Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το μουσείο των βασανιστηρίων



Σας καλωσορίζουμε στην Mdina, την ιστορική πρωτεύουσα της Μάλτας γνωστή και ως η «Σιωπηλή πόλη«. Την πόλη με πληθυσμό αρκετά λιγότερο από 300 κατοίκους.
Την πόλη με ένα από τα πιο τρομακτικά και συγκλονιστικά μουσεία του κόσμου. Το μουσείο των βασανιστηρίων.Από το πρώτο σας βήμα στα σοκάκια της Mdina θα αισθανθείτε σαν το ρολόι να γύρισε πίσω μερικές εκατοντάδες χρόνια. Τα στενά δρομάκια, η καταπληκτική αρχιτεκτονική και η συνολική ατμόσφαιρα της αρχαίας πόλης την καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μάλτας.



Ώσπου φτάνετε στις φυλακές ή αν προτιμάτε στο μουσείο της πόλης. Κατεβαίνοντας στα μπουντρούμια θα σοκαριστείτε αντικρίζοντας τις ανακατασκευασμένες εκτελέσεις και τα βασανιστήρια. Μόνο οι τοίχοι γνωρίζουν πόσοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους εδώ μέχρι και το 1813.



Τίποτα δεν λείπει από την συλλογή: όλα τα είδη των βασανιστηρίων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Αραβοκρατίας αλλά και της περιόδου των Ιπποτών της Μάλτας.



Αποκεφαλισμένα πτώματα, κρεμασμένοι σκελετοί, άνθρωποι που πεθαίνουν από πανούκλα και φυσικά οι εκτελεστές να στέκονται κοιτώντας βλοσυρά θύματα και επισκέπτες. Ένα θέαμα αποκλειστικά για ενήλικες που δεν έχουν καρδιακά προβλήματα..









http://www.dinfo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακατάλληλες φωτογραφίες με τον άντρα που αυτοπυρπολήθηκε!


Μην ανοίξετε αυτή την ανάρτηση εάν είστε ανήλικος ή δεν αντέχετε σκληρές σκηνές. 


Το περιεχόμενο των φωτογραφιών σοκάρει. 


Απεικονίζουν τον 54χρονο που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη


Τις φωτογραφίες τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Νώντας Στυλιανίδης.
















tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας...


Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του. Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό.
Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται. Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...

Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό...
προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.

Τρίτος λόγος: Στην Ελλάδα της ΟΝΕ καταφέραμε να μην παράγουμε ούτε σκόρδα και να αναγκαζόμαστε να τα εισάγουμε από όλα τα μέρη του κόσμου. Με την γεωργική παραγωγή να είναι στο ναδίρ, πιθανότατα να βρει κανείς ουσιαστικές ευκαιρίες...

Τέταρτος λόγος: Η επιδείνωση της κρίσης αυξάνει την εγκληματικότητα στις πόλεις.

Πέμπτος λόγος: Στο χωριό μπορείς και να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων. Μπορείς να βρεις πιο εύκολα ασχολίες για να αντικαταστήσεις τον «χαμένο χρόνο».

Έκτος λόγος: Αν τα πράγματα ξεφύγουν με μία ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τότε θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό για να προετοιμάσετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς που θα έχουν μείνει πίσω...

Έβδομος λόγος: Θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανταλλακτική Οικονομία, στην περίπτωση εκείνη που οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αντέξουν στην επίθεση που δέχονται.

Όγδοος λόγος: Για να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας πλησιέστερα στη φύση και σ΄ έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους. Εσείς μπορείτε να βρείτε άλλους τόσους. Και μην πιστέψει κανείς ότι έχουμε κάποια δήθεν χιουμοριστική διάθεση. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια...


Θανάσης Μαυρίδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Χάγη: "Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για τις αποζημιώσεις του Διστόμου"



Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η προφορική διαδικασία στην υπόθεση «Δικαστικές Ασυλίες Κράτους Γερμανίας κατά Ιταλίας», στην οποία παρεμβαίνει η Ελλάδα...


