Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αντάλλαξε την γυναίκα του με μια...γίδα επειδή δεν μπόρεσε να του δώσει απογόνους!





Ένας αγρότης, στην Βουλγαρία, αντάλλαξε την γυναίκα του με μια γίδα επειδή δεν μπόρεσε να του δώσει απογόνους!

Ο κύριος Stoil Panayotov, από την περιοχή Plovdiv, πήγε στην λαϊκή και αντάλλαξε την σύζυγο του με μια οκτώ ετών γίδα! Η απίστευτη ανταλλαγή έλαβε μέρος μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αγορά!

«Την προηγούμενη ημέρα ένα φίλος μου είπε πως δεν είχε...

καθόλου τύχη με τις γυναίκες και πως του αρέσει η δική μου. Ρώτησα την γυναίκα μου και πήρα την έγκριση της,» είπε ο 45-χρονος αγρότης.
Ο κύριος Stoil Panayotov πρόσθεσε πως η γίδα έχει γεννήσει τρία κατσικάκια ενώ η σύζυγος του δεν μπόρεσε να «κάνει» παιδιά!

«Άρα η συμφωνία ήταν πιο επικερδής για τον ιδιοκτήτη της γίδας αφού εγώ πήρα γίδα από δεύτερο χέρι ενώ αυτός σύζυγο από πρώτο,» είπε ο κύριος Stoil Panayotov!

Πηγή: madata.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άπιαστο όνειρο η δημιουργία οικογένειας για τους νέους Έλληνες


Μία ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων ηλικίας 30 έως 40 ετών,
είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λόγω των οποίων διστάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, αναφέρει το Spiegel – Online σε ρεπορτάζ που έγινε στη χώρα μας και έχει τίτλο «Παιδιά; Αργότερα! Ίσως»...

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σε συνδυασμό με το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας προκαλούν φόβο στους Έλληνες που ονειρεύονται να αποκτήσουν απογόνους. Η έλλειψη στήριξης από το κράτος το οποίο περικόπτει τις θέσεις σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, εντείνουν τα αισθήματα δυσχέρειας και δυσφορίας που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Το φαινόμενο της «Γενιάς των 700 ευρώ» αναστέλλει τα σχέδια των νέων για δημιουργία οικογένειας. Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων νεαρής ηλικίας έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση, οι προοπτικές για ένα οικογενειακό μέλλον φαντάζουν ελάχιστες έως και μηδενικές καθώς αρκετοί από αυτούς εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ μένουν στο πατρικό τους σπίτι και μετά την ηλικία των 30 διότι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά. Η διαρκής απειλή της απόλυσης και οι περιορισμένες πιθανότητες εύρεσης μίας άλλης εργασίας κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες οι Ελληνίδες αναγκάζονται να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Το 1975 οι Ελληνίδες αποκτούσαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 25,9 ετών κατά μέσο όρο, ενώ το 2009 ο μέσος όρος που καταγράφηκε ήταν η ηλικία των 31,1 ετών.

Η χώρα μας έρχεται πρώτη στον αριθμό εκτρώσεων πανευρωπαϊκά και διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ εκτρώσεων με 140 διακοπές κύησης ανά 1000 Ελληνίδες. Σε 300.000 υπολογίζονται οι εκτρώσεις ετησίως στο σύνολο του πληθυσμού αν και τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία δεν θεωρούνται ασφαλή.
Πηγή :tvxs

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αιγαίο εξερευνά τώρα ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού


Το ερευνητικό σκάφος του Μπάλαρντ λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία.
Ο ωκεανογράφος Ρόμπερτ Μπάλαρντ, περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό, βάζει τώρα πλώρη για το Αιγαίο, όπου θα εξερευνήσει μεταξύ άλλων το υποθαλάσσιο ρήγμα που δίνει τους περισσότερους σεισμούς στην Ελλάδα.Το ερευνητικό σκάφος Nautilus του θαλασσόλυκου απέπλευσε στα τέλη Ιουλίου από την Τουρκία σε μια αποστολή που θα διαρκέσει έναν περίπου μένα. Θα χρησιμοποιήσει τρία τηλεχειριζόμενα βαθυσκάφη (Άργος, Ηχώ και Ηρακλής) για να βιντεοσκοπήσει βυθισμένες αρχαίες πόλεις, υδροθερμικά φρεάτια και υποθαλάσσια ηφαίστεια στο Αιγαίο, την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο των 64 μέτρων, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 16 επιστήμονες, θα μελετήσει μεταξύ άλλων το βυθό κοντά στα Αιολικά Νησιά στο Τυρρηνικό Πέλαγος, βόρεια της Σικελίας.

Πρώτα όμως θα εξερευνήσει το Ελληνικό Τόξο, το όριο επαφής ανάμεσα στην ευρασιατική και την αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα, το οποίο ξεκινά στην Κεφαλλονιά, διασχίζει το Ιόνιο, περνά νότια της Κρήτης και καταλήγει στη Ρόδο.

Δεδομένου ότι το γιγάντιο ρήγμα είναι η ζώνη όπου δύο ήπειροι συγκρούονται, η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογόνος και δεν αποκλείεται να κρύβει στο βυθό της ασυνήθιστες γεωλογικές δομές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προ ημερών στο Mystic Aquarium, το ενυδρείο που δημιούργησε στο Κονέκτικατ, ο Μπάλαρντ είπε ότι έχει μεν μια γενική ιδέα για το τι θα συναντήσει, ενδιαφέρεται όμως περισσότερο για το άγνωστο.

«Αυτό που με συναρπάζει είναι όταν ψάχνουμε για κάτι αλλά τελικά βρίσκουμε κάτι σημαντικότερο» είπε ο ωκεανογράφος, σήμερα 69 ετών, ο οποίος είναι και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ.

