Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τουρκία: Βάρβαρο νυφοπάζαρο με ανήλικα κορίτσια


Μία απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου βάρβαρου νυφοπάζαρου, με θύματα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12 έως 14 ετών αποκαλύπτει το σημερινό φύλλο της...εφημερίδας «Cumhuriyet» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό αυτό διαδραματίζεται στις επαρχίες της κεντρικής Ανατολίας. Άνδρες που έχουν χηρέψει, στήνουν τα μικρά κοριτσάκια των χωριών στις κεντρική πλατεία και τα αγοράζουν έναντι αμοιβής ως συζύγους.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η τιμή αγοράς κυμαίνεται από 500 έως και 4.000 ευρώ και είναι χιλιάδες τα κορίτσια που παντρεύονται κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της 14χρονης μητέρας, της Κ.Α., η οποία απέκτησε σύζυγο έναντι τιμήματος 4.000 ευρώ, αλλά και της 13χρονης – επίσης – μητέρας, της N.C., από την πόλη Urfa, η οποία πωλήθηκε έναντι τεσσάρων αγελάδων!

Ένας από τους άνδρες που παντρεύτηκαν έτσι και διατηρεί την ανωνυμία του δήλωσεστην εφημερίδα: «Στην πόλη που ζούμε, κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά την ανατολική Τουρκία και ξέρουν σε κάθε σπίτι τι κορίτσια υπάρχουν. Μαζί με αυτούς πάμε στο χωριό και μας τοποθετούν στη σειρά όλα τα κορίτσια. Διαλέγουμε ένα, μετά τα κορίτσια φεύγουν, έρχονται οι γονείς για το παζάρι στην τιμή και ό,τι εγκρίνεις, παίρνεις. Τα κορίτσια δεν μπορούν να φέρουν αντιρρήσεις για το γάμο».

Ένα κοριτσάκι και μητέρα που παντρεύτηκε το 2009, είπε στην εφημερίδα:«Εδώ και δύο χρόνια δεν βλέπω τους γονείς μου. Τους έχω επιθυμήσει. Όταν παντρεύτηκα, δεν ήξερα καν ποιος ήταν ο γαμπρός. Σύντομα έμεινα έγκυος και πέρυσι γέννησα ένα κοριτσάκι. Όσο ήμουνα έγκυος, παρακαλούσα να είναι αγόρι, γιατί τα βάσανα στα κορίτσια αρχίζουν με τη γέννησή τους. Φοβάμαι η κόρη μου να μη γίνει σαν εμένα».

Από το Δικηγορικό Σύλλογο μιας από τις πόλεις που κατάγονται οι γαμπροί ο δικηγόρος, Özer Akpınar είπε ότι «αυτού του είδους οι γάμοι είναι σύνηθες φαινόμενο, είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την χώρα. Αυτοί οι παράνομοι γάμοι αποκαλύπτονται, όταν τα κορίτσια αρρωσταίνουν και μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία».

Οι γιατροί εκτιμούν ότι αυτές οι καταστάσεις οδηγούν τις νεαρές κοπέλες σε κατάθλιψη και σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Το πιο ανησυχητικό, πάντως, είναι ότι οι Αρχές, αν και γνωρίζουν αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, δεν έχουν κάνει, μέχρι στιγμής, απολύτως τίποτε, ώστε να τις αποτρέψουν
Πηγή :madata.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας παπάς έκοψε το σεξ στη μισή Νάξο


Η ιστορία είναι απολύτως αληθινή και διασταυρωμένη. Στη νότια Νάξο ένας νεαρός σε ηλικία σχετικά νεοφερμένος ιερέας έχει βάλει σε μπελάδες το ντόπιο ανδρικό πληθυσμό που βρίσκεται στα όρια της απελπισίας.

Πέρα από την ραγδαία τουριστική ανάπτυξη που έχει, το νησί, είναι κατά βάσιν περιοχή κτηνοτρόφων και αγροτών (μοναδικό γάλα, τυρί και πατάτα) με πίστη στις αρχές της οικογένειας και της θρησκείας.

Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Σε έναν από τους μεγάλους Δήμους του νησιού ο εφημέριος μεγάλης εκκλησίας έχει επιβάλλει στις γυναίκες του νησιού το απόλυτο ορθόδοξο χριστιανικό ημερολόγιο νηστείας όχι μόνο στο φαγητό αλλά και στο σεξ με αποτέλεσμα αυτό να επιτρέπεται ούτε λίγο ούτε πολύ μόνο τις Κυριακές και κάποιες γιοτρτές.

Και καθώς ο ιερέας είναι γενικά τυπικός και πειστικός το κήρυγμά του έχει μεγαλύτερη επιρροή από τα ανδρικά θέλγητρα των Ναξιωτών που είναι στα πρόθυρα να αποστείλουν επιστολή στο Μητροπολίτη!


































Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία μίας 9χρονης που συγκλονίζει



Στα εννέα χρόνια της ζωής της η Ρέιτσελ Μπέκγουιθ πρόλαβε να δωρίσει τρεις φορές τις κοτσίδες της.