Στη σημερινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε η ιταλική δευτερολογία από την ιταλική αντιπροσωπεία, ενώ χθες, 15 Σεπτεμβρίου, η γερμανική πλευρά δευτερολόγησε και παρουσίασε τις παρατηρήσεις της επί της ελληνικής παρέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε και αυτή η φάση της διαδικασίας στην ιταλο γερμανική διαφορά, που αφορά αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, τα οποία, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Μία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούσε την εκτέλεση, επί ιταλικού εδάφους, της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία είχε επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Αυτό το σημείο αποτελούσε και το έναυσμα της ελληνικής παρέμβασης στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας. Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή Στέλιο Περράκη ως πληρεξούσιο, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία, Ιωάννη Οικονομίδη, ως αναπληρωτή πληρεξούσιο, τον καθηγητή Αντώνη Μπρεδήμα ως σύμβουλο και δικηγόρο και τη λέκτορα Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, ως σύμβουλο, παρουσίασε τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της δικαστικής κρατικής ασυλίας, υπό το φως των εξελίξεων του Διεθνούς Δικαίου σε συνάρτηση με το δικαίωμα των θυμάτων διεθνών εγκλημάτων για επανόρθωση, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Την ελληνική επιχειρηματολογία ανέπτυξαν οι καθηγητές Περράκης και Μπρεδήμας. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012.
troktiko

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα τριτέκνου και στην Χρ. Χριστοφάκη...σύζυγο του Θεόδωρου Πάγκαλου!


Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, κα Χριστίνα Χριστοφάκη εισπράττει επίδομα πολύτεκνης!
Την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» ανελέητα τους πολίτες ζητώντας με το άδικο χαράτσι για τα ακίνητα αλλά και με τους άλλους φόρους να βάλουν όσο πιο βαθιά γίνεται το χέρι στην τσέπη, αποκαλύπτεται, σύμφωνα και με τα έγγραφα που παρουσιάζει το protothema.gr ότι η σύζυγος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κα Χριστίνα Χριστοφάκη εισέπραξε για το 2010 το ποσό 2.145 ευρώ από τον ΟΓΑ.

Ένα ποσό το οποίο ισοδυναμεί με 4 μηνιαίους μισθούς δημόσιου υπαλλήλου και που σίγουρα η κα Χριστοφάκη δεν θα είχε και μεγάλη ανάγκη…

Το συγκεκριμένο αυτό επίδομα καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη ή αποζημίωση και δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου…



































Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φωτογραφίες που άλλαξαν την ροή της ιστορίας !!!


"Migrant Mother"-Dorothea Lange, 1936

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έφτασαν στ’ αυτιά της κυβέρνησης μ’ αυτή τη φωτογραφία.
 Η φωτογράφος Dorothea Lange τόλμησε να βγάλει προς τα έξω τον πόνο και τη δυστυχία εκείνης της περιόδου. Η γυναίκα της φωτογραφίας, χήρα και μητέρα εφτά παιδιών, την πλησίασε ζητώντας βοήθεια όταν επισκέφτηκε έναν καταυλισμό στην Καλιφόρνια. Είχε χάσει τον άντρα της από φυματίωση, μεγάλωνε μόνη της τα παιδιά της και τρεφόταν με ότι μπορούσε να βρει.







Η Dorothea Lange τόλμησε να δημοσιεύσει αυτή τη φωτογραφία που έγινε το πρόσωπο της χρονιάς. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε προμήθειες στον καταυλισμό. Η ταυτότητα της γυναίκας έμενε άγνωστη για χρόνια. Το όνομα της ήταν Florence Owens Thompson και το αποκάλυψε η ίδια το 1976.







"Η δολοφονία ενός Βιετκόνγκ από έναν Σαϊγκόν αστυνομικό"-Eddie Adams, 1968


Φωτογραφία που τελείωσε τον πόλεμο αλλά κατέστρεψε τη ζωή ενός άντρα. Όταν ο Adams δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες. Μπορεί να απεικόνισε την στυγερή δολοφονία ενός Βιετκόνγκ, αυτό όμως που δεν αποκάλυψε ήταν ότι ήταν αρχηγός μιας εκδικητικής ομάδας και ότι τις προηγούμενες ώρες είχε σκοτώσει δεκάδες άοπλους πολίτες.



Η ζωή του αυτόχειρα όμως καταστράφηκε. Και δεν ήταν άλλος από τον στρατηγό Nguyen Ngoc Loan. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, το νοσοκομείο δεν τον δέχτηκε κι έτσι μεταφέρθηκε και πάλι στην Αμερική. Εκεί τον περίμενε ένα οργισμένο πλήθος.