Ο Μπάλαρντ ήταν επικεφαλής της αποστολής που εντόπισε το 1985 το ναυάγιο του Τιτανικού. Ανακάλυψε επίσης το θωρηκτό Bismarck και την τορπιλάκατο PT-109 που κυβερνούσε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Τζον Κένεντι.
olataparaxena.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Άρια στη Βουλή το θέμα του Λεβαδειακού

 
Η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων για την ποδοσφαιρική ομάδα του Λεβαδειακού, προς τον κ. Παύλο Γερουλάνο, Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού και τον κ. Γιώργο Νικητιάδη, Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού.
Ο Λεβαδειακός  που κατέλαβε μετά από αγώνες μπαράζ τη θέση του στην κατάταξη δικαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους υποβιβασμούς ομάδων στη Α΄ Εθνικής, να πάρει τη θέση της και το δικαίωμα συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα.
Στην Αναφορά της προς τη Βουλή των Ελλήνων η κυρία Αριάδνη Αγάτσα κατέθεσε σχετικό ψήφισμα φορέων και συλλόγων της Λιβαδειάς.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ



 
 

 
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκαν 20.000 συντάξεις «μαϊμού» ανακοίνωσε ο Υπ.Εργασίας

Εντοπίστηκαν 20.000 συντάξεις «μαϊμού» ανακοίνωσε ο Υπ.Εργασίας

Είκοσι χιλιάδες συντάξεις "μαϊμού" με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προσθέτοντας, πως«πολλοί, μετά τους ελέγχους, έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους».
Ο κ. Κουτρουμάνης αποκάλυψε επίσης ότι το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την μείωση της σπατάλης. Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν εισφορές και ανέφερε ότι γι' αυτό το λόγο ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδοποιήσεων για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και σύντομα θα σταλούν προειδοποιήσεις για οφειλές άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεντάμηνη "ανάσα" εργασίας και εισοδήματος για 55.000 ανέργους

Πεντάμηνη "ανάσα" εργασίας και εισοδήματος για 55.000 ανέργους

Μια προσπάθεια να δοθεί έστω κι πεντάμηνη ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους αποτελεί το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα το οποία αναμένεται να εγκρίνει η κυβερνητική επιτροπή στην αυριανή της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενημερώσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους συναδέλφους του για τη δυνατότητα που θα δοθεί σίγουρα σε 55.000 ανέργους για απασχόληση με 5μηνες συμβάσεις σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Ο αριθμός τους ενδέχεται να ανέβει έως τους 70.000, ο μηνιαίος μισθός τους θα είναι 625 ευρώ και θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ώς τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Εκτός από το πρόγραμμα για τους ανέργους, η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας μέσω της δέσμευσης των επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ανεξαρτήτως αυτών, πάντως, στην αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν όλες οι «εκκρεμότητες» που πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολο των μελών του υπουργικού Συμβουλίου μέσα στον Αύγουστο.
Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν η πορεία των εσόδων, των αποκρατικοποιήσεων, της απορρόφησης του ΕΣΠΑ καθώς και η έλευση από το τέλος Αυγούστου του κλιμακίου της Τρόικας για εκτεταμένους ελέγχους.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η ανωνυμία στα blogs!


Το τέλος της ανωνυμίας των blogs και τη διεύρυνση των αδικημάτων για τα οποία οι Αρχές θα μπορούν να προχωρούν στην άρση του απορρήτου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του «κουκουλοφόρους του διαδικτύου» όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των blogs και εξήγγειλε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου.

Τα μέλη της επιτροπής θα μελετήσουν σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι νομοθετικές αλλαγές δεν θα ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή της ελευθερίας της έκφρασης, αρχή που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων.

Τέλος, πρότεινε ανοιχτό διάλογο με όλους τους συντελεστές της ενημέρωσης για τη θέσπιση κανόνων αυτοδέσμευσης και επαναπροσδιορισμού λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Πηγή :http://kanapesnews.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοζάνη: Ο λιγνίτης κόβει παιδικές ανάσες!!!


Aυξημένες ασθένειες του αναπνευστικού μετρήθηκαν σε παιδιά κοντά σε λιγνιτικές μονάδες!

Αυξημένη συχνότητα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος έχουν δείξει μελέτες σε παιδιά που βρίσκονται κοντά σε λιγνιτικούς σταθμούς, π.χ. Δυτική Μακεδονία. Ειδικώς όταν πρόκειται για τη λειτουργία τους χωρίς αυστηρές προδιαγραφές.
Υπενθυμίζεται ότι σε μελέτη (βλέπε πίνακες), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια σε 3.559 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, καταδείχθηκαν οι βλαβερές συνέπειες της έκθεσης σε ρύπους που σχετίζονται με τους λιγνιτικούς σταθμούς.
Οι υψηλότερες συχνότητες βρογχίτιδας, ρινίτιδας, οξείας βρογχίτιδας παρατηρήθηκαν, σύμφωνα με μελέτη του ΑΠΘ, στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τη Φλώρινα, μας θυμίζει ο Τάκης Γρηγορίου από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Η μελέτη του Αριστοτελείου εξέτασε και άλλες γενεσιουργούς αιτίες παθήσεων του αναπνευστικού και κατέληξε ότι η βιομηχανικής προέλευσης επιβάρυνση ευθύνεται για τα υψηλά επίπεδα επιπλοκών σ' αυτές τις περιοχές. Ομως τα αναπνευστικά προβλήματα δεν είναι τα μόνα σοβαρότερα συμπτώματα της έκθεσης σε μικροσωματίδια και άλλους ρύπους, όπως δείχνουν μελέτες σε άλλες χώρες, διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε -δυστυχώς- μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή καταγραφή των άλλων επιπτώσεων.
Αποκαλυπτική χαρακτηρίζει ο Τάκης Γρηγορίου τη μελέτη που έγινε το 2004 από την Clean Air Taskforce στις ΗΠΑ: 23.600 άτομα χάνουν πρόωρα τη ζωή τους λόγω των εκλυόμενων μικροσωματιδίων από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα, κυρίως άνθρακα. Η μέση μείωση του προσδόκιμου ζωής λόγω αυτής της αιτίας εκτιμάται σε 14 χρόνια και η οικονομική αποτίμηση των επιπτώσεων ανέρχεται σε 167,3 δισ. δολάρια ετησίως.
Οταν η έρευνα επαναλήφθηκε το 2010 και λαμβάνονταν υπόψη τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στους ανθρακικούς σταθμούς των ΗΠΑ (τα τελευταία πέντε χρόνια) παρατηρήθηκε:
Απέδωσαν τα μέτρα στις ΗΠΑ
Αν και τα επίπεδα θνησιμότητας και περιστατικών παραμένουν υψηλά, εντούτοις καταγράφηκε μια σημαντική μείωση, που σχετίζεται άμεσα με τις αυστηρές προδιαγραφές που εφαρμόστηκαν στους αμερικανικούς σταθμούς. Τα μέτρα οδήγησαν σε σημαντική μείωση των επικίνδυνων εκπομπών (βλέπε πίνακα).
Οι συγγραφείς των δύο ξένων εκθέσεων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καταλήγουν ότι ο βασικός λόγος της μείωσης των περιστατικών είναι η μείωση εκπομπών.
Αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε και στη χώρα μας, αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
topeiraxtiri.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Δημαρχείο