Η πρώτη φορά ήταν στα πέντε της: στο σχολείο πληροφορήθηκε πως μια οργάνωση (Locks of Love ή Κοτσίδες της Αγάπης) συγκέντρωνε μαλλιά για να φτιάχνει περούκες για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Η Ρέιτσελ δεν δίστασε καθόλου. Εβαλε τη μητέρα της Σαμάνθα να την κουρέψει και μετά περίμενε να ξαναμεγαλώσουν τα μαλλιά της. Και τα έκοψε και πάλι.
Η τρίτη φορά ήταν στις 23 Ιουλίου, την ημέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο: οι γονείς της δώρισαν τα όργανα της Ρέιτσελ μαζί με την τελευταία της κοτσίδα.
Είχε κλείσει τα 9 στις 12 Ιουνίου. Στους συγγενείς και τους φίλους είχε πει: «Αντί να μου κάνετε δώρο, δωρίστε 9 δολάρια σ’ αυτούς που φτιάχνουν πηγάδια για όσους δεν έχουν πόσιμο νερό».
Είχε ακούσει μια μέρα στην εκκλησία να μιλούν για τη λειψυδρία που απειλεί τον κόσμο και για την Charity: water, μία από τις πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που συγκεντρώνουν κεφάλαια για ανθρωπιστικά προγράμματα που συνδέονται με το νερό. Και είχε αποφασίσει να κάνει κάτι, να μπει στη μέση. Με τη μητέρα της, ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση…..
Στον ιστότοπο (www.charitywater.org) εξακολουθεί να υπάρχει η σελίδα της:
«Σας παρακαλώ, βοηθήστε με. Στους δωρητές θα στείλουμε τη φωτογραφία των πηγαδιών και τις γεωγραφικές συντεταγμένες από το Google Earth. Ο στόχος μου είναι να συγκεντρώσω 300 δολάρια».
Η Ρέιτσελ ζούσε στο Σιάτλ, ένα παιδί της εποχής της, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Google Earth. Ηταν τρελά ερωτευμένη με τον τραγουδιστή – είδωλο των παιδιών Τζάστιν Μπίμπερ, αν και η μητέρα της λέει πως δεν τολμούσε να το παραδεχτεί. Πιθανόν να είχε ζητήσει από τον Τζάστιν (ο οποίος είναι κι αυτός χορηγός της Charity: water) να βγάλει σε δημοπρασία έναν χορό μαζί του για να συγκεντρώσει λίγα ακόμη δολάρια για την έκκληση των γενεθλίων της, που είχε σταματήσει στα 280 δολάρια. Ομως τις τρεις ημέρες που η Ρέιτσελ πέρασε αναίσθητη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αφηγείται ο Νίκολας Κριστόφ στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», οι φίλοι της τής ψιθύρισαν στ’ αυτί πως μπορεί να είναι ικανοποιημένη: οι δωρεές στο όνομά της είχαν ξεπεράσει κατά πολύ όχι μόνο τον στόχο της, αλλά και τα 50.000 δολάρια που είχε καταθέσει ο ίδιος ο Μπίμπερ. Στις 25 Ιουλίου, μετά την κηδεία, η μητέρα της έγραψε ένα ευχαριστήριο ποστ : «Ξέρω πως η Ρέιτσελ χαμογελάει!».
Μακάρι να γελούσε με τον τρόπο που σκέπτονται οι ενήλικοι, με τους μηχανισμούς της μετά θάνατον διασημότητας και με τον μικρό Σάιμον που έστειλε 5 δολάρια – «αν και ήθελα να δώσω περισσότερα, αλλά είμαι μόνον 8 ετών και αυτό είναι το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι μου». Ή και με τον κυνισμό μας, που θα κάνει κάποιους να πουν πως ήταν… η νταλίκα. Αν δεν σκοτωνόταν εκείνο το Σάββατο του Ιουλίου στον αυτοκινητόδρομο από μια νταλίκα που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε η Ρέιτσελ με την οικογένειά της, τραυματίζοντας θανάσιμα μόνον εκείνη, ίσως κανείς να μη μάθαινε για την παράξενη γιορτή των γενεθλίων ενός κοριτσιού από την περιφέρεια του Σιάτλ.
Τα χρήματα που συγκέντρωνε για να ανοίξουν πηγάδια στο Κονγκό ή το Μπανγκλαντές θα είχαν μείνει στα 280 και δεν θα είχαν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο Κριστόφ δεν θα είχε γράψει το εμπνευσμένο άρθρο του, στο οποίο αναγορεύει την Ρέιτσελ σε θετικό σύμβολο της πιο νέας γενιάς. Αν δεν ήταν εκείνη η νταλίκα, η Ρέιτσελ θα είχε βάλει μπροστά το νέο της σχέδιο έτοιμη να κόβει τις μπούκλες της ξανά και ξανά.



apolitistosteki
http://ierosagon.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Βάφτηκε με αίμα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου




Βάφτηκε με αίμα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου
http://permisospress.blogspot.com/

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, μετά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας εκατοντάδες ήταν και φέτος οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο


Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, σε όλη τη χώρα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Το τετραήμερο από 12 έως 15 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια ωστόσο καταγράφηκαν 131 τροχαία ατυχήματα.
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
 14 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα
 19 βαριά τροχαία ατυχήματα
 98 ελαφριά τροχαία ατυχήματα
Οσον αφορά στους παθόντες από τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν συνολικά 185
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
15 νεκροί
23 βαριά τραυματίες
147 ελαφρά τραυματίες
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 102.599 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.052 παραβάσεις ως ακολούθως:
2.652 για υπερβολική ταχύτητα
730 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
674 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
435 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
272 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
217 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
72 για την παραβίαση προτεραιότητας
Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος των οχημάτων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2010.
Ειδικότερα  κατά το χρονικό διάστημα από 12-08-2011 έως 15-08-2011 στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) καταγράφηκε η ακόλουθη έξοδος οχημάτων:
Εξήλθαν 212.200 οχήματα έναντι 171.932 οχημάτων το 2010 (αύξηση 23,4%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ταινίες που ξεπέρασαν το 1 δισ. σε κέρδη


Οι ταινίες που ξεπέρασαν το 1 δισ. σε κέρδηΌταν μιλάμε για ταινίες όπως το «Avatar» η φράση «εισπρακτική επιτυχία» δεν είναι αρκετή.
Οκτώ είναι οι ταινίες που έσπασαν το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Espresso» τα σκήπτρα στο παγκόσμιο box office κρατάει η ταινία «Avatar» που έκανε μόδα τις τρισδιάστατες ταινίες και έφερε κέρδη 2.000.000.000 δολάρια. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο «Τιτανικός» που έκανε τους θεατές να κλαίνε αλλά τους παραγωγούς να χαμογελούν με πωλήσεις 1.835.000.000 δολάρια.
Από τη λίστα δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» που απέφερε 1.200.000.000 δολάρια κέρδος ενώ ο θρυλικός «Toy Story 3» κατάφερε να φέρει 1.062.000.000 δολάρια. Ακολουθούν «Οι πειρατές της Καραϊβικής» και «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» με το πολύ ικανοποιητικό ποσό των 1.023.000.000 δολαρίων.Ο μάγος «Χάρι Πότερ» άγγιξε τα 1.011.000.000 δολάρια
Τέλος η συγκλονιστική ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο «Σκοτεινό Ιππότη» χάρισε στους δημιουργούς 1.001.000.000 δολάρια κέρδος.
Πηγή: mediagate.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Προειδοποίηση ΕΟΦ για νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής!


Με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη έχουν νοθευτεί τα προϊόντα: Slimforte Slimming caps, Slimforte Slimming Coffee και Meizitang Botanical Slimming Softgel.

Διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η δραστική ουσία σιβουτραμίνη αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαρίστε στον εαυτό σας τρία χρόνια ζωής



Μόνο με 15 λεπτά καθημερινή άσκηση

Μία απλή άσκηση όπως ένα γρήγορο βάδισμα ή ένας περίπατος, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν συστηματικά για 13 χρόνια πάνω από 416.000 άτομα αναλύοντας στην πορεία την κατάσταση της υγείας τους σε σχέση με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι 15 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης μπορούν να «κάνουν τη διαφορά» και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία ολόκληρα χρόνια.

Επιπλέον, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή φυσική άσκηση αποτελεί ιδανική συνταγή για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και η καρδιά.