Όταν εγκαταστάθηκε στην Βιρτζίνια, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο άλλα η φωτογραφία τον καταδίωκε. Άγνωστη έσπασαν το μαγαζί του και έγραψαν στους τοίχους "Ξέρουμε ποιος είσαι". Ο ίδιος ο Adams μιλώντας για τη φωτογραφία που του χάρισε ένα βραβείο Pulitzer είπε: "Ο στρατηγός σκότωσε τον Βιετκόνγκ. Εγώ σκότωσα τον στρατηγό με την μηχανή μου. "







"Hindenburg"-Murray Becker, 1937


Η δύναμη της φωτογραφίας, έκανε την έκρηξη του Hindenburg (6 Μαΐου 1937) να μοιάζει με την μεγαλύτερη καταστροφή του 20ου αιώνα. Η αλήθεια όμως ήταν λίγο διαφορετική. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση. Με επιβάτες 97 άτομα, τα 62 των οποίων επέζησαν, δεν ήταν καν χειρότερη έκρηξη ζέπελιν.



Οι τρομακτικές φωτογραφίες όμως που βγήκαν στη δημοσιότητα, κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κοινού. 22 φωτογράφοι ήταν παρόν στο ατύχημα, μεταξύ τους και ο Murray Becker . Μέχρι τότε τα ζέπελιν ήταν ο πλέον αξιόπιστος τρόπος μεταφοράς. Μια φωτογραφία όμως χωρίς επεξήγηση έδωσε τέλος στην κυριαρχία τους.







"The Tetons – Snake River"- Ansel Adams, 1942


Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τη φωτογραφία σε δύο περιόδους. Στην προ Adams εποχή και στην μετά Adams εποχή. Κι αυτό γιατί ήταν εκείνος που έδωσε στην φωτογραφία την διάσταση της τέχνης. Όταν άλλοι φωτογράφοι της εποχής του «πείραζαν» τα φιλμ τους για πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες, εκείνος πήρε τη μηχανή του και φωτογράφισε τη φύση.



Ήταν ο άνθρωπος που έμαθε τους Αμερικάνους να αγαπούν τη γη τους. Έτσι το 1936 συνόδευσέ τις φωτογραφίες του στο ταξίδι τους μέχρι την Ουάσινγκτον, για να προωθήσει τις απόψεις του για την προστασία του Kings Canyon στην Καλιφόρνια. Και τα κατάφερε. Χάρη σ’ εκείνον η περιοχή ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός.







"The Corpse of Che Guevara"-Freddy Alborta, 1967


Η δολοφονία του Ernesto "Che" Guevara από βολιβιανούς στρατιωτικούς σηματοδότησε μια νέα εποχή. Οι εκτελεστές του θέλησαν να ποζάρουν με το άψυχο σώμα του για να έχουν αποδείξεις ότι ο Che είναι πλέον νεκρός. Ήλπιζαν ότι με τον θάνατό του θα πέθαινε και το κίνημά του.



Η δημοσίευση όμως αυτής της φωτογραφίας είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το μόνο που κατάφεραν οι εκτελεστές του ήταν να γίνει ο Che θρύλος. Οι υποστηρικτές του έλεγαν ότι το γαλήνιο πρόσωπό του σήμαινε τη συγχώρεση προς τους εκτελεστές του, ενώ κάποιοι τον παρομοίασαν με τον Ιησού μετά την αποκαθήλωσή του από το σταυρό. 




Μια εικόνα ίσον με 1000 λέξεις.gamato.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το Σκακιστικό Τουρνουά & Μπλίτς στην Θήβα