Beautifall Περίπου 25-30 εργαζόμενοι σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Λεβαδέων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Λιβαδειάς. Αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων η απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει πολλά bar της Λιβαδειάς από τις 8 έως τις 18 Αυγούστου λόγω "των 3 μηνύσεων" που έχουν υποβληθεί εναντίον τους.Οι εργαζόμενοι επεχείρησαν να συναντήσουν τον δήμαρχο, ο οποίος προφασίστηκε κοινωνική  υποχρέωση και έτσι είδαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κ. Κακοτρίχη. Στη συζήτηση επικράτησε υψηλή ένταση χωρίς να λείψουν οι φωνές και οι λεκτικές κορόνες. Αυτό είναι λογικό καθώς οι εργαζόμενοι πιέζονται από την τεράστια πτώση της κίνησης που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία πολλών καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος και επόμένως την ίδια την εργασία τους. Οι εργαζόμενοι απείλησαν ότι την επόμενη φορά που θα αναγκαστούν να  διαμαρτυρηθούν θα είναι πιο δυναμικοί και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προβούν ακόμη και σε κατάληψη του Δημαρχείου.
Εμπειροι αυτοδιοικητικοί αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τη νέα πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας ότι υφίσταται κίνδυνος να μείνει επί 10ήμερο η πλατεία  της Λιβαδειάς χωρίς καφετέρια αλλά και πως πιθανόν υπάρχει  περιθώριο προσβολής της απόφασης...
viotia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση δημητριακών πρωινού (corn flakes) της Kellogg



Δημητριακά πρωινού (corn flakes) της Kellogg με την εμπορική επωνυμία «Special K» ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), επειδή μετά από ανάλυση που έγινε, ανιχνεύτηκε στα συστατικά του αλλεργιογόνο συστατικό, δηλαδή φουντούκι, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στη συσκευασία.
Στην ανακοίνωση του o ΕΦΕΤ αναφέρει...

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνέχεια διερεύνησης κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση και στην ελληνική αγορά προϊόντος δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στην επισήμανση.Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (corn flakes) με την εμπορική επωνυμία «Special K – Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα», σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5 050083 262548, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD» του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε.» (3ο χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής).Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση, απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κρήτη


Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κρήτη
Ολοκληρώθηκε, για φέτος, η συστηματική ανασκαφή στο μινωικό ιερό κορυφής του όρους Βρύσινα, που υψώνεται νότια της πόλης του Ρεθύμνου και διήρκεσε από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου 2011, με ένα ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας εύρημα. Το εύρημα αποτελεί τη μοναδική έως τώρα απόδειξη της παρουσίας της αρχαιότερης γραφής των μινωιτών στη δυτική Κρήτη, καθώς
πρόκειται για μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, η οποία φέρει εγχάρακτα σημεία της γραμμικής Ά και στις τέσσερις επιφάνειές της.
Η ανασκαφή ξεκίνησε το 2004 και διεξάγεται από την ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό την ευθύνη της αρχαιολόγου Ελένης Παπαδοπούλου, και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με την ευθύνη της καθηγήτριας Ίριδας Τζαχίλη. Σε αυτή συμμετέχουν ειδικοί ερευνητές, καθώς και σημαντικός αριθμός προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Από την προκαταρκτική μελέτη της φετινής κεραμικής προκύπτει ότι η διάρκεια λειτουργίας του ιερού εκτείνεται σε όλη την παλαιοανακτορική περίοδο (1900-1700 π.Χ) και συνεχίζεται τουλάχιστον έως την αρχή των νεοανακτορικών χρόνων. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές του 2010 και του 2011 (περί τα 800 πήλινα ειδώλια από τη συστηματική ανασκαφή και σημαντικός αριθμός αγγείων), διευρύνουν τις γνώσεις για τη νεοανακτορική περίοδο του μινωικού ιερού, αλλά και την αρχική διαμόρφωση της κορυφής του όρους πριν τη μετακίνηση μεγάλου μέρους των τελετουργικών δραστηριοτήτων προς το χαμηλότερο τρίτο πλάτωμα, κατά την τελευταία φάση λειτουργίας του.
Εύλογα λοιπόν, ο Βρύσινας θεωρείται το σημαντικότερο ιερό κορυφής για τη δυτική Κρήτη, το οποίο παρουσιάζει σαφείς αναλογίες ως προς το τελετουργικό πλαίσιο, τη μορφή της λατρείας, αλλά και τον τρόπο άσκησής της με τα ανακτορικά ιερά κορυφής -Γιούχτα, Κόφινα, Πετσοφά και Τραόσταλο- της κεντρικής και της ανατολικής Κρήτης.
 .tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγαν να αποτεφρώσουν νεκρή και έκαψαν ένα κορίτσι

Η λέξη τραγωδία δεν αρκεί κάποιες φορές. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Καμπότζη.

