Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο άνθρωπος που έζησε… 256 χρόνια!

Ο άνθρωπος που έζησε… 256 χρόνια!Διαβάστε μια περίεργη ιστορία που χάνεται στο βάθος των χρόνων και ξεκινάει από ένα μικρό χωρίο της Κίνας το 1677.
Είναι η ιστορία του Li-Ching-Yun. Συμφωνά με την ιστορία είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ζήσει τα περισσότερα χρόνια 256 συγκεκριμένα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωρίο της Κίνας το 1677 και μέχρι τα 10 του χρόνια παρακολούθησε το σχολείο. Έπειτα ταξίδευε σε διάφορες περιοχές της Κίνας που εργαζόταν μαζεύοντας ιατρικά φυτά.
Με την εμπειρία που απέκτησε σύμφωνα με τη εφημερίδα «New York Times» πουλούσε ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μέχρι που μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Li να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν… χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ζωής του ο Li παντρεύτηκε 23 γυναίκες που πέθαναν πολύ πριν τον ίδιο και του χάρισαν 180 παιδιά. Γύρω στο 1930 ο καθηγητής Wu -Chung- Chien, του Minkuo University, ασχολούμενος με την ιστορία εντόπισε κάποια αρχεία που αποδείκνυαν το έτος γεννήσεως του Li καθώς και ότι το κινέζικο κράτος του είχε ευχηθεί χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και στα 200τα.
Το ρεκόρ του πιο αιωνόβιου ανθρώπου μέχρι στιγμής το κατέχει ένας Γάλλος ο οποίος έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες. Μέχρι τώρα το κινεζικό κράτος δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τον Li, και επειδή αγγίζει τα όρια του αδύνατου η ιστορία του έχει αρκετό ενδιαφέρον και έιναι υπο έρευνα.
ΠΗΓΗ: blog
Διαβάστε Περισσότερα »

Φλώρινα:Aστυνομικός συνελήφθη για παιδική πορνογραφία!

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 33χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων» και παράβαση της νομοθεσία «Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

Ο 33χρονος «κατέβαζε» και προσέφερε, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 14-07-2011, στην οικία του συλληφθέντα στη Φλώρινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που περιείχαν πλήθος αρχείων (άνω των 2.500) με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, από την έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατασχέθηκαν δύο αποκωδικοποιητές, με τη χρήση των οποίων ο συλληφθείς αποκωδικοποιούσε το ψηφιακό σήμα συγκεκριμένης εταιρείας, αποκτώντας πρόσβαση σε αυτό, χωρίς να καταβάλλει την απαιτούμενη συνδρομή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι τράπεζες ευθύνονται για τη μη μείωση των διοδίων»

Την ευθύνη στις τράπεζες για τη μη μείωση των διοδίων στα εθνικά οδικά δίκτυα απέδωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς όπως είπε στη Βουλή.... δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα... «Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι...




βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια» είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πάνω από όλα δεν θα πτωχεύσει η χώρα «γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει».

«Παρότι η κυβέρνηση μέσα από αυτό το ενδιάμεσο σχέδιο έχει εγγυηθεί σε απόλυτο βαθμό τα έργα και τις επόμενες κινήσεις, οι τράπεζες αρνούνται να επαναχρηματοδοτήσουν τα έργα γιατί συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμα. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι και η χώρα θα πάει μπροστά και τα έργα είναι βιώσιμα. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και του φορολογούμενου πολίτη. Με αυτή την έννοια κάθε όρος που βάζουν οι τράπεζες δεν σημαίνει ότι από τη δική μας πλευρά θα γίνει δεκτός» τόνισε.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις των οδικών έργων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ή το Δημόσιο να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση.


Κατά το πρώτο σκέλος, ο κ. Μαγκριώτης είπε πως η συμφωνία η οποία είχε γίνει -με την υπογραφή μάλιστα μνημονίου συναντίληψης- ακυρώθηκε από την άλλη πλευρά κι έτσι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα διόδια. Κατά το δεύτερο μέρος, ο αρμόδιος υφυπουργός είπε πως αν το Δημόσιο καταγγείλει μονομερώς τις συμβάσεις τα έργα θα σταματήσουν και θα υπάρξει πολλαπλή ζημία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος: "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας"

Σαφή διαβεβαίωση προς τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας έδωσε την Πέμπτη (14/07), από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος απεδώσε τα όσα ακούστηκαν περί επιλεκτικής χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών σε παιχνίδια εντυπώσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να ακούουν μόνο την κυβέρνηση «που τους ενημερώνει υπεύθυνα» ενώ ζήτησε  από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις.

Ταυτόχρονα ζήτησε από την Αντιπολίτευση εθνική ενότητα γιατί - όπως είπε - "μια απλή πράξη συναίνεσης μπορεί να μειώσει το βάρος των πολιτών".

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου «διενέργεια απογραφής πληθυσμού - κατοικιών», στην ολομέλεια της Βουλής, είπε:

«Είναι ειλημμένη απόφαση, το νέο πρόγραμμα να τεθεί σε ισχύ έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει την έκτη δόση που τώρα θα είναι η πρώτη δόση του νέου Προγράμματος. Πήραμε την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας και την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας του ελληνικού συστήματος. Το παιχνίδι με τις λέξεις τέτοιες στιγμές κρίσιμες πρέπει να σταματήσει. Και καλώ τους Έλληνες πολίτες να ακούν μόνο τις υπεύθυνες πηγές ενημέρωσης".
Ενώ συμπλήρωσε:

"Ενεργώ κατ’ εντολή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και είμαι μέλος της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της πλειοψηφίας, αλλά ως υπουργός Οικονομικών έχω ευθύνη απέναντι στον λαό και τον καλώ να ακούει την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών που τους ενημερώνουν υπεύθυνα. Δίνουμε με τον πρωθυπουργό έναν αγώνα για την σταθεροποίηση και τον έλεγχο της κατάστασης. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί, γίνονται επί τη βάσει σχεδίου και θα αποδώσουν αποτέλεσμα. Ο όρος «σελέκτιβ ντιφόλτ» δεν πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά κατά τρόπο ο οποίος είναι το λιγότερο δημαγωγικός και υπεύθυνος. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας και καμία απειλή χρεοκοπίας"
. Δ

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην αντιπολίτευση:

"Δεν θα παίζει κανείς με τις λέξεις, με την αγωνία των πολιτών και με το μέλλον του έθνους. Και κυρίως δεν δικαιούται να παίζει με τις λέξεις κάποιος υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα και πρωτίστως την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της. Καλώ την Αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί. Και κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και ξέροντας την αγωνία τους, τούς διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος ενεργεί ως μέλος του ευρωσυστήματος και στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, ρευστότητας κα χρηματοδότησης"
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλείς οι τραπεζικές καταθέσεις έως το 2015 και μέχρι 100.000 ευρώ



Την επιμήκυνση της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων έως τις 31-12- 2015 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών καθώς η ισχύς του νόμου έληγε στις -31-12-2011.

Με την Αριθμ. 23384/27.5.2011 το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει μέχρι το 2015 την παροχή εγγύησης σε τραπεζικές καταθέσεις έως το ποσό των 100.000 ευρώOι αποταμιεύσεις ευρώ το ποσό των 100.000 ευρώ προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση. Το ΤΕΚΕ καλύπτει και όλους τους επενδυτές-πελάτες των συμμετεχόντων στο Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων του ΤΕΚΕ πιστωτικών ιδρυμάτων για τις επενδυτικές υπηρεσίες, έως ποσού 30.000 ευρώ και για το σύνολο των απαιτήσεων επενδυτή-πελάτη ανεξάρτητα από τις επενδυτικές υπηρεσίες, αριθμού λογαριασμών, νομίσματος και τόπου παροχής της υπηρεσίας.

Το ΤΕΚΕ προχωρεί σε αποζημιώσεις σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, κάνοντας χρήση των άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του, που στο τέλος του 2010 ανέρχονταν σε 1,4 δισ. ευρώ. Συνολικά, οι πόροι που διαχειρίζεται ανέρχονται σε 2,97 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση που τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΕΚΕ που προέρχονται από τακτικούς πόρους δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου. Η συμπληρωματική εισφορά πάντως δεν μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο της ετήσιας τακτικής εισφοράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Αποζημιώσεις 2 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους παραγωγούς

Αποζημιώσεις 2 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ
http://permisospress.blogspot.com

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής, ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών την Τρίτη 19 Ιουλίου.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές, που επήλθαν κυρίως, σε καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτας, εσπεριδοειδών, μήλων και ελιάς, από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, κ.λ.π.), τη χρονική περίοδο Απριλίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση να σταματήσει η αλόγιστη κατανάλωση νερού στην Αλυκή



Λόγω υπερκατανάλωσης και αλόγιστης χρήσης νερού στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης - Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής) παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα παροχής νερού σε όλη την περιοχή.