Γ. Συκαράς: «Με προσπάθειες έφτασαν στα έπαθλα οι μαθητές και οι μαθήτριες, όμως δυνατά έπαθλα υπάρχουν και στην εκπαίδευση...»
Με επιτυχία στέφθηκε το Σκακιστικό Τουρνουά για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Φοιτητών Ανατολικής Στερεάς & Ευβοίας και το Μπλίτς που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης στα πλαίσια των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2011.
Στο αγωνιστικό μέρος στις φοιτήτριες 1η κατετάγη η Χριστοφή Ελίκη και στους φοιτητές 1ος κατετάγη ο Μπαρμπούνης Χαράλαμπος.
Στα Λύκεια 1η κατετάγη η Χριστοφή Αναστασία, στα γυμνάσια 1η μαθήτρια κατετάγη η Παπαναστασίου Χάρις, 1ος μαθητής κατετάγη ο Νικολάου Σπυρίδων 2ος ο Λιάκος Ηλίας και 3ος ο Κυρήκος Γεώργιος.
Στα δημοτικά, 1η μαθήτρια κατετάγη η Αντωνίου Αφροδίτη, 2η η Αντωνίου Φωτεινή και 3η η Μπουγιούρη Θεοδώρα, 1ος μαθητής κατετάγη ο Παπαγεωργίου Λουκάς, 2ος ο Μπουγιούρης Μήνας, 3ος ο Παπαγεωργίου Βαγγέλης.
Στην κατηγορία αρχαρίων στα δημοτικά την 1η θέση κατέλαβε ο Μπάκας Νικηφόρος, την 2η ο Κυριάκου Χρήστος και την 3η η Κεραμιδά Χρύσα.
Στο Μπλίτς 1η κατετάγη η Τσίμινα Αντρα 2ος ο Νικολάου Σπυρίδων και 3ος ο Δημόπουλος Νικόλαος.
«Οι σημερινοί Σκακιστικοί Αγώνες αποτελούν ένα κομμάτι προόδου για τις μαθήτριες και τους μαθητές, γιατί με σημαντικές προσπάθειες κατάφεραν να φτάσουν στα έπαθλα.
Γιατί η προσπάθεια κυριαρχεί στην ζωή μας και το Σκάκι ως μαθηματικό άθλημα επιδρά ευεργετικά στην σκέψη στον χαρακτήρα και το ήθος του ατόμου με προέκταση στην κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας Γ. Συκαράς, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες, συγχαίροντας τους διακριθέντες και υπενθυμίζοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες, εν όψει της σχολικής χρονιάς, πως «δυνατά έπαθλα υπάρχουν και στην εκπαίδευση».
Τις απονομές στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας Αθ. Κοκοντίνης, ένθερμος υποστηρικτής του Σκακιού, ο όποιος μάλιστα βραβεύτηκε και με τιμητική πλακέτα τιμής ένεκεν από τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δήμου Θήβας Δ. Κουντούπης και ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Η. Τραμπάκουλος.
Διαιτητήτρια των αγώνων ήταν η Άντρα Τσίμινα με βοηθό τον Ν. Δημόπουλο.
orchomenos-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Στον "αέρα" τα μαθητικά δρομολόγια

  
Αδυναμία δηλώνει το ΚΤΕΛ της Λιβαδειάς να αναλάβει το επιπλέον κόστος για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και παραπέμπει στα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού από τους Δήμους για την υπογραφή νέας σύμβασης και το ΚΤΕΛ της Λιβαδειάς δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να παρατείνει την ισχύ της προηγούμενης σύμβασης όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου.
  lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα:Στο διαδίκτυο όσοι μαθητές χρωστούν για παραδειγματισμό

Μετά το υπ. Οικονομικών που έβγαλε στη φόρα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, ακολούθησε και σχολείο στην Πάτρα. Έδωσε στο διαδίκτυο ονόματα ανήλικων μαθητών με χρωστούμενα
Το Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών όχι απλώς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα αλλά... εκθέτει στο Διαδίκτυο ανήλικα. Και συγκεκριμένα, τους ίδιους τους μαθητές του.
Και αυτό γιατί - όπως γράφει η τοπική εφημερίδα "Κόσμος"- όποιος μπει στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, θα δει δημοσιευμένα τα ονόματα μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, των οποίων οι γονείς οφείλουν ποσά... για τη μεταφορά τους με λεωφορεία.
Και ενώ η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει απαγορεύσει ακόμη και την δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις οφειλές κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, ένα σχολείο εκθέτει στο Διαδίκτυο τους ίδιους τους μαθητές του.
Αν μάλιστα κρίνουμε από ορισμένα ποσά (κάποιοι οφείλουν μόνο 5 ή 10 ευρώ) είναι ξεκάθαρο πως το σχολείο εκθέτει τους ανήλικους μαθητές του... άνευ λόγου.
Το περίεργο είναι ότι τη σχετική ανάρτηση έχει κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η ανάρτηση και δημοσιοποίηση των οφειλών μοιάζει με τιμωρία, είναι κάτι σαν και αυτό που έπραξε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο.
Έτσι και ο Σύλλογος του Πειραματικού Σχολείου στην Πάτρα. Ανήρτησε στο Διαδίκτυο λίστα με τα ονοματεπώνυμα μαθητών... που χρωστούν.
Μεταξύ των ονομάτων, είναι και παιδιά γνωστών για την οικονομική τους επιφάνεια Πατρινών, οι οποίοι προφανώς... εξ' αμελείας δεν έχουν καταβάλει τα 5 ή 10 ευρώ.
Αναμένεται η απάντηση των ίδιων των γονέων και το κατά πόσο θα κινηθούν δικαστικά για το εν λόγω θέμα.
Πηγή: Κόσμος της Πάτρας
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαισθανόταν ότι θα πεθάνει και το είπε στον αγαπημένο της!


