Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ...

Οι κρητικοί  έστειλαν εξώδικα στους βουλευτές τους, με τα οποία τους καλούν  να μη ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο(μνημόνιο 2 ) και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους. Τους τονίζουν δε, ότι αν δεν το πράξουν αναλαμβάνουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν.

Κυρία Αγάτσα, κυρία Τσόνογλου και κύριε Τόγια, εσείς τι ακριβώς περιμένετε; Σας δίνεται μία τελευταία ευκαιρία να πράξετε προς το συμφέρον του λαού που σας εμπιστεύτηκε...


Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικά παράνομο και ότι για πρώτη φορά (εν καιρώ ειρήνης) μία χώρα παρέδωσε-παραιτήθηκε από την εθνική της κυριαρχία-ασυλία.  Συνυπεύθυνο σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρα μας θεωρώ και τον κο Γιαννάκη,  γιατί όφειλε όπως και  οι  βουλευτές των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Όσο δεν το κάνουν, είναι συνένοχοι στο έγκλημα !

Σας καλώ, ως Βοιωτός Πολίτης, να μην συνυπογράψετε το νέο μνημόνιο και  να παραιτηθείτε άμεσα από τη θέση του βουλευτή. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε γι’ αυτόν τον τόπο.

Προς ενημέρωσή των πολιτών, αναφέρω  ότι, το παρόν κείμενο εστάλη στους βουλευτές Βοιωτίας και στα δημοσιογραφικά ή μη ιστολόγια του νομού. Προς τους δημοσιογράφους-διαχειριστές ιστοσελίδων-ιστολογίων, αναφέρω ότι, είναι καιρός να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αποφασίσουν τώρα αν θα υπηρετούν τη δημοσιογραφία για την ενημέρωση του λαού ή το προσωπικό τους συμφέρον.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές τα ψέματα τελειώσανε, βγείτε δημόσια και ζητήστε συγνώμη από τους πολίτες της Βοιωτίας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπρώχνουν την Ελλάδα στο γκρεμό

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard and Poor's το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες από "Β" σε "CCC" (Junk).

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μερική αναδιάρθρωση των χρεών της ή σε επιμηκυνση αποπληρωμής.

Το νέο χτύπημα έρχεται μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα και μετά την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας φοροκαταιγίδας.

Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πείθει ότι έχει πραγματικά σχέδιο αποτελεσματικό για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στην ανακοίνωση της Standard and Poor's εκτιμά ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό από το 2012 και οποιαδήποτε συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη βοήθεια θα θεωρηθεί ως ντε φάκτο χρεοκοπία.

Επίσης αναφέρει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, καθώς υπάρχουν έντονες πολιτικές διαφωνίες.

ΥΠΟΙΚ: "Η έκθεση βασίζεται σε φημολογίες"

Η νέα "βαριά" υποβάθμιση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίοι σημείωσε ότι ο οίκος αξιολόγησης παραβλέπει την προσπάθεια της κυβέρνησης και τις διαβουλεύσεις των εταίρων μας για την παροχή νέας βοήθειας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

"Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s γίνεται εν μέσω έντονων φημολογιών και δηλώσεων (στις οποίες και κάνει αναφορά) από εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ. Παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση επίσης παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, καθώς και την βούληση όλων των Ελλήνων να σχεδιάζουμε το μέλλον μας μέσα στην Ευρωζώνη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας".
Πηγή :http://news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ" ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ





Με εκατοντάδες ταινίες και φωτογραφίες με γυμνά αγόρια 2-4 ετών με παιδόφιλους είχε γεμίσει ένα στέλεχος ξενοδοχείου τους τέσσερις σκληρούς δίσκους στο σπίτι.
Στα 31 του χρόνια είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια, ένα πρόγραμμα με το οποίο αγόραζε και πωλούσε σε κάθε ενδιαφερόμενο βίντεο και εικόνες παιδικής πορνογραφίας, σαν να είχε ένα διαδικτυακό video club...
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς "έπαιζε παιχνίδι" με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Άλλαζε πολύ συχνά ψευδώνυμα, ενώ "έμπαινε" κι "έβγαινε" σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στην προσπάθεια να τους μπερδέψει. Εκείνοι όμως κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ψηφιακά και, μετά από εισαγγελική άδεια, μπήκαν στο σπίτι του και βρήκαν το πορνογραφικό υλικό.
Αυτό τώρα που διερευνούν οι αρχές εάν το υλικό προέρχεται από την Ελλάδα ή όχι.