Παρακαλούνται οι οικιστές της Αλυκής να περιορίσουν άμεσα, τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση, αποφεύγοντας τα ποτίσματα κήπων, τη χρήση νερού για πισίνες, το πλύσιμο αυτοκινήτων κι άλλων εξωτερικών χώρων.

Για την ορθή διαχείριση του νερού θα γίνονται συχνοί έλεγχοι σε οικίες και επιχειρήσεις και αν διαπιστωθεί αλόγιστη χρήση νερού θα επιβάλλονται κυρώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη

Ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Ρέντη τον περασμένο Μάρτιο. Από τις έρευνες της Αστυνομίας αποκαλύπτεται ότι για τη δολοφονία ευθύνεται...
πολυμελής σπείρα, εξαιρετικά επικίνδυνη, στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των μελών είναι αλλοδαποί. Μετέχουν όμως και Έλληνες πολίτες και μάλιστα το μεγαλύτερο, σε ηλικία, μέλος της σπείρας είναι 54χρονος Έλληνας.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι η σπείρα είχε ιδρύσει δική της "αντιπροσωπεία" αυτοκινήτων, καθώς με αδίστακτο τρόπο έκλεβε και λήστευε πραγματικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και αφαιρούσε μαζικά αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς διέθετε σε παραεμπόριο εντός ή και εκτός Ελλάδας.

Από τις έως τώρα έρευνες, προέκυψε οτι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαν αφαιρέσει πάνω απο 60 αυτοκίνητα από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε μία περίεργη επίθεση σε ψητοπωλείο στη Βάρη αφαίρεσαν... 20 αρνιά, ποσότητες άλλων κρεάτων, κρασιά και λάδι!

Η Αστυνομία ερευνά προσεκτικά και τα κριτήρια επιλογής στόχων, καθώς στην περιοχή Μαρκόπουλου, στις 9 Δεκεμβρίου του 2010, αφού έκλεψαν από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έξι αυτοκίνητα, επανήλθαν μετά από δύο ημέρες φανερά, έδεσαν και έκλεισαν τον υπάλληλο σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μαζικά άλλα οκτώ αυτοκίνητα.

Με τον ίδιο τρόπο είχαν αφαιρέσει και το αυτοκίνητο Volvo, στο οποίο επέβαιναν όταν καταδιώχθηκαν απο την ομάδα ΔΙΑΣ και στη συνέχεια δολοφόνησαν τους δυο νεαρούς ασυνομικούς.

Πέραν των εννέα συλληφθέντων αρχικά για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, η έρευνα της Αστυνομίας ανέδειξε και τη συμμετοχή στη σπείρα άλλων οκτώ ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν δύο, ο ένας στην Αττική και ο δεύτερος στην Ηγουμενίτσα.

Η Αστυνομία ερευνά για τη συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις, ενδεχομένως και για άλλα μέλη της σπείρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο



Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 € θεωρούνται ποινικό αδίκημα και με την πάροδο τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους το αδίκημα αυτό χαρακτηρίζεται διαρκές και θα παραγραφεί μετά από 5 χρόνια.

Στη σχερική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται μάλιστα ότι μετά από 4 μήνες καθυστέρησης η οφειλή θα θεωρείται διαρκές ποινικό αδίκημα άρα θα διώκεται με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.3.2011 η εγκύκλιος προσδιορίζει ότι θα θεωρηθούν ποινικό αδίκημα την 1.8.2011, στις εξής περιπτώσεις:
-Οφειλών συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011
-Οφειλών συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες

Αντίθετα, για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ για τις οποίες είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά την ως άνω ημερομηνία (31.3.2011) δηλ. είχε διαπραχθεί το αδίκημα, εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι προγενέστερες διατάξεις.

Στην ίδια εγκύκλιο προσδιορίζεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της Δ.Ο.Υ. για ρύθμιση της οφειλής τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν τη δικάσιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΕΚΟΡ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ !!!

Στα άδυτα της μακροβιότητας έχουν…βουτήξει Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να σπάσουν τον μυστικό κώδικα που χαρίζει στους ανθρώπους έξτρα χρόνια ζωής. Στην χώρα μας το ρεκόρ το έχουν κατακτήσει οι Ικαριώτες, καθώς ενώ μόνο το 0,1% του πληθυσμού στην Ευρώπη ζει πάνω από...