Λένε ότι λίγο πριν πεθάνεις έχεις διαίσθηση. Ποιος ξέρει… Πάντως, συγκλονίζει το γεγονός ότι μια 17χρονη κοπέλα λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία της πνοή έστειλε μήνυμα στον φίλο της «αν πεθάνω να ξέρεις ότι ήσουν ο ένας». Η 17χρονη Μικαέλα από την Βρετανία επέβαινε στο αμάξι μιας φίλης της, η οποία όμως είχε πιει πολύ αλκοόλ και είχε καπνίσει «φούντα». Για την ακρίβεια η Georgia, αφού διασκέδασε σε πάρτι, πήρε κρυφά το αμάξι της μαμάς της, πήρε και τις φίλες της παρέα και.....




πήγε βόλτα. Όμως οι φίλες της δεν γνώριζαν ότι ήταν μαστουρωμένη… Το κατάλαβαν, όταν άρχισε να κάνει κάτι τρελούς ελιγμούς. Τότε συνειδητοποίησαν πώς κάτι δεν πήγαινε καλά. Η 17χρονη Μικαέλα έγραψε στον φίλο της «Δεν λέω ψέματα, πίστεψέ με μωρό μου, σε παρακαλώ, αν πεθάνω εσύ ήσουν Ο ένας!». Τότε αυτός που ανησύχησε της ζήτησε να τον πάρει τηλέφωνο. «Όταν χτύπησε το τηλέφωνο, άκουσα μόνο φωνές αγωνίας και ουρλιαχτά και τον θόρυβο από την σύγκρουση», είπε στο δικαστήριο.

Η άτυχη κοπέλα πέθανε ακαριαία, ενώ η τρίτη φίλη της παρέας υπέστη σοβαρά κατάγματα στα πόδια. Η οδηγός καταδικάστηκε σε 3 ½ χρόνια για επικίνδυνη οδήγηση.
Star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Λιβαδειάς

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ.) - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ.) ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ 24-26, ΤΚ 32100
permisospress.blogspot.com

Σας πληροφορούμε ότι στην Επαγγελματική Σχολή Λιβαδειάς (ΕΠΑ. Σ.) με απογευματινό ωράριο φοίτησης για το σχολικό έτος 2011 – 2012 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:
 ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ)
  • ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  • ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ CNC
  • ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
  • ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ,
  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΒΟΗΘΩΝ  ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Δικαίωμα εγγραφής έχουν :
(94302/Γ2/ 30-08-2007 και 41474/ 24-04-2007 ΥΠΕΠΘ Τμήμα Β΄)
  Οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού η Ενιαίου Λυκείου
  • Όσοι προάγονται στην Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ
  • Όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄ τάξη του Α΄ κύκλου ΤΕΕ
  • Κάτοχοι πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
  • Μαθητές παρελθόντων ετών της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου, ΤΕΛ, Ενιαίου Λυκείου, ΛΕΝ, ΕΠΛ
  • Μαθητές του Β΄ κύκλου ΤΕΕ
  • Προαχθέντες της Α΄ και της Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, ΕΠΛ  ημερήσιων και εσπερινών
  • Κάτοχοι πτυχίου ΤΕΣ και των ισότιμων προς αυτές σχολών για την απόκτησης άλλης ειδικότητας.
 Η φοίτηση είναι διετής
  ΕΠΑ. Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΦΩΝ 24 -26
32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΤΗΛ. 2261028290
e-mail: mail@2tee-livad.voi.sch.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες απο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού στον Περιφερειάρχη

istiaia1.JPG (1555953 bytes)
permisospress.blogspot.com
Με αφορμή την επίσημη έγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 300.000,00€ (με ΦΠΑ 23%) σε βάρος της μελέτης της ΣΑΜΠ 056/3 με Κ.Α.: 2010ΜΠ0560013 και τίτλο «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τόσο ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού όσο και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας. Η μελέτη συνοδευόμενη με το ανάλογο έργο θα λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως Ιστιαίας.
 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ  ΖΑΧΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.


Image
Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100. 
Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.
Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).
Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…
Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η  οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:
ZCZC FA23
150739 UTC SEP 11
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR: 604/11
DEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY BY M/V BERGEN SURVEYOR, M/V SHARONA, M/V GLOMAR VENTURE AND THOR BEAMER. BETWEEN 15 SEP - 15 NOV IN AREA BOUND BY.
34 30.85N 029 29.50E
53 53.37N 029 32.53E
36 14.83N 030 15.51E
36 08.47N 030 25.18E
36 75.70N 030 41.20E
36 45.97N 031 18.50E
36 30.55N 032 01.22E
36 04.18N 032 28.78E
35 35.93N 032 41.08E
35 16.00N 032 00.00E
34 23.13N 031 41.83E
5 NM WIDE BERTH ADVISED.
NNNN
---
NGİLİZCE    15.09.2011
Saat : 00:50   15.10.2011
Saat : 20:50   ANTALYA
Εκεί είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…
Στο Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση αδειών μέχρι νεοτέρας».
Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν» «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε ικανοποιητική κατάσταση.
Στις μονάδες της «πράσινης γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3 που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω απ’όλα υψηλό ηθικό.
Γενικά η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγική η κατάσταση στο Ειρηνοδικείο Αλιάρτου