Του Μανώλη Ασαριώτη
blokoteam.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη φωτογραφία από την περιστροφή της γης!

Η συγκεκριμένη εικόνα δεν έχει υποστεί επεξεργασία, είναι ακριβώς όπως τη βλέπετε!
Η Φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αυστραλία για να δείξει την περιστροφή της γης.

Την εικόνα τράβηξε ο Άντριου Μπρουκς, ερασιτέχνης φωτογράφος, τη στιγμή που βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού ενός φίλου του στην περιοχή Denial Bay, που βρίσκεται στην άκρη του Great Australian Bight.

Ο φωτογράφος εκμεταλλεύτηκε τη φυσική περιστροφή της γης εξ ου και οι κύκλοι στην εικόνα που δημοσίευσε η Telegraph. Η κάθε φωτογραφία χρειάστηκε 36 λεπτά για να ολοκληρωθεί με το κλείστρο της κάμερας να είναι ανοιχτό για 18 λεπτά.

"Πήγα έξω ένα βράδυ κοίταξα στον ουρανό και έμεινα άφωνος από το πόσο ξάστερος ήταν. Τοποθέτησα την κάμερα, άνοιξα τα παντζούρια, έφτιαξα ένα τσάι και παρακολούθησα έναν αγώνα ποδοσφαίρου μέχρι να τραβηχτούν οι φωτογραφίες. Στη συνέχεια επέστρεψα και έμεινα έκθαμβος με τις εικόνες", είπε ο 42χρονος φωτογράφος.

Η κοντινότερη μεγαλύτερη πόλη απέχει από το σημείο 800 χιλιόμετρα κάτι που σημαίνει πως ο ουρανός δεν δέχεται την επίδραση από τα φώτα της μεγαλούπολης.

Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα η γη βρισκόταν σε τέτοια θέση που ήταν τέλεια για την αποτύπωση της εικόνας.















Πηγή :http://www.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσκασε "βόμβα" μεγατόνων στον Τύπο!

Ο Μπόμπολας ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε όλα τα Μέσα του ΠΗΓΑΣΟΥ! Πωλητήριο στο Goal, άγνωστη η τύχη του Sentra FM. Αναστολή λειτουργίας στο ιστορικό Έθνος! Όλες οι εξελίξεις.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος έσκασε… η βόμβα στον χώρο του τύπου. Όχι μόνο του αθλητικού αλλά και του πολιτικού. Μια είδηση που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και τριγμούς ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο!

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας ο ισχυρός άντρας του ΠΗΓΑΣΟΥ, κ. Μπόμπολας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των μέσων ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ του ομίλου το κλείσιμο του ΕΘΝΟΥΣ (η πρόταση είναι να κυκλοφορεί μόνο Κυριακή) και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (να κυκλοφορεί κάθε Σάββατο), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως όσον αφορά το GOAL βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης σε άλλον επιχειρηματία.

Φυσικά αίσθηση προκαλεί η πρόταση για το ΕΘΝΟΣ! Η ιστορική εφημερίδα πρόκειται να αναστείλει την λειτουργία της για άγνωστο χρονικό διάστημα και στην συνέχεια να κυκλοφορήσει εκ νέου με νέα συντακτική ομάδα! Από 'κει και πέρα άγνωστο είναι τι θα γίνει τόσο με τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm 103.3 (σ.σ είναι προχωρημένες οι επαφές με την πλευρά Ανδρουλιδάκη), αλλά και με την ιστοσελίδα Sentragoal.gr.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για… βόμβα μεγατόνων στον χώρο του τύπου, καθώς μιλάμε για τις τύχες εκατοντάδων εργαζομένων σε όλο τον όμιλο που δεν αποκλείεται την… επόμενη ημέρα να βρεθούν χωρίς δουλειά σε τόσο δύσκολες εποχές. Πάντως η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στον όμιλο, θεωρείται η αφορμή ή ένας μοχλός πίεσης από την πλευρά του Μπόμπολα, κάτι που θα φανεί τις αμέσως επόμενες ώρες...

