαζέψει ψήφους για τον Γκρούεφσκι !
Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε:

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της FYROM, VREME, του οποίου ο υπότιτλος είναι "Ο Αλέξανδρος τρέχει για να πάρει ψήφους" και αναφέρεται στην αρχαιποίηση των Σκοπίων από τον Γρούγιο, ώστε να ενδυναμώσει το εθνικιστικό ντελίριο των συμπατριωτών του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελουσία έξοδος και για... λαθρομετανάστες

 
  
Εθελουσία έξοδος και για... λαθρομετανάστες
Εθελουσία έξοδος (από τη χώρα) για... λαθρομετανάστες, προβλέπεται μεταξύ άλλων στα μέτρα τα οποία αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με συναρμόδιους υπουργούς, σε σύσκεψη αντικείμενο της οποίας ήταν η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, οι «εξοδούχοι» παράνομοι μετανάστες θα επιδοτούνται με το αντίτιμο του αεροπορικού εισιτηρίου αλλά και 200 ευρώ επιπλέον για τα πρώτα έξοδα.  



Ανάμεσα στα μέτρα που συζητήθηκαν είναι η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης, η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από την χώρα και οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Άννα Νταλάρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον επίδοξο αυτόχειρα στη ΛΑΡΚΟ

Έπειτα από περίπου 3,5 ώρες έλαβε τέλος το θρίλερ στην επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ, όταν πρώην εργαζόμενος, σκαρφαλωμένος σε καμινάδα του εργοστασίου και σε ύψος 65-70 μέτρων, απειλούσε να αυτοκτονήσει, καθώς υποστήριζε ότι του οφείλονταν χρήματα από την αποζημίωση.

Τελικά, όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, την πυροσβεστική, εκπροσώπους της διοίκησης, αλλά και των εργαζομένων, ο 35χρονος πρώην εργαζόμενος πείστηκε να μην κάνει πράξη την απειλή του.

Έτσι, κατέβηκε από το φουγάρο με τη βοήθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άσυλο αστέγων και αλλοδαπών - λαθρομεταναστών οι σχολές του κέντρου..!


Το αμφιλεγόμενο εκ μέρους των εκάστοτε υπουργών Παιδείας πανεπιστημιακό άσυλο δεν «φιλοξενεί» στους κόλπους του μόνο τις καθιερωμένες πλέον συγκρούσεις των αντιεξουσιαστών με άλλες φοιτητικές παρατάξεις ή την αστυνομία αλλά και εκατοντάδες λαθρομετανάστες. 

Τα πανεπιστήμια σήμερα αποτελούν πόλο έλξης για τις δραστηριότητες των λαθρομεταναστών παρακωλύοντας αρκετές φορές τις πανεπιστημιακές διαδικασίες.

Με το πέρασμα του χρόνου τα περισσότερα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε πεδίο ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων. Ανθεί το παρεμπόριο στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιείται μεγάλης κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ τις βραδινές ώρες η Νομική Αθηνών μετατρέπεται σε άσυλο αστέγων κυρίως αλλοδαπών.

ΑΣΟΕΕ

Οι λαθρομετανάστες της Πατησίων, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, χρησιμοποιούν μία ακόμη από τις ελληνικές... ιδιαιτερότητες, για να κάνουν την δουλειά τους με άνεση. Ο λόγος για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο προφανώς πλέον ισχύει και για όσους ασχολούνται με το παραεμπόριο.

 Εάν βρεθεί κανείς έξω από πανεπιστημιακές σχολές της πρωτεύουσας, αμέσως αντιλαμβάνεται ένα πλήθος αφρικανών, με τα απλωμένα τους σεντόνια. Θα νομίσει ίσως κάποιος ότι αυτό γίνεται, διότι έχουν ως target group τους φοιτητές, στους οποίους θέλουν να πουλήσουν πράγματα. Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Υπάρχουν δύο λόγοι που βρίσκουμε όλους αυτούς τους παρανόμους γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο πρώτος είναι ότι μέσα σε αρκετά από αυτά αποθηκεύουν την πραμάτεια τους. Ο δεύτερος είναι ότι σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, μπορούν εύκολα να μπουν μέσα σε αυτά, έτσι ώστε η αστυνομία να μην μπορεί να τους προσαγάγει. Το πανεπιστημιακό άσυλο, στην υπηρεσία του παραεμπορίου..!!