Το τελετουργικό περιελάμβανε καύση της νεκρής, όμως κάποιοι συγγενείς της θέλησαν να... επιταχύνουν τη διαδικασία.
Αποφάσισαν να ρίξουν ένα μπιτόνι βενζίνη και τότε έγινε το κακό. Προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη, δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν, όμως ένα 8χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του.
Όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής οι συγγενείς δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι "το ξύλο ήταν ακόμα νωπό και δεν καιγόταν. Τότε αγόρασαν δυο λίτρα βενζίνης και τα έριξαν στο φέρετρο. Αμέσως μόλις έκλεισε το πορτάκι της καμίνου και σημειώθηκε η έκρηξη".
newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη το 2012 εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις


Την ειδική έκθεση για την χώρα μας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΟΟΣΑ).
Σε αυτή εκφράζει την ελπίδα για την αρχή μιας ανάπτυξης με "θετικό πρόσημο το 2012", εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
Ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι "η ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει θετικό πρόσημο το 2012 με την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα ορθοποδήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς".
Αναγνωρίζει ότι, όπως είναι φυσικό, η συρρίκνωση του προϋπολογισμού μείωσε την εσωτερική ζήτηση. Η παραγωγή μειώθηκε πάνω από το 4% το 2010 και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 16% στις αρχές του 2011.
Φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής
"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία ευρίσκεται", λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού.
"Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθιών αιτίων της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να θέσει τα θεμέλια για μια υγιή και μακροπρόθεσμα ισχυρή ανάπτυξη". Προσθέτουν και αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αυτό "θα πετύχει".
Μείωση του χρέους στο 60% σε δύο δεκαετίες
Με βάση ορισμένες προσεκτικές προϋποθέσεις που αφορούν την ανάπτυξη και τα επιτόκια, εξηγούν, και εφόσον οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εφαρμοσθούν πλήρως, τότε το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ θα μπορούσε να κατέβει στο 60% τις δύο επόμενες δεκαετίες, αφού προηγούμενα κορυφωθεί το 2013, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Το κλειδί επιτυχίας του προγράμματος ευρίσκεται στον "άμεμπτο" τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Το πρόγραμμα θα μπορέσει να καρποφορήσει εφόσον τα κόστη και τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων κατανεμηθούν με τρόπο δίκαιο και διαφανή.
Χωρίς προηγούμενο μείωση του ελλείμματος
Ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι μεταρρυθμίσεις μεγάλης σημασίας έχουν ήδη επιτευχθεί και υπογραμμίζει ιδιαίτερα "την χωρίς προηγούμενο μείωση του δημόσιου ελλείμματος" που επιτεύχθηκε.
"Η μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό" αναφέρεται η έκθεση, "μειώθηκε κατά 5 μονάδες του ΑΕΠ το 2010, αποτέλεσμα ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο εάν λάβουμε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση".
Μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, υπογραμμίζεται, καμία χώρα- μέλος του ΟΟΣΑ δεν έχει καταφέρει να ανορθώσει τον ισολογισμό στον προϋπολογισμό της σε τέτοιο επίπεδο και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο.
Με την έκθεση συνιστάται στις ελληνικές αρχές να δείξουν ενότητα και σταθερότητα στην υποστήριξή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.
"Η ελληνική κυβέρνηση" λένε, "θα πρέπει να αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες στα διάφορα υπουργεία, ώστε να παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων βάσει αντικειμενικών δεικτών. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να διαδίδονται ευρέως με τη συνεργασία και επιτήρηση των κοινωνικών εταίρων (συνδικαλιστών), ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των πληροφοριών".
.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» ΙΚΑ και ΟΑΕΕ



Έκτακτη επιχορήγηση ζητούν τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΑΕΕ, εξαιτίας της υστέρησης των εσόδων λόγω της κρίσης και της αύξησης της ανεργίας.
Συγκριμένα το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων των Αύγουστο αναμένεται να καταφύγει σε πρόσθετο δανεισμό 400 εκατ. ευρώ, βάση σχεδίου έκτακτης ανάγκης.  Σύμφωνα με το σχέδιο το ταμείο αναμένεται να βάλει έως ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να λάβει μετρητά μέσω repos 70 ημερών, από τράπεζες οι οποίες αναμένεται να επιλεγούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία».
Σε δεύτερη φάση αναμένεται να δανειστεί 100 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ. Τα δύο αναμένεται να είναι έντοκα και θα έχουν διάρκεια 15 ημερών, από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον το ΙΚΑ , αν και έχει ήδη απορροφήσει το 100% της φετινής κρατικής επιχορήγησης, αναμένεται να αιτηθεί για επιπλέον κρατική ενίσχυση.
Αλλά στο κόκκινο εμφανίζεται και ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Το ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών ζητά επιπλέον χρηματοδότηση 360 εκατ . Ευρώ, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί συνολικά 740 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011.
Ο ΟΑΕΕ οφείλει ακόμα 185 εκατ. ευρώ σε παρόχους υγείας και 255,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , ενώ το συνολικό ταμειακό άνοιγμα του φτάνει στα 800 εκατ. ευρώ.
Πάντως οι διοικήσεις και των δύο ταμείων ελπίζουν να αυξήσουν τα έσοδα τους από την είσπραξη συσσωρευμένων οφειλών (6,2 δις. ευρώ είναι οι οφειλές στο ΙΚΑ και 3,7 δις. ευρώ στον ΟΑΕΕ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζεται η μείωση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ




Ο Ηλίας Μόσιαλος προανήγγειλε επίσης μείωση του προσωπικού στην κρατική τηλεόραση

Στα 900 εκατομμύρια ευρώ προσδιόρισε το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο .....
95% από το 85% που ήταν ως τώρα, ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα χρήματα αυτά του ΕΣΠΑ μπορούν να διατεθούν αλλού», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι την Τετάρτη θα γίνει κυβερνητική σύσκεψη για την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα συντονίσει προγράμματα κατάρτισης, που θα αφορούν κυρίως τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μόσιαλος, επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «μετά την απόφαση των Βρυξελλών, κατέρρευσε η στρατηγική της που προέβλεπε την κατάρρευση της κυβέρνησης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Είπε ότι είναι υπό εξέταση ο αριθμός των καναλιών και των σταθμών, με γνώμονα το πως θα αυξηθεί το ποιοτικό προϊόν. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η δημόσια τηλεόραση θα διατηρήσει τις συχνότητες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κρατήσει τον αριθμό των καναλιών.

Προανήγγειλε σημαντική μείωση του προσωπικού, λέγοντας ότι στόχος είναι η μείωση του προσωπικού στα δημόσια ΜΜΕ να είναι τουλάχιστον 25% στις συμβάσεις αόριστου χρόνου για την περίοδο 2009 - 2013.

Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός δίνει περίπου 278 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο εξήγησε ότι στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαβεβαιώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δε θα αυξηθεί τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ θα εξεταστεί το αν θα μπορεί να μειωθεί.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέο πλαίσιο λειτουργίας για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερίζει η ανεργία

Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη είναι η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας από τον Μάρτιο του 2010 έως τον ίδιο μήνα του 2011, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, καθώς από το 11% εκτοξεύθηκε στο 15%!
Μάλιστα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία τον Απρίλιο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στο 15,8%  και μιλάμε πάντα για τα επίσημα νούμερα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε απόλυτους αριθμούς, την υψηλότερη ανεργία παρουσιάζει η Ισπανία με 21% και ακολουθεί η Ελλάδα, με μέσο όρο ανεργίας στην ευρωζώνη το 9,9%.
Στους νέους κάτω των 25 ετών, η ανεργία στην Ισπανία φτάνει στο 45,7% και στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2011, στο 38,5%…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σήμερα

Γεγονoτα
338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.

1776: Η Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας υπογράφεται και......
επισήμως.

1826: Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή.

1865: Ο Λιούις Κάρολ εκδίδει το μυθιστόρημά του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

1913: Τρεις ορειβάτες πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. (Επιχείρηση «Μύτικας»)

1961: Οι Beatles δίνουν την πρώτη συναυλία τους ως συγκρότημα στο Cavern Club του Λίβερπουλ.

Γεννησεις
1868: Κωνσταντίνος Α', βασιλιάς της Ελλάδας.

1938: Δήμος Μούτσης, συνθέτης.

1950: Τιτίκα Στασινοπούλου, ηθοποιός.

Θανατοι
1922: Γκράχαμ Μπελ, αμερικανός εφευρέτης του τηλεφώνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό Τριήμερο στις Πλαταιές



Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη στα χαρτιά πήρε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός χωρίς κόπο πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στη Δόξα Δράμας στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Football League. H αναμέτρηση στο γήπεδο της Φυλής δεν πραγματοποιήθηκε, αφού οι "μαυραετοί" ξέμειναν από παίκτες και για δεύτερo συνεχόμενο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν. Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν κανονικά οι παίκτες του Λεβαδειακού και οι διαιτητές της συνάντησης, αλλά μόλις εφτά παίκτες της Δόξας. Έτσι, οι Βοιωτοί θα κερδίσουν την αναμέτρηση με 3-0 στα χαρτιά. 


Πλέον ο Λεβαδειακός ελπίζει σε άνοδο στην Super League, μαζί με την ομάδα της Δράμας, καθώς βάσει του ΚΑΠ, θα πρέπει να πάρουν μαζί τις θέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, εφόσον οι δύο ΠΑΕ υποβιβαστούν οριστικά στη Football League.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχοι «εξπρές» και Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος



Ελέγχους «εξπρές» ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού, ενώ για πρώτη φορά δημιουργείται Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος – με 32 επιτελικά στελέχη – τα οποία θα ριχτούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Στο στόχαστρο μπαίνουν -μεταξύ άλλων - επιχειρήσεις που έκαναν χρήση αναπτυξιακών νόμων, σε όσες έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις, καθώς και όσες αρνήθηκαν να περαιώσουν τις ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 – 2009.

Ο θεσμός του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος προβλέφθηκε για πρώτη φορά με τον Ν. 3943/2011 για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έχει αρμοδιότητα «σε ολόκληρη τη χώρα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις, να εποπτεύει, να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους».

Το Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος θα στελεχωθεί με το εξής προσωπικό:

- Δύο οικονομικούς επιθεωρητές
-Τέσσερις εφοριακούς με ελεγκτικό αντικείμενο
-δύο τελωνειακούς της ΕΛΥΤ ή του ΣΔΟΕ
-τέσσερις υπαλλήλους με ειδίκευση στις «χρηματοπιστωτικές εργασίες και συναλλαγές»
-τέσσερις υπαλλήλους με ειδίκευση σε θέματα οικονομικών του ΕΣΥ
-δύο υπαλλήλους με ειδίκευση σε θέματα διαχείρισης των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ
-δύο οικονομολόγους
-δύο υπαλλήλους με αποδεδειγμένες γνώσεις λογιστικής
-έξι δικαστικούς υπαλλήλους
-δύο αστυνομικούς που θα μπορούν να εκτελέσουν και καθήκοντα προανακριτικών υπαλλήλων
-δύο επιμελητές δικαστηρίων

Το παραπάνω προσωπικό αποσπαστεί στις νέες θέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕ Βοιωτίας ανάμεσα στους 12 αθλητές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!


Σπύρος Λεμπέσης

Ο Σπύρος Λεμπέσης  της  ΑΓΕ Βοιωτίας ανάμεσα στους 12 αθλητές!   
Ανακοινώθηκε, μετά την εισήγηση της ΕΠΥΑ και την έγκριση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, η Εθνική Ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-Γ, που διεξάγεται στην πόλη της Κορέας, Νταεγού από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή αποτελείται από 12 αθλητές και αθλήτριες. Το κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας θα αναχωρήσει αεροπορικώς στις 22 Αυγούστου από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη, Σεούλ, Νταεγού και θα επιστρέψει στις 6 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι (Νταεγού, Σεούλ, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα).
Αναλυτικά η Ομάδα:


Α/Α  Ονοματεπώνυμο                     Σύλλογος                       Αγώνισμα (Φ.επ.)
1      Κώστας Δουβαλίδης               ΕΑΡ                              110μ. εμπ. (13.51)
2      Ειρήνη Κοκκιναρίου                Δρομέας Αμαρουσίου      3.000μ. στιπλ (9.39.53)
3      Νικόλ Κυριακοπούλου            ΑΟ Μεγάρων                  Επί κοντώ (4.70μ.)
4      Σπύρος Λεμπέσης                  ΑΓΕ Βοιωτίας                 Ακοντισμός (81.12μ.)
5      Κώστας Μπανιώτης                Ολυμπιάδα Κομοτηνής     Ύψος (2.28μ.)
6      Νίκη Πανέττα                         ΑΟ Μεγάρων                  Τριπλούν (14.55μ.)
7      Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου     ΠΑΟ                              Σφυροβολία (70.54μ.)
8      Βούλα Παπαχρήστου             ΑΕΚ                              Τριπλούν (14.72μ.)
9      Λούης Τσάτουμας                  Μεσσηνιακός ΓΣ              Μήκος (8.26μ.)
10    Γερβάσιος Φιλιππίδης                   ΠΓΣ                         Ακοντισμός (82.38μ.)
11    Κώστας Φιλιππίδης                ΓΣ Βόλου                        Επί κοντώ (5.73μ.)
12    Δημήτρης Χονδροκούκης            Ολυμπιακός ΣΦΠ          Ύψος (2.32μ.)
aliartos-spor.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σαράντι

Διαβάστε Περισσότερα »

40 εκατ. ευρώ για προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων


http://permisospress.blogspot.com

Παραδέχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διά του υφυπουργού κ. Γ. Δριβελέγκα, ότι η Τουρκία και άλλες χώρες σφετερίζονται ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης. Ο κ. Δριβελέγκας απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγ. Αμμανατίδου, ενώ προανήγγειλε πρόγραμμα προβολής των αγροτικών προϊόντων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.