90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο! Τι έχουν ανακαλύψει οι ειδικοί από τις έως τώρα έρευνες τους; Ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι, "θωρακίζουν" την καρδιά και τα αγγεία των Ικαριωτών, αλλά καταπολεμούν και την κατάθλιψη των ηλικιωμένων. «Φάρμακο» όμως, φαίνεται να είναι και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου, που ευεργετεί μεταξύ άλλων και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ αν προστεθεί και η μέτρια κατανάλωση καφέ με την μεσημεριανή ανάπαυση, έχουμε τα συστατικά που ίσως συνθέτουν το μυστικό της μακροβιότητας των κατοίκων αυτού του νησιού! Για τα "μαθήματα" μακροβιότητας που δίνουν οι κάτοικοι της Ικαρίας μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο ο κ.Χρήστος Πίτσαβος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,ο κ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκης, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Χριστίνα Χρυσοχόου, Επιμελήτρια στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο. Σημειώνεται ότι το θέμα θα αναλυθεί εκτενώς σεσυμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, στην Ικαρία 14-17 Ιουλίου 2011, με θέμα την Επεμβατική καρδιολογία. «Μπλε ζώνη» Τα στατιστικά δεδομένα δεν λένε ψέματα: η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάουα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Έτσι, οι περιοχές αυτές ανήκουν πλέον στο κλαμπ των «μπλε ζωνών» μακροβιότητας και (δυστυχώς για τους υπολοίπους) τα μέλη του είναι μόλις πέντε. Στην λίστα, των «ευλογημένων» έχει προστεθεί και η Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια και η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα. Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση Μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και την χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί. Στα πλαίσια των παραπάνω επιδημιολογικών παρατηρήσεων, η Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ξεκίνησε μια μελέτη καταγραφής των κλινικών και παρακλινικών χαρακτηριστικών καθώς και των συνηθειών τρόπου ζωής των κατοίκων της Νήσου Ικαρίας μέσης και προχωρημένης ηλικίας. Στόχος της μελέτης πέρα της πλήρους ιατρικής εξέτασης είναι και η εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου των μεσηλίκων και ηλικιωμένων κατοίκων σε προοπτική παρακολούθηση 10-ετίας. Για το λόγο αυτό ομάδα εκπαιδευμένων ιατρών καρδιολόγων και παθολόγων επισκέφτηκαν την Ικαρία από τις αρχές του Ιουνίου και πρόσφεραν πλήρη παθολογική και καρδιολογική εξέταση συμπεριλαμβανομένου υπερηχοκαρδιογραφήματος, ηλεκτροκαρδιογραφήματος και βιοχημικού ελέγχου για την καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης υγείας των μόνιμων κατοίκων της Νήσου. «Φάρμακο η διατροφή» Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πιάτο των Ικαριωτών - όχι μόνον γευστικά αλλά και επιστημονικά. Αυτό που διακρίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι απ ότι στους νεότερους. Ιδιαίτερα τα υπερήλικα άτομα της μελέτης (>80 ετών), καταναλώνουν σε ποσοστό 14% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων πρωτεΐνη, 54% λίπος (κυρίως μονοακόρεστο και πολυακόρεστο) και υδατάνθρακες σε ποσοστό 32%. Επιπλέον, πέντε στους δέκα υπερήλικες ανέφεραν τήρηση θρησκευτικής νηστείας. Επίσης τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους, ενώ εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Από τα ηλικιωμένα άτομα όσοι κατανάλωναν συχνότερα Μεσογειακού τύπου δίαιτα είχαν σε μικρότερη συχνότητα παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ενώ η συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού σχετιζόταν με καλύτερη διατασιμότητα της αορτής, δηλαδή καλύτερη αγγειακή ηλικία, ενώ ανάλογα και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα. Όσο αφορά την κατανάλωση καφέ , η μέτρια κατανάλωση 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωσης καφεΐνης δεν φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω την αγγειακή ηλικία. Νίκησαν την κατάθλιψη Η κατάθλιψη δεν φαίνεται να «ρίχνει» τους Ικαριώτες, καθώς τα ποσοστά εκδήλωσης της νόσους ήταν από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς ηλικιωμένων. Ειδικότερα, συμπτωματολογία σοβαρής κατάθλιψης καταγράφτηκε σε ποσοστό 4% των ηλικιωμένων ανδρών και 9% των ηλικιωμένων γυναικών (μέσης ηλικίας 75 ετών). Όπως αναμενόταν τα ηλικιωμένα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης είχαν μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολικού συνδρόμου (66% έναντι 53%), λιγότερα χρόνια εκπαίδευσης στο σχολείο (7 έτη έναντι 8,5), υψηλότερα ποσοστά αρτηριακής υπέρτασης (66% υπερτασικοί έναντι 58%), σακχαρώδους διαβήτη (27% έναντι 20%) και καρδιαγγειακής νόσου (23% έναντι 16%) και χειρότερα επίπεδα φυσικής άσκησης, σε σύγκριση με τα άτομα που εμφάνιζαν τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Αυτό το εύρημα υποστηρίζεται και από άλλες διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι η δυσμενής επίδραση της κατάθλιψης στην καρδιαγγειακή υγεία επέρχεται μέσω επίδρασης σε καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη. Φαίνεται όμως ότι όταν μελετήθηκε η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης που είχαν και την μεγαλύτερη άθροιση παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, η μεσογειακή δίαιτα επέφερε βελτίωση των μεταβολικών τους χαρακτηριστικών, αναδεικνύοντας καρδιοπροστατευτικό ρόλο. Εκτός από την συντροφικότητα και την κοινωνικότητα, φαίνεται ότι το «αντίδοτο» της κατάθλιψης βρίσκεται στο πιάτο των Ικαριωτών. Η μεσογειακή διατροφή και ειδικότερα τα ψάρια, που «κολυμπάνε» στα ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βελτιώνουν την καταθλιπτική συνδρομή. Άσκηση Οι Ικαριώτες, παρά την ηλικία τους, δεν το βάζουν κάτω. Η καθημερινή τους ενασχόληση με αγροτικές δουλειές αλλά και οι βόλτες φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου κατά 54%. Ειδικότερα, το 85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η άσκηση βελτιώνει το σωματικό βάρος και μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, ενώ μειώνει ακόμα και το μέγεθος της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας ανεξάρτητα του σωματικού βάρους, δηλαδή ακόμα και σε υπέρβαρα/ παχύσαρκα άτομα. Αυτό είναι σημαντικό, σημειώνουν, καθώς η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας έχει αναγνωριστεί ως ένας δείκτης αυξημένης καρδιαγγειακής θνητότητας Παραμένοντας στο ρόλο της άσκησης, τα άτομα που εμφάνιζαν υψηλότερη ενασχόληση με άσκηση είχαν μεγαλύτερη αντιαρρυθμική προστασία όπως αυτή καταγράφεται από τη μείωση της διάρκειας κοιλιακής συστολής και αναπόλωσης στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ηρεμίας. Αυτό ήταν πιο έκδηλο στις γυναίκες, γεγονός που αντανακλά μια διαφορετική δράση των καρδιοπροστατευτικών ιδιοτήτων της άσκησης μεταξύ των φύλων. Η ενασχόληση με φυσική καθημερινή δραστηριότητα μεταξύ των υπερηλίκων (άνω των 80 ετών) φαίνεται να σχετίζεται με 54% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου . Επίσης η ενασχόληση με φυσική άσκηση σχετίζεται με μικρότερη περιφέρεια μέσης (δείκτης κεντρικής παχυσαρκίας), μικρότερο επιπολασμό σακχαρώδους διαβήτη και υψηλότερη HDL χοληστερόλη. 



http://ola-e-tipota.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι "μεγαλύτερες εκπτώσεις των τελευταίων ετών"

Τις "μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών", υπόσχεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για να καλύψουν τις οικιακές και οικογενειακές τους ανάγκες.

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα από την Παρασκευή (15/7) και θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μειώσεις τιμών και καλούν τους πελάτες τους να επωφεληθούν.

Οι καταναλωτές τις επόμενες έξι εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει η ΕΣΕΕ και τους συνιστά να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Επισημαίνει ακόμη ότι:

1.Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

2.Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σαιζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές και όχι ελαττωματικά και β' διαλογής προϊόντα.

3.Οι καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που "προσφέρουν" μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο, αλλά σε "φουσκωμένες" τιμές.

"Οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το σταγονόμετρο κατά την διάρκεια των εκπτώσεων", εκτιμά από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μ. Τσιφάκης.

Η Ένωση Καταναλωτών συνιστά, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

- Αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

- Σύγκριση τιμών και ποιότητας.

- Έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές.

- Αγορές χωρίς βιασύνη.

- Αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

- Προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

- Ενημέρωση για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

- Απόδειξη για όλες τις αγορές.

- Πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.).

- Όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οι καταναλωτές να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Νεμέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:17 ώρα Ελλάδος στην περιοχή της Νεμέας.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 7 χλμ νοτίως των Βιλίων και το εστιακό βάθος ήταν στα 2χλμ.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πλουσιόπαιδα και οι τσάμπα μάγκες της Νέας Δημοκρατίας

Τα πλουσιόπαιδα και οι τσάμπα μάγκες της Νέας Δημοκρατίας
Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και μέρος των αποδοχών του έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία. Η ενόχληση των βουλευτών που αισθάνονται ότι o κ. Μητσοτάκης παραβιάζει ανοιχτές θύρες, είναι πολύ μεγάλη και, χτες, εκδηλώθηκε και δημοσίως.
Στην επίθεση πέρασε πρώτος ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή, διερωτώμενος σε ραδιοφωνική του συνέντευξή: «Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;». Και συνέχισε λέγοντας: «Αν δεν θέλουμε λοιπόν Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων θα πρέπει η πολιτεία να σκεφθεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και να περνάει ωραία», πρόσθεσε.
Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, επικριτικοί για τον κ. Μητσοτάκη ήταν και πολλοί ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση και μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», εξέφρασε την λύπη του επειδή εκείνοι που όπως είπε ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ έκανε λόγο για τζάμπα μάγκες.
«Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Όσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά υπογράφουμε και φεύγουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Χρεοκοπία δύο εβδομάδων” προτείνει ο Παπανδρέου!

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους Financial Times της Γερμανίας, λέγοντας πως μια τέτοια λύση θα πρέπει να διαρκέσει όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες.

“Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες τις ιδέες”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται θετικός ως προς την επαναγορά μέρος του χρέους από την ίδια την Ελλάδα, με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε για άλλη μια φορά από την ΕΕ να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

“Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα”, λέει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει το χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

«Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά»
, δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απογοητευμένος ο Παπανδρέου, αναφέρθηκε μέχρι και σε μερική αδυναμία πληρωμών


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έντονα απογοητευμένος και προβληματισμένος από την τροπή που έχει πάρει η κρίση χρέους στην Ευρώπη και για την αδυναμία της Ευρώπης να πάρει άμεσες αποφάσεις για το νέο πακέτο στην Ελλάδα. Αυτό μαρτυρά και η δραματική επιστολή που είχε στείλει στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ τον οποίο καλούσε να συνεισφέρει γιατί η ώρα της κρίσης έχει φτάσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στην συνέντευξη του στην Γερμανική  FT ο Πρωθυπουργός προτρέπει τους ευρω-διασώστες να λάβουν τάχιστα αποφάσεις- και προειδοποιεί για αβεβαιότητες, οι οποίες μπορεί να τρομάξουν τους επενδυτές».
«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πιέζει, ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ να λάβουν τάχιστα απόφαση σχετικά με ένα δεύτερο πακέτο δανείων διάσωσης για την Ελλάδα. «Η παρούσα ατμόσφαιρα δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση», δήλωσε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί».
Για τα σχέδια των εταίρων της Ευρωζώνης, να επαναγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα μέρος του χρέους της σε τιμή αγοράς του 50% της ονομαστικής αξίας τους ο Πρωθυπουργός εκφράστηκε θετικά. «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες», δήλωσε ο Παπανδρέου. «Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία».
Ο Παπανδρέου αρνήθηκε να κατονομάσει μια ημερομηνία-στόχο για την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές. Όσον αφορά αυτό το ζήτημα, ο Πρωθυπουργός θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι σειρά έχουν κυρίως οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Εν τω μεταξύ το ΔΝΤ περιμένει μια ακόμα χειρότερη ύφεση στην Ελλάδα από την αναμενόμενη μέχρι τώρα. Παρά το πρόγραμμα λιτότητας, θα αυξηθεί περισσότερο και το χρέος, όπως ανακοίνωσε χθες το ΔΝΤ.  Για φέτος το ΔΝΤ περιμένει, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,8%. Μέχρι τώρα αναμενόταν 3,0%. Το 2012 το ύψος του χρέους θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο, με ποσοστό 172% του ΑΕΠ.
Το ΔΝΤ ζήτησε επίσης ξεκάθαρα από την ΕΕ να σταματήσει τις διαμάχες. Ενδείκνυται ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η συζήτηση που διεξάγεται δημοσίως εξελίσσεται όμως «σε σοβαρό πρόβλημα για την αξιοπιστία του προγράμματος βοήθειας». Από το 2010 η Ελλάδα εξαρτάται από τον κορβανά της ΕΕ και του ΔΝΤ.».
.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ:"Άδειασαν" σχολείο. Κλοπές αξίας 9.000€



