Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι 10 συναρπαστικότερες πόλεις φαντάσματα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ολόκληρες πόλεις έχουν εγκαταλειφθεί. Πλέον κάποιες απο αυτές τις πόλεις είναι τουριστικά αξιοθέατα, ενώ άλλες είναι απλά πόλεις φαντάσματα. Γνωρίστε 10 από τις πιο συναρπαστικές πόλεις-φαντάσματα από όλο τον κόσμο.





10 - Bodie, California

Ιδρύθηκε το 1876, το Bodie αποτελεί την αυθεντική αμερικάνικη πόλη φάντασμα.Ξεκίνησε ως ένας μικρός οικισμός ορυχείων. Το 1880 στο Bodie ο πληθυσμός ήταν σχεδόν 10.000. 






9 - San Zhi, Taiwan

Αυτή είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν. Στην περιοχή του San Zhi, αυτό το φουτουριστικό χωριό pod χτίστηκε αρχικά ως καταφύγιο διακοπών πολυτελείας για τους πλούσιους. Ωστόσο, μετά από πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κατά την κατασκευή, η παραγωγή σταματήσε. Σε συνδυασμό με την έλλειψη χρημάτων και την έλλειψη βούλησης το έργο σταμάτησε οριστικά. Μάλιστα, οι φήμες στην γύρω περιοχή λένε ότι η πόλη είναι πλέον στοιχειωμένη από τα φαντάσματα εκείνων που πέθαναν.





8 - Varoshi, Cyprus 

Η Varoshi είναι στην τουρκική κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στην Κύπρο. Παλαιότερα ήταν μια μοντέρνα τουριστική περιοχή, γεμάτη λουλούδια, σε έναν από τους πιο πολυτελής προορισμούς διακοπών. Το 1974, ωστόσο, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο χώρισε το νησί. Οι πολίτες έφυγαν, περιμένοντας να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε λίγες μέρες. Ο τουρκικός στρατός ελέγχει πλήρως πλέον την πόλη. Κανείς δεν επιτρέπεται να πάει σε αυτήν την πόλη εκτός από τους Τούρκους και το προσωπικό του ΟΗΕ. Τα κτίρια έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να καταρρέουν. Αν και η θετική πλευρά είναι ότι σπάνιες θαλάσσιες χελώνες έχουν αρχίσει να φωλιάζουν στην ερημικές πλέον παραλίες. 





7 - Gunkanjima, Japan 

Το νησί Hashima είναι ένας από τα 505 ακατοίκητα νησιά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στα περίχωρα, περίπου 15 χιλιόμετρα από το Ναγκασάκι το ίδιο. Είναι επίσης γνωστό ως Gunkan-jima ή Θωρηκτό χάρη που το νησί έχει ψηλά τείχη στη θάλασσα. Ξεκίνησε το 1890 όταν μια εταιρεία με την επωνυμία Mitsubishi αγόρασε το νησί και άρχισε ένα πρόγραμμα για να ανακτήσει τον άνθρακα από το βυθό της θάλασσας. Αυτό προσέλκυσε πολλή προσοχή, και το 1916 αναγκάστηκαν να οικοδομήσουν το πρώτο μεγάλο κτίριο στο νησί. Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που θα φιλοξενούσαν τους εργαζόμενους στις θάλασσες αυτές και την προστασία τους απο τους τυφώνες. 





6 - Balestrino, Italy

Το Balestrino είναι μια αρκετά παράξενη υπόθεση γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Τουλάχιστον ως προς την εγκατάλειψη της πόλης. Κανένας δεν είναι σίγουρος πότε η πόλη ιδρύθηκε, αν και τα αρχεία χρονολογούνται πριν από τον ενδέκατο αιώνα, όταν το Balestrino ανήκε από στο Benedictine αβαείο του Αγίου Πέτρου dei Monti. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, το άνω τμήμα της πόλης αποτελείται από ένα κάστρο (του μαρκησίου) και το κάτω μέρος ενοριακός ναός (του SantAndrea). Τα αρχεία του πληθυσμού πάνε πίσω περίπου το 1860, όταν περίπου 800-850 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Κυρίως αγρότες οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το τοπίο για να καλλιεργούν ελιές. 