Φυσικά, όσο αυξάνει ο χρόνος άσκησης, τόσο μεγαλώνουν και τα οφέλη. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι για κάθε 15 πρόσθετα λεπτά άσκησης καθημερινά, μειώνεται κατά ένα πρόσθετο 4% ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Στον αντίποδα, μια άλλη βρετανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αθλητικής ιατρικής «British Journal of Sports Medicine», κατέληξε στη διαπίστωση ότι όσοι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση για έξι ώρες την μέρα, «κόβουν» από τη ζωή τους πέντε χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όργιο φοροδιαφυγής με πρωταγωνιστές 300 πανεπιστημιακούς!



- Πάνω από 600.000 ευρώ έχασε το κράτος!
- Η έρευνα έγινε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα συνεχιστεί και σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας...

- Τι αποκαλύπτει στο Νewsit o διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ

Τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης εντόπισε ο ΣΔΟΕ. Εντόπισε 300 καθηγητές και ερευνητικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2009 – 2010, από πρόσθετες αμοιβές για τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και αποζημιώσεις για ειδικές διδασκαλίες.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Nίκος Λέκκας, Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων ΣΔΟΕ "στον ειδικό λογαριασμό που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα προκειμένου να γίνονται έρευνες στο πανεπιστήμιο. Στο λογαριασμό αυτό και στον απολογισμό του φαινόταν τι πρόσθετες αμοιβές είχαν πάρει οι καθηγητές και που δεν τις είχαν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Το ποσό αφορά 1, 8 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί σε πάνω από 300 καθηγητές. Το βασικό είναι οτι ο φόρος στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ, επειδή αυτό αφορά πρόσθετες αποδοχές και ο φορολογικός συντελεστής υπερβαίνει το 30%, το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ. Αν βάλουμε και τους πρόσθετους φόρους αντιλαμβάνεστε που μπορεί να φτάσει το ποσό αυτό. Αυτός ο έλεγχος έγινε για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακό ίδρυμα και θα λειτουργήσει σαν πιλότος. Επειδή σε κάθε πανεπιστήμιο ΑΕΙ και στα ΤΕΙ υπάρχει ειδικός λογαριασμός, θα ακολουθήσουν και άλλοι τέτοιοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν οι δικαιούχοι καθηγητές δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Στο ερώτημα εάν οι παραβάτες καθηγητές θα πληρώσουν αυτά που πρέπει ή εάν θα μείνουν ατιμώρητοι, ο κύριος Λέκκας απάντησε πώς "τόσο ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης όσο και ο γενικός γραμματέας φορολογικών θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης σε συνεργασία με τις αρμόδιες ΔΟΥ (ο κύριος όγκος αφορά τις Α' και Β' ΔΟΥ Ιωαννίνων), σε ένα διάστημα 20 ημερών με ένα μήνα το πολύ, θα έχουν υποβληθεί δηλώσεις από τους παραβάτες καθηγητές, θα έχουν γίνει οι εκκαθαρίσεις των φόρων μαζί τις προσαυξήσεις προκειμένου να καταβληθούν στο δημόσιο". 
Νewsit gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ

Δραστικά περιορίζονται οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), καθώς εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας επαναπροσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησής του.
Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος γίνονται αυστηρότερα, ενώ για πρώτη φορά στις εισοδηματικές προϋποθέσεις τίθεται πέραν του πραγματικού και «το τεκμαρτό εισόδημα», όπως καθώς και «το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου».
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας με τις παλαιότερες ρυθμίσεις έπαιρναν ΕΚΑΣ, συνταξιούχοι με εισόδημα από 50.000, έως και 400.000 ευρώ τον χρόνο.
Με τη νέα κλίμακα το ποσό του ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 30 έως 230 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσουν το επίδομα δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. 
Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, πρέπει να είναι συνταξιούχοι γήρατος και θανάτου με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και να έχουν συμπληρώσει την 1η Ιανουαρίου 2011 το 60ό έτος της ηλικίας τους. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα θα πρέπει να μην υπερβαίνει, τα 8.472,09 ευρώ.

Αναλυτικά, τα ποσά τα οποία θα καταβάλλονται με τη νέα κλίμακα είναι τα εξής:
α) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.
β) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι του ποσού των 8.472,09 ευρώ, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται ως εξής:
Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ επίδομα ύψους, 172,50 ευρώ κατά μήνα. Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ επίδομα 115,00 ευρώ. Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ, επίδομα 57,50 ευρώ
Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη δικαιούνται ΕΚΑΣ ίσο με τα 2/3 του πλήρους ποσού.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η 7η Εικαστική Εκθεση στο Νεοχώρι




Ανοιξε την Κυριακή για 7η  συνεχή χρονιά η Εικαστική Έκθεση Βοιωτών Καλλιτεχνών<<Σμαράγδα Γρηά Πικάση>> στο Νεοχώρι η οποία θα διαρκέσει μέχρι  τις18 Αυγούστου.Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου που επισκέφθηκε   τον εκθεσιακό χώρο το βράδυ της Κυριακής.Η Έκθεση   φιλοξενείται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών στην πλατεία του χωριού.
 Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Μπακομήτρος,ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας κα.Αντζελα Πανταζή Βασιλιά,εκπρόσωποι των Γυναικείων Συλλόγων Θεσπιών,Ασκρης,και Ξηρονομής.

 Στην Εκθεση έλαβαν μέρος 30 Βοιωτοί καλλιτέχνες με τα εκθεματά τους


2ο βραβείο κα.Νικολάου Ευανθία
3ο βραβείο κος Γερούλιας Ιωάννης
Α έπαινος κος Πέππας Ιωάννης
Β έπαινος Αναστασίου Ειρήνη
Γ έπαινος Γεώργαρη Ευγενία
Χορηγός είναι ο κος Πικάσης Μιχάλης

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>>η Πρόεδρος κα Δήμητρα Τσουρέλη θέλει να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην έκθεση,όλους τους φίλους,και τα μέλη που παραβρέθηκαν,τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ.Ντασιώτη,τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μπακομήτρο,την Πρόεδρο της ομοσπονδίας,τον π.Παναγιώτη, και όλους τους εκπροσώπους των Γυναικείων Συλλόγων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλεις να Μιλήσεις;


Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους.
Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Όταν είσαι μόνος, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία μοιάζει αξεπέραστη. Μαζί όμως, μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσένα. Γιατί στο 116 111, πίσω από κάθε γραμμή υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για όσα σε απασχολούν.

Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ειδικούς σύμβουλους ψυχικής υγείας. Αν θέλεις, τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και αφού πρώτα συζητήσουν μαζί σου γι’ αυτό.

Σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε αφορούν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Σουφλί:Έτσι μεταφέρουν τους σοβαρά τραυματίες τα νοσοκομεία μας...