alt
Μπήκαν στο σχολείο και το άδειασαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στα Μακεδονικά της Χαλκίδας. Ο διευθυντής του δημοτικού έμεινε άναυδος όταν πηγαίνοντας στο σχολείο διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν παραβιασμένη.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό και πηγαίνοντας από αίθουσα σε αίθουσα  διαπίστωσε πως οι δράστες είχαν κλέψει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές , τηλεοράσεις, dvd player, ηχοσυστήματα, κάμερες,  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 9 χιλιάδων Ευρώ. Ο διευθυντής ενημέρωσε την αστυνομία που αναζητά τους δράστες.  



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε μια ζωή στα νοσοκομεία για να πεθάνει στις διακοπές των ονείρων του

Για τον 19χρονο Robert Sebbage από την Βρετανία ήταν όνειρο ζωής να έρθει στην Ελλάδα. 
Ο ενθουσιασμός του όταν έκλεισε τα εισιτήρια για το νησί της Ζακύνθου ήταν ακόμα πιο μεγάλος και από την ημέρα που στάθηκε πλάι στον David Beckam στο Wembley φορώντας την μπλούζα της Εθνικής Αγγλίας, ένα «δώρο» από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Sunshine για πολύ άρρωστα παιδιά.

Εβδομάδες ολόκληρες προτού ταξιδέψει για Ελλάδα, ο Robert έγραφε συνεχώς για το ταξίδι του στη σελίδα του στο facebook.


Δυστυχώς για τον 19χρονο Βρετανό που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε νοσοκομεία, λόγω της σπάνιας πάθησης στο έντερο από την οποία έπασχε, η Ζάκυνθος έμελε να είναι ο τελευταίος του προορισμός.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, μία μόλις ημέρα πριν επιστρέψει σπίτι του στη Βρετανία, ο νεαρός δολοφονήθηκε από έναν ντόπιο ταξιτζή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη έξω από ένα «φαστ φουντ» στον Λαγανά. Ο Robert Sebbage μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στο δρόμο.

Ο δράστης είπε ότι ενοχλήθηκε, γιατί οι νεαροί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ.

Αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για τον 21χρονο ταξιτζή που πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και σκότωσε εν ψυχρώ τον Robert, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τους φίλους του.

Οι γονείς του Robert Sebbage είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο του παιδιού τους.

Λίγες ώρες μάλιστα πριν τη δολοφονία του, ο 19χρονος τηλεφώνησε στους δικούς του και τους είπε πόσο όμορφα περνά στην Ελλάδα με τους φίλους του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τραγικοί γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια πτήση για την Ελλάδα για να πάρουν πίσω το παιδί τους.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος ταξιτζής και ο φίλος του συνελήφθησαν τρεις ώρες μετά την στυγερή δολοφονία.

protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανό με σύνθημα «Η Κύπρος είναι τούρκικη» ανάρτησαν Αλβανοί οπαδοί

Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια 
Πρόκληση από Αλβανούς οπαδούς στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ της ομάδας της γείτονος Σκεντερμπέου με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι φανατικοί οπαδοί της αλβανικής ομάδας ανάρτησαν στα αγγλικά (ανορθόγραφο) πανό με το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τούρκικη», ενώ εμφάνισαν και μια τουρκική σημαία.
Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τα στελέχη της Κυπριακής ομάδας και τα σύμβολα αποσύρθηκαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 150 φίλοι του ΑΠΟΕΛ που ήταν στην Κορυτσά έπεσαν θύματα περιορισμένης κλίμακας πετροβολισμού, ενώ εναντίον τους ρίχθηκαν και μπουκάλια με νερό στο γήπεδο. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, η κυπριακή ομάδα επικράτησε την Τετάρτη με 0-2 της αλβανικής στον αγώνα

skai.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΙΘΟΡΕΑ:Χτύπησε σκύλο με το μηχανάκι και τραυματίστηκε σοβαρά


Χτύπησε σκύλο με το μηχανάκι και τραυματίστηκε σοβαρά
http://permisospress.blogspot.com/
Επέστρεφε στο σπίτι του όταν συνέβη το ατύχημα. Σοβαρά τραυματίστηκε στις 11.30΄χθες βράδυ ένας 39χρονος από την Κάτω Τιθορέα, πατέρας δυο παιδιών, όταν οδηγώντας το μηχανάκι του στον κεντρικό δρόμο της Κ.Τιθορέας συγκρούστηκε με σκύλο που πετάχτηκε στο δρόμο. Ο 39χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αμφίκλειας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΔ και Εκκλησία:κοινό μέτωπο κατά της εξαθλίωσης



Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν πιο δυνατά στην επιχείρηση κατά της φτώχειας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στη συνάντησή του στο γραφείο του με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος   Ιερώνυμο,θα ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης μέρους του Στρατοπέδου “ΛΙΟΣΗ” για τις ανάγκες του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Στρατόπεδο “ΛΙΟΣΗ” θα κατασκευάσει έναν πολυχώρο ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει κέντρο για ανθρώπους με Alzheimer, κέντρο βοήθειας και προστασίας παιδιών με νοητική στέρηση.

Όμως στη συνάντηση που θα έχει ο κ.Μπεγλίτης με τον Αρχιεπίσκοπο, θα συζητηθεί και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της φτώχειας που μαστίζει πλέον μεγάλες μάζες πληθυσμού. Όλο και περισσότεροι Έλληνες ,ηλικίας από 31 έως 50 προσφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας για να επιβιώσουν.Τα στοιχεία επίσημης έρευνας που είχε αποκαλύψει το Onalert,είναι συγκλονιστικά!

Ο ΥΕΘΑ έχει ζητήσει από τους στρατιωτικούς να παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο συμμετοχής των μονάδων στην στήριξη του έργου της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Εκκλησίας,η οποία έχει και την ευθύνη των συσσιτίων και όχι μόνο. Η παραχώρηση μερίδων φαγητού από στρατιωτικές μονάδες είναι μία πρώτη βοήθεια που μπορούν να παρέχουν οι ΕΔ.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με +10% τρέχει ο τουρισμός στην Ελλάδα και πάει για +16%



σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα.


Αρνητικά είναι τελευταία στην πλειονότητά τους τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα στον γερμανικό και αυστριακό Τύπο, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν πρόκειται για τις ελληνικές...
παραλίες και τα νησιά μας που παραμένουν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών για τους γερμανόφωνους ταξιδιώτες και... φυσικά όχι μόνο γι' αυτούς.

Ετσι σε εκτενή δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων τονίζεται ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση, εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η τουριστική κίνηση το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση μέχρι και 10% σε σχέση με πέρυσι. «Τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος σε άρθρο στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Κουρίρ», με υπότιτλο «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο αφίχθησαν σχεδόν 10% περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά διακοπών».


Οπως τονίζεται στο άρθρο, η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών Αυστριακών και Γερμανών και το γεγονός αυτό δεν επηρεάζουν ούτε η παρ' ολίγον χρεοκοπία της χώρας ούτε οι απεργίες και οι ταραχές με αφορμή το δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι, κατά μέσο όρο, μισό εκατομμύριο Αυστριακοί περνούν κάθε χρόνο τις διακοπές τους στην Ελλάδα και τα μεγαλύτερα αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν ήδη μέχρι τώρα αυξήσεις στις κρατήσεις για Ελλάδα, η οποία πέρυσι συγκαταλεγόταν στους τουριστικούς προορισμούς που είχαν απώλειες.