5 - Katoli World, Taiwan

Στην Ασία είναι πολύ συνηθισμένο να βρει κανείς εγκαταλελειμμένα πάρκα αναψυχής που έχουν αφεθεί στην σκουριά. Άλλο ένα είναι και αυτό στις φωτογραφίες που όμως αναγκάστηκε να κλείσει από την οικονομική ζημία που είχε.





4 - Centralia, Pennsylvania

Ο Johnathan Faust άνοιξε την Ταβέρνα Bulls Head στην Centralia το 1841, και η Centralia έγινε δήμος το 1866. Η βιομηχανία του άνθρακα ήταν η κύρια δουλειά στην κοινότητα μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν οι περισσότερες από τις εταιρείες έκλεισαν. Η φλέβα του άνθρακα που είχε μείνει εκτεθειμένη μετά την παύση εργασιών, ξεκίνησε την ανάφλεξη της το 1962 με αποτέλεσμα μια τεράστια υπόγεια φωτιά από άνθρακα να ξεκινήσει. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ανεπιτυχείς, και συνέχισαν να καίνε σε όλη τη δεκαετία του 1960 και του 1970.Δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία αναφέρθηκαν από διάφορους ανθρώπους, λόγω της παραγωγής του μονοξείδιου του άνθρακα.




3 - Yashima, Japan

Το Yashima είναι ένα επιβλητικό οροπέδιο προς τα βορειοανατολικά του Takamatsu, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Shikoku οποία είναι μία από τα μεγάλα Ιαπωνικά νησιά. Είναι η τοποθεσία μιας διάσημης μάχης που έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου 1185 κατά τη διάρκεια του Genpei Πολέμου. Η κορυφή του Yashima φιλοξενεί το ναό Yashima, το οποίο είναι ένα πολύ γνωστό για προσκύνημα. Πρόκειται για το μόνο πράγμα που τραβάει τα πλήθη σε αυτή την παράξενα παραμελημένη γεωγραφική ανωμαλία, αλλά αυτό δεν ήταν πάντα έτσι.




2 - Pripyat, Ukraine

Η Pripyat είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στη βόρεια Ουκρανία, στο Κίεβο Oblast, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 50.000 και ήταν ο οικισμός των σπιτιών για όσους εργαζόντουσαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ. Στη συνέχεια, με την καταστροφή του Τσερνομπίλ που έγινε το 1986, ο τόπος εγκαταλείφθηκε λόγω της απειλής της ακτινοβολίας. Στη συνέχεια η Pripyat λειτούργησε ως μουσείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δείχνει ένα κομμάτι της σοβιετικής ζωής. Ωστόσο, κάποια στιγμή στις αρχές του 21ου αιώνα ο τόπος λεηλατήθηκε σε μεγάλο βαθμό, τίποτα δεν έμεινε πίσω ακόμη και καθίσματα τουαλέτας κλάπηκαν.




1 - Craco, Italy

Το Craco βρίσκεται στην Περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία της Matera. Περίπου 25 χιλιόμετρα από τον κόλπο του Τάραντα στην άκρη της μπότας της Ιταλίας. Αυτή η μεσαιωνική πόλη είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, με μεγάλους κυματιστούς λόφους που επιτρέπουν την καλλιέργεια του σίτου και άλλων καλλιεργειών. Το Craco μπορεί να χρονολογηθεί στο 1060, όταν η περιοχή ήταν στην ιδιοκτησία του Αρχιεπισκόπου Arnaldo, Επίσκοπος Tricarico. Αυτή η μακροχρόνια επαφή με την Εκκλησία είχε μεγάλη επιρροή στους κατοίκους και σε όλες τις ηλικίες.Το 1891, ο πληθυσμός του Craco ήταν πάνω από 2.000 άτομα. Μεταξύ του 1892 και του 1922 πάνω από 1.300 άτομα μετακόμισαν από την περιοχή προς τη Βόρειο Αμερική. Στην κακή γεωργία προστέθηκαν οι κατολισθήσεις από σεισμούς, και ο Πόλεμος τα οποία συνέβαλαν σε αυτή τη μαζική μετανάστευση. 