Αθλια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ειρηνοδικείο Αλιάρτου, το οποίο στεγάζεται (τρόπος του λέγειν) σε οίκημα του Οργανισμού Κωπαϊδος, στους Κήπους Αλιάρτου. Οπως οι αναρτημένες φωτογραφίες της viotia πιστοποιούν, στο κτήριο από την οροφή "πέφτουν κυριολεκτικά σοβάδες".
Εχει διαμορφωθεί μια απαράδεκτη κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και που προσβάλλει βάναυσα τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους απλούς πολίτες που προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκαιό τους.
Είναι πιθανόν κι αυτό ένα σημάδι κατάρρευσης της τεχνικά χρεωκοπημένης ελληνικής κοινωνίας...







viotia.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έπεσαν πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα

http://www.tabloid.gr/wp-content/uploads/2011/03/thiva.jpg


Ελέγχους για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της πόλης των Θηβών, διενήργησε η Δημοτική Αστυνομία στις 15 Σεπτεμβρίου.


Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις σε δεκαπέντε (15) καταστήματα, καθώς στερούνταν της απαιτούμενης άδειας, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Η Δημοτική Αστυνομία, στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου αναφορικά με τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, θα συνεχίσει τους ελέγχους σε τόπο και χρόνο που κρίνεται σκόπιμο.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρία σενάρια των Ελλήνων στρατηγών

ΛΟΝΔΙΝΟ – Ανταπόκριση:
Κώστας Χαρδαβέλλας
Στο θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού πενταγώνου στο Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία σενάρια αντιμετώπισης πιθανού θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – η οποία δείχνει να ετοιμάζεται για μια στρατιωτική παρέμβαση στο θέμα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο νούμερο 12 της Κύπρου.
Καθώς ο τουρκικός στόλος βρίσκεται ήδη εν πλω αναμένοντας εντολές, πλησίον του Καστελόριζου, για μια δυναμική παρέμβαση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στο ελληνικό Πεντάγωνο φτάνουν συνεχώς πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις από κατασκοπευτικά αεροπλάνα, επανδρωμένα ή μη, της ισραηλινής αεροπορίας.



Δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτήν την ώρα το νορβηγικό πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες για την Άγκυρα
Στην Κύπρο από χθες το βράδυ ανεπίσημα, έχει αρχίσει κάλεσμα εφέδρων κυρίως του Πυροβολικού και των Καταδρομών ενώ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι συστοιχίες αντιαεροπορικών σε όλο το νησί.
Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί εδώ στο Λονδίνο με Βρετανό αξιωματούχο του Φορέιν Όφις, μου εξέφρασε την ανησυχία Άγγλων και Αμερικανών για το πολύ επικίνδυνο επόμενο 48ωρο στην ανατολική Mεσόγειο που δεν αποκλείει την εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή.
Ανοιχτή γραμμή
Aνοιχτή γραμμή επικοινωνίας υπάρχει μεταξύ Αθηνών και Τελ Αβίβ για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και προθέσεων ενώ με την Λευκωσία λειτουργεί ήδη κάθε ώρα αλληλοενημέρωση για τις τουρκικές κινήσεις καθώς η Ελλάδα -όπως δήλωσε προ ημερών στη Βουλή ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος - δεν θα μείνει αδρανής σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας απέναντι στη Κύπρο.
Ωστόσο, η Κύπρος με τη συμπαράσταση τη Ε.Ε. των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην απόφασή της να γίνουν έρευνες στο οικόπεδο 12 που της ανήκει, για υδρογονάνθρακες.
Ήδη η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας ερευνών «Noble Energy» έχει φτάσει στη θάλασσα της Κύπρου ενώ αναμένονται στη Λευκωσία σήμερα και αύριο οι 50 επιστήμονες και τεχνικοί που θα ανέβουν στην εξέδρα για να αρχίσουν να τρυπάνε το βυθό της θάλασσας.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα:Του άρεσε το σπίτι που διέρρηξε και αποφάσισε να μείνει!



Είχε κουβαλήσει μάλιστα και άλλα κλοπιμαία...