«Είναι αλήθεια ότι πράγματι συμβαίνει αυτό το οποίο καταθέσατε στην ερώτηση. Η Τουρκία αλλά και άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε ποιοτικά προϊόντα δικά μας, σφετερίζονται την ονομασία προέλευσης. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ μεγάλο που έχει απασχολήσει και μας απασχολεί συνέχεια και σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και σαν Υπουργείο Εξωτερικών», τόνισε από το βήμα της βουλής ο κ. Δριβελέγκας και συνέχισε: «Γνωρίζετε ή πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε, ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί με τη διαδικασία σύνδεσης που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με την Οδηγία 1/95 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ονομασία προέλευσης –για τα ΠΟΠ, δηλαδή- και για τις γεωγραφικές ενδείξεις. Δυστυχώς, είναι ακόμη στη φάση της εναρμόνισης. Παρότι είναι υποχρεωμένη να βάλει και στην εθνική της νομοθεσία αυτό το θέμα, δεν το έχει πράξει.
Εμείς, λοιπόν, σαν Υπουργείο, αλλά και σαν χώρα ιδιαίτερα, σαν Ελλάδα, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μας είχαν πει οι Τούρκοι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο Τουρκικό Ινστιτούτο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας να ζητήσουμε την κατοχύρωση του ονόματος στην Τουρκία. Έχουμε πει στην Ένωση να πάει στο Turkish Patent Institute. Έχουμε ζητήσει από της ΕΑΣ Μεσσηνίας να κάνει και αυτό το βήμα, όχι ότι ελπίζουμε ότι έτσι θα λυθεί το θέμα.
Επίσης, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε συστήσει Νομική Υπηρεσία και έχουμε απευθυνθεί στην Ένωση Μεσσηνίας έτσι ώστε από κοινού με τη νομική σύμβουλο να διεκδικήσουμε τα νόμιμα, μέσα και από τα διεθνή δικαστήρια.
Πάντως μέχρι την εναρμόνιση η Τουρκία κωλυσιεργεί. Αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει το θέμα. Και όχι μόνο για τις ελιές Καλαμάτας, αλλά θα έχουμε πρόβλημα με τη φέτα, με τη μαστίχα Χίου, με τον κρόκο, δηλαδή με όλα τα ποιοτικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης της χώρας.
Μετά από πιέσεις της χώρας μας δέχτηκε και ορίσαμε μεικτή επιτροπή για να συζητήσουμε και αυτά τα θέματα. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και νομίζω ότι θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο τα πράγματα μέσω της νομικής οδού, για να βρεθεί λύση».

Πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων
Πρόγραμμα για την προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, προανήγγειλε από τη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για να κάνουμε, με ένα πακέτο 40 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, την προβολή και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Υπάρχουν και διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που κάνουν χρήση διάφοροι φορείς. Μεταξύ αυτών είναι και η Ένωση Ρεθύμνου, η οποία πράγματι κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο χώρο της αγροτοδιατροφής.
Σε κάθε περίπτωση κύριο μέλημά μας είναι να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα, διότι πιστεύουμε ότι αυτός ο τομέας έχει μέλλον για την ανάπτυξη της χώρας. Καλώ και διαμέσου της Βουλής να αναπτυχθούν σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ήδη έχουμε τέτοιες προσφορές στον αγροτοδιατροφικό τομέα, διότι είναι ο τομέας, ο οποίος θα δώσει μεγάλη ανάσα στην εθνική οικονομία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση σοκολάτας



Σε άμεση ανάκληση - απόσυρση προχώρησε η επιχείρηση «Lidl Hellas» του συνόλου των παρτίδων γεμιστή σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από τη «Lidl Stiftung & CO KG», κατόπιν επέμβασης του ΕΦΕΤ.

Ο φορέας ελέγχου ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος γεμιστής σοκολάτας, στο οποίο ανιχνεύτηκε αμύγδαλο το οποίο δεν επισημαινόταν, ως όφειλε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα με δακτυλικά αποτυπώματα για τους μετανάστες



Αλλάζει το καθεστώς με τις νέες άδειες παραμονής των μεταναστών στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, αυτές θα έχουν τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας.
Στην κάρτα, θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις νέες ρυθμίσεις η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται προς τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εκδίδουν τις άδειες διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.
Με το νομοσχέδιο, το υπουργείο στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ασφάλειας των εγγράφων που εκδίδονται για τους αλλοδαπούς καθώς και των συχνών περιστατικών κλοπής τους. Επιπλέον, θα ξεπεραστεί και η υποστελέχωση που χαρακτηρίζουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Επίσης με το ίδιο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται και θέματα που αφορούν την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ενοποιημένων Δήμων του “Καλλικράτη”, κυρίως σε σχέση με την κοινωνική πρόνοια, την εξόφληση υποχρεώσεων προμηθευτών καθώς και τη δυνατότητα παραμονής των υπαλλήλων των ΟΤΑ σε υπηρεσία έως τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.
the best
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επένδυση στα Kατεχόμενα


Μεγάλη επένδυση, σε έκταση γης, στην κατεχόμενη Καρπασία θα κάνει η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν».
Την είδηση της «Βατάν» αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί». Όπως αναφέρεται, πρόκειται για εγκαταστάσεις που θα γίνουν σε μια έκταση 100 στρεμμάτων και το τουρκικό σωματείο έχει ήδη «δεσμεύσει» τη γη.
Η επένδυση, προστίθεται στο δημοσίευμα, θα αφορά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση, με τον επικεφαλής του σχεδίου αυτού, Εμίρ Σαριγκιούλ, να αναφέρει στην τουρκική «Βατάν» ότι αυτή η επένδυση «θα αποτελεί παράδειγμα για όλα τα αθλητικά σωματεία».
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ με επιστολή Κεφαλλονίτη εφοπλιστή- μέσω FAZ- στη Μέρκελ!