Έτσι μεταφέρουν τους σοβαρά τραυματίες τα νοσοκομεία μας…. Μπράβο Λοβέρδo!!!Απο το σπίτι μέχρι το κέντρο υγείας Σουφλίου με το ΙΧ ! ! !
Απο το κέντρο υγείας Σουφλίου στο νοσοκομείο Διδυμότειχου με το αγροτικό ! ! !
Αυτό είναι το νέο σύστημα υγείας που έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση για σένα ! ! !
Μην αποδείξεις για ακόμη μια φορά Ελληνα ότι είσαι πανιβλακας και σκεφτείς αμέσως ότι » Ε… αυτό συμβαίνει στο Σουφλί και στον τάδε …σε μένα δεν θα συμβεί ποτέ !!!»
Εσύ είσαι αυτός ο τάδε !, Εσένα θα μεταφέρει το αγροτικό που βλέπεις την επόμενη φορά ! … ‘Οπως σε
βλέπω και με βλέπεις !!!!
Να είσαι σίγουρος για αυτό !!! και όταν θα χάσεις το παιδί σου την μάνα σου τον ….
αδερφό σου επειδή τα νοσοκομεία μας είναι πλέων σε άθλια κατάσταση τότε ίσως να καταλαβεις …
Θα είναι αργά φίλε μου όμως τότε , πολύ αργά ,γιατί ως γνήσιος Νεοέλληνας μόνο όταν χάσεις τον δικό σου άνθρωπο θα καταλάβεις την οικογένεια αυτού που βρίσκετε στο αγροτικό ! ! !!
Ξύπνα όσο είναι καιρός …..

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα;Επιχείρησαν να βιάσουν 12χρονη μια ομάδα νεαρών αλλοδαπών


Αναζητούνται οι δράστες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας ένα ανήλικο κορίτσι, στα χέρια μιας ομάδας νεαρών αλλοδαπών ,που της επιτέθηκαν και επιχείρησαν να την... γδύσουν στη μέση του δρόμου!

Οι κραυγές αγωνίας της 12χρονης κοπέλας, ξεσήκωσαν τους κατοίκους της περιοχής που έτρεξαν να την σώσουν!

Το θύμα της πρωτοφανούς επίθεσης, είναι κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές, οι άγνωστοι της όρμησαν ενώ περπατούσε στην πλατεία Γεωργίου, το κεντρικότερο σημείο στην Πάτρα!

Δεν είναι σίγουρη  αν οι δράστες ήταν αλλοδαποί ή τσιγγάνοι, καθώς υπέστη ισχυρό σοκ αφού οι δράστες την στρίμωξαν και προσπάθησαν να της βγάλουν τα… ρούχα.

Μέσα στον πανικό της, όμως, η 12χρονη έβαλε τις φωνές κάτι που λειτούργησε θετικά αφού οι περαστικοί αντιλήφθηκαν τι γινόταν και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.
Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν, όμως, κανείς από αυτούς δεν εντοπίστηκε καθώς πρόλαβαν να σκορπίσουν στους γύρω δρόμους.
alepouditsa.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαργαριτάρια μαθητών για πολλά γέλια

Ίσως η καλύτερη συλλογή από μαργαριτάρια μαθητών σε διαγωνίσματα και εκθέσεις.

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας (γυμνάσιο)
Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους ... είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυμνάσιο)
Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό (γυμνάσιο)
Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης. (γυμνάσιο)
Tα Χερουβίµ και τα Σεραφίµ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά -αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίµ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραφίµ σερούφιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίµ για πέταγμα κατευθείαν στη µέση.  (γυµνάσιο)
Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι. (γυµνάσιο)
Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες. (γυµνάσιο)
Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες.. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µία όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο)
Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο)
Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαµίνες και τις γαµαµίνες. (γυµνάσιο)
Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (λύκειο)
Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή µε ένα µπα και δύο να. (γυµνάσιο)
Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυµνάσιο)
Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;"
Απάντηση: "Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (γυµνάσιο)
"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ". (γυµνάσιο)
"Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες". (γραπτό υποψηφίου σε σχολή)
"Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειες του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες". (γραπτό υποψηφίου για σε σχολή)
"Ο Ξέρξης ζήτησε από τους Σπαρτιάτες να παραδοθούν και ο Λεωνίδας με τα λίγα περσικά που ήξερε του απάντησε: Μολών λαβέ. (από γραπτό διαγώνισμα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόλογα υπερχρεωμένων κρατών αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης αξίας 22 δισ. ευρώ επαναγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Με 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια εβδομάδα, οι εν λόγω επαναγορές αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση του τύπου αυτού σε περίοδο μιας εβδομάδας της ΕΚΤ από το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό, μεσούσης της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.
Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ είχε καταγραφεί κατά την πρώτη εβδομάδα χρήσης του προγράμματος και ανερχόταν σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μετά η ΕΚΤ ουδέποτε ξεπέρασε το ποσό αυτό για επαναγορές σε χρονική περίοδο μιας εβδομάδας.
Το συγκεντρωθέν ποσό από τα ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ανέρχεται στο εξής σε 96 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 74 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν προηγουμένως.
Η ΕΚΤ αποφάσισε στις αρχές Αυγούστου να αρχίσει εκ νέου την επαναγορά κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά για να υποστηρίξει την Ιταλία και την Ισπανία που βρίσκονται το στόχαστρο των χρηματαγορών.
Η τράπεζα που σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό την προσεχή εβδομάδα σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ουδέποτε δίνει λεπτομέρειες για τις επαναγορές της.
Ωστόσο οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η ΕΚΤ πρέπει να προχώρησε στη μαζική επαναγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκόπευαν να κάνουν τον Χίτλερ γυναίκα



Με γυναικείες ορμόνες στο φαγητό του, σκόπευαν να βγάλουν από τη μέση τον Χίτλερ Βρετανοί πράκτορες. Πως θα το έπρατταν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Σκοπός να γίνει λιγότερο επιθετικός
Κάποιοι προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Φύρερ, με βόμβες, κάποιοι με σφαίρες αλλά απέτυχαν παταγωδώς.
Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως οι Βρετανοί κατάσκοποι είχαν ένα πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο για να τον βγάλουν από τη μέση: Να του δώσουν γυναικείες ορμόνες ώστε να τον "μαλακώσουν", κάνοντάς τον πιο θηλυπρεπή.
Οι πράκτορες, σκόπευαν να τοποθετήσουν κρυφά στο φαγητό του οιστρογόνα ώστε να γίνει λιγότερο επιθετικός και περισσότερο πειθήνιος όπως ήταν η νεότερη αδερφή του Paula, η οποία εργαζόταν ως γραμματέας.
"Οι Βρετανοί πράκτορες μάλιστα βρίσκονταν κοντά στον Χίτλερ και είχαν πρόσβαση στο φαγητό του για να κάνουν κάτι τέτοιο", τονίζει ο καθηγητής Professor Brian Ford, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το εν λόγω σχέδιο.
Όπως εξηγεί ο ίδιος τα οιστρογόνα που είχαν επιλεχθεί δεν είχαν κάποια γεύση και θα δρούσαν αργά χωρίς παρενέργειες, κάτι που σημαίνει πως οι δοκιμαστές τροφίμων που είχε εν θα το καταλάβαιναν.
Το σχέδιο με τα οιστρογόνα εξιστορεί στο νέο του βιβλίο ο Ford, υπό τον τίτλο "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".
Μεταξύ άλλων, το εν λόγω σχέδιο ήταν μόλις ένα από τα πολλά που σκεφτόντουσαν οι πράκτορες για να βάλουν ένα τέλος στο πόλεμο.
Τα άλλα σενάρια ήθελαν τους πράκτορες να τοποθετήσουν ισχυρή κόλλα στα ναζιστικά στρατεύματα  σε μια προσπάθεια να κολλήσουν οι στρατιώτες στο έδαφος αλλά και κεκαλυμμένες βόμβες σε κουτάκια κομπόστας.
Επίσης, σκεφτόντουσαν να πετάξουν κουτιά γεμάτα από δηλητηριώδη φίδια στα εχθρικά στρατεύματα.
Τέλος, εκτός από τα αλλόκοτα πολεμικά σχέδια που περιλαμβάνει το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, αναφέρει πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυνάμεων επηρέασαν την τεχνολογία.
News247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαστούκισαν τον Καρχιμάκη



