Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέταξαν αυγό στη Ντόρα Μπακογιάννη! - ΦΩΤΟ

Επίθεση με αυγά δέχτηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στη Ναύπακτο.


H κ. Μπακογιάννη που περιοδεύει στην Αιτωλοακαρνανία, βρισκόταν σε καφετέρια της πόλης την ώρα του συμβάντος και συνομιλούσε με οπαδούς του κόμματός της.



Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr κατά τη διάρκεια της συνάντησης ένας πολίτης πλησίασε την κ. Μπακογιάννη πετώντας ένα αυγό προς το μέρος της.


http://www.newsit.gr/files/Image/00-ANNA/01-10-2011/resized/avgo1_444_355.jpg
Το αυγό δεν βρήκε την κυρία Μπακογιάννη άλλα χτύπησε στο διπλανό τραπέζι λερώνοντας μόνο την διπλανή παρέα.
Μετά το περιστατικό η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αποχώρησε από το κατάστημα ενώ ο δράστης συνελήφθη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Βάγια


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στην περιοχή Μαζαράκι στα Βάγια Θηβών. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη με τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιοί και θυγατέρες (νυν και πρώην) βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Τα Γαλάζια "τζάκια" καλά κρατούν!


Βάζουν μυαλό αυτοί; Δυστυχώς όμως, και παρ' ό,τι εξαιτίας όλου του βρόμικου και ξεφτιλισμένου πολιτικού μας συστήματος περνάμε όσα περνάμε, υπάρχουν ακόμα "πρόβατα" που τους πιστεύουν! Εμετικοί τύποι & τύπισες που τρέχουν ξωπίσω και τους χειροκροτούν μήπως και αρπάξουν κανένα ξεροκόμματο, και γλοιώδη ερπετά που κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στα όσα συμβαίνουν, απλά και μόνο γιατί αυτό θα βολέψει εκείνους και τα παιδιά τους! Ένα σάπιο σύστημα που ακόμα και τώρα κάποιοι καλά κρατούν, γιατί έτσι... βολεύονται!

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να είναι έντονο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά, έστω και όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά. 


Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό τα ψηφοδέλτια, η παράδοση της οικογενειοκρατίας που είναι...
πολύ έντονη στο χώρο της Κεντροδεξιάς θα διατηρηθεί και με το παραπάνω.


Περισσότεροι από δέκα γιοί και κόρες νυν και πρώην βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή. 


Παράλληλα θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.


Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας. 


Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.


Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα. 


Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.


Στις Σέρρες πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνου. 


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστό.


Στην Αιτωλοακαρνανία θα πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.


Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.


Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .


Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δε μπορεί να κοιμηθεί γιατί θα πεθάνει



Η 24χρονη Emma Chell δε μπορεί να πάρει έναν υπνάκο… ποτέ!
Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, η περίπτωσή της είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Η Emma πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας μπορεί να πεθάνει από… έναν υπνάκο!
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο που πάσχει από σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, εξαιτίας του οποίου «ξεχνάει» να αναπνέει κάθε φορά που πέφτει για ύπνο!
Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει τα νευρολογικά αντανακλαστικά που ελέγχουν την αναπνοή και η νεαρή γυναίκα απλά πρέπει να ζει με αυτό καθώς οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Ο μοναδικός τρόπος που η Emma μπορεί να κοιμηθεί είναι όταν χρησιμοποιεί ειδική αναπνευστική μάσκα.
«Πλέον το έχω συνηθίσει. Το έχω όλη μου τη ζωή. Ξέρω ότι δε μπορώ να πάρω έναν… «υπνάκο» γιατί αυτό μπορεί να με σκοτώσει. Αν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας νιώσω νύστα, απλά προσπαθώ να με κρατάω ξύπνια» λέει η ίδια.
Η Emma πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της στο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί σταματούσε ξαφνικά να αναπνέει.
Με αυτή την ασθένεια γεννιούνται 1 στα 200.000 παιδιά. Υπάρχουν μόνο 200 άνθρωποι στον κόσμο αυτή τη στιγμή που ζουν με αυτό το σύνδρομο, κι αυτό γιατί τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ μεγάλα.
Η Emma είναι 1 από τους 30 πάσχοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο


Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιές σε Θήβα και Εύβοια



Πυρκαγιές σε Εύβοια και Θήβα
permisospress.blogspot.com

Δεν απειλούνται κατοικίες


Στις φλόγες και περιοχή κοντά στο Μαζαράκι Θήβας, σε χαμηλή βλάστηση αυτή τη φορά. Στο σημείο βρίσκονται ήδη 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα αεροσκάφος.
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική εξόρμηση σε όλη τη Στερεά



Ελέγχθηκαν (971) άτομα και συνελήφθησαν (18) άτομα.
Εκτεταμένη  αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο και στους πέντε νομούς της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας:

Συμμετείχαν:
Εκατόν εννέα (109) αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


Ελέγχθηκαν:
Εννιακόσια εβδομήντα ένα (971)
άτομα, εκ των οποίων επτακόσιοι είκοσι τέσσερις (724) ημεδαποί και διακόσιοι σαράντα επτά (247) αλλοδαποί, καθώς και  επτακόσια τέσσερα (704)  οχήματα .


Προσήχθησαν:
Εξήντα πέντε (65)
άτομα, εκ των οποίων δεκαέξι (16) ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί.


Συνελήφθησαν:
Δεκαοκτώ (18)
άτομα συνολικά, εκ των οποίων οκτώ (8) ημεδαποί και δέκα (10) αλλοδαποί:
  • Δύο (2) ημεδαποί: ¨Περί Ναρκωτικών - Κατοχή¨.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί: ¨Κλοπές¨.
  • Ένας (1) αλλοδαπός: ¨Περί Όπλων¨.
  • Ένας (1) ημεδαπός: ¨Περί Παιγνίων¨.
  • Εννέα (9) αλλοδαποί: ¨Περί Αλλοδαπών¨
  • Ένας (1) ημεδαπός: ¨Διωκόμενος – Καταδικαστικές Αποφάσεις                                

Κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη: 1,5gr.
Ινδική Κάνναβη: 2,2gr.
Πιστόλι: 1
Φυσίγγια πιστολιού: 19
Τηλεόραση: 1
Κινητό τηλέφωνο: 1Χρηματικό ποσό: #600,00€#

Βεβαιώθηκαν συνολικά:
Διακόσιες είκοσι μία (221)
παραβάσεις, εκ των οποίων:
  • Περί Κ.Ο.Κ.¨: διακόσιες δεκατέσσερις (214).
  • Περί Υγειονομικού Κανονισμού¨: πέντε (5).
  • Λοιπές παραβάσεις¨: δύο (2).

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτοί δημιουργοί Τσεβάς, Γεώργιος Δ. (1866-1944)