Tεράστια δημοσιότητα έχει πάρει από τα γερμανικά μέσα, ανοιχτή επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,
ο 76χρονος Κεφαλονίτης Δημήτρης Μαρκεσσίνης, με αποστολέα την Μέρκελ αλλά και τους Γερμανούς αναγνώστες.

Ο Ομογενής , ιδιοκτήτης της...
ναυτιλιακής εταιρείας Marchessini προτρέπει τους Γερμανούς να μη βοηθήσουν την Ελλάδα γράφοντας χαρακτηριστικά πως κάθε ευρώ στην Αθήνα πάει χαμένο.

«Ολοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση» γράφει ο εφοπλιστής που ζει στο Λονδίνο και τονίζει "Δεν θέλω η Μέρκελ να καταστρέψει τη χώρα μου».

«Η χώρα μου έχει χρεοκοπήσει. Κάθε ευρώ που θα μεταφερθεί στην Αθήνα θα χαθεί"

Ο εφοπλιστής περιμένει ακόμα απάντηση από την κ. Μέρκελ!!

Πηγή :http://www.newscode.gr
Υ.Γ.

Αφού εξασφάλισε τα λεφτουδάκια του στο εξωτερικό ο 76χρονος εφοπλιστής Δ.Μαρκεζίνης είπε να εξασφαλίσει και τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων παρακαλώντας τους να οδηγήσουν την Ελλάδα στην χρεοκοπία..!


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δεκα λόγοι που μεταναστεύω στο εξωτερικό...


Ονομάζομαι Μάρκος και λόγω της οικονομικής συγκυρίας φεύγω προς αναζήτηση μια καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Είμαι απόφοιτος ανωτέρας σχολής διοίκησης και οικονομίας και τον τελευταίο καιρό άνεργος.
Έτσι πήρα την απόφαση να μετακομίσω στην γειτονική Ιταλία. Μετά από λίγο ψάξιμο σας παρουσιάζω τους λόγους που την επέλεξα:

1) Γιατί υπάρχει βιομηχανία. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στη βόρεια Ιταλία, ανακάλυψα εργοστάσιο που φτιάχνει ελικόπτερα έξω από ένα χωριό των 1000 κατοίκων, και απ' ότι με ενημέρωσαν, οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι από το χωριό αυτό

2) Γιατί το κράτος στηρίζει τις επιχειρήσεις με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα

3) Γιατί το κράτος παρέχει. Παράδειγμα η πολιτική του Ιταλικού ΟΑΕΔ και η κάρτα την οποία προσφέρει το κράτος σε όσους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, με την οποία έχουν 10 λεπτά έκπτωση στη βενζίνη (που είναι φτηνότερη από την Ελληνική εννοείτε)

4) Γιατί έχουν τα πολιτικά τους προβλήματα, κι όμως η πολιτική ηγεσία φέρεται να δουλεύει και να μην κοιμάται όρθια. Πρόσφατο παράδειγμα , η "ανάκριση" των οίκων αξιολόγησης για την αρνητική προοπτική της χώρας, καθώς είναι δικαίωμα που νομοθετήθηκε από την Ε.Ε. πρόσφατα και η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που το χρησιμοποίησε.

5) Γιατί οι άνθρωποι σέβονται το πράσινο, και ακόμα και τα σπίτια που είναι πάνω στο βουνό, δεν χρειάστηκαν να κάψουν μερικές εκατοντάδες στρέμματα για να χτιστούν

6) Γιατί μπορείς να πάρεις το κατοικίδιο σου στο λεωφορείο, στο τρένο, στο μετρό και γενικά σχεδόν όπου κι αν πας

7) Γιατί στις μεγάλες πόλεις μπορείς να κινηθείς με άνεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ιδιαίτερα με το Μετρό και τις γραμμές των λεωφορείων, που οι περισσότερες που περνάνε από τους σταθμούς του Μετρό δουλεύουν 24 ώρες

8) Γιατί η ποιότητα ζωής είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, με τους δρόμους πεντακάθαρους, χωρίς αυτοσχέδιες χωματερές παντού

9)Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών ανακυκλώνετε από τους ανθρώπους στα ίδια τους τα σπίτια, και μιλάμε για βιολογικά (φαγητά), πλαστικά, μεταλλικά και χάρτινα. Το κάνει κανείς αυτό στην Ελλάδα? Η μήπως λειτουργεί η Ανακύκλωση?

10) Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψεις ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις ποτέ δεν κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ αν το κλείσεις λίγο νωρίς. Εδώ στην Ελλάδα Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα - Θεσσαλονίκη πλήρωσα 284!!!


Αναγνώστης
Πηγή :http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στην κοινωνική ασφάλιση


Κάρτα υγείας, με την οποία καταγράφονται δεδομένα εξετάσεων και ιατρικών υπηρεσιών, ώστε να ελέγχεται το ιστορικό του ασθενούς και ασφαλισμένου, προωθείται στα πλαίσια λειτουργίας του...
Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που από το 2012 θα υπάγονται όλοι οι κλάδοι υγείας των ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στόχος είναι να μην αποτελεί μια μορφή πιστωτικής κάρτας που θα προβλέπει συγκεκριμένο πλαφόν δαπανών για κάθε ασφαλισμένο, αλλά να καταγράφει πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία).
Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα, και τα δεδομένα του κάθε ασθενούς θα είναι διαθέσιμα τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ,όσο και στους γιατρούς που θα συνεργάζονται με τον νέο οργανισμό υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός πρόσφερε τα όργανα του γιου του και δεν τα παρέλαβε κανείς!