Η αναστάτωση είναι δεδομένη από το πρωί στα γραφεία στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, όπου γίνονται συνεχείς συσκέψεις σε όλα τα μέσα ενώ και στην ΕΣΗΕΑ υπάρχει κινητοποίηση. Πάντως η απεργία της Ένωσης είναι και αιτία για αντεγκλήσεις μεταξύ συναδέλφων αφού το… φόβητρο του λουκέτου κάνει πολλούς να επιθυμούν να «σπάσει» η 48ωρη και να γυρίσουν κανονικά στις δουλειές τους.

Ήδη, η Ένωση Συντακτών συνεδριάζει εκτάκτως για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι και κυρίως αν θα σπάσει την 48ωρη απεργία υπό τον φόβο να βρεθεί τόσος κόσμος χωρίς δουλειά.












Διαβάστε Περισσότερα »

Έχει την ευαισθησία να απαντήσει κανείς;





Η Real News αποκαλύπτει πως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και οι υπηρεσίες του κωλυσιεργούν να εισπράξουν 500 εκατο από βεβαιωμένα πρόστιμα σε επιχειρηματίες και άλλους "έχοντες", στις πολυτελε΄΄ις θαλαμηγούς των οποίων διαπιστώθηκαν παρανομίες, την ώρα που φορολογούν ή ετοιμάζονται να πωλήσουν σε χαμηλές τιμές τη δημόσια περιουσία (π.χ ΟΤΕ). Και άπαντες γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τα στελέχη του ΣΔΟΕ ή των ΔΟΥ που κάνουν καλά τη δουλειά τους (με "ψαλιδισμένες" αποδοχές, μάλιστα). Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Με πρωθυπουργική ΄γνώση και ανοχή, άραγε;
Τέτοια θέματα, πάντως, είναι που καθιστούν ολοένα και πιο αναξιόπιστη την κυβέρνηση και εκτοξεύουν στα ύψη την οργή των πολιτών...
anatropi2020.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαμαράς: Λέω ψέματα λόγω... εκλογών!

Σαμαράς ερωτάται από τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας γιατί λέει ότι θα μειώσει τους φόρους αφού αυτό απαγορεύται απο την Τρόικα να το κάνει.
Και ο Σαμαράς -ο συγκάτοικος του Γιώργου- απαντά ότι το λέει...προεκλογικά. Μετά από αυτό...
 απαυδισμένοι με τους έλληνες πολιτικούς οι Γάλλοι, το έδωσαν στην δημοσιότητα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα 1η στην Ευρώπη σε πνιγμούς