Τσεβάς Γεώργιος Δ.
permisospress.blogspot.com
Είναι Ιούνιος 1878. Στο σπίτι του κτηνοτρόφου και προύχοντα του μικρού βοιωτικού χωριού επικρατεί αναταραχή. Από την προηγουμένη φιλοξενείται εκεί ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεος, ο οποίος, για να τιμήσει και να ευχαριστήσει τον οικοδεσπότη, αποφασίζει να χειροτονήσει Αναγνώστη τον δωδεκάχρονο γιο του, πρώτο βήμα για να ακολουθήσει στη συνέχεια την εκκλησιαστική ιεραρχία. Και ενώ όλα είναι έτοιμα στην εκκλησία για την τελετή, το μικρό αγόρι δεν εμφανίζεται για τη χειροτονία, έχει εξαφανιστεί. Το βρίσκουν μετά από ώρες κρυμμένο σε έναν αρχαίο πύργο της περιοχής και το οδηγούν μπροστά στον επίσκοπο. Εκείνος το ρωτά: Γιατί δεν θέλεις να γίνεις παπάς; Ο μικρός κλαίγοντας απαντά: Δεν θέλω να γίνω παπάς, θέλω να γίνω γιατρός! Γελά ο αγαθός δεσπότης, και αφού τον εξετάζει σε διάφορα μαθήματα, μένει έκπληκτος από τις γνώσεις που έχει για την ηλικία του και στρέφεται στον πατέρα του: Δίκιο έχει το παιδί σου. Αναμφισβήτητα είναι προορισμένο για μεγαλύτερη αποστολή. Να τον σπουδάσεις γιατρό! Εκείνη την ημέρα το δωδεκάχρονο παιδί, ο Γεώργιος Τσεβάς, έχει κερδίσει την πρώτη, ίσως τη σπουδαιότερη, μάχη της ζωής του.
Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1866 στην Πύλη (τότε Δερβενοσάλεσι) του δήμου Τανάγρας, ένατο και τελευταίο παιδί οικογένειας κτηνοτρόφων και αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης. Ο παππούς του, Μελέτιος Τσεβάς, έχει σκοτωθεί στις πρώτες μάχες του Αγώνα και ο πατέρας του Δημήτριος μόλις σώζεται από την καταδίωξη των Τούρκων. Το δημοτικό σχολείο το τελειώνει στο χωριό του, το ελληνικό σχολείο εν μέρει στη Θήβα και εν μέρει στην Αθήνα (Γ' Ελληνικό Σχολείο Πλάκας).
Η φοίτηση του στο Γ' Γυμνάσιο Πλάκας στην Αθήνα δεν είναι χωρίς προβλήματα, αφού μετά την επιτυχημένη εισαγωγική δοκιμασία καθυστερεί επί ένα χρόνο λόγω του θανάτου του πατέρα του. Παρά τα προσωπικά προβλήματα, αριστεύει πάντα διεκδικώντας στην τάξη του την πρώτη θέση ανάμεσα στους συμμαθητές του, πολλοί από τους οποίους ήταν απόγονοι ιστορικών οικογενειών. Συμμαθητές του ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς, οι μετέπειτα στρατηγοί ή ναύαρχοι Κολοκοτρώνης, Ραζη-Κότσικας, Σαχτούρης και Μακκάς, καθώς και ο αργότερα διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Ι. Δροσόπουλος. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1891, ενώ στο μεταξύ είχε εκπληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το 1892 παίρνει και την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος. Το ίδιο έτος αναχωρεί για ευρύτερες σπουδές στη Γαλλία όπου ειδικεύεται στην παιδιατρική στο Πανεπιστήμιο και σε νοσοκομεία του Παρισιού. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1894.