 Αρκεί όμως μια βόλτα στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, για να καταλάβει κανείς το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεκάδες σεντόνια μικροπωλητών που εκτείνονται όχι μόνο μπροστά στο οικοδομικό τετράγωνο της ΑΣΟΕΕ αλλά και στα διπλανά του.  

Σεντόνια γεμάτα με προϊόντα, για τα οποία φυσικά κανείς δεν πληρώνει φόρο, ενώ την ίδια στιγμή τα εμπορικά καταστήματα της Πατησίων κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Μπροστά στην είσοδο της νομικής, στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Ακαδημίας και στην Σόλωνος, το ίδιο σκηνικό. Σύμφωνα με κάποιους ακόμη και μπροστά στα Προπύλαια, τα οποία κάποιοι προσπαθούν να θεωρήσουν ως άσυλο, η ίδια ιστορία.

Φοιτητές μας είπαν ότι σε κάποιες σχολές, ιδιαίτερα στην ΑΣΟΕΕ, κάποιοι αποθηκεύουν και τα εμπορεύματά τους μέσα στους χώρους της Σχολής!!


  
Πολυτεχνείο και Νομική

Ταυτόχρονα πολλοί λαθρομετανάστες καταλύουν τα βράδια στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου Γκίνη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το μικρό υπόγειο που βρίσκεται στο εν λόγω κτίριο αλλά και η κεντρική αίθουσα γνωστή για την αρχιτεκτονική της αξία αποτελούν χώρο διαμονής πολλών παράνομων μεταναστών παρά το γεγονός ότι εκεί διεξάγονται  συνήθως οι φοιτητικές εκλογές.

Ωστόσο, όταν η αστυνομία δεν διενεργεί κάποια επιχείρηση «σκούπα», ο εξωτερικός χώρος του πανεπιστήμιου είναι απροσπέλαστος. Χρήστες ναρκωτικών, εκδιδόμενες γυναίκες, λαθρομετανάστες  κατακλύζουν την Πατησίων με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο τα βράδια να αποτελεί «επικίνδυνη ζώνη» για οποιοδήποτε διερχόμενο. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσιμα τέλος για τα περιπολικά της Φωκίδας


Στέγνωσαν από καύσιμα τα περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.


Ο ιδιοκτήτης του συμβεβλημένου πρατηρίου αρνήθηκε να εφοδιάσει τα οχήματα αφού ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους 5 μήνες.
Ο ιδιοκτήτης του συμβεβλημένου πρατηρίου αρνήθηκε να εφοδιάσει τα οχήματα αφού ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους 5 μήνες.
Ευρυτανία και Φωκίδα είναι χωρίς καύσιμα, στην Θήβα η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα, στην Φθιώτιδα τα περιπολικά του πρώτου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με έδρα την Σκάλα Αταλάντης φτάνει στην Λαμία για να εφοδιαστεί. Την ίδια ώρα τα σέρβις έχουν παγώσει. Οι αστυνομικοί κινούνται με αυτοκίνητα φέρετρα και αναγκάζονται να υποχρεώνονται σε φίλους και γνωστούς για να διορθώνουν κάποιες μικρές βλάβες. Πολλά μάλιστα από τα περιπολικά έχουν ακινητοποιηθεί.
Οι αστυνομικοί ξεπερνούν τον εαυτό τους για να προστατεύσουν τους πολίτες. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί σύντομα δεν θα μπορούν να τα καταφέρουν δηλώνει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιφέρεια Στερεάς Γιώργος Μπράνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκαν μέχρις ενός οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ


Πριν από λίγη ώρα υπέβαλε παραίτηση και ο τελευταίος από τους περίπου 300 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Λειτούργησαν όπως ακριβώς επιτάσσει η στρατιωτικού χαρακτήρα διάρθρωση και φιλοσοφία της συγκεκριμένης Ομάδας. Όλοι, μέχρι ενός θέλοντας έτσι…

να στείλουν ένα μήνυμα από τα κάτω προς τα πάνω. Αρκεί το μήνυμα να διαβαστεί σωστά. Γιατί αυτό που κατ’ ουσίαν λένε κάτω από τις ομαδικές παραιτήσεις, είναι δύο συνοπτικά κοφτές λέξεις προς…τις ηγεσίες τους. “Βρείτε τα”.
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μία Ομάδα το ηθικό της οποίας δεν κάμφθηκε όταν τραυματίστηκαν σοβαρά δύο συνάδελφοι τους στις 3 Απριλίου του 2009, από τα πυρά δύο αδίστακτων κακοποιών στην Κυψέλη. Ούτε δείλιασαν όταν τελικά υπέκυψε μετά από εφιαλτικές τεχνητές συνθήκες διατήρησης του στη ζωή του αστυνομικού συμβόλου πλέον για την Ομάδα, Σπύρου Θεοδώρου, δύο μήνες αργότερα.
Αντί να διαλυθούν, συσπειρώθηκαν. Αντί να υπάρξουν διαρροές κι άλλοι φρουροί κι άλλοι αστυφύλακες ζήτησαν να ενταχθούν σ’ αυτή και υπήρξε το πρόπλασμα και το πρότυπο, πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣ. Στην Αστυνομία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κανείς δεν περισσεύει. Ούτε ΔΕΛΤΑ, ούτε ΖΗΤΑ, ούτε κανείς. Αρκεί να το καταλάβει έγκαιρα η άτολμη ηγεσία και να πάψει να εθελοτυφλεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονικά από αύριο τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς


Τα μαθητικά δρομολόγια δεν εκτελέστηκαν σήμερα στην επαρχία Λιβαδειάς,  μας είπε η  Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λιβαδειάς κα Φραγκούλη, γιατί όπως είχε ενημερώσει και εγγράφως την Περιφέρεια ήταν αδύνατο να συνεχιστούν, αφού δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για πετρέλαιο γιατί το Υπουργείο τους οφείλει χρήματα από το 2010.
Μετά την συνάντηση που είχε το  προεδρείο της ομοσπονδίας τους σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ντόλιο, οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα καταβληθούν τα χρήματα και έτσι από αύριο θα δρομολογηθούν και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια τα οποία δεν έγιναν σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψεύτικες οι φωτογραφίες με τον νεκρό Bin laden?


Αυτό το ερώτημα αιωρείται στα δημοσιογραφικά γραφεία παντού, καθώς η απίστευτη ομοιότητα της με μια άλλη φωτογραφία του καταζητούμενου τρομοκράτη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.. Ναι μεν είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά πως είναι δυνατό το ίδιο πρόσωπο να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά τη στιγμή του θανάτου του με μια φωτογραφία που είχε ληφθεί χρόνια πριν; Αν προσέξετε και τις δύο φωτογραφίες φαίνεται καθαρά πως η δεύτερη είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης ψηφιακής επεξεργασίας στο photoshop.
Δεν είναι δυνατό όλες οι λεπτομέρειες στο πρόσωπο του Bin Laden να είναι ακριβώς οι ίδιες με μια φωτογραφία που είχε ληφθεί πάρα πολύ καιρό πιο πριν. Ειδικότερα οι λεπτομέρειες στο στόμα του Bin Laden –το άνοιγμα, τα δόντια το πόσα από αυτά φαίνονται ακόμη και το μήκος της γενειάδας του- να είναι ταυτόσημες με τόσο μεγάλη χρονική διαφορά. Εν ολίγοις δεν είναι δυνατό ο Bin Laden στον επιθανάτιο ρόγχο του να πήρε ακριβώς την ίδια στάση, με την ίδια ακριβώς έκφραση με αυτή που είχε στη δεξιά φωτογραφία!
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν τοποθετήσαμε την αριστερή φωτογραφία του Bin Ladfen επάνω στη δεξιά όπου φαίνεται νεκρός για να διαπιστώσουμε  απλά ότι πρόκειται περί ακριβώς της ίδιας φωτογραφίας.
Image
Image
Image
Image
Image
 Image






Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονικά τα σχολικά του ΚΤΕΛ Θήβας


Το ΚΤΕΛ Θήβας θέλοντας να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο... παρόλα τα προβλήματα της εταιρίας... κατανοώντας τους μαθητές και τους γονείς, και μάλιστα σε περίοδο κοντά στις εξετάσεις... θα μεταφέρει κανονικά τους μαθητές σε όλα τα σχολεία κανονικά.

Δημόσιες σχέσεις ΚΤΕΛ Θήβας
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως έφθασαν στον Μπιν Λάντεν.Ποιοι και τι τον πρόδωσε.Η πρώτη φωτογραφία του νεκρού Οσάμα.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΝΕΚΡΟ



Πως έφθασαν οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις,να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να τον εκτελέσουν;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν η όλη επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ολόκληρα χρόνια και ξεκίνησε με τον εντοπισμό δύο αδελφών,στενών συνεργατών όπως αποδεικνύεται τώρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο άνθρωπος που θεωρείτο ο εμπνευστής της αποτρόπαιας 11ης Σεπτεμβρίου, δεν κρυβόταν σε κάποια σπηλιά του Αφγανιστάν,αλλά σε μία εύπορη πόλη του Πακιστάν,κοντά στη πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Πριν από δύο χρόνια, η CIA είχε προσδιορίσει την τοποθεσία όπου ο Μπιν Λάντεν κρυβόταν.Τον περασμένο Αύγουστο η περιοχή αυτή είχε περιοριστεί σε μια ζώνη περίπου 35 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Σ΄ αυτή τη ζώνη εντόπισαν μία έπαυλη που τους τράβηξε τη προσοχή.

Οι τοίχοι της ήταν πολύ ψηλοί ,κοντά στα 20 μέτρα καλυμμένοι με συρματοπλέγματα. Η είσοδος γινόταν αυστηρούς περιορισμούς. Το κύριο μέρος της κατοικίας ήταν τριώροφο, αλλά είχε λίγα παράθυρα. Η οικονομική του αξία αποτιμήθηκε σε περίπου 1 εκατομμύρια δολάρια και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμμία τηλεφωνική σύνδεση ή σύνδεση που να έχει σχέση με το διαδίκτυο.

Τα δύο αδέλφια που φέρονταν ως ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία γνωστή πηγή εισοδήματος που να δικαιολογεί τέτοια έπαυλη.Η CIA έμαθε επίσης ότι υπάρχει μια οικογένεια που ζει μαζί τους. Αυτή ήταν η οικογένεια Λάντεν.

Έως το Φεβρουάριο, η CIA είχε πειστεί ότι αυτή η έπαυλη ήταν το κρυσφήγετο του Μπιν Λάντεν και τον Μάρτιο ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να προεδρεύει σε μια σειρά συσκεψεων. Στην τελευταία από αυτές, στις 29 Απριλίου, έδωσε την εντολή να γίνει η επιχείρηση.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε τον σχεδιασμό.Τα ψηλά τείχη έκαναν την επιχείρηση επικίνδυνη. Ωστωσο με μια χειρουργική επέμβαση που κράτησε 40 λεπτά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο γιός του έπεσαν νεκροί.Νεκροί είναι και τα δύο αδέλφια που φέρονταν ως οι ιδιοκτήτες της έπαυλης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομπάμα: «Ο Μπίν Λάντεν είναι νεκρός»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.

Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε τρεισήμισι λεπτά ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του

Θεσσαλονίκη
Πέντε χιλιάδες πεντακόσιοι ογδόντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας σε όλη την Ευρώπη το 2010, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα ο αριθμός των νεκρών από επαγγελματικά ατυχήματα έφτασε τους 94.

Οι αριθμοί της Eurostat, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), για την Ελλάδα, είναι αποκαλυπτικοί και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή τη χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Στόχος του φετινού εορτασμού ήταν η ευαισθητοποίηση κυβερνήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία, την πρόληψη και τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Σύμφωνα ακόμη με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, το 2010 πέθαναν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) 159.500 άνθρωποι, λόγω επαγγελματικών ασθενειών. Με βάση τον αριθμό αυτό, εκτιμάται ότι κάθε τρεισήμισι λεπτά, ένας εργαζόμενος στην ΕΕ χάνει τη ζωή του από αίτια, που σχετίζονται με την εργασία.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν στοιχεία στην Ελλάδα για την καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών. «Δυστυχώς, υστερούμε πολύ στον τομέα αυτό, καθώς δεν έχουμε υιοθετήσει ως χώρα τα σχετικά ευρωπαϊκά κριτήρια, είναι λίγες οι ασθένειες που αναγνωρίζει το ΙΚΑ ως επαγγελματικές και δεν υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησής τους», αναφέρει ο Γιάννης Δραπανιώτης, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), ενός μη κερδοσκοπικού θεσμού, με σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο σχετικός κατάλογος του ΙΚΑ αναγνωρίζει μόνο 51 επαγγελματικές ασθένειες, ενώ τα κρούσματα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ανέρχονται ετησίως σε 40. Από την άλλη πλευρά, καταγράφονται 9.000 πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο στο ΙΚΑ, λόγω διαφόρων νοσημάτων».

Σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα επαγγελματικά ατυχήματα στην Ελλάδα, τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποκαλύπτουν ότι έφτασαν τα 94 το 2010, τα 113 το 2009, τα 142 το 2008, τα 115 το 2007 και τα 128 το 2006.

Από την πλευρά του, το ΙΚΑ καταγράφει κάθε χρόνο το σύνολο των ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη, για λόγους περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Σύμφωνα μ' αυτές τις καταγραφές, το 2007, για το οποίο υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σημειώθηκαν 11.812 ατυχήματα, το 2006, 12.845 και το 2005, 13.755.

«Διαπιστώνουμε μια πτωτική τάση στον αριθμό των ατυχημάτων αλλά και των θυμάτων, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλεια τα τελευταία χρόνια και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής», σχολιάζει ο κ.Δραπανιώτης.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ δημιουργήθηκε το 1993 ως προϊόν συναίνεσης των κοινωνικών εταίρων, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΕΣΕ. Στη δραστηριότητά του, μέχρι σήμερα, περιλαμβάνονται τρεις χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή συμβουλευτικής το χρόνο, δύο χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο στα γραφεία του, 25.000 επισκέψεις το μήνα στην ιστοσελίδα του, 2.700 καταγεγραμμένα νομοθετήματα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία και 13.000 εκπαιδευμένοι γιατροί εργασίας, τεχνικοί ασφαλείας και μέλη επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας.

Άλλωστε, στο πλαίσιο των αυτοψιών που διενεργούνται, καταγράφονται επισκέψεις σε χαλυβουργίες, υφαντουργίες και άλλες επιχειρήσεις, εκτιμήσεις πιθανών εργασιακών κινδύνων, μετρήσεις θορύβου, φωτισμού και επιπέδων σωματιδιακής ρύπανσης.

«Δεν είμαστε καταγγελτικός μηχανισμός. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να προσφέρουμε δωρεάν τις συμβουλές μας και να επισκεφτούμε και εμείς επαγγελματικούς χώρους, όταν αυτό μας ζητηθεί», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ και απευθύνει έκκληση για την υιοθέτηση, από εργοδότες και εργαζόμενους, συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων στον εργασιακό χώρο.









ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