Άναψαν τα αίματα σε πανηγύρι στη Κρήτη όταν ένας άνδρας διαπληκτίστηκε με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ., Μιχάλη Καρχιμάκη με αποτέλεσμα να τον χαστουκίσει. Επιβεβαιώνει το επεισόδιο αλλά διαψεύδει ότι υπήρξε χειροδικία
Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, σε πανηγύρι στο χωριό Μαρωνιά κοντά στη Σητεία ανάμεσα στο Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μιχάλη Καρχιμάκη και έναν θαμώνα.
Σύμφωνα με αναγνώστη, ο οποίος επικοινώνησε με τη zougla.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Καρχιμάκης έφτασε στο χώρο, όπου πραγματοποιείτο το πανηγύρι, με συντροφιά το βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Πλακιωτάκη. Μόλις οι δύο άνδρες έκατσαν, σηκώθηκε κάποιος και κατευθυνόμενος προς τον κ. Καρχιμάκη διαπληκτίσθηκε μαζί του.
Ο δε Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον έβρισε, λέγοντάς του: "Άντε βρε κ...... που ήθελες να σε βάλω και στην Εμπορική!". Τότε εκείνος σήκωσε το χέρι του και χαστούκισε τον κ. Καρχιμάκη, με τέτοια δύναμη, που έφυγαν τα γυαλιά του και έπεσαν κάτω, ο δε αστυνομικός που τον συνόδευε προσπάθησε να επέμβει, αλλά ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε εκ νέου ράπισμα από τον άγνωστο άνδρα.
Φοβούμενοι γενίκευση του επεισοδίου, οι κκ. Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης απομακρύνθηκαν άμεσα από το χώρο του πανηγυριού.
Το γλέντι συνεχίστηκε, από εκεί και πέρα, κανονικά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναγνώστη του News247, που ήταν παρών στο περιστατικό τα πράγματα έγιναν λίγο διαφορετικά.
"Ο Μιχ. Καρχιμάκης χαιρετούσε μία παρέα 15 ατόμων η οποία τον προσκάλεσε στο τραπέζι της. Ξαφνικά, από το διπλανό τραπέζι δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστά στην τοπική κοινωνία άρχισαν να εξυβρίζουν το Μιχάλη.
Τότε, ο μικρός γιος του Μιχάλη ρώτησε τον έναν από τους δύο συριζαίους (ο οποίος είναι ο γιατρός Σαρίδης γνωστός φακελάκιας του νοσοκομείου Σητείας πράγμα το οποίο γνωρίζω προσωπικά διότι μου ζήτησε φακελάκι για τη γυναικολογική εξέταση της αδερφής μου) "τι σου έχει κάνει ο πατέρας μου;". Τότε ο Σαρίδης εξαγριωμένος από τους υπόλοιπους θαμώνες του πανηγυριού που τον αποκαλούσαν "φακελάκια" δε δίστασε να αποπειραθεί να χειροδικήσει εναντίον του 13χρονου γιου του Μιχ. Καρχιμάκη.
Μετά από αυτό το οξύ επεισόδιο χρειάστηκε η επέμβαση των διοργανωτών του πανηγυριού για να συγκρατήσουν το εξαγριώμενο -ενάντια στον κ.Σαρίδη- πλήθος το οποίο επιθυμούσε το λιντσάρισμά του από το χώρο του πανηγυριού", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Προμπονάς.
Σημειώνεται ότι το NEWS 247 δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση ούτε το όνομα του γιατρού ούτε τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται ("φακελάκιας").
Διαψεύδει τη χειροδικία ο Καρχιμάκης
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, επιβεβαιώνει μεν το επεισόδιο, αλλά διαψεύδει  ότι ο άνδρας χειροδίκησε σε βάρος του.
Όπως είπε στο Cretalive, "το επεισόδιο προκάλεσαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ".
Σύμφωνα με το Cretalive, από το περιβάλλον του Μ. Καρχιμάκη, η επίσκεψή του έτυχε εγκάρδιας υποδοχής τουλάχιστον από την πλειοψηφία των θαμώνων.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πέρασε από όλα τα τραπέζια, χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους, ωστόσο σε ένα από τα τραπέζια - όπου επίσης τον χαιρέτησαν ένθερμα - κάθονταν δύο άτομα, που φέρονται να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ένας εκ των δύο ανδρών κινήθηκε, μεν, απειλητικά εναντίον του Μ. Καρχιμάκη αλλά και εναντίον του γιου του, οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν, δε, και τον απομόνωσαν, βάζοντας τέλος στο περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για γνωστό γυναικολόγο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Σητείας.
ΠΗΓΗ: zougla.gr, Cretalive
Διαβάστε Περισσότερα »

Καυτό ντουζ για ρεκόρ Γκίνες


Ένα ντους κάτω από τον καυτό ήλιο είναι σίγουρα ό,τι χρειάζεται. Οι θερμοκρασίες στα ύψη από τις εκρηκτικές παρουσίες (Pics)
Με στόχο την κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ Guinness, 152 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να κάνουν ένα ομαδικό ντους κάτω από τον καυτό ήλιο.
Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν στα ύψη, με τις γυναικείες παρουσίες να δίνουν δυναμικά το παρών στο γεγονός.