Η μέχρι τώρα ανάκαμψη του τουρισμού είναι ελπιδοφόρα αφού έπειτα από μια σχετικά αδύναμη περσινή χρονιά, φέτος, το πρώτο εξάμηνο, έφθασαν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 9,6% περισσότεροι τουρίστες και μάλιστα τον μήνα Ιούνιο η αύξηση ήταν 15,9%.


Εντυπωσιακή, πάντα σύμφωνα με την «Κουρίρ», είναι η αύξηση των αφίξεων στα μεγάλα νησιά διακοπών, όπου τίποτε δεν θυμίζει κρίση.
Για παράδειγμα, στη Ρόδο παρουσιάζεται αύξηση των αφίξεων κατά 33% και στην Κω κατά 31%.
Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις απεργίες στα αεροδρόμια και στα πλοία.


* Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα υπολογίζει στους τουρίστες και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών» στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Το άρθρο αναφέρεται στα ελπιδοφόρα στατιστικά στοιχεία της Ενωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα κατά 9,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση κατά 15,9%.


* Τα δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Ε» και ο Λύσανδρος Τσιλίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων). «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία» είπε «η ζήτηση και οι κρατήσεις από ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν αυξηθεί φέτος εντυπωσιακά και... τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Αύξηση κρατήσεων 36% είχαμε μέχρι τον Μάιο για τη Ρόδο, 27% για τη Κω, 12% για το Ηράκλειο και 20% για τη Χαλκιδική. Αυξημένες αφίξεις Γερμανών και Αυστριακών τουριστών παρατηρούνται ειδικά σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κυκλάδες και Κρήτη που είναι και ο αγαπημένος τους προορισμός». «Φέτος έχουμε ξεπεράσει τα μεγέθη και διαπραγματευόμαστε ήδη για του χρόνου. Το προϊόν μας με λίγα λόγια εξαιτίας και της σταθερότητας των τιμών παρουσιάζει μια ανοδική πορεία. Είμαστε πλέον ανάμεσα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο» πρόσθεσε.πηγή Ελευθεροτυπία.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.
Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.
«Ηταν έτοιμος»
«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».
«Γιατί ήρθατε;»
Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».
Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.
Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί στην Ιταλία τα κόμματα τα βρήκαν!

Η ταχύτατη συμφωνία των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Ιταλία όσον αφορά την υιοθέτηση σκληρών μέτρων για τη μείωση του χρέους της χώρας βοήθησε χθες ώστε να ηρεμήσουν λίγο οι αγορές εν αναμονή ενός οριστικού σχεδίου για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η αριστερή αντιπολίτευση συμφώνησε να μη σπεκουλάρει σε δυσχέρειες που, αν εξελιχθούν σε τραγωδία, δεν θα πλήξουν μόνο την κυβερνώσα Κεντροδεξιά, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Η συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επιτεύχθηκε έπειτα από έκκληση του δημοφιλέστερου πολιτικού της Ιταλίας, του προέδρου της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.
 
Ο Ναπολιτάνο είχε απευθύνει έκκληση για εθνική συνοχή και επίδειξη αισθήματος ευθύνης απ' όλα τα κόμματα εναντίον των διεθνών κερδοσκόπων που επιτίθενται στη χώρα. Παρατηρητές επισημαίνουν πως η εθνική συνοχή για την υπεράσπιση της χώρας από σοβαρότατους και ανυπολόγιστης εμβέλειας κινδύνους αποτελεί καθήκον των πολιτών• πρέπει πάντα να εμπνέει τη δράση των εκπροσώπων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και να υπερισχύει των απρόβλεπτων και μεταβαλλόμενων πολιτικών ισορροπιών.
 
Με ποσοστό δημοτικότητας 80%, ο Ναπολιτάνο είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας. Παλιός κομμουνιστής, άνθρωπος του μηχανισμού του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πέρασε πριν από πολλά χρόνια στη σοσιαλδημοκρατία και εδώ και μια πενταετία είναι ο αρχηγός του κράτους (ως πρόεδρος είναι ο εγγυητής του Συντάγματος της χώρας, όμως τα καθήκοντά του είναι κυρίως τυπικά). Στη δεκαετία του 1970 εκπροσωπούσε τη μετριοπαθή, ευρωκομμουνιστική πτέρυγα του ΙΚΚ που ήταν απολύτως αποδεκτή από τη μη κομμουνιστική ευρωπαϊκή και την αμερικανική Αριστερά (το 1978 είχε κληθεί να δώσει σειρά από διαλέξεις σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια). Ο Ντέηβιντ Ουίλι, ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη που του είχε πάρει συνέντευξη την εποχή εκείνη στα ιστορικά γραφεία του ΙΚΚ στη Βία ντέλλε Μποττέγκε Οσκούρε, την οδό των Σκοτεινών Καταστημάτων, γράφει πως είχε συναντήσει τότε έναν καλλιεργημένο πολιτικό, που μιλούσε άνετα αγγλικά και δεν φοβόταν να αμφισβητήσει την ηγεμονία της Σοβιετικής Ενωσης. Αργότερα έγινε σθεναρός επικριτής της σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής, καταδικάζοντας κατηγορηματικά, στη δεκαετία του 1980, τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.
 
Η έδρα του ΙΚΚ πουλήθηκε πριν από λίγα χρόνια σε μια κατασκευαστική εταιρεία και, σήμερα, το παλιό γραφείο του στα κομματικά γραφεία αποτελεί τμήμα ενός συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων. Ο Ναπολιτάνο επιβίωσε του κόμματος που τον έφερε στην πολιτική. Εχει χάσει τα μαλλιά του, κουτσαίνει ελαφρά, όμως η φωνή του παραμένει επιβλητική. Στο προεδρικό μέγαρο στον Κυρινάλιο λόφο, έχει συστήσει μια ομάδα από ειδικούς που εξετάζουν τους διάφορους νόμους που του στέλνονται προς υπογραφή από το Κοινοβούλιο. Εχει αποδειχθεί σθεναρός υπερασπιστής των αξιών πάνω στις οποίες ιδρύθηκε το σύγχρονο ιταλικό κράτος. Και τώρα, στα δύσκολα της κρίσης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποδείχθηκε ο ενοποιητικός πολιτικός παράγοντας τον οποίο έχει ανάγκη η χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως αύριο η προθεσμία για αναπληρωτές- ωρομίσθιους

Ποιους κλάδους αφορά

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων του σχολικού έτους 2011-12.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων λήγει αύριο 15 Ιουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι σώζουν ελληνική εφημερίδα της Πόλης!

H εφημερίδα της ομογένειας «Απογευματινή» γιορτάζει τα 87α γενέθλιά της στην Κωνσταντινούπολη.
Μόνο που η συγκεκριμένη εφημερίδα κινδυνεύει να κλείσει λόγω μειωμένων πωλήσεων αλλά και την έλλειψη χορηγών απο την Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πάντως πως στην Τουρκία κινητοποιήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι για να "σωθεί" η Απογευματινή. Δεκάδες τούρκοι έγιναν συνδρομητές στην εφημερίδα χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά!

Επίσης γυρίστηκαν βίντεο τα οποία μεταδίδονται στο youtubeμε τούρκους διανοούμενους να μιλούν σε διάφορες γλώσσες και στα ελληνικά για να σωθεί η εφημερίδα της Ομογένειας!