Μετά το γάμο του με την Αθηναία Αγγελική Τσιρίκου ασκεί την ιατρική αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη νήσο Χάλκη Δωδεκανήσου από το 1896 έως το 1901 με διακοπή το 1897 όταν επιστρατεύεται λόγω του Ελληνοτουρκικού Πολέμου. Από το 1902 εγκαθίσταται στη Θήβα όπου ασκεί παιδιατρική αλλά και γενική ιατρική. Άρχισε να ασχολείται με τα κοινά από το 1903, οπότε εκλέγεται Δήμαρχος Τανάγρας. Το 1910 εκλέγεται βουλευτής Αττικοβοιωτίας με τον συνδυασμό νέων πολιτικών δυνάμεων. Το 1915 επανέρχεται στην Αθήνα προς χάριν των πανεπιστημιακών σπουδών των παιδιών του (ο Αρμόδιος σπουδάζει δικηγόρος, η Αντιόπη φιλόλογος και η Αλκμήνη φαρμακοποιός-τοξικολόγος) αλλά αμέσως επιστρατεύεται και πάλι λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918). Το 1921 διορίζεται υγειονομικός επιθεωρητής του Υπουργείου Εσωτερικών και τα επόμενα χρόνια προβαίνει σε ελέγχους και συμβάλλει στην επίλυση υγειονομικών προβλημάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος ειδικότερα σε περιόδους τοπικών και γενικών επιδημιών. Αλλά ποιος ήταν ο Γεώργιος Τσεβάς ως επιστήμονας και ως άνθρωπος;
Η πορεία του Γεωργίου Τσεβά ξεδιπλώνει το εύρος της προσωπικότητας του: Πνεύμα ανήσυχο, Αποφασιστικός, Δυναμικός. Είχε από πολύ μικρός απεριόριστη έφεση και επιμονή για μάθηση και πρόοδο, όπως φαίνεται και από το καθοριστικό επεισόδιο της ζωής του όταν ήταν δώδεκα ετών. Ο Τσεβάς μεγαλώνει με αγράμματους γονείς και αμφισβητείται αν η μητέρα του μιλά άλλη από την αρβανίτικη διάλεκτο. Παρόλα αυτά ο ίδιος είναι δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας. Με την φιλομάθεια και εργατικότητα του καταφέρνει να αριστεύει πάντοτε, από το δημοτικό σχολείο έως το πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα διοχετεύει τη ζωτικότητα του σε πολλές κατευθύνσεις. Ας σημειωθεί ότι ήταν και καλός αθλητής στο άλμα τριπλούν.
Είχε χαρακτήρα πράο αλλά παρορμητικό, όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Είχε λατρεία και υπεράσπιζε κάθε τι το ελληνικό, ιδίως ό,τι αφορούσε την αρχαιότητα και ειδικότερα την Βοιωτία. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που συνέβη κατά τις σπουδές του στο Παρίσι όπου κάλεσε σε μονομαχία (!) ένα Ρουμάνο φοιτητή λόγω των συνεχών προσβλητικών του λόγων για την Ελλάδα. Σημειωτέον ότι η μονομαχία δεν έγινε ποτέ γιατί ο Ρουμάνος φυγομάχησε, ίσως όταν πληροφορήθηκε έγκαιρα ότι ο Τσεβάς, εκτός των άλλων, ήταν και άριστος σκοπευτής με πιστόλι. Ως γιατρός πέτυχε να αποκτήσει την καλύτερη για την εποχή του εκπαίδευση με μεταπτυχιακές σπουδές πλάι στους καλύτερους γιατρούς της Γαλλίας και όταν επιστρέφει στην Ελλάδα θεωρείται από τους κορυφαίους παιδίατρους. Η ιατρική, παρά τις ικανότητες του, δεν του απέφερε χρήματα. Θεωρούσε την ιατρική πρώτα ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα και δεν έπαιρνε χρήματα από τους μη έχοντες.
