Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα για αγώνα από την ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ταφόπλακα τα νέα μέτρα για τους αστυνομικούς



«Η αποδόμηση της εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής μας ύπαρξης ολοκληρώνεται με το Νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής»

Το νέο Σχέδιο νόμου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που προωθείται προς ψήφιση, ολοκληρώνει την λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος των ένστολων, που είχε ξεκινήσει (1) περίπου χρόνο πριν, απομυζώντας και τα ελάχιστα μέσα που μας επέτρεπε να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ παράλληλα οι περικοπές που προβλέπονται για τις λειτουργικές ανάγκες των αστυνομικών Υπηρεσιών, καταδικάζει αυτές ουσιαστικά σε υπολειτουργία.

Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την παθογενή κατάσταση που δημιουργείται, όταν ήδη οι περισσότερες Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα προβλέπεται, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μείωση πιστώσεων κατά 315,36 εκατ. Ευρώ, τα επόμενα χρόνια, από τα οποία τα 260 αφορούν την μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και το γεγονός της υπαγωγής μας στον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μας μένει τίποτε άλλο εκτός από το να αγωνιστούμε, έχοντας αρωγό μας την ελληνική κοινωνία, η οποία συμμερίζεται την ανησυχία και τον προβληματισμό μας, για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα αγωνιστεί πέρα από συντεχνιακές λογικές, για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη τη χώρα και για όλους τους συμπολίτες μας.
Η Ένωσή μας θα δώσει δυναμικό παρόν, από κοινού με την Ομοσπονδία μας, αλλά και με τις υπόλοιπες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Στερεάς για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην ανερυθρίαστη επίθεση σε βάρος της επιβίωσής μας σε οικονομικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Κύριοι Συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλους ενωμένους να συμμετάσχετε στους αγώνες που θα δώσουμε για την διασφάλιση της εργασιακής και οικονομικής μας ύπαρξης, δίνοντας δυναμικό παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, από κοινού με τις υπόλοιπες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε χρόνο που θα σας γνωριστεί άμεσα, όσο και στο άμεσο κάλεσμα των επόμενων ημερών από την Ομοσπονδία μας.

Κύριοι συνάδελφοι ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                             ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄                                                                            ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε υπόθεση φοροδιαφυγής εμπλέκεται ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ψυχογιός


Σε υπόθεση φοροδιαφυγής εμπλέκεται ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Γ. Ψυχογιός, σύμφωνα με δημοσίευμα στη Zougla.gr που αναφέρει:
Σε μια πρωτοφανή υπόθεση φοροδιαφυγής πρωταγωνιστεί ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του εκλεγέντος (με το ΠΑΣΟΚ) περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Κλέαρχου Περγαντά, ο οποίος φέρεται να έχει εισπράξει 70.000 ευρώ από επιχειρηματία χωρίς να έχει εκδώσει απόδειξη, όπως αποκαλύφθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» με τους Πέτρο Κουσουλό και Θάνο Κολοβό.
Ο λόγος για τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδος και πρώην υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007, κ. Γιώργο Ψυχογιό, δικηγόρο στο επάγγελμα, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα τοποθετήθηκε από τον κ. Περγαντά ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη «Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Α.Ε.».
Από τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της και αποκάλυψε η ραδιοφωνική εκπομπή, το ιστορικό μέλος του Κινήματος έχει εισπράξει την τελευταία τετραετία για παροχή νομικών υπηρεσιών εμβάσματα συνολικού ποσού 70.000 ευρώ, τα οποία έχουν κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς (της Ελλάδος και του εξωτερικού) του ιδίου και της συζύγου του, χωρίς να έχει κόψει απόδειξη, έστω και για ένα ευρώ!
Ως καταθέτης των χρηματικών ποσών εμφανίζεται ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Γκίκας, ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία, όπου διατηρούσε επιχείρηση το 2007 και, όπως λέει, απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Ψυχογιού, προκειμένου να διευθετήσει ορισμένες δικαστικές εκκρεμότητες.
«Με τον κ. Ψυχογιό ήρθα σε επαφή το 2007, επειδή είχα κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις από την περίοδο που ήμουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, υπήρχαν αποφάσεις για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και κάποιες εμπλοκές με την ποινική Δικαιοσύνη. Όταν τον πρωτοσυνάντησα, μου είπε »μην ανησυχείς για τίποτα. Όταν τελειώσουμε από όλα, θα κυκλοφορείς με το κεφάλι ψηλά»» τονίζει ο κ. Γκίκας και συνεχίζει: «ως προκαταβολή πήρε 2.000 ευρώ και στη συνέχεια ξεκίνησα να βάζω σταδιακά στους διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που μου έδινε χρήματα.
Συνολικά, μέχρι σήμερα, δηλαδή σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Ψυχογιός έχει εισπράξει από εμένα 70.615 ευρώ, χωρίς να μου κόψει έστω μια απόδειξη».

Σύμφωνα μάλιστα με τον επιχειρηματία, η τακτική «φοροδιαφυγής» που φέρεται να ακολούθησε ο στενός συνεργάτης του κ. Περγαντά, προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις του, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Οι καταθέσεις που τον «καίνε»
Τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr προκαλούν τεράστια ερωτήματα για τη φορολογική συνείδηση του περιφερειακού συμβούλου, καθώς αποδεικνύουν τη συνεχή ροή εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ζεστό χρήμα που έλαβε για την παροχή νομικών υπηρεσιών, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα παραστατικό και φυσικά δεν έχει «καταχωρηθεί» στις φορολογικές δηλώσεις του κ. Ψυχογιού!
Εκτός από την προκαταβολή των 2.000 ευρώ, στις 27 Αυγούστου του 2007 στους τραπεζικούς λογαριασμούς του περιφερειακού συμβούλου μπαίνει το ποσό των 24.617 ευρώ από την τράπεζα HSBC. Ακολούθως, τον Οκτώβριο του 2007, ο τραπεζικός λογαριασμός του στελέχους του ΠΑΣΟΚ «φουσκώνει» κατά 7.749 ευρώ, ενώ στις 7 Αυγούστου του 2008 σε τραπεζικό λογαριασμό δικηγόρου-συνεργάτη του μπαίνουν άλλα 19.000 ευρώ!


Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισροή χρημάτων συνεχίζεται μέχρι και τον Μάιο του 2009, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου του 2009 κατατίθενται χρήματα σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί ο περιφερειακός σύμβουλος με τη σύζυγό του, οδοντίατρο στο επάγγελμα.
Πηγή: Zougla.gr
/www.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