 Ο στόχος επετεύχθη, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στην Αμερική πριν από δύο χρόνια, όταν 145 άτομα έκαναν ντους μαζί στο Ιλινόις.
"Θα πρέπει να χειροκροτήσουμε τους ανθρώπους του Bournemouth που μπήκαν στο πνεύμα της ημέρας. Η ανταμοιβή τους είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

 Συγχαρητήρια σε όλους", σχολίασε η Anna Orford, επίσημος κριτής για τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πράσινο φως" από ΗΠΑ για την γεώτρηση -Σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο θα στήσει η Άγκυρα



"Οι κύβος ερρίφθη" και οι ΗΠΑ έδωσαν το "πράσινο φως" στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy να προχωρήσει στις γεωτρήσεις στν θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντός της κυπριακής ΑΟΖ που είναι περισσότερο γνωστή ως "οικόπεδο νούμερο 12", παρά τις τουρκικές απειλές! Έτσι όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του ταξιδιού του γωτρύπανού «Noble Homer Ferrington», το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιισραηλινή ΑΟΖ, στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1».
Το γεωτρύπανο θα αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το σημίο όπου θα γίνει η γεώτρηση («Αφροδίτη» είναι ο κωδικός που του έχουν δώσει οι κυπριακές αρχές για λογαριασμό των οποίων θα γίνει η γεώτρηση). 
Η διάρκεια των γεωτρήσεων, υπολογίζεται σε τέσσερις μήνες, άρα πριν από τον Φεβρουάριο μια νέα εποχή θα ξεκινά για την Κύπρο, καθώς θα έχει ανοίξει το υποθαλάσσιο "μονοπάτι" που θα οδηγεί στο "Ελ Ντοράντο" του φυσικού αερίπου.  
Η ασφάλεια του «Noble Homer Ferrington» έναντι των τουρκικών απειλών, αυτή την στιγμή αποτελεί "πονοκέφαλο" για τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι παρά τους τουρκικούς "λεονταρισμούς" δεν υπάρχει περίπτωση να παρενοχλήσουν ένα σκάφος που ανήκει στις ΗΠΑ και να τεθούν αντιμέτωποοι με τον 6ο Στόλο.
Στο τέσσερα ελληνικά Επιτελεία, (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και κάνουν ότι μπορούν για την αύξηση της ετοιμότητας των τριών Κλάδων (η οποία λόγω των χαμηλών κονδυλίων που έχουν διατεθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και των καθυστερήσεων που έχουν γίνει σε ανταλλακτικά για τα οποία υπήρχαν πιστώσεις, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική) αφού είναι βέβαιο ότι μία κρίση στο "οικόπεδο 12", ουσιαστικά θα φτάσει μέχρι τον Έβρο.
Το συγκεκριμένο γεωτρύπανο της Noble Energy, είναι σύγχρονο, θεωρείται «τέταρτης γενιάς», με πλήρη ανακατασκευή και απόκτηση νέων αισθητήρων το 2004 ενώ ναυπηγήθηκε το 1985.  Μπορεί να εργαστεί σε θαλάσσιο βάθος μέχρι και 7.200 πόδια (περίπου 2.500 μ.), ενώ μπορεί να τρυπήσει σε βάθος μέχρι και 30.000 πόδια (10 χλμ. κάτω από το βυθό! Στο οικόπεδο «Αφροδίτη» τα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν εντοπιστεί σε βάθος 1700 μέτρων.  
Πάνω από το σημείο όπου θα κάνει τις γεωτρήσεις το «Noble Homer Ferrington» θα περιπολούν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρχει διακριτική παρουσία πολεμικών σκαφών καθώς και υποβρυχίων των ΗΠΑ, Ελλάδος, Ισραήλ...
Σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο στήνει η Άγκυρα εν όψει γεωτρήσεων

Σκηνικό έντασης και κλίμα προβοκάτσιας στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο εν όψει και της 1ης Οκτωβρίου οπότε το θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ (όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο defencenet.gr για μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο): Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 116 φορές τα τουρκικά μαχητικά.
Σύμφωνα με την Άγκυρα μεταξύ 2 Ιουνίου και 11 Αυγούστου, τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 63 φορές τα τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Χίου, 35 φορές στη Μυτιλήνη.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "τα ελληνιά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο Αιγαίο και Μεσογείου σε 20 περιπτώσεις στην περιοχή της Χίου και 14 φορές στην περιοχή της Λέσβου"!
Τι σημαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή ψεύδη (το defencenet.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε για αστείο τέτοιες παραβιάσεις. Οι "παρενοχλήσεις" είναι οι αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών από ελληνικά) και γιατί τώρα χρησιμοποιούνται από την Τουρκία; Σημαίνουν ότι δημιουργείται κλίμα. Κλίμα σύγκρουσης. Ψυχολογική προετοιμασία για προβοκάτσια τύπου "Βαριοπούλας".
Είναι η κλασική συνταγή που έχει επαναληφθεί τότσες φορές ανά τους αιώνες. Ακόμα και ο Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία σκηνοθέτησε συνοριακό επεισόδιιο για να του δώσει τη νομιμοποίηση εισβολής.
 Και πλέον στην ατζέντα, για πρώτη φορά η Άγκυρα περιλαμβάνει και "παρενοχλήσεις μαχητικών της τουρκικής Αεροπορίας στην Μεσόγειο"!
Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστρολόγος με 4 εκατομ. ευρώ και κομμωτής με 1,5 εκατ. στην τράπεζα! Όργιο φοροδιαφυγής

Μπορεί και πάλι στην κορυφή της λίστας με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής να φιγουράρουν τα ονόματα 6 γιατρών που είχαν ... ξεχάσει να δηλώσουν καταθέσεις 11 εκατομμυρίων, όμως υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που αποδεικνύονται εξίσου ... κερδοφόρες!

Από τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες του ΣΔΟΕ στις τραπεζικές καταθέσεις “υπόπτων” βγήκαν ... λαβράκια. Συνολικά 70 εκατομμύρια ήταν... ξεχασμένα σε λογαριασμούς.

Ένας ιδιοκτήτης super market δεν μπορούσε να δικαιολογήσει... 35 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα και άλλα 15 οι ιδιοκτήτες μιας τεχνικής εταιρείας. Φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ούτε πως τα απέκτησαν, ούτε και γιατί δεν τα δήλωσαν για να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο.

Ανάμεσα στους 2.000 μεγαλοκαταθέτες που έβαλε στο “μικροσκόπιο” το ΣΔΟΕ ξεχωρίζει και ένας πασίγνωστος αστρολόγος, που μάλλον έβλεπε το... χρήμα, αλλά τα άστρα δεν του έδειξαν και το... ΣΔΟΕ που ερχόταν.

Οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος λοιπόν βρήκαν στην τράπεζα σε λογαριασμούς του ούτε λίγα ούτε πολλά τέσσερα εκατομμύρια, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε δηλώσει εισόδημα... μηδέν!