Το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε από πολύ νωρίς στους δύσβατους δρόμους της πολιτικής. Ως Δήμαρχος Τανάγρας άφησε εποχή με την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν και με την κατασκευή δρόμων και γεφυρών μεταξύ των διαφόρων χωριών του δήμου. Επειδή το κράτος δε διέθετε όλα τα απαιτούμενα χρήματα για την οδοποιία, εισήγαγε με επιτυχία το θεσμό της πρόσθετης προσωπικής εργασίας των δημοτών. Η αναγνώριση του έργου του και η ανταμοιβή της επιτυχίας ήρθαν πολύ γρήγορα: Συγκέντρωσε εναντίον του όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής οι οποίοι πέτυχαν με διαφορά 15 ψήφων να μην επανεκλεγεί! Η συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική πολιτική κονίστρα συνοδεύτηκε από ακόμα μεγαλύτερες απογοητεύσεις και του στοίχησε πάρα πολύ προσωπικά, επαγγελματικά και οικονομικά. Μετά την εκλογή του στη βραχύβια βουλή του 1910 με τον συνδυασμό Αττικοβοιωτίας Λαϊκό Κόμμα των νέων πολιτικών δυνάμεων με τον οποίο εξελέγη για πρώτη φορά ο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνεχίζει τις προσπάθειες του τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για συμμετοχή στη Βουλή. Εμπλέκεται στις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις της περιόδου αυτής και τις ανώμαλες εξελίξεις του 1918.
Το συγγραφικό του έργο αποσπά σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του. Με τη συγγραφή της Ιστορίας των Θηβών καταπιάνεται ήδη από το 1919 και ασχολείται για μια δεκαετία. Η ιδέα της συγγραφής της Ιστορίας των Θηβών και της Βοιωτίας Ιστορία των Θηβών και της Βοιωτίας γεννήθηκε στη φυλακή, στο κελί 66, όπου είχε εγκλεισθεί επί δύο χρόνια μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στα γεγονότα του 1918. Εκεί, για να μη περιπέσει σε μαρασμό λόγω απραξίας, ασχολείται με την μελέτη των αρχαίων συγγραφέων και την προετοιμασία της συγγραφής της ιστορίας. Η συγγραφή ολοκληρώνεται και με επιμέλεια της κόρης του Αντιόπης (μετέπειτα συζύγου του γιατρού και παππού μου Στέλιου Δαούτη). Εκτός από την Ιστορία δημοσίευσε τον Επισκοπικό Κατάλογο Θηβών. Σώζεται επίσης αδημοσίευτη μετάφραση από τα Γαλλικά του έργου οι Περιπέτειες το Τηλεμάχου του Fenelon. Μικρό απόσπασμα σώζεται και από Λεξικό της Αλβανικής (Αρβανίτικης διαλέκτου) το οποίο είχε συγγράψει.
Το 1929 αποτυγχάνει να εκλεγεί γερουσιαστής και ουσιαστικά αποσύρεται από την ενεργό πολιτική. Το ασίγαστο όμως ενδιαφέρον του για την πολιτική και την ιστορία τον συνόδευσε ως το τέλος της ζωής του. Επεδίωκε να συγκεντρώνονται τα βράδια στο σπίτι του φίλοι και συγγενείς και να γίνονται στην ομήγυρη συζητήσεις για πολιτικά και ιστορικά θέματα. Τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κι ενώ είναι ήδη μεγάλος σε ηλικία καταγράφει με μεθοδικότητα δημοσιογράφου τα γεγονότα του πολέμου αναμένοντας με αγωνία τη μεγάλη ημέρα της απελευθέρωσης από τη ναζιστική κατοχή και τη νίκη των συμμάχων. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει την Αθήνα ελεύθερη. Έφυγε ήρεμα στις 9 Οκτωβρίου 1944 τρεις μόλις ημέρες πριν από την Απελευθέρωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα Μέσα μεταφοράς της Κούβας....