Σοκ έπαθε ο 41χρονος ιδιοκτήτης, όταν μετά από 2 μήνες περίπου πήγε στο εξοχικό του στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια.
Πριν μπει, αντιλήφθηκε ότι μέσα στο σπίτι βρισκόταν κάποιος άγνωστος. Κάλεσε αμέσως την αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας που κινητοποιήθηκαν άμεσα, συνέλαβαν μέσα στο σπίτι ένας 33χρονο Βούλγαρο.

Στην αρχή τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και οι αστυνομικοί, νόμισαν ότι ο 33χρονος είχε μπει εκείνη την ώρα για να κλέψει. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης βρήκε μέσα στο σπίτι του πλήθος κλοπιμαίων, τα περισσότερα ήταν ηλεκτρικές συσκευές, διαπιστώθηκε ότι ο "ποντικός" δεν είχε διαρρήξει απλά το σπίτι, αλλά για περισσότερο από 2 μήνες το είχε κάνει δικό του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τις είχε κλέψει από άλλο σπίτι στο Βαθύ, οι οποίες παραδόθηκαν στον 57χρονο ιδιοκτήτη τους, ενώ τώρα οι αστυνομικοί αναζητούν τους κατόχους και των υπόλοιπων κλοπιμαίων για να τους τα αποδώσουν.
Ταυτόχρονα ερευνούν εάν ο 33χρονος δρούσε μόνος του ή είχε συνεργούς και σε ποιες άλλες αξιόποινες πράξεις εμπλέκεται.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά – Δείτε που είναι τώρα το Bergen Surveyor

Οι Τούρκοι επιλέγουν να ανεβάσουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο… Το νορβηγικό πλοίο «Bergen Surveyor» κινείται ανατολικά του Καστελόριζου και βορειοδυτικά της Κύπρου. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ενώ σκιαγραφείται και η κίνησή του τις τελευταίες ώρες.
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε χθες σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο «Bergen Surveyor»: «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 82 ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ...ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....!!!


Γιαγιά στα 82 της χρόνια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα Επείγοντα με ρήξη παρθενικού υμένα! Το περιστατικό, όπως έγραψε η Ευα Παπαδάτου στην Espresso έγινε όταν η γιαγιά έφτασε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, συνοδευόμενη από έναν νεαρό Αλβανό. Ο 32χρονος εργάζεται τα τελευταία χρόνια για εκείνη ως κηπουρός στη μονοκατοικία της, ενώ παράλληλα τη βοηθάει και σε εξωτερικές δουλειές. Ολα αυτά τα χρόνια η σχέση τους ήταν.....
καλή, αλλά τυπική. Εκείνος της έκανε τις μικροδουλειές και τα θελήματά της και εκείνη του έδινε χαρτζιλίκι και κάποιες φορές ένα πιάτο φαγητό.
Πριν από λίγο καιρό όμως, 82χρονη και 32χρονος ήρθαν πιο κοντά και τελικά έφτασαν στο σημείο να κάνουν σεξ! Κάτι που δεν είχε ευτυχές τέλος αφού η γερόντισσα ήταν παρθένα και αποφάσισε να δοκιμάσει τις χαρές του έρωτα. Δυστυχώς, υπέστη αιμορραγία, γεγονός που τρομοκράτησε και τους δύο και πολύ περισσότερο τον νεαρό, ο οποίος μετέφερε άρον-άρον τη γιαγιά στο νοσοκομείο.
Αρχικά πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά από εκεί τους παρέπεμψαν στην παθολογική κλινική. Οταν ο γιατρός της βάρδιας ρώτησε τι είχε συμβεί, ο Αλβανός είπε ότι η ηλικιωμένη έπεσε και χτύπησε. Ομως, προτού καλά-καλά τελειώσει τη φράση του, η 82χρονη έσπευσε να τον διορθώσει λέγοντας: «Οχι, όχι, δεν λέει αλήθεια. Κάναμε σεξ και εγώ ήμουν παρθένα!» Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, ο παθολόγος παρέπεμψε το... ζευγάρι στη γυναικολογική κλινική, όπου εκεί ήταν πιο αρμόδιοι να «διευθετήσουν» το... ζήτημα.
Ετσι και έγινε. Η γιαγιά μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου όπου ο γυναικολόγος τής πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και κατόπιν την υπέβαλε και μια λεπτή επέμβαση. Σε αντίθεση με τον 32χρονο Αλβανό που βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και έτρεμε σύγκορμος, η γερόντισσα ήταν αρκετά... σπιρτόζα και μάλιστα όταν τη ρώτησαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αν υπήρξε θέμα βιασμού και αν θα προχωρούσε σε μήνυση, εκείνη είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο αφού ήταν η ίδια που ζήτησε από τον νεαρό έμπιστό της να της κάνει το... ψυχικό. Οπως είπε με χιούμορ, η επόμενη φορά ίσως είναι καλύτερη!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χαράτσι» και στους πολιτικούς γάμους


Από 30 ως και 160 ευρώ το «καπέλο»

Ειδικό τέλος για τους πολιτικούς γάμους, ύψους από 30 ως και 160 ευρώ, επιβάλλουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί δήμοι της χώρας.