Στοιχεία σοκ από έρευνες της ΕΝΑΚ, διαπιστώνεται ότι τα Ελληνόπουλα, αλλά και οι ενήλικες δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. Δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες να στελεχώσουν τις θέσεις
 "Ο παιδικός πνιγμός είναι σιωπηλός". Η φράση αυτή πρέπει να ειπωθεί δυνατά. Τόσο δυνατά, που να ακουστεί παντού, για να μην εφησυχάζουν οι γονείς, όταν βρίσκονται σε παραλίες ή πισίνες με τα παιδιά τους. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να χαθεί η ζωή ενός παιδιού στο νερό. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι πνίγονται και δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν. Συνήθως παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ το βιώνουν.
"Η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους από πνιγμούς, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Κάθε χρόνο χάνονται περίπου 400 άτομα από πνιγμούς", αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.
"Δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο, αλλά κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα, που έχει 700-800 πολυσύχναστες παραλίες, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τεράστια ευθύνη και ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε άγνοια", επισημαίνει.
"Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν λαμβάνονται τα απλά μεν, πολύ βασικά δε, προληπτικά μέτρα: Συνεχής επιτήρηση των παιδιών και να είναι νηστικά τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το μπάνιο", προσθέτει.
Με τα παιδιά δεν πρέπει να αισθάνεται ποτέ κάποιος σίγουρος, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΝΑΚ. Όχι μόνο επειδή ο πνιγμός τους είναι σιωπηλός, αλλά επειδή λειτουργούν πολλές φορές παρορμητικά στη θάλασσα ή στην πισίνα και μπορεί να παρασυρθούν και να χτυπήσουν. Ειδικά στις ηλικίες από 10 έως 15 ετών -και περισσότερο στα αγόρια- συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, που οδηγούν σε πνιγμούς.
Ένα ακόμη βασικό στοιχείο είναι, ότι οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν με ευλάβεια το όριο των τριών ωρών χωρίς φαγητό, πριν από το μπάνιο. Αν κάποιος έχει φάει, μπορεί να πνιγεί είτε από παλινδρόμηση είτε από ανακοπή καρδιάς. "Ακόμη και μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να αποβεί μοιραία. Σπάνιο μεν, αλλά έχει συμβεί", τονίζει ο κ. Γιοβανίδης.
Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μπάνιο
Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες της ΕΝΑΚ, διαπιστώνεται ότι τα Ελληνόπουλα, αλλά και οι ενήλικες δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. "Επειδή στην Ελλάδα οι παραλίες μας είναι βατές και ενδείκνυνται για μπάνιο, νομίζουμε όλοι ότι η θάλασσα είναι 'πλατσούρισμα' και δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά κάποια πράγματα", επισημαίνει ο κ. Γιοβανίδης.
"Η θάλασσα έχει θάνατο. Το λέω εγώ, που είδα στα χέρια μου να πεθαίνουν άνθρωποι κάθε ηλικίας", συμπληρώνει.
"Τα Ελληνόπουλα, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν μπάνιο. Καλό είναι, όμως, από την ηλικία των τριών ετών να φροντίζουν οι γονείς τους, ώστε να δέχονται την απαραίτητη εκπαίδευση από ειδικούς", τονίζει.
Σύμφωνα με τη γιατρό Αντωνία Μουτάφη, συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης των Ατυχημάτων σε Παιδιά και Νέους (ΚΕΠΠΑ), το 2009 στην Ελλάδα καταγράφτηκαν 386 πνιγμοί, εκ των οποίων οι 259 αφορούσαν αγόρια, ενώ μόνο 127 κορίτσια. Τα στοιχεία αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
"Σε βάθος 10ετίας πάντοτε οι πνιγμοί των αγοριών ήταν περισσότεροι (σχεδόν διπλάσιοι) από αυτούς των κοριτσιών. Αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημειώνει και διευκρινίζει: "Πιθανώς αυτό να οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία των αγοριών, που είναι από τη φύση τους πιο παρορμητικά και τολμηρά".
"Οι ηλικίες σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πάντως, είναι τα νήπια (1-5 ετών) και οι υπερήλικες (άνω των 65 ετών), στους οποίους συντρέχουν λόγοι υγείας, που προκαλούν τους πνιγμούς (π.χ. καρδιακή ανακοπή)", αναφέρει.
"Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μείωση των πνιγμών, στην Ελλάδα υπήρχε μια μικρή αύξηση από το 2006 από 1,71/100000 πληθυσμού σε 2,52/100000 πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 1,21/100000 πληθυσμού" επισημαίνει.
Έλλειψη σε ναυαγοσώστες
Την ώρα που στη χώρα μας, κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία, δεν υπάρχουν άνθρωποι να στελεχώσουν τις θέσεις των ναυαγοσωστών.
Παρά το γεγονός ότι είναι μια εποχική εργασία που αμείβεται καλά, φαίνεται πως δεν υπάρχει ανταπόκριση.
"Βάσει του νόμου, κάθε δήμος πρέπει να προσλαμβάνει ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου. Δυστυχώς, όμως, σήμερα δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας ούτε κατά 50%, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να στελεχώσουν τις θέσεις", υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΕΝΑΚ.
"Σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία, ούτε για την Αττική δεν βρίσκουμε ναυαγοσώστες. Δεν αναφέρομαι σε απομακρυσμένα μέρη, μιλάω για την Αττική", τονίζει.
"Θέλω να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί δεν το γνωρίζουν και όχι γιατί αδιαφορούν. Παρόλα αυτά, δεν είναι μια απλή δουλειά. Είναι περισσότερο λειτούργημα. Αυτός που θα το κάνει πρέπει να έχει όρεξη και να είναι υπεύθυνος, να έχει την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνο για τα χρήματα", διευκρινίζει.
Για να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης πρέπει να είναι από 18 έως 45 ετών για τη θάλασσα και έως 65 για την πισίνα. Εκπαιδεύεται για δύο εβδομάδες, προκειμένου να πάρει το πτυχίο του επαγγελματία ναυαγοσώστη. Στη συνέχεια, πρέπει να βγάλει δίπλωμα για ταχύπλοο σκάφος και να δώσει εξετάσεις στο λιμεναρχείο. Όλη αυτή η διαδικασία στοιχίζει περίπου 800 ευρώ. Η αμοιβή του ναυαγοσώστη κυμαίνεται από 1000 έως 2000 ευρώ το μήνα, για 7ωρο ωράριο, ενώ του εξασφαλίζουν και τη διαμονή.
Σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΝΑΚ, σε κάθε πισίνα θα πρέπει να υπάρχει, όπως ορίζει ο νόμος, επόπτης ασφαλείας, δηλαδή επαγγελματίας ναυαγοσώστης. Καθένας έχει το δικαίωμα αυτό, να το ζητεί και να το διεκδικεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Αγανακτισμένοι με μπουλντόζες, νταλίκες, ταξί και δίκυκλα