 Μάλλον δεν θα πρέπει να παραπονούμαστε!! 
















Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: ΜΜΜ της Κούβας!!!!
http://himaira.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Μουρίκι από τον Μητροπολίτη Γεώργιο

alt



Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου - Μουρικίου Θηβών .
Πρόγραμμα:

Παρασκευή 7/10 - 18:00 μ.μ
-Υποδοχή Αγίων Λειψάνων και Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός.
Σάββατο 8/10 - 07:00 π.μ
- Όρθος
-Τελετή Εγκαινίων
-Θεία ΛΕιτουργία

Θα χωροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ΄Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος και πλήθος Ιερέων της Μητροπόλης μας.
Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς και μεγάλη ευλογία για τους πιστούς να παρεθρεθούν στα εγκαίνια του ναού.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου,
Μάμαλης Ηλίας


** Παρακατω παρατίθονται λίγα λόγια για το τι είναι εγκαίνια του ναού.

Πηγή : http://www.xristianos.net

Στα πρωτοχριστιανικά χρόνια η Θεία Ευχαριστία τελούνταν επάνω στους τάφους των Μαρτύρων. Ο κάθε Μαρτυρικός τάφος ήταν και Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια με την ανέγερση των Ναών επειδή δεν ήταν δυνατό σε κάθε Ναό να υπάρχει και Μαρτυρικός τάφος , όρισε η Εκκλησία να εγκαινιάζεται κάθε Ναός με την τοποθέτηση στην Αγία Τράπεζα Τιμίων Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων, οι οποίοι απέδειξαν την αγάπη και αφοσίωσή τους στον Κύριο με το μαρτύριό τους. Σεμνοί, ταπεινοί αλλά και θαρραλέοι δε φοβήθηκαν να ομολογήσουν τον Αληθινό Θεό μπροστά σε σκληρούς διώκτες.
Στη συνέχεια με λίγα απλά λόγια θα εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην τελετή των Εγκαινίων. Τα Εγκαίνια τελούνται από τον Επίσκοπο, ο οποίος και προσκομίζει τα Ιερά Λείψανα στο Ναό που πρόκειται να εγκαινιασθεί.
Φθάνοντας ο Επίσκοπος στο Ναό, τοποθετεί τα Ιερά Λείψανα επάνω στην Αγία Τράπεζα. Τότε ψάλλετε μια ειδική ακολουθία της υποδοχής η οποία περιέχει Μαρτυρικά και άλλα τροπάρια. Στους αίνους του Όρθρου ο Επίσκοπος διαβάζει δυο προκαταρκτικές ευχές των εγκαινίων του Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Μετά την απόλυση της ακολουθίας του Όρθρου αρχίζει η τελετή των εγκαινίων με μία σύντομη προσευχή μπροστά στην Αγία Τράπεζα, στην οποία ο Επίσκοπός παρακαλεί τον Κύριό μας να αναδείξει και μας μιμητές των Αγίων Μαρτύρων.
Στη συνέχεια βγαίνουν όλοι έξω από το Ναό. Ο Επίσκοπος κρατάει στα χέρια του τα Άγια Λείψανα, προπορευομένων των Ιερέων με το Ευαγγέλιο, και ακολουθούντων όλων των Χριστιανών. Πραγματοποιούνται τρεις λιτανείες γύρω από το Ναό. Στο τέλος των δυο πρώτων λιτανειών αναγιγνώσκονται δυο Αποστολικά και δύο Ευαγγελικά Αναγνώσματα. Στο τέλος της τρίτης λιτανείας, γίνεται η είσοδος στο Ναό με ένα ιδιόμορφο τρόπο. Οι πόρτες είναι κλειστές. Ο Επίσκοπος προστάζει αυτούς που είναι πίσω από τις πόρτες να τις ανοίξουν στο Βασιλιά της δόξης, λέγοντας τα λόγια του Δαυίδ «Άρατε πύλας οι άρχοντες ημών…», και από μέσα ακούγονται τα λόγια που οι Άγγελοι έλεγαν αναμεταξύ τους κατά την ανάληψη του Κυρίου. «Τις εστιν ούτος ο Βασιλεύς της δόξης». Αφού επαναληφθεί τρεις φορές αυτός ο διάλογος ο Επίσκοπος εισέρχεται θριαμβευτικά στο Ναό, τοποθετώντας τα Άγια Λείψανα στην Αγία Τράπεζα, ενώ ψάλλετε το απολυτίκιο «Ως του άνω στερεώματος την ευπρέπειαν…».
Τώρα είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στο κυριώτερο μέρος της τελετής. Ο Επίσκοπος εκχύει τρείς φορές Άγιο Μύρο στα Ιερά Λείψανα, ευχόμενος να είναι «αιωνία η μνήμη των κτητόρων του Αγίου Οίκου τούτου». Στη συνέχεια, αφού τα ασφαλίσει σε ειδική θήκη, τα τοποθετεί στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας στην ειδική οπή που υπάρχει για το λόγο αυτό και ονομάζεται «φυτόν».