Το… «χαράτσι» το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων εξαιτίας της κρίσης, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, το τέλος γάμου συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.

Το «τέλους γάμου» οδηγεί τους νεόνυμφους να τελούν τον πολιτικό τους γάμο σε δήμους εκτός τον τόπων κατοικίας τους, όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση εκτός από τα παράβολα των 36 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

Τον τίτλο του «πρωταθλητή» διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπου το κόστος για όσους δεν είναι δημότες φτάνει τα 160 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλα... έλα Παναγιώτη πες την αλήθεια... δεν είσαι ανεξάρτητος


Ε ρε γλέντια…
Ο Παναγιώτης του ΕΒΕ Βοιωτίας άρχισε και πάλι να «ζωγραφίζει», από περίεργες φιλικές αναρτήσεις, που εκθέτουν τον ίδιο την παράταξή του αλλά και τα μέλη των σωματείων που συνέφαγαν στο Μοσχοπόδι της Θήβας μαζί του.
Λίγους πριν την επίσημη Νεοδημοκρατική, καθαρά κομματική υποψηφιότητά του για τη θέση αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για την παράταξη του Αντώνη Σαμαρά στο νομό λόγω των  αποτελεσμάτων στις περιφερειακές εκλογές (29.86% στον πρώτο γύρο), μετά τη διάλυση της βάσης του κόμματος στη Λιβαδειά και μετά την εμπλοκή του στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου, παρουσιάζεται και πάλι ανεξάρτητος για να διεκδικήσει την ηγεσία του επιμελητηρίου.
Ο Γαλάζιος Παναγιώτης του ΕΒΕ Βοιωτίας, ξαφνικά «ξεθωριάζει» και από Γαλάζιος γίνεται λίγο «πράσινος» λίγο «κόκκινος» και λίγο «πορτοκαλί», «πετάει» κα την κομματική του ταυτότητα στο καλάθι των αχρήστων και να τη πάλι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα στο βωμό της ανάγκης της κοινωνίας να προωθήσει τα προβλήματα των κλάδων του επιμελητηρίου στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα. Ανανέωση ακούσαμε σε δηλώσεις από τη συγκεκριμένη συνεστίαση και ανανέωση δεν έχουμε δει τις τελευταίες 4ετίες στο ΕΒΕ.
Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ο κόσμος τίμησε τον Παναγιώτη του ΕΒΕ πολλές φορές, σέβεται το έργο του αλλά μέχρι εδώ. Ας αναλάβει επιτέλους κάποιος άλλος. Ένας από την απ έξω. Ένας νέος άνθρωπος που το όνομά του και το πρόσωπό του δεν έχει εμπλακεί σε καμία διαδικασία.

xrismos.blogspot.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη:Άγριος ξυλοδαρμός από 20 άτομα για ένα κινητό

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 20 άτομα επιτέθηκαν σε έναν 21χρονο  Ολλανδό τουρίστα, στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Συγγρού στην Θεσσαλονίκη.
Ξαφνικά, εκεί που περπατούσε αμέριμνος ο νεαρός άντρας, η ομάδα των αγνώστων του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν όλοι μαζί, σε όλο του το σώμα. Όταν τον σώριασαν τραυματισμένο στο έδαφος, του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο, λίγα χρήματα που είχε πάνω του και την ταυτότητά του και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στους γύρω δρόμους. Το θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για τις Α΄ Βοήθειες, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα που συμβαίνει αυτό στον ίδιο δρόμο. Την περασμένη Κυριακή, σε μία ανάλογη επίθεση από ομάδα αγνώστων, ένα νεαρό ζευγάρι είχε την ίδια «τύχη», ενώ σε εκείνη τη περίπτωση οι αστυνομικοί, που είχαν φτάσει στο σημείο, είχαν καταφέρει και είχαν εντοπίσει έναν νεαρό Γεωργιανό, που συμμετείχε στη επίθεση και τον συνέλαβαν…
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