Την Τετάρτη την σκυτάλη παίρνουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λαμίας...

Το τριήμερο και ο άστατος καιρός δεν πτόησαν τους "Αγανακτισμένους", που συγκεντρώθηκαν και αυτή τη Κυριακή, στη πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Το κονβόι στο κέντρο της πόλης με μπουλντόζες, φορτηγά, ταξί και δίκυκλα, προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ ξεσήκωσε τους αγανακτισμένους, που αυτή τη Κυριακή ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Μεθαύριο Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι δίνουν ραντεβού στη πλατεία Πάρκου οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Λαμίας, που κλείνουν τα μαγαζιά τους φωνάζοντας ότι: δεν πάει άλλο...Ο αγώνας είναι μονόδρομος...και ότι τα νέα μέτρα θα είναι το ΤΕΛΟΣ για τον εμπορικό κόσμο.




 








lamiareport.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τίποτα δεν μας σταματά - Δεν θα πληρώσουμε ποτέ»


Με το σύνθημα «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία θα είμαστε όλοι εδώ κάθε μέρα στην πλατεία» χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το παρόν για 3η εβδομάδα στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αν και ενθουσιώδης και με παλμό ήταν αισθητά μικρότερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής και ενδεχομένως μικρότερη και από την πρώτη συγκέντρωση πριν από τρεις εβδομάδες. Αιτία τής όχι και τόσο μαζικής προσέλευσης η αργία του Αγίου Πνεύματος, όπου αρκετοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη για το τριήμερο, αλλά και η βροχή που έπεσε επί αρκετή ώρα και προκάλεσε πολλά προβλήματα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Όμως ο προσανατολισμός των «Αγανακτισμένων» επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ημέρα της γενικής απεργίας, με αφορμή τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτυρήθηκαν μαζικά και με παλμό  για την κυβερνητική πολιτική.
Τα γιουχαρίσματα των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν ελληνικές σημαίες, και φωνάζαν "κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες" έξω από το Κοινοβούλιο, μαρτυρούσαν  τη διάθεση του κόσμου που προσπάθησε να εκφράσει το αδιέξοδο που νιώθει  λέγοντας ότι "δεν πάει άλλο".
Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράστηκε  με συνθήματα όπως "Η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία" και "Η Βουλή τους θα γίνει φυλακή τους".
Μέσα στο πλήθος διακρίνονταν πλακάτ με το σήμα του ΔΝΤ και τη φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου, ενώ άλλα έφεραν  το σήμα της Γκόλντμαν Σακς και τη φωτογραφία του Παπακωνσταντίνου.
Το παρόν έδωσαν και πολίτες που είχαν  έρθει από την Κρήτη δηλώνοντας "Η Κρήτη είναι επαέ".
Στη Θεσσαλονίκη , οι "Αγανακτισμένοι", αψήφησαν τη βροχή και κρατώντας ομπρέλες φωνάζαν: "Βρέχει πολύ-βρέχει αγανάκτηση", "Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, αν δεν φύγουν αυτοί" και "24 ώρες στο δρόμο". Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν στις 15 Ιουνίου να περικυκλώσουν τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.
Εν τω μεταξύ τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 7:00 το πρωί έξω από τη Βουλή, ενώ οι "Αγανακτισμένοι" έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που  θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Επίσης  καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
"Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.
Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.
Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα" τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.
Επιπλέον καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει  σε "τρία μεγάλα ραντεβού" μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.
"Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει" καταλήγει το ψήφισμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίαμβος Ερντογάν με αυτοδυναμία

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει μεγάλη νίκη αφού λαμβάνει το... 50% των ψήφων και αναλαμβάνει για τρίτη συνεχή θητεία τα ηνία της χώρας.

Ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 25,9% και οι εθνικιστές της Εθνικής Δράσης με 13%.

"Σήμερα για μια ακόμα φορά η δημοκρατία και η εθνική θέληση νίκησαν" τόνισε ο κ. Ερντογάν που βγήκε στο μπαλκόνι της έδρας του κόμματός του στην Αγκυρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμίν, για να χαιρετίσει το πλήθος των οπαδών του που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί εκεί κρατώντας σημαίες του Κόμματος αλλά και της χώρας.

Ο κ.Ερντογάν τόνισε επίσης ότι "η Γάζα, η Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ νίκησαν επίσης" δείχνοντας για μία ακόμα φορά τη συμπάθειά του στον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαιτέρως στην παλαιστινιακή υπόθεση.

"Ο λαός μας έστειλε μήνυμα να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα μέσω συναίνεσης και διαπραγματεύσεων" τόνισε και πρόσθεσε: "Θα συζητήσουμε το νέο Σύνταγμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης" .

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα σχηματίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση και μάλιστα αυξάνοντας το ποσοστό του κόμματός του. Το μοναδικό του πρόβλημα είναι το ότι δεν κατακτά την πλειοψηφία των 330 βουλευτών. Κατά τα άλλα, το περίπου 50% δίνει άνευ προηγουμένου αέρα στο κόμμα.

Σημειώνεται ότι κατά μεγάλο βαθμό, η αύξηση της δύναμης του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και του ΡΛΚ σε σχέση με το 2007 οφείλεται στη μεγάλη μείωση των ποσοστών των μικρών κομμάτων.

Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 04.00 ώρα Ελλάδας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας και μία ώρα αργότερα στις δυτικές, ενώ η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, πολλά άτομα τραυματίστηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 40 συλλήψεις λόγω επεισοδίων που έγιναν κυρίως στην Αγκυρα και στο νότιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κρίση τα ιδιωτικά σχολεία - Στροφή στα δημόσια


του Βασίλη Σκουλαράκου
Στροφή από το ιδιωτικό στο δημόσιο σχολείο παρατηρείται τη φετινή χρονιά, με τους γονείς να εγκαταλείπουν την πολυδάπανη ιδιωτική εκπαίδευση και να στρέφονται προς τη δωρεάν δημόσια, λόγω κρίσης.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος εκτιμά ότι η πτώση των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία για το επόμενο σχολικό έτος θα είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα αναμένεται να υπερβεί ακόμα και το 15%.
Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ξεκίνησαν τις προεγγραφές σε μια προσπάθεια διερεύνησης των προθέσεων των γονέων έτσι ώστε να προγραμματίσουν και τις δικές τους ενέργειες όσον αφορά στην κατάρτιση των προγραμμάτων, αλλά και τη δύναμη των καθηγητών που θα απασχολήσουν.
Ακόμα και στα «μεγάλα» ονόματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης παρατηρείται μείωση στις προεγγραφές σε σχέση με την ήδη υποτονική περσινή χρονιά. Οι σχολικές μονάδες όμως, που θα υποστούν τις συνέπειες θα είναι οι μικρές και μεσαίες, καθώς σε αυτές απευθύνεται ο μέσος πολίτης.
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στο newsbomb.gr τόνισε πως η τάση φυγής που παρατηρείται είναι πολύ μεγάλη χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση του ποσοστού.
«Το κύμα φυγής οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον στην οικονομική κρίση και στο γεγονός ότι οι γονείς πλέον αδυνατούν να δώσουν επιπλέον χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών και δεύτερον στην αύξηση των διδάκτρων, τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς ανοδικές τάσεις. Τα δίδακτρα από το 2005 ανέβηκαν κατά 120%. Άρα πρέπει οι ιδιοκτήτες των σχολείων να προχωρήσουν σε γενναίες μειώσεις των τιμών».
Στάση αναμονής και προβληματισμός επικρατεί και στο υπουργείο Παιδείας μιας και το ενδεχόμενο μαζικής μετακίνησης μεγάλου όγκου μαθητών από την ιδιωτική προς τη δημόσια εκπαίδευση θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των διδασκομένων. Να σημειωθεί ότι ο σχολικός Καλλικράτης με τις συνενώσεις, έχει ήδη επιβαρύνει τις σχολικές τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών
newsbomb.gr
Περίοδος 2005-06 2006-07 2007-08 2008-09 2005-09
Νηπιαγωγεία 6,54% 9,27% 9,42% 14,25% 37,11%
Δημοτικά 9,51% 10,55% 8,13% 9,47% 43,29%
Γυμνάσια 7,30% 8,77% 6,52% 7,67% 33,34%
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξι χρόνια με παράνομη πισίνα ο Πετσάλνικος