Aκούει κανείς στην Ελλάδα;

http://www.onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΕΓΕΣ:το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς παραβιάζει τις συνεταιριστικές αρχές και το σύνταγμα



«Η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θα συμφωνήσει ποτέ με ένα σχέδιο νόμου, το οποίο προκλητικά παραβιάζει τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές όπως η εθελοντική και ελεύθερη συμμετοχή, η αυτονομία και η ανεξαρτησία, η συνεργασία μεταξύ των συνεταιρισμών, καθώς και τις διατάξεις του συντάγματος» επισημαίνεται σε επιστολή του προέδρου της, κ. Τζανέτου Καραμίχα (φωτό), προς τους Βουλευτές, στην οποία περιέχονται νομικές παρατηρήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, το οποίο προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.
Όπως τονίζεται, η ΠΑΣΕΓΕΣ εκ του νόμου εκπροσωπεί κυρίως ιδεολογικά το συνεταιριστικό κίνημα. Καθήκον της είναι να αντιδράσει προς κάθε εξουσία, η οποία είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα παραβιάζει τις συνεταιριστικές αρχές και το Σύνταγμα. Αν δεν το κάνει, όχι μόνο αυτοκαταργείται και αυτοαναιρείται, αλλά και συνωμοτεί εναντίον των συνεταιρισμών.
Αναλυτικά, οι νομικές παρατηρήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ που δόθηκαν στους Βουλευτές για την ενημέρωσή τους έχουν ως εξής στο



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ:ΕΣΠΑ 17 εκ ευρώ στην Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ


Το ΕΣΠΑ δίνει 17 εκατομμύρια ευρώ στην Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. για την τουριστική εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας στο Νόμο Βοιωτίας. Οι πόροι είναι από το επιχειρησιακό πρόγραμμα επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.
Στην Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ ανήκουν:
Κτήμα Οσίου Λουκά: Εδαφική έκταση
Πλατεία Διάκου Λιβαδειάς: Εκταση με κτίσματα
ΞΕΝΙΑ Αράχωβας: Εδαφική έκταση με ξενοδοχειακό συγκρότημα
Τουριστικό Περίπτερο Μαντείου Τροφωνίου: Εδαφική έκταση με τουρ. περίπτερο
Τουριστικό Περίπτερο Πηγών Κρύας: Εδαφική έκταση με τουρ. περίπτερο
Τουριστικο Περίπτερο Πλαταιών: Εδαφική έκταση με τουρ. περίπτερο
Χιονοδρομικό Κεντρο Παρνασσού: Εδαφική έκταση με κτιριακές εγκταστάσεις
http://exeisminima.gr/blog
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες στην Κύπρο

Μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μαζεύτηκαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την...
τραγωδία στη ναυτική βάση, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Σήμερα, σε σχέση με χτες η διαδήλωση είχε ειρηνικό χαρακτήρα,  ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχτεί εντός και εκτός της εισόδου του κτιρίου.
Στο δρόμο, έξω από το προεδρικό δρόμο έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ αναρτήθηκε ένα μεγάλο μαύρο πανό γράφει με κόκκινα γράμματα: «Δεν γονατούμε στο καθεστώς - απαιτούμε δικαίωση των νεκρών». Και με άσπρα γράμματα συμπλήρωνε: «Κάτω η χούντα του Χριστόφια».
Ειρηνική εκδήλωση στη μνήμη των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου οργάνωσαν φίλοι τους σε πάρκο πλησίον της Πλατείας Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό. Οι συγκεντρωμένοι, φορώντας μαύρα ρούχα ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσταση επιχείρησης. Τι πρέπει να κάνω


Σύσταση επιχείρησης

Δικαιολογητικά και Προϋποθέσεις έναρξης επαγγέλματος στην Εφορία

Αφού επιλέξετε την ΕΔΡΑ σας και αφού εξασφαλίσετε ότι έχετε το παραχωρητήριο, σε περίπτωση που χώρος σας παραχωρείται, το μισθωτήριο σε περίπτωση που τον ενοικιάζετε ή το συμβόλιο σε περίπτωση που σας ανήκει με συμβόλιο... απαιτείται καταρχήν προεγγραφή στον ΟΑΕΕ* και στο Επιμελητήριο και έπειτα έναρξη στην Εφορία.

Συγκεκριμένα για την έναρξη & θεώρηση των βιβλίων στην εφορία παρατίθενται παρακάτω αναλυτικά η όλη διαδικασία σε βήματα:
1. Προεγγραφή στον ΟΑΕΕ

o Φωτοτυπία ταυτότητας
o Φωτοτυπία παραχωρητηρίου ή μισθωτηρίου (θεωρημένου) ή συμβολαίου
o Βεβαίωση προηγούμενου εργοδότη
o Αίτηση (σας δίδεται)
o Η προεγγραφή κοστίζει περί τα 93 ευρώ (όπου παίρνετε την βεβαίωση είσπραξης)

Αφού προεγγραφθείτε στον ΟΑΕΕ σας δίδεται βεβαίωση προεγγραφής
* Εάν είστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή σε άλλο φορέα μπορείτε να πάρετε απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ.

Για να πάρετε απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ πρέπει να καταθέσετε:
o Tο μισθωτήριο ή το παραχωρητήριο για το χώρο που επιλέγετε ως ΕΔΡΑ και το συμβόλαιο του σπιτιού
o Bεβαίωση του εργοδότη
o Βεβαίωση του ν. 2084/1993 που αναφέραι στη διαδοχική ασφάλιση (αυτό κυρίως για όσους θέλουν να πάρουν απαλλαγή και έχουν ασφάλεια Δημοσίου)
o Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας της καρτέλας του ΙΚΑ ή του ασφαλιστικού σας φορέα
o Φωτοτυπία επικυρωμένη της αστυνομικής ταυτότητας

Σχετικα με τα δικαιολογητικά συστήνεται να τηλεφωνήσετε στα κατα τόπους υποκαταστήματα ΟΑΕΕ για τυχόν διαφοροποιήσεις (http://www.oaee.gr)

2. Προεγγραφή στο Επιμελητήριο

o Φωτοτυπία ταυτότητας
o Αίτηση (σας δίδεται)

Αφού προεγγραφθείτε στο επιμελητήριο σας δίδεται βεβαίωση προεγγραφής. Σχετικα με τα δικαιολογητικά συστήνεται να τηλεφωνήσετε στα κατα τόπους Επιμελητήρια για τυχόν διαφοροποιήσεις. (Επίσημο site του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: http://www.eea.gr)

3. Έναρξη στην Εφορία

o 1 φωτοτυπία ταυτότητας
o Μ1 & Μ2 (σας δίδονται ή θα τα βρείτε στο https://www.taxisnet.gr)
o Βεβαίωση προεγγραφής σε ΟΑΕΕ & Επιμελητήριο
o Φωτοτυπία παραχωρητηρίου ή μισθωτηρίου (θεωρημένου) ή συμβολαίου
o Ο κωδικός για την έναρξη είναι: 86901910 -­‐ Υπηρεσίες οδηγιών διατροφής από ειδικούς που δεν είναι γιατροί

Πιθανώς να χρειασθεί να γίνει αυτοψία & να σας ζητήσουν το μισθωτήριο που ίσχυε για την έδρα πριν το μισθώσετε εσείς εάν είναι μισθωμένο. Σας δίδεται η βεβαίωση έναρξης από την εφορία. Σχετικα με τα δικαιολογητικά συστήνεται να τηλεφωνήσετε στις κατά τόπους εφορίες για τυχόν διαφοροποιήσεις. (https://www.taxisnet.gr)

4. Εγγραφή στο Επιμελητήριο

o Φωτοτυπία ταυτότητας
o Φωτοτυπία της έναρξης της εφορίας
o Κόστος εγγραφής περί τα 56 ευρώ

Σας δίδεται πιστοποιητικό εγγραφής στο επιμελητήριο

5. Εγγραφή στον ΟΑΕΕ

o Φωτοτυπία ταυτότητας
o Φωτοτυπία της έναρξης της εφορίας

Σας δίδεται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερώτητας

Θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στην Εφορία

o Πιστοποιητικό εγγραφής στο επιμελητήριο
o Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερώτητας
o Φωτοτυπία έναρξης
o Φωτοτυπία Ταυτότητας
o Φωτοτυπία μισθωτηρίου θεωρημένου ή συμβολαίου
o Β1 και υπεύθυνη δήλωση (σας δίδονται)
o Ενώ θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εξής:
o 1 βιβλίο πελατών (αριθμήστε τις σελίδες ή αγοράστε ένα με αριθμημένες σελίδες)
o 1 βιβλίο εσόδων -­‐ εξόδων (αριθμήστε τις σελίδες ή αγοράστε ένα με αριθμημένες σελίδες)
o 1 μπλοκ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ**, με σφραγισμένες σελίδες (με την σφραγίδα σας) και αριθμημένο για τις υπηρεσίες που θα παρέχετε εκτός έδρας
o 1 σφραγίδα που θα αναγράφει (για ατομική επιχείρηση φυσικού προσώπου) Όνομα Πατρώνημο Επώνυμο (Γιώργος Σ. Παπαδόπουλος) Διαιτολόγος – Διατροφόλόγος (=ειδικότητα) Διεύθυνση έδρας τηλέφωνο ΑΦΜ/ΔΟΥ

**Ενα επιπλέον μπλοκ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, με σφραγισμένες σελίδες (με την σφραγίδα σας) για υπηρεσίες που παρέχετε στην έδρα σας (το οποίο θα είναι αθεώρητο) με σφραγισμένες επιπλέον τις σελίδες με τη σφραγίδα σφραγίδα "Αθεώρητα βάσει της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1083/2003" καθώς και σφραγισμένα με τη σφραγίδα "ΣΕΙΡΑ Α". Σχετικά με τα ακριβή δικαιολογητικά θα πρέπει να επικοινωνείτε με το εκάστοτε υποκατάστημα της κάθε μιας υπηρεσίας ξεχωριστά καθότι αυτά πιθανώς να διαφοροποιούνται ανάλογα με το που ανήκετε. Καλό κουράγιο! Και καλή αρχή!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει το ΙΚΑ!