Μεταξύ 1959 και 1972 το Craco μαστιζόταν από αυτές τις κατολισθήσεις και τους σεισμούς. Το 1963 οι υπόλοιποι 1.800 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε κοντινή κοιλάδα που ονομάζεται Craco Peschiera, και το αρχικό Craco παραμένει σε κατάσταση αποσύνθεσης.




 
 
troktikocy.blogspot.com
http://friendshipiseverything.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων και έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Η... Siemens θέλει να "σώσει" την Ελλάδα!

Περίπου 70 μεγάλες επιχειρήσεις - ανάμεσα τους και η Siemens - έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την διάσωση της Ελλάδας από την οικονομική καταστροφή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η διαφημιστική καταχώριση, την οποία συνυπογράφουν επικεφαλής εταιρειών, μεταξύ των οποίων η  Daimler, η Siemens, η Deutsche Telekom, η BMW, η Total, και η Renault, θα δημοσιευθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες σε μία εβδομάδα.

"Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη" αναφέρεται στην καμπάνια, ενώ επισημαίνεται το πώς το κοινό νόμισμα βελτίωσε τη θέση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Οι εταιρείες, ανησυχώντας φυσικά για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους υποστηρίζουν, ότι οι χώρες που πλήττονται θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα "για να δοθεί ελπίδα στους λαούς τους".

Μπορεί οι απειλές των πολιτικών ηγετών της ευρωζώνης σχετικά με τα νέα μέτρα να συνεχίζονται, ωστόσο είναι φανερό πώς οι εταιρείες έχουν ήδη καταλάβει ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι ελληνικό ή ισπανικό και μια ενδεχόμενη κατάρρευση ενός κράτους θα σημάνει πανευρωπαϊκή οικονομική καταστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίο κυρά Βασιλική… Εις τα βάθη της καρδιάς μου των ματιών σου η Βολή.

βασιλικη, κυρα, vasiliki, kira
              Απεβίωσε εχθές (19/6/11) η τελευταία Ελληνίδα του είδους της , η κυρά των Μαρασίων (Βασιλική Λαμπίδου). Μαζί με την κυρά της Ρώ, ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που τιμούσαν κυριολεκτικά καθημερινώς την ελληνική σημαία κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Το σπίτι της απείχε ελάχιστα μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και αυτό την παρακίνησε (από εφηβική ηλικία- ούσα πρόσφυγας από την Ανατ. Θράκη) να διατυμπανίζει την ελληνικότητα των εδαφών με την καθημερινή ανάρτηση

της ελληνικής σημαίας.Την είδα να σκίζει το σήμερα σαν ελπίδα να δίνει φωςΣαν να ‘ναι μες το πουθενά προορισμόςΣαν οδηγός, σαν αδελφή, σα μητέραΓέννηση νέου αστέρα κάνει τη νύχτα μέραΗ κυρά Βασιλική, στέκει εκεί ολοζώντανη όπως η κυρά της Ρω, όπως οι γυναίκες του οδοφράγματος, οι γυναίκες της Ηπείρου, η αέναος Μητέρα που εμπνέει τα παιδιά της. Σαν την Υπέρμαχο στρατηγό, την κόρη Αθηνά που έρχεται να εμφυσήσει το μήνυμα της Τιμής και της Αντίστασης ενάντια στους σχεδιασμούς αυτών που ανοίγουν την κερκόπορτα και θέλουν να φέρουν το σκοτάδι αντί να εξάγουν το φως όπως ορίζει η Φύση.Και είδα στα πόδια μου να μπλέκονται φίδιαΝα θέλουν να με θάψουν μεσ’ τη γή μου την ίδιαΝα με κρατάνε δεμένο κι αναγκασμένο να ζήσωΦυλακισμένος για πάντα στων λωτοφάγων τη νήσοΚαι είδα μια κόρη με δόρυ κι ασπίδαΘεία πνοή ήρθε ν’ αλλάξει στη ζωή μου σελίδαΝα με σηκώσει απ’ το χώμα και να με πάρει ψηλάΕκείνη που έμαθε το Δαίδαλο να φτιάχνει φτεράΈρχεται η στιγμή για το μεγάλο “ΟΧΙ” με την Κυρά να δείχνει τον δρόμο και να ηγείται. Να ηγείται αυτών που Ξύπνησαν από τον λήθαργο. Αυτών που έπαψαν να είναι λωτοφάγοι και ορθώνουν ανάστημα για την δικαιοσύνη, για το σύνολο, για τον μοναδικό σκοπό ζωής. Απέναντι στους “ιδιώτες”, τους ιδιοτελείς που εκποίησαν συνανθρώπους και Γη για να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.Αυτεγερσία λοιπόν, έκσταση, Εθνεγερσία. Με την Ευχή της που σκεπάζει την Πατρίδα. Αφιερωμένο από τα βάθη της Καρδιάς μας:Καλό ταξίδι κυρά Βασιλική
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερα στα 10 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά

Στα ταχυδρομεία η πέμπτη παρτίδαΜόνο το 18,47% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που έχουν εκδοθεί έως τώρα είναι χρεωστικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην νέα σειρά 574.455 εκκαθαριστικών σημειωμάτων που απέστειλε στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα 228.597 είναι πιστωτικά (το 39,79%) , τα 240.979 είναι μηδενικά (το 41,95%) και τα 104.897 είναι χρεωστικά.

Μέχρι σήμερα έχουν ταχυδρομηθεί στους φορολογούμενους 2.221.078 εκκαθαριστικά σημειώματα εκ των οποίων το 39,74% είναι πιστωτικά, το 41,79% είναι μηδενικά και μόνο το 18,47% είναι χρεωστικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά του υπουργείου Οικονομικών τα εκκαθαριστικά σημειώματα με επιστροφές φόρου εξακολουθούν να είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι λόγω κυρίως του μέτρου των αποδείξεων.
Πηγή :http://www.newsbeast.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ των Αστυνομικών της Στερεάς στα νέα μέτρα



-Σε λίγο εκτός από τους αγανακτισμένους πολίτες θα έχουμε τους εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους Αστυνομικούς
-"Συναίνεση στο έγκλημα της δολοφονίας των Σωμάτων Ασφαλείας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ", λένε οι Αστυνομικοί...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Αστ. Μέγαρο στη Λαμία οι Αστυνομικοί της Στερεάς Ελλάδας.

Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν και επέδωσαν στην φυσική και πολιτική ηγεσία, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο σχέδιο καταδικάζει τα Σώματα Ασφαλείας σε υπολειτουργία και τους οδηγεί στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε, λένε οι αστυνομικοί και καλούν  τους πολιτικούς μας ταγούς να αντιληφθούν ότι εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό για την προάσπιση των συμφερόντων του και όχι για την προσπάθεια εξόντωσής του.



Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα διαμαρτυρίας
:
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ

  Λαμία, 20 Ιουνίου 2011
Ψ Η Φ Ι Σ Μ  Α    Δ Ι  Α Μ Α Ρ Τ  Υ Ρ Ι Α Σ                                     
      Εμείς, οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Ευβοίας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Λαμία, έχοντας ως γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, την διασφάλιση της ευνομίας στη χώρα και την προάσπιση των εργασιακών, οικονομικών και θεσμικών συμφερόντων των μελών που εκπροσωπούμε, αφού μελετήσαμε ενδελεχώς τις διατάξεις του προς ψήφιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ιδιαίτερα τις διατάξεις που αναφέρονται στην μελέτη των περικοπών για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην ψήφιση ενός τέτοιου σχεδίου το οποίο ουσιαστικά καταδικάζει τα σώματα ασφαλείας σε υπολειτουργία και κατά συνέπεια στην αφάνεια και οδηγεί τους εργαζομένους σε αυτά στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωσή τους. Συγκεκριμένα απορρίπτουμε πλήρως τις διατάξεις οι οποίες προβλέπουν περικοπές στις πιστώσεις του προϋπολογισμού ύψους 315 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,4%, τα επόμενα χρόνια, από τα οποία τα 260 εκατ. ή ποσοστό 15% αφορούν την μισθοδοσία του προσωπικού και οι οποίες εξειδικεύονται ως εξής:
  • Μείωση κατά 189,39 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 12,6% για καταβολή μισθών ενστόλου και πολιτικού προσωπικού,
  • Μείωση 70,54 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 49,2% των δαπανών για καταβολή πρόσθετου μισθολογικού χαρακτήρα παροχών,
  • Μείωση για μετακινήσεις ενστόλου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας κατά 11,79 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 23,3%,
  • Μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 13,75 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 13,4%,
  • Μείωση για προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού κατά 20,79 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 28,6% και
  • Μείωση δαπανών για την παραγωγή νέου τύπου διαβατηρίων κατά 8,16 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,8% .
    Αβίαστα λοιπόν απορρέει το συμπέρασμα ότι τα ανάλγητα, όσο και άδικα αυτά μέτρα, τα οποία δόλια έχουν χαρακτηριστεί ως μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αντί για μέτρα εξαθλίωσης και αφανισμού των σωμάτων ασφαλείας και των εργαζομένων σε αυτά, οδηγούν στην υπολειτουργία αυτών, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία να ζει στην ανασφάλεια, παραδίδοντας τη χώρα στην ανομία ή την αυτοδικία. Κύριοι κυβερνώντες μόνο στην επιστήμη των μαθηματικών δύο αρνητικά πρόσημα δίνουν θετικό αποτέλεσμα, στην οικονομία και στην ασφάλεια πάντα θα δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα. Την ώρα όμως που εκδηλώνεται αυτή η ανερυθρίαστη επίθεση σε βάρος των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων, επιβάλλοντας παράλληλα βάρβαρες και οριζόντιες περικοπές για το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των ελλήνων πολιτών, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπονται έσοδα για τα έτη 2011 και 2012 από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, από αυτούς δηλαδή που στερούν πόρους από τον τίμιο έλληνα εργαζόμενο φορολογούμενο, όπως είναι και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας. Στην προσπάθεια δε της κυβέρνησης να βάλει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, όχι όμως σε αυτούς που λυμαίνονται ή αυτούς που καταχράστηκαν το ελληνικό δημόσιο χρήμα, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος της τιμίως αγωνιζομένης ελληνικής εργατικής τάξης, επιστρατεύονται νέοι, εξαιρετικά «ευρηματικοί», άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Για όλους τους ως άνω αναλυτικά εκτεθέντες λόγους δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο απομυζεί και τα ελάχιστα μέσα που μας επέτρεπε να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση και αξιώνουμε τα εξής:
  • ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
  • ΟΧΙ στην μείωση για λειτουργικές δαπάνες και για προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες.
  • ΟΧΙ στην καταδίκη τους σε υπολειτουργία.
  • ΟΧΙ στην λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ενστόλων.
  • ΟΧΙ στην μείωση της πενιχρής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά.
  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας.
  • ΟΧΙ στην υπαγωγή μας στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.
  • ΟΧΙ και άλλες περικοπές στις συντάξεις και στην περικοπή του εφάπαξ,
  •  
  • Κάλυψη των απαραίτητων κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να βγουν οι αστυνομικές υπηρεσίες από το τέλμα που έχουν περιέλθει.
   Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα αγωνιστεί, μαζί με την ελληνική κοινωνία, πέρα από συντεχνιακές λογικές, για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη τη χώρα και για όλους τους συμπολίτες μας.
   Διατρανώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν πολιτικές που πέρα από αγανακτισμένους πολίτες, μας μετατρέπουν σε εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους αστυνομικούς!!!!!!!!!
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ
Καλούμε δε τους πολιτικούς μας ταγούς να αντιληφθούν  ότι εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό για την προάσπιση των συμφερόντων του και όχι για την προσπάθεια εξόντωσής του.
Οι  Πρόεδροι

Εν.
Αξ/κων Στερεάς
Εν. Αστ/κων Υπ. Φθ/δας Εν. Αστ/κων Υπ. Βοιωτίας Εν. Αστ/κων Υπ. Φωκίδας Εν. Αστ/κων Υπ. Ευρυτ. Εν. Αστ/κων Υπ. Ευβοίας
           
           
ΜΠΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ
Γεώργιος Δημήτριος Ηλίας Δρόσος Δημήτριος Γεώργιος




lamiareport.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Σήμερα Πανθηβαϊκό ραντεβού στην κεντρική πλατεία ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δήμος Θηβαίων ΨΗΦΙΣΜΑ







Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, των πρώην Δήμων Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης, ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Δ.Ο.Θ., θα παραμείνουν κλειστές από ώρα 11:00, ώστε οι υπάλληλοι να παραβρεθούν στην κεντρική πλατεία στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γραφείο Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς της πόλης, με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε την 20η Ιουνίου στο χώρο του Νοσοκομείου της Θήβας και τον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θηβών – Χαλκίδας, στον κόμβο του νοσοκομείου της Θήβας στέλνουμε το μήνυμα ενωμένοι :
Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ζητάμε με τη νέα δομή των υπηρεσιών Υγείας που σχεδιάζεται και θεωρείται ως βασική μεταρρύθμιση, να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες βασικές παράμετροι για το Νοσοκομείο της πόλης μας :
α) Στη ζώνη ευθύνης του Νοσοκομείου υπάγεται μια από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές Περιοχές της Ελλάδας με 800 εργοστάσια και πλήθος εργαζομένων σε αυτά.

β) Στην περιοχή μας διέρχεται η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης με μεγάλο φόρτο 


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


(ΕΦΟΡΙΑ-ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΟΕΚ-ΣΕΠΕ)


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ












Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταγωνιστές: Πεθαίνοντας στις πλατείες

Πεθαίνοντας στις πλατείες




Με τους εξαρτημένους ανθρώπους που πεθαίνουν στις πλατείες ασχολήθηκαν οι Πρωταγωνιστές την Κυριακή 19 Ιουνίου. 

Αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες εξαρτημένοι συνεχίζουν να πίνουν ηρωίνη, παρ’ ότι έχουν δηλώσει στο κράτος ότι είναι διατεθειμένοι να την «κόψουν», αρκεί να τους δοθούν υποκατάστατα, δηλαδή φαρμακευτική αγωγή. Και ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η αναμονή  για τέτοιου είδους υποκατάστατα είναι λίγες ημέρες, στην Ελλάδα ένας εξαρτημένος πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια. Μόνο στις λίστες του ΟΚΑΝΑ περιμένουν 5.500 άνθρωποι με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι πλατείες και οι δρόμοι από εξαθλιωμένους ναρκομανείς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, περιπλανήθηκαν στους «πίσω δρόμους» της Αθήνας, μπήκαν σε «απροσπέλαστες» περιοχές και συνομίλησαν με χρήστες για όλα αυτά που τους συμβαίνουν. Σε ένα στενό πίσω από τα Εξάρχεια κατέγραψαν τη χρήση του νέου ναρκωτικού «σίσα» - της «κοκαΐνης των φτωχών», ενώ σε ένα στενό του Μεταξουργείου είδαν ανθρώπους να χτυπούν ενέσεις μέχρι και στα γεννητικά τους όργανα καθ’ ότι οι υπόλοιπες φλέβες τους έχουν «καεί».
Επίσης, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε την πρωινή χορήγηση μεθαδόνης  στο κέντρο του ΟΚΑΝΑ κοντά στην Ομόνοια, ενώ μπήκε στα σπίτια «χορηγούμενων» για να δει πως συνεχίζεται η ζωή τους μετά την ηρωίνη.
Στην εκπομπή μίλησαν δώδεκα άνθρωποι που είτε παιδεύονται ακόμη με την ηρωίνη, είτε συντηρούνται με υποκατάστατα, είτε έχουν εντελώς καθαρίσει.
Ανάμεσα τους
- Η Μαρία και ο Παναγιώτης, ένα δυνατό ζευγάρι με τη γυναίκα να είναι στο πρόγραμμα μεθαδόνης και τον άντρα να συνεχίζει την χρήση ηρωίνης αναμένοντας να τον πάρουν στα προγράμματα υποκατάστατων.
- Η Λούλα που έχει κόψει την ηρωίνη- όπως και την πορνεία που έκανε για να εξασφαλίσει της δόση της- και  συχνάζει πια μόνο στο «Στέκι» της Γ΄Σεπτεμβρίου, εκεί που δε ρωτάνε για το παρελθόν της αλλά μόνο τη φροντίζουν.
- Ο Κώστας, νεαρός χρήστης ηρωίνης που πλέον ζει στους δρόμους. Απευθύνεται στους πολιτικούς και με ζηλευτή επιχειρηματολογία ζητά απάντηση στο ερώτημα «γιατί η Ελλάδα δεν κάνει για τους χρόνιους χρήστες αυτά που κάνουν πλέον όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης», με αποτέλεσμα να καταγράφουμε και στον τομέα των ναρκωτικών μόνο αρνητικά ρεκόρ.  



protagon.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Που κόβουν το ρεύμα των ταλαιπωρημένων Ελλήνων και για πόση ώρα...



Ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ οι εκ περιτροπής διακοπές διάρκειας μιας ώρας:
Αττική:

12:00 ως 13:00
Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
13:00 ως 14:00
Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
14:00 ως 15:00
Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Κρήτη-Ρόδος:
Στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00
και
στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Σώθηκαν από τα χέρια του επίδοξου βιαστή τους !!!



alt
Παρά "τρίχα" γλίτωσαν από τα χέρια 21χρονου Ρουμάνου μια 32χρονη και μια 66χρονη, κάτοικοι Λιβαδειάς που περπατούσαν στο δρόμο το βράδυ της Κυριακής. Ο πρώτος στόχος του επίδοξου βιαστή, ήταν η 32χρονη που κινούνταν στις 10.30 το βράδυ σε δρόμο της Λιβαδειάς, όταν ξαφνικά ο δράστης την άρπαξε από τα μαλλιά, την έσυρε αρκετά μέτρα, την χτύπησε και επιχείρησε να την βιάσει.
 lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

“Έφυγε” ο βουλευτής Άγγελος Τζέκης

Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης. Βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατό του, εκφράζει η ΚΕ του ΚΚΕ

Απεβίωσε αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής ο 60χρονος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης.
 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζεται βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και απευθύνονται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
 
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ο "σύντροφος Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης.

Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή βουλευτή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρη τη Μακεδονία και όπου αλλού χρειάστηκε".

 Σύσσωμη η Βουλή αποχαιρέτισε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί τον βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελο Τζέκη που έφυγε ξαφνικά χθες βράδυ από τη ζωή.

    Το Προεδρείο του σώματος και όλες οι πτέρυγες κατέθεσαν την βαθύτατη θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Άγγελου Τζέκη, μίλησαν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του εκλιπόντος και απηύθυναν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την πολιτική του οικογένεια, το ΚΚΕ και στην εκλογική του περιφέρεια, την Β΄Θεσσαλονίκης.

    Την είδηση του θανάτου του Άγγελου Τζέκη ανακοίνωσε συντετριμμένη η Β΄αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση που κάλεσε την Εθνική Αντιπροσωπεία σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του βουλευτή, λέγοντας πως η Βουλή και η ελληνική κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.

    "Χάσαμε έναν λαμπρό κομμουνιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή που πάλευε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής που χαρακτήρισε τον Άγγελο Τζέκη "συνεπή πρωτοπόρο, μαχητή με ανιδιοτέλεια, που υπερασπίστηκε με συνέπεια και με πολιτικό θάρρος τις ιδέες του μαρξισμού λενινισμού". Έβαζε πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τον εκλιπόντα επισημαίνοντας ότι "ο Άγγελος Τζέκης μπορεί να ήταν μαχητικός και αδιάλλακτος στα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, αλλά νυχοπερπατούσε για να μην βλάψει κανέναν".

    "Ο Άγγελος Τζέκης ήταν συνεπής αγωνιστής και εξαίρετος άνθρωπος", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αναγνωρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε έναν τρόπο να περιγράφει το πρόβλημα του κάθε πολίτη με έναν τρόπο όχι δραματικό αλλά πραγματικό.

    Τη βαθύτατη θλίψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπουτσής. "Τον γνωρίσαμε από τη μεγάλη του δράση. Προσέφερε στους λαϊκούς αγώνες με πανάξιο τρόπο", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    "Εμβρόντητοι για το ξαφνικό και συντετριμμένοι για το ξαφνικό γεγονός καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στη μνήμη του Άγγελου Τζέκη", δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

    "Υπήρξε δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης που ευχήθηκε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

    "Η οδύνη ολόκληρης της Βουλής επιβεβαιώνει μια ακράδαντη αλήθεια. Ο ξαφνικός χαμός του Άγγελου Τζέκη είναι σημαντική απώλεια για την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Δήμος Αλιάρτου στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