Εκθετος ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρώτος είναι το πρόστιμο που θα του επιβληθεί για τις διαπιστωμένες βάσει σχετικής έκθεσης αυτοψίας αυθαίρετες κατασκευές στην εξοχική του κατοικία στην Καστοριά, στο πλαίσιο της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, και ο δεύτερος θα είναι ο επιπλέον φόρος που θα κληθεί να καταβάλει για την αυθαίρετη προς το παρόν πισίνα των 45 τ.μ. που διαθέτει. Με την αυτοψία που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Πολεοδομίας Καστοριάς στη διώροφη κατοικία του κ. Πετσάλνικου στο Μαυροχώρι Καστοριάς προέκυψε σειρά αυθαιρεσιών.

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε αυθαίρετη και αδήλωτη πισίνα, αυθαίρετες προσθήκες στην κατοικία και αυθαίρετο ισόγειο 60 τ.μ. Ο κ. Πετσάλνικος έχει ήδη παραδεχτεί τις αυθαιρεσίες και προς το παρόν ...
έχει καταβάλει τα ετήσια πρόστιμα διατήρησης μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να νομιμοποιήσει τις κατασκευές με τον νόμο περί αυθαιρέτων. «Διαπίστωσα τις αυθαιρεσίες και θα πράξω τα νόμιμα», λέει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακόμη χαρακτηρίζει τις αυθαιρεσίες «πολεοδομικές ελλείψεις» και πληρώνει ήδη τα σχετικά πρόστιμα διατήρησης. Συνολικά, η Πολεοδομία τού έχει επιβάλει το ποσό των 21.368,59 ευρώ ως πρόστιμο ανέγερσης και 2.195,76 ευρώ ως πρόστιμο διατήρησης, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς αντιστοιχεί σε κατασκευές που έχουν γίνει πριν από έξι περίπου χρόνια.
Ειδικότερα, οι αυθαιρεσίες αφορούν στην κατασκευή μιας πισίνας 45 τ.μ. στην αυλή του σπιτιού, ενός ισογείου κτίσματος 60 τ.μ. και άλλα 38,44 τ.μ. προσθήκης στο κυρίως κτίσμα της κατοικίας.

Η εξοχική κατοικία της οικογένειας Πετσάλνικου βρίσκεται στο παραλίμνιο χωριό Μαυροχώρι. Εκεί σήμερα ζει μόνιμα η οικογένειά του ενώ εκεί κατοικεί και εκείνος όποτε επισκέπτεται τη γενέτειρά του.

Το σπίτι περιβάλλεται από μεγάλους θάμνους, το εσωτερικό μέρος του οικοπέδου από πρασινάδα, ενώ σε διάσπαρτα σημεία υπάρχουν κυπαρίσσια. Μέχρι πρότινος το σπίτι ανήκε στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, στη συνέχεια όμως ο ίδιος το μεταβίβασε στη σύζυγό του, τον γιο τους και τη μία από τις δύο κόρες τους.

Ποιες αυθαιρεσίες έδειξε η αυτοψία

Η έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας που επιδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2010 αναφέρει ότι: Εχουν κατασκευαστεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες πισίνα 45 τ.μ. (5,00x9,80) και ένα επιπλέον κτίσμα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη μονοκατοικία.