Ένας κομμωτής που δεν δήλωνε ... άπορος όπως ο αστρολόγος, είχε δηλώσει καταθέσεις ξεχνώντας το ποσό... των του 1,5 εκατ. ενώ και ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο που ενώ νοίκιαζε πολυτελείς βίλες κερδίζοντας 15.000 ως και 30.000 τη βδομάδα, απλά ... ξεχνούσε να κόψει αποδείξεις!
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για προσλήψεις ειδικών φρουρών


Από σήμερα οι αιτήσεις για προσλήψεις ειδικών φρουρών
http://permisospress.blogspot.com/

Θα καλυφθούν 1.200 θέσεις

Από σήμερα έως τις 5 Σεπτεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι προθεσμία για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τις 1.200 θέσεις ειδικών φρουρών τις οποίες θα καλύψει η Ελληνική Αστυνομία, με απόφαση του Αρχηγού της.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους και η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως και 100.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους Δήμους


http://permisospress.blogspot.com/

- Από τις λίστες των ανέργων η επιλογή, κυρίως τεχνιτών και εργατών
- 135 μεροκάματα με 25 ευρώ
- Με σύμβαση η πρόσληψη, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει ορισμένα μεροκάματα

Μετά τους 55.000 που μέσω ΜΚΟ θα προσληφθούν στους Δήμους έρχεται όπως όλα δείχνουν νέο “πακέτο” πρόσληψης ανέργων που αυτή τη φορά αφορά σε διπλάσιους ανθρώπους.
Οι 100.000 θέσεις θα αφορούν κυρίως σε τεχνίτες και σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” μιλάμε για βαφείς, οικοδόμους, ξυλουργούς κλπ και θα προσλαμβάνονται στους Δήμους για έργα αυτεπιστασίας, πάντα μέσα από τις λίστες του ΟΑΕΔ
Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για περιόδους πέντε μηνών ή 135 μεροκάματα στα οποία η αμοιβή θα είναι 25 ευρώ τη μέρα.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για συμβάσεις έργου, για μικρά τοπικά έργα των δήμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει «αχρείαστες» αεροδιακομιδές το ΕΚΑΒ



«Μαχαίρι» παντού...

«Νυστέρι» στις «αχρείαστες» αεροδιακομιδές επιχειρεί να βάλει το ΕΚΑΒ. Με γνώμονα τις «εκπτώσεις» στο κόστος και όχι στις παρεχόμενες...
υπηρεσίες οι αρμόδιοι αποδύονται σε μια σημαντική προσπάθεια εξορθολογισμού των κριτηρίων για τις διακομιδές ασθενών. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή: οι αεροδιακομιδές που έγιναν το 2010 έχουν μειωθεί κατά 12% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια μείωσης.

Το 2010 το ΕΚΑΒ δέχθηκε 2.621 κλήσεις για διακομιδές από τη νησιωτική χώρα, εκ των οποίων έγιναν οι 2.215. Από αυτές, οι 1.473 έγιναν με εναέρια μέσα και οι 742 με πλωτά. Οι άλλες 406 καταγράφονται ως «άκυρες» καθώς οι ασθενείς διακομίστηκαν με άλλο τρόπο, ως επί το πλείστον με τακτικά δρομολόγια προς την Αττική.

Το 2009 είχαν γίνει 2.916 κλήσεις. Οι λεγόμενες «άκυρες» ήταν 403. Οι 2.513 έγιναν με πλωτά μέσα (821) και με αεροσκάφος (1.692).

Εφέτος, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου το ΕΚΑΒ έχει δεχθεί 1.507 κλήσεις. Οι 237 ακυρώθηκαν καθώς οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με δική τους ευθύνη, και από τις άλλες οι 783 εξελίχθηκαν σε αεροδιακομιδές και οι 487 σε διακομιδές με πλωτά μέσα.

«Υπάρχει μείωση στις διακομιδές της τάξεως του 12%. Αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 2 εκατ. ευρώ» λέει ο κ. Γιάννης Ροτζιώκος, πρόεδρος του ΕΚΑΒ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν έχει μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών μας, έχει μειωθεί η σπατάλη δυνάμεων και χρημάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από δύο χρόνια έως και το 30% του συνόλου των αεροδιακομιδών ήταν περιστατικά, που, όταν έφταναν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής ή μεγάλων νησιών, διαπιστωνόταν ότι δεν ήταν αναγκαία η εισαγωγή.

«Πρωτιά» για τις Κυκλάδες

Οι διακομιδές γίνονται είτε από τη βάση της Ελευσίνας είτε της Ρόδου –σε αυτές εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο περίπου 40 γιατροί του ΕΚΑΒ- με ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα. Ο φορέας που εξασφαλίζει τη μεταφορά των ασθενών είναι η Πολεμική Αεροπορία.

Τα πρωτεία, και με διαφορά, στις διακομιδές (τόσο στις κλήσεις όσο και στις διακομιδές που ολοκληρώνονται) έχουν οι Κυκλάδες. Οι ασθενείς μεταφέρονται είτε στα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου είτε στην Αττική. Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Επτάνησα.

«Ο αριθμός των κλήσεων και των διακομιδών που γίνονται μαρτυρά και το επίπεδο της υγειονομικής κάλυψης της χώρας. Όπου ο υγειονομικός χάρτης είναι επαρκής, οι διακομιδές μειώνονται. Ο καλύτερος δείκτης ότι υπάρχει επαρκής υγειονομική περίθαλψη στα νησιά είναι οι μηδενικές αεροδιακομιδές» λέει ο κ. Ροτζιώκος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, το peak των διακομιδών καταγράφεται τους θερινούς μήνες. Γεγονός αναμενόμενο δεδομένου ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός της νησιωτικής χώρας δεκαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο του 2010 έγιναν 200 κλήσεις ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο αριθμός των κλήσεων σχεδόν διπλασιάστηκε αγγίζοντας τις 370. Εφέτος, τον Ιούλιο γίνονταν κατά μέσο όρο πέντε διακομιδές ημερησίως.

Καλύτερη διαχείριση περιστατικών

Η πιο σημαντική εξοικονόμηση στις διακομιδές ασθενών δεν αφορά το χρήμα αλλά τον χρόνο. Αυτό τονίζει η υπεύθυνη του Τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ, αναισθησιολόγος, κυρία Άννα Μαριόλα. «Αυτό που μετρά στο επείγον περιστατικό της διακομιδής είναι ο χρόνος. Ο σύντομος χρόνος πρόσβασης σε οργανωμένη υγειονομική μονάδα είναι και το βασικό κριτήριο που ορίζουν τα διεθνή πρωτόκολλα.