Ένας 18χρονος Αλβανός, ο Ζαχαρίας, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Και ο πατέρας του Αυγουστίνο, που εργάζεται στο παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Σπυρίδωνα (Ντουβιά) έτρεξε, μέσα στην απελπισία του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, για να δωρήσει τα όργανά του.
Εκεί, όμως, δεν υπήρχε κανείς, για να τα παραλάβει. Και αδιαφόρησαν πλήρως...
Ο Δημήτρης Δανίκας έγραψε σχετικά: "Το όνομά του Ζαχαρίας. Έτσι τον βάφτισαν ελληνικά Πάντα με το χαμόγελο. Πάντα έτοιμος για προσφορά. Ζήτημα αν ήταν δεκαοκτώ. Κάποια μέρα λοιπόν, μεταφέροντας με το αυτοκίνητο μια....
ασήκωτη μαρμάρινη γούρνα, του λέω, παρακαλετά «μπορείς να βοηθήσεις να κουβαλήσω αυτό τον βράχο;». Στη στιγμή φώναξε τον μικρότερο αδελφό του και η γούρνα βρέθηκε σπίτι στο πιτς φυτίλι. Πήγα να τον τρατάρω με πέντε euros. Το θεώρησε προσβολή. Ετσι έκανε με όλους. Πάντα ανιδιοτελώς. Πάντα διαθέσιμος. Τι αντίθεση θεέ μου. Εκείνος Αλβανός. Εμείς οι ελληνάρες με τα παιδιά μας, σχεδόν όλοι στην μουρμούρα, το αραλίκι, το φραπέ και το κουτσομπολιό. Βαρεμένοι από την κατάθλιψη. Αλλοπαρμένοι από την ανασφάλεια. Εχθρικοί στην αλληλεγγύη. Ιδιοτελείς στην προσφορά. Να σου δώσω, να μου δώσεις. Πάντα καχύποπτοι. Πάντα αφιλόξενοι. Πάντα συμφεροντολόγοι. Πάντα «αυτιστικοί». Ώσπου μια είδηση άνοιξε τρύπα στην καρδιά μου. Το παλικάρι σκοτώθηκε σ ένα από εκείνα τα ανόητα και αθεράπευτα ελληνοτριτοκοσμικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Βούρκωσα σττην στιγμή. Οι καλοί πεθαίνουν νέοι. Είπα. Ετσι. Να παρηγορήσω τον πόνο μου. Η συνέχεια ακόμα πιο ανατριχιαστική. Ο πατέρας του, Αυγουστίνο τον λένε γιατί είναι Καθολικός αλλά στο χωριό τον φωνάζουν Βαγγέλη, ένας μεροκαματιάρης λεβεντάνθρωπος, με ασταμάτητη κι αυτός προσφορά, μέσα στην αφόρητη απελπισία του, έτρεξε μέχρι το Πανεπισττημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, να προσφέρει τα όργανα του γιου του. Μια ύστατη χειρονομία γενναιοδωρίας. Οπως ταιριάζει σ' έναν αυθεντικό τσίφτη. Σε πλάσματα χαρισματικά και μοναδικά. Λάθος κίνηση. Ουδείς υπήρχε να τα παραλάβει. Η τάχα μου ευρωπαϊκή και πολιτισμένη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χειρότερη τριτοκοσμική από την παλιά Αλβανία. Σε όλα τα επίπεδα. Το λέω σ εσένα τον ελληνάρα. Να ξέρεις. Σ αυτούς τους ευλογημένους χρωστάμε τα πάντα. Γιατί αγαπητέ μου αυτά τα περιφρονημένα πλάσματα είναι η αληθινή πολιτισμένη Ελλάδα. Α ρε Ζαχαρία. Να σαι βέβαιος. Κάποτε θα έρθουν όλα τούμπα. Χωρίς σύνορα. Κάποτε όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από χρώμα και φυλή, θα φτιάξουν έναν καλύτερο τόπο με υλικά από την δική σου καρδιά και την κατάλευκη ψυχή"!
http://www.katoci.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορεία μνήμης 67 χλμ στην Κύπρο...


Πορεία στη μνήμη των 13 θυμάτων της έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησαν περίπου 50 πεζοπόροι. Πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα έξω από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.
Οι πεζοπόροι είχαν ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας από τη ναυτική βάση και, παρά....
 τον καύσωνα, διένυσαν 67 χλμ. μέχρι να φθάσουν στη Λευκωσία.
Οι πεζοπόροι φορούσαν μαύρα φανελάκια με τον αριθμό 13 και κρατούσαν μαύρες σημαίες και μια δάδα. Στην κεφαλή της πορείας δύο πεζοπόροι κρατούσαν πανό με τη λέξη «Αθάνατοι» και τα ονόματα των 13 θυμάτων.
Μετά την άφιξη των πεζοπόρων τελέστηκε τρισάγιο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια πήραν το λόγο η χήρα του πλοίαρχου, Διοικητή του Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη, η μητέρα των διδύμων ναυτών, Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, και συγγενείς άλλων θυμάτων. Ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση, ζήτησαν δικαίωση και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν και πάλι την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αηδιαστικά φαγητά που δύσκολα θα δοκιμάζατε!


Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (1)
Αλήθεια εσείς θα δοκιμάζατε τίποτα από τα παρακάτω γεύματα?! Εγώ μάλλον όχι!


Φίδια – Καμπότζη
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (1)

Fugu – Κίνα
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (2)

«Πικάντικο» Taco – Μεξικό
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (3)

Γεννητικά όργανα ζώων – Κίνα
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (4)

Kata kat (τηγανιτό μυαλό, νεφρά, καρδιά και αρνίσια παϊδάκια) – Πακιστάν
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (5)

Σκορπιός / – ΗΠΑ
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (6)

Κόμπρα – Ινδονησία
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (7)

Γρύλοι σε ντομάτες – ΗΠΑ
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (8)

Σκουλήκια – Μεξικό
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (9)

Αρουραίος στο Blender
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (10)

Haggis (Περιέχει καρδιά, συκώτι και πνεύμονες προβάτου)
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (11)

Μπέργκερ με κόμπρα
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (12)

Τηγανιτή ταραντούλα
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (13)

Φράουλες καλυμμένες με προνύμφες
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (14)

Σκουλήκια σε καλαμάκι
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (15)

Περισσεύματα σκουληκιών
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (16)

Σκορπιοί
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (17)

Σκουλήκια
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (18)

Ταραντούλες
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (19)

Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (20)

Γεμιστά μάτια αγελάδων
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (22)

Haggis
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (23)

Γλυφιτζούρια κατσαρίδας
Φαγητά που δεν θα τολμούσατε να δοκιμάσετε (21)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