Αυθαίρετο αναφέρεται πως είναι και μέρος της κύριας κατοικίας. Η έκθεση αυτοψίας κοινοποιήθηκε στον Δήμο Μακεδνών, στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στον τότε αντινομάρχη Καστοριάς και το ΙΚΑ Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Πολεοδομία, οι μόνιμες κατασκευές που δεν δηλώνονται εξαρχής αλλά μετά την ολοκλήρωσή τους, σύμφωνα με τον νόμο, οφείλουν να κατεδαφιστούν εντός 30 ημερών, σύμφωνα με τους όρους και με ανάληψη της επίβλεψης από αρμόδιο τεχνικό που θα γνωστοποιηθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην υπηρεσία της Πολεοδομίας της περιοχής εντός 30 ημερών, προσκομίζοντας τις αποδείξεις του ότι δεν υφίσταται θέμα παρανομίας.

Απάντηση Πετσάλνικου

Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» επιβεβαιώνεται πλήρως και από τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως ο ίδιος ζήτησε από την πολεοδομία να κάνει αυτοψία στην οικία του καθώς διαπίστωσε ότι ο κατασκευαστής της πισίνας δεν είχε προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες έκδοσης άδειας. Αναλυτικά, ο κ. Πετσάλνικος δηλώνει ότι «Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. ΓιΆ αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της Υπηρεσίας προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ( πρόστιμα κτλ). Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει πως « Η διαδικασία της τακτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί. Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία» ενώ ξεκαθαρίζει ότι «Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε. Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του Ά90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη. Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000¤. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του Ά90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο πόθεν έσχες». Η ανακοίνωση του κ. Πετσάλνικου καταλήγει λέγοντας «Ειναι απορίας άξιο γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα».
Πρώτο Θέμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιουνίου...


1381: Ο Γουάτ Τάιλερ ηγείται της Εξέγερσης των Χωρικών στην Αγγλία, απαιτώντας λιγότερους φόρους από τον βασιλιά Ριχάρδο Β'. Πρόκειται για την πρώτη λαϊκή εξέγερση που έχει καταγραφεί στην αγγλική ιστορία.

1525: Ο Μαρτίνος Λούθηρος παντρεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, αψηφώντας το δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας για την αγαμία του κλήρου.

1821: Νίκη των Ελλήνων στη μάχη του Λάλα.

1930: Η πρώτη αποικία γυμνιστών ιδρύεται στις ΗΠΑ.

1956: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά στο Παρίσι τη Ρεν με 4-3 και κατακτά το πρώτοΚύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

1968: Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη γωνία των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.


Γεννησεις

1831: Τζέιμς Κλαρκ Μάξγουελ, άγγλος φυσικός, ο οποίος το 1873 διατύπωσε τους βασικούς νόμους της ηλεκτρομαγνητικής. [θαν. 5/11/1879]

1865: Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, ιρλανδός ποιητής και δραματουργός. Βραβεύθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1923. [θαν. 28/1/1939]

1888: Φερνάντο Πεσόα, πορτογάλος ποιητής και συγγραφέας. [θαν. 30/11/1935]


Θανατοι

1977: Γεώργιος Κοτζιάς, διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής, με σημαντικό έργο στην καταπολέμηση του «Πάρκινσον» και του καρκίνου. [γεν. 1920]

1986: Ντιν Ριντ, διεθνούς εμβέλειας ροκ σταρ, ηθοποιός και αγωνιστής της ειρήνης. [γεν. 22/9/1938]

1986: Μπένι Γκούντμαν, αμερικανός μουσικός, ο «βασιλιάς του σουίνγκ». [γεν. 30/5/1909]
Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

27 υπέροχα ηλιοβασιλέματα


sunset6
Είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Σε μερικά μέρη φαίνεται περισσότερο σε κάποια άλλα το κρύβουν οι ψηλές πολυκατοικίες.
Το θεωρούμε δεδομένο και βουτηγμένοι στα προβλήματα της καθημερινότητας δεν στρίβουμε το κεφάλι μας την ώρα που συμβαίνει να το απολαύσουμε. Να ξεχαστούμε κοιτάζοντας το από όλα, και να συνειδητοποιήσουμε πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μας..
Για αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο ή την δυνατότητα  να στρίψουν το βλέμμα τους προς την δύση το απόγευμα,  27 φωτογραφίες από μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, από όλο τον κόσμο!


Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