Μήνα - μήνα εξασφαλίζει τις συντάξεις

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει το ΙΚΑ, καθώς μετά βίας εξασφαλίζει κάθε μήνα τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων.

«Κάθε μήνα δίνουμε μάχη για να πληρωθούν οι συντάξεις. Στις 19 κάθε μηνός αφού διασφαλισθεί το απαραίτητο ποσό, παίρνουμε ανάσα και ξεκινούμε την προσπάθεια για τον επόμενο μήνα», δηλώνει ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου κ. Ρ. Σπυρόπουλος σημειώνοντας ότι η αγωνία για την καταβολή των συντάξεων θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του 2011.

«Το ΙΚΑ διανύει το δυσκολότερος χρόνος της ιστορία του, καθώς είναι ο φορέας στον οποίο μεταφέρονται άμεσα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης», τονίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το ταμείο δεν πρόκειται να καταρρεύσει, όπως δεν θα καταρρεύσουν και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη το ΙΚΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο έχει λάβει το 91% της επιχορήγησης που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός για ολόκληρο το 2011, ενώ κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση με την τρόικα συμφωνήθηκε να δοθεί έκτακτη επιπλέον επιχορήγηση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόβλημα του ΙΚΑ επιδεινώθηκε περαιτέρω το 2011 εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης.

Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών κατά 5% περίπου στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, θα κοστίσουν συνολικά στο ΙΚΑ για το 2011, 2,7 δις ευρώ και επιπλέον 500 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΔ.

Έτσι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας εμφανίζει υστέρηση εσόδων 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το 2010 και για να καταβάλει τις συντάξεις, αναγκάσθηκε να μετατρέψει ομόλογα που λήγουν το 2011 και 2012 σε repos, προκειμένου να εισπράξει 850 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί το 2012, τόσο από τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας που είναι ελλειμματικός και θα περιέλθει πλέον στο νέο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που ξεκινά τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο.

Ρυθμίσεις οφειλών

Σε αυστηρά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών προς το ΙΚΑ προχωρεί η διοίκηση του ταμείου, εφαρμόζοντας ακόμη και την «κατάσχεση εις χείρας τρίτων» προκειμένου να πιέσει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Η τελευταία άκρως ευνοϊκή ρύθμιση χρεών έληξε χωρίς σημαντικά αποτελέσματα και το ΙΚΑ προχωρά σε δραστικά μέτρα για να εισπράξει τις οφειλές. Περίπου 8.259 επιχειρήσεις εντάχθηκαν σρη ρύθμιση για ποσό οφειλής που φθάνει τα 252 εκατ. ευρώ.

Η συνολικές οφειλές προς το Ίδρυμα φθάνουν τα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ το ΙΚΑ έχει υπολογίσει ότι 3,5 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που «βρίσκονται εν ζωή» και μπορούν αν ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

«Ελπίζουμε να ρυθμίσουμε άμεσα οφειλές ύψους 1,2 δισ. ευρώ, έτσι ώστε τα έσοδα του ΙΚΑ να αυξηθούν με ένα ρυθμό 300 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως», τονίζει ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος επισημαίνοντας ότι όσες επιχειρήσεις δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα υποστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θα ξεκινήσουν από τους μεγάλους οφειλέτες δίδοντας προθεσμία 10 ημερών να προβούν σε ρύθμιση της οφειλής. Εφόσον η προθεσμία παρέλθει θα προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα γίνει η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Χάγη

Εξι μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Πρωθυπουργού να συμμετάσχει ενεργά η Ελλάδα στην εκκρεμή δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, τα μέλη του Διεθνούς Δικαστηρίου έκαναν δεκτό το αίτημα της χώρας μας.

Η απόφαση αυτή, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τη λειτουργία του Δικαστηρίου, κάθε άλλο παρά δεδομένη θα μπορούσε να θεωρηθεί, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά επιτρέπει στην Ελλάδα να παρέμβει στην ανοιχτή δίκη μεταξύ ιταλίας και Γερμανίας.

Η Ελλάδα επικαλούμενη ότι έχει έννομο συμφέρον από την εξέλιξη της σημαντικής αυτής δίκης, είχε αποφασίσει να ασκήσει παρέμβαση υπέρ των θέσεων του Ιταλικού Δημοσίου.....
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
Με τον τρόπο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την αποδοχή του αιτήματός της, όπως εκτιμάται, παρέχει διπλωματική προστασία στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου, καθώς και άλλων μαρτυρικών χωριών που δεν μπορούν ατομικά να παραστούν στο Δικαστήριο της Χάγης για να υπερασπιστούν τα νόμιμα συμφέροντά τους.

Η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων έφτασε μέχρι την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου μετά την αμετάκλητη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης που δικαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, κρίνοντας ότι μπορούν να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας επί ιταλικού εδάφους.

Υστερα από εκείνη την απόφαση, η Γερμανία προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή τεσσάρων Ελλήνων, οι οποίοι ζητούσαν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τη σφαγή των γονέων τους το 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα στο Δίστομο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμφαση στο περιβάλλον από την περιφέρεια Στερεάς

Έμφαση στο περιβάλλον από την περιφέρεια Στερεάς


Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της προσκεκλημένης Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, έγινε η Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με θέμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Στερεάς Ελλάδας.
Στην Ειδική Συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών (Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης) όλων των περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων.
 Η Ειδική Συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία, στην οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα περιβαλλοντικά ζητήματα στη Στερεά Ελλάδα και οι ενέργειες που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυσή τους.
 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καλωσορίζοντας την κ. Καραβασίλη αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία τους, που χρονολογείται από το 2003. Ο κ. Περγαντάς ως Νομάρχης Βοιωτίας και η κ. Καραβασίλη ως Γενική Επιθεωρήτρια του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος συνεργάστηκαν στενά, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των ελέγχων στην άτυπη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Στα 8 χρόνια της Νομαρχιακής θητείας, επιβλήθηκαν πρόστιμα πάνω από 3.000.000 €, ανακλήθηκαν άδειες βιομηχανιών για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, και αναδείχθηκε και δρομολογήθηκαν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του Ασωπού.
 Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο για την εξυγίανση στην ευρύτερη περιοχή Θήβας – ευρύτερης περιοχής Ασωπού και Μεσσαπίων, τονίζοντας την άμεση κατασκευή έργων υδροδότησης με πόσιμο νερό των οικισμών της περιοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπογραφή της ένταξης και χρηματοδότησης με 5.300.000 € της ύδρευσης στο Νεοχωράκι και Ελαιώνα Βοιωτίας.
 Επιπλέον ο κ. Περγαντάς επεσήμανε τα μείζονα περιβαλλοντικά θέματα της Στερεάς Ελλάδας, στην περιοχή των Μεσσαπίων, όπου ξεκινά η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων, στη ΛΑΡΚΟ και στους ορεινούς όγκους με τη λειτουργία μεταλλείων ενώ τόνισε την ανάγκη προστασίας των θαλασσών των Κορινθιακού, Ευβοϊκού και Μαλλιακού κόλπων.
 Ακόμα, ο Περιφερειάρχης, επανέφερε την αξιοποίηση του Περιβαλλοντικού Μητρώου Επιχειρήσεων, που είχε εκπονηθεί από τη Νομαρχία Βοιωτίας και είχε αναγνωριστεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ως ένα αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου, λέγοντας ότι θα πρέπει να καθιερωθεί θεσμικά για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις επιχειρήσεις.
 Η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Καραβασίλη, μίλησε για την εποικοδομητική συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη, εξαίροντας την καλή δουλειά της Νομαρχίας Βοιωτίας, που συνέβαλε στη δρομολόγηση και εφαρμογή του προγράμματος απορρύπανσης του Ασωπού. Τόνισε επίσης την εξαιρετική δουλειά του Περιβαλλοντικού Μητρώου, που προορίζεται να ενταχθεί στο κεντρικό ηλεκτρονικό μητρώο, με στόχο την καθιέρωση της «περιβαλλοντικής ενημερότητας» για τις επιχειρήσεις.
 Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς : «Η παρουσία της Ειδικής Γραμματέως κ. Καραβασίλη, στην Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, έχει έναν έντονο συμβολισμό. Ουσιαστικά προχωρούμε στη δεύτερη περίοδο της συνεργασίας μας, που σαν μοναδικό στόχο έχει την εντατικοποίηση των προσπαθειών μας για τη βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος. Βασικό υπόβαθρο της περιβαλλοντικής προστασίας είναι η θέσπιση και εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού, που επί δεκαετίες έχει λείψει από τη χώρα μας. Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δούμε προσεκτικά το θέμα της ανάπτυξης και να προχωρήσουμε με κανόνες. Ας μην παραγνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη έχει αναφορές σε τρείς τομείς : στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Είναι καθήκον μας να μεριμνήσουμε και να προσπαθήσουμε για όλους»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΩΝΑΣ:Ανήλικοι αλλοδαποί σε αποθήκη!!!