Η βάση μας είναι η Ελευσίνα. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής, ακόμη κι αν απογειωθεί αμέσως το αεροσκάφος και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να παραλάβει και να επιστρέψει, δεν θα βρίσκεται στο μεγαλύτερο νοσοκομείο νωρίτερα από 4 ώρες» εξηγεί η κυρία Μαριόλα. Για παράδειγμα, προσθέτει, το Αγαθονήσι είναι πολύ κοντά στη Σάμο και πολύ μακριά από την Αθήνα. Άρα, όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί ο ασθενής, εν προκειμένω στη Σάμο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την καλύτερη αντιμετώπισή του, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος επιπλοκών. Επίσης, κλήσεις από Αμοργό ή Φολέγανδρο μπαίνουν σε προτεραιότητα διότι τα νησιά αυτά έχουν μόνον αγροτικό γιατρό και συνεπώς μπορούν να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

«Πλέον συνεργαζόμαστε πιο στενά με τους γιατρούς της περιοχής που ζητούν τη διακομιδή. Τους ζητούμε να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες πριν μας καλέσουν, να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες του τοπικού υγειονομικού φορέα, αλλά και των πλησιέστερων της περιοχής. Αυτό που τους τονίζουμε, αλλά και στους συγγενείς που πιέζουν τους συναδέλφους, είναι ότι εμείς χειρουργεία στον αέρα δεν κάνουμε!» λέει η υπεύθυνη του Τμήματος Διακομιδών του ΕΚΑΒ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχάστε τις ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα


Νέο συντηρητικό θα τα διατηρεί για χρόνιαΕπιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φυσικό συντηρητικό που το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της σήψης στα τρόφιμα.

Εντόπισαν μια ουσία που καταστρέφει τα βακτήρια εκείνα που είναι υπεύθυνα για την αποσύνθεση στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το συντηρητικό, που ονομάζεται bisin , θα είναι ικανό να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των τροφίμων για αρκετά χρόνια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει και κρασί του οποίου το μπουκάλι έχει ανοιχθεί, αλλά και σε διάφορες σάλτσες.

Η ανακάλυψη αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τα ψώνια μας και να μειώσει τα εκατομμύρια τόνους φαγητού που καταλήγουν στα σκουπίδια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η ουσία αυτή, που εμφανίζεται φυσιολογικά σε κάποια ήδη αβλαβών βακτηρίων, εμποδίζει την ανάπτυξη των θανατηφόρων βακτηρίων συμπεριλαμβανομένου του E-coli, της σαλμονέλας και της λιστέριας.

Η ουσία θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή μιας ποικιλίας καθημερινών τροφίμων που έχουν αυστηρό χρονικό περιθώριο για την κατανάλωσή τους, όπως θαλασσινά, τυριά και κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, τα τρόφιμα θα μπορούσαν να διαρκέσουν χρόνια, ενώ θα είναι πιθανό να μην χρειάζονται καν την αποθήκευσή τους στο ψυγείο, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Minnesota.

Οι επιστήμονες, που έχουν κατοχυρώσει και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ουσία, έχουν ήδη έρθει σε συνεννοήσεις με μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, τα πρώτα τρόφιμα που θα περιέχουν την bisin, αναμένεται να διατεθούν στην αγορά σε τρία χρόνια περίπου.

Την ουσία ανακάλυψε κατά λάθος, ο Δρ. Dan O’ Sullivan, ένας Ιρλανδός μικροβιολόγος που εργάζεται στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης μιας καλλιέργειας βακτηρίων σε ανθρώπινο έντερο.

Η ουσία, ωστόσο, δεν θα είναι ικανή να διατηρήσει φρούτα και λαχανικά μιας και αποσυντίθενται με διαφορετικό τρόπο.

Η bisin είναι συγγενική με την nisin, που ήδη χρησιμοποιείται στα τροποποιημένα τυριά για παραμείνουν αποστειρωμένα και βρώσιμα για δεκαετίες, οπότε δεν απαιτούνται φαρμακευτικές δοκιμές.
Πηγή :http://www.newsbeast.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα για το «εργόσημο» στις 20 του μήνα


Θα είναι ο μοναδικός τρόπος για πληρωμή της κατ' οίκον εργασίαςΜε κουπόνια θα πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες από τις 20 Αυγούστου το προσωπικό που απασχολούν με κατ’ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

Το λεγόμενο «εργόσημο» που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το «εργόσημο» θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του «εργόσημου» θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους.

Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες.

Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, όπως εξήγησε ο υπουργός, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄ οίκον μαθήματα.

Με «εργόσημο» θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

«Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, θυμίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου.

Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Σήμερα κάποιος που απασχολεί εργαζόμενο στο σπίτι του, έστω και περιστασιακά, οφείλει κανονικά να υποβάλλει περιοδική αναλυτική δήλωση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τον εργαζόμενο αν είναι ασφαλισμένος.

Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση (σ.σ. 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία).

Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι χωρίς κόστος και γραφειοκρατία, εξασφαλίζει πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα γλυτώνει τον εργοδότη από τη διαπόμπευση που θα υπάρξει αν συμβεί κάτι στο σπίτι του».

































Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σημερα


Γιορτάζουν: Αλκιβιάδης, Γεράσιμος, Διομήδης, Σαράντης, Σταμάτης, Σταματία
Γεγονoτα
1960: Επίσημη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος, με αντιπρόεδρο τον τουρκοκύπριο Κιουτσούκ.

1962: Ο μάνατζερ των.....
Beatles, Ράιαν Έμπσταϊν, διώχνει από το συγκρότημα τον ντράμερ Πιτ Μπεστ και προσλαμβάνει στη θέση του τον Ρίγκο Σταρ. Περίπου ένα μήνα αργότερα, το συγκρότημα θα ηχογραφήσει την πρώτη του επιτυχία «Love me do».

1968: Οι «Jackson Five», το μικρότερο μέλος των οποίων ήταν ο Μάικλ Τζάκσον, κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους δίπλα στη Νταϊάνα Ρος και τις
«Σαμπρίμς», σε συναυλία στην Καλιφόρνια.

1974: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά την αυτοεξορία του λόγω της δικτατορίας.

2004: Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι χάλκινο και το κατακτά ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών της άρσης βαρών. Λίγες μέρες αργότερα ο έλληνας ολυμπιονίκης θα βρεθεί ντοπαρισμένος και το μετάλλιο θα του αφαιρεθεί. Την ίδια μέρα, ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης κατακτούν το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στις καταδύσεις από βατήρα τριών μέτρων.

Γεννησεις

1888: Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, άγγλος στρατιωτικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας, γνωστότερος ως «Λόρενς της Αραβίας». Ηγήθηκε της εξέγερσης των Αράβων εναντίον των Οθωμανών.

1919: Αντώνης Σαμαράκης, συγγραφέας. («Το Λάθος»)

1958: Μαντόνα (Λουίζ Βερόνικα Τσικόνε), ντίβα της ποπ και ηθοποιός.

Θανατοι

1977: Έλβις Πρίσλεϊ, ο «βασιλιάς» του rock 'n' roll.

2005: Βίκυ Μοσχολιού, λαϊκή τραγουδίστρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