Ανήλικοι αλλοδαποί σε αποθήκη στον Ελεώνα μαζί με άλλους 50 σε άθλιες συνθήκες«Παιδιά – μετανάστες, ηλικίας 11 έως ετών, ασυνόδευτα και χωρίς κανέναν συγγενή τους, ζουν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον Ελεώνα»!
Η είδηση έφτασε στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θηβών, τα μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα!
Παιδιά ολομόναχα, που έφτασαν στον «παράδεισο», προκειμένου να επιβιώσουν, αλλά με ποιον τρόπο;;;
Ο «παράδεισος», όπου και αν βρίσκεται, δεν είναι πλέον πρόσφορος για κανέναν, πόσο μάλλον για τα παιδιά…
Ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ανηλίκων Δ Αλεξάνδρου πήγε στον Ελεώνα, προκειμένου να διαπιστώσει την βασιμότητα της πληροφορίας, η οποία δυστυχώς, επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο….
Ανήλικοι, Αφγανοί ζουν σε μια τεράστια αποθήκη, μαζί με άλλους 50 ενήλικες κάτω από άθλιες συνθήκες καθαριότητας, με στρώμα το δάπεδο και καθημερινό φαγητό τις φακές, όταν υπάρχουν…
Η δεύτερη επίσκεψη των μελών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων περιλάμβανε λίγα ρούχα, φαγητό, χυμούς και φρούτα, ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να συγκεντρώνουν διάφορα απαραίτητα υλικά πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, καθώς και διερμηνέα, προκειμένου να πληροφορηθούν για τον τρόπο που έφτασαν στην Ελλάδα, καθώς και για τα προβλήματα υγείας που φαίνεται πως αντιμετώπιζαν….
Παλιόρουχα ριγμένα στο άγριο πάτωμα, χρησίμευαν για στρώματα, σπασμένα έπιπλα για κάθισμα, σε μια μαυρισμένη γωνιά τα κουζινικά, που αποτελούνταν από μια μεγάλη κατσαρόλα και διάφορα τσαλακωμένα τσίγκινα αντικείμενα για πιάτα, σμήνη οι μύγες κι έξω σπάγκοι με απλωμένα κουρελιασμένα ρούχα…..
Οι κάτοικοι της αποθήκης μαζεύτηκαν άμεσα γύρω από το αυτοκίνητο που μετέφερε τα υλικά: Γάζες, οξυζενέ, βαμβάκι, λευκοπλάστη, σαπούνια, σαμπουάν, γάλα, κρουασάν, ζυμαρικά, λάδι, ρούχα και παπούτσια….
Η συμφωνία κλείστηκε από την αρχή: Πρώτα οι ανήλικοι και μετά οι υπόλοιποι, όπως κι έγινε, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει την συνέχεια…..
Ο 15χρονος όμως, δεν κατάφερε να δοκιμάσει τα παπούτσια, αφού το ένα του πόδι ήταν χτυπημένο και πρησμένο, αλλά και τα χέρια του αλύγιστα, καθώς οι φριχτοί πόνοι του απαγόρευαν οποιαδήποτε κίνηση…
Τα πέντε παιδιά έφτασαν πρόσφατα από το Αφγανιστάν! «Φύγετε να γλιτώσετε από την κόλαση» είπαν οι γονείς τους, που πούλησαν ότι είχαν και δεν και είχαν για να πληρώσουν αυτούς που ανέλαβαν την «απόδραση»…
Στο Αφγανιστάν, όσα παιδιά καταφέρουν να ζήσουν μέχρι τα 10 τους, γίνονται μισθοφόροι, με αντάλλαγμα ένα πιάτο ρύζι και όσοι έχουν το θράσος να θέλουν να επιζήσουν, είναι αποφασισμένοι να μεταφερθούν στην «Γη της Επαγγελίας», οπότε δουλεύουν 30 – 40 άνθρωποι, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα του δουλέμπορου και να καταφέρουν να φύγουν ένας το πολύ δυο…
«Στο Αφγανιστάν η ανθρωπιστική βοήθεια δεν αρκεί ούτε για το 1% των εξαντλημένων και η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με φιλανθρωπία και καλά θα κάνουν οι δήθεν φιλάνθρωποι να θεσμοθετήσουν σύντομα κάποια μέτρα για την επιβίωσή μας» λέει ο 20χρονος, που ήρθε πριν 6 χρόνια στην Ελλάδα.
Τα παιδιά ζητούν να εγκατασταθούν σε έναν χώρο υποδοχής, που θα τους εξασφάλιζε τα στοιχειώδη, ίσως και την δυνατότητα να μάθουν την Ελληνική γλώσσα ή να φοιτήσουν σε σχολείο.
Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων έχει ήδη στείλει ενημερωτικές επιστολές προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, τον Δήμαρχο Θηβαίων και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά και να ελεγχθούν ιατρικά.
«Αν τα παιδιά συνεχίσουν να διαβιούν κάτω από αυτές τις2 αδιανόητες συνθήκες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την σωματική, ψυχική και πνε3υματική του υγεία» επισημαίνεται στην επιστολή, ενώ χθες το πρωϊ ασθενοφόρο παρέλαβε τον 15χρονο, προκειμένου να τύχει της ανάλογης ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.
www.tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Ιουλίου...

1789: Πέφτει η Βαστίλη - Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση. (Εθνική εορτή της Γαλλίας)

1795: Η «Μασσαλιώτιδα» υιοθετείται και επισήμως ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε το 1792 από τον Ρουζέ ντε Λιλ.

1867: Ο σουηδός βιομήχανος εκρηκτικών Άλφρεντ Νόμπελ επιδεικνύει ενώπιον άγγλων ειδικών τη νέα του εφεύρεση, τη δυναμίτιδα.

1969: Ένας διαφιλονικούμενος ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στο Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα προκαλεί τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, που κόστισε τη ζωή σε 1000 άτομα.

1992: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασά από τη «17 Νοέμβρη» στην πλατεία Συντάγματος. Σκοτώνεται ο περαστικός Θάνος Αξαρλιάν.

1993: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει την Πάτρα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή και πολλοί να τραυματιστούν.


Γεννησεις

1918: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σουηδός σκηνοθέτης. («Φάνυ και Αλέξανδρος», «Κραυγές και Ψίθυροι», «Σκηνές από ένα γάμο»).

1919: Λίνο Βεντούρα, ιταλός ηθοποιός. («Η δεύτερη πνοή», «Οι άθλιοι»).


Θανατοι

1904: Άντον Τσεχοφ, ρώσος δραματουργός. («Βυσσινόκηπος», «Τρεις αδελφές», «Θείος Βάνιας»)

1910: Μαριούς Πετιπά, γάλλος χορογράφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνθρωποι με ουρές


Tailed People   awesome 2
Εύχομαι να μπορούσα να πω ότι είναι προϊόντα photoshop οι παρακάτω φωτογραφίες αλλά δεν μπορώ... Μερικές φορές η φύση παίζει διάφορα περίεργα παιχνίδια... Το παιδάκι της φωτογραφίας για παράδειγμα γεννήθηκε το 2001 με ουρά 10 εκατοστών.


Η ουρά του αγοριού όπως και των περισσότερων ανθρώπων δεν είναι πραγματική ουρά μιας κα δεν έχει κόκκαλα ούτε νεύρα. Πρόκειται για δέρμα και λιπώδη ιστό.


Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2
Tailed People   awesome 2


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