Πάνω από τα Άγια Λείψανα ρίχνει μαρμαρόσκονη και εκχύει κηρομαστίχη. Το μίγμα αυτό αποτελείται από καθαρό κερί, μαστίχα, σμύρνα, αλόη, θυμίαμα, ρητίνη και λάδανο. Αυτά συμβολίζουν τα μύρα με τα οποία ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας άλειψε το Σώμα του Κυρίου, και τα εκχύει για τη στερέωση του ανεγειρομένου Τάφου.
Αφού σφραγισθεί το «φυτόν», ο Επίσκοπος φοράει ένα λευκό χιτώνα που ονομάζεται σάβανο, σύμβολο της σινδόνης με την οποία τυλίχθηκε το Άγιο Σώμα του Κυρίου και διαβάζει μια ευχή παρακαλώντας το Θεό να στείλει το Πανάγιο Πνεύμα και να αγιάσει τον Οίκον τούτον. Στη συνέχεια ακολουθούν τα ειρηνικά. Κατόπιν ο Επίσκοπος ευλογεί μια ποσότητα χλιαρού νερού, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος και το εκχύει σταυροειδώς στην Αγία Τράπεζα. Με λευκά σαπούνια την πλένει και με σφουγγάρια την στεγνώνει, ενώ ψάλλεται ο 43ος ψαλμός «Ως αγαπητά τα σκηνώματά Σου, Κύριε των δυνάμεων».
Η τελετή μας θυμίζει βάπτισμα. Η Αγία Τράπεζα εικονίζει το Σωτήρα και δέχεται τα του βαπτίσματος όπως Εκείνος. Στη συνέχεια ραντίζει πάλι την Αγία Τράπεζα με ειδικά αρώματα ψάλλοντας το « Ραντιείς με υσσώπω και καθαρισθήσωμαι…» και αφού δοξάσει το Θεό σταυρώνει την Αγία Τράπεζα με Άγιο Μύρο, το οποίο αλείφει στη συνέχεια με τα χέρια του. Το Άγιο μύρο φέρνει τη Χάρη του Θεού στη γη. Είναι η δύναμη του Θυσιαστηρίου, η οποία ενεργοποιείται με τη χάρη των Ιερών Λειψάνων.
Κατόπιν καθαγιάζει πάνω στην Αγία Τράπεζα Ιερά Αντιμήνσια. Η λέξη Αντιμήνσιο προέρχεται από την ελληνική λέξη αντί και τη λατινική λέξη Μένσα, που σημαίνει Τράπεζα. Το κάθε Αντιμήνσιο μόλις καθαγιασθεί από τον Επίσκοπο είναι μια μικρή Αγία Τράπεζα. Είναι απαραίτητο σε κάθε Λειτουργία. Μάλιστα με το Αντιμήνσιο μπορεί να τελεστεί σε έκτατες περιπτώσεις η Θεία Λειτουργία και εκεί όπου δεν υπάρχει Ναός.
Στη συνέχεια ο Επίσκοπος τοποθετεί τις εικόνες των τεσσάρων Ευαγγελιστών αποτυπωμένες σε λινό ύφασμα στις τέσσερις γωνίες της Αγίας Τραπέζης, επειδή με τα Ευαγγέλιά τους συνέβαλαν στη στερέωση της Εκκλησίας Κατόπιν σκεπάζει την πλάκα της με ένα λευκό ύφασμα που ονομάζεται «κατασάρκιο». Αυτό το ύφασμα ποτέ δεν βγαίνει από την Αγία Τράπεζα. Πάνω από αυτό τοποθετούνται τα επίσημα καλλύματα, ενώ ψάλεται ο 62ος ψαλμός « Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο…».
Στη συνέχεια ο Επίσκοπος κρατώντας στα χέρια του ένα καλάμι στο άκρο του οποίου υπάρχει σφουγγάρι με κηρομαστίχη και Άγιο Μύρο, σχηματίζει το μονόγραμμα του Χριστού (ΧΡ) στα τέσσερα σημεία του Ναού. Κατόπιν ανάβει την Κανδήλα και ευλογεί, ψάλλοντας τον πρώτο στίχο της δοξολογίας «Δόξα Σοι τω δείξαντι το Φως…». Στη συνέχεια αφαιρεί το σάβανο που φορούσε σε όλη τη διάρκεια της τελετής και φοράει τα υπόλοιπα Αρχιερατικά του άμφια. Αυτό το σάβανο τεμαχίζεται σε πολλά μικρά κομματάκια και εμβαπτίζεται μέσα στην κηρομαστίχη που περίσσεψε. Φεύγοντας από το Ναό, συνηθίζεται οι πιστοί να λαμβάνουν ευλογία από το σάβανο.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων, μετά την οποία ακολουθεί και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαβούλευση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αλιάρτου


Tο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Αλιάρτου για το διάστημα 2011-14 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τις προτάσεις τους στο επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2011.

Τηλ. Επικοινωνίας:2268350212
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το βίντεο που έχει συγκινήσει όλο το… Youtube!


Δείτε το βίντεο που έχει συγκινήσει όλο το… Youtube!Aνέβηκε στο γνωστό site Youtube πρίν από λίγες ημέρες και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, συγκινώντας χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.
Μια νεαρή γυναίκα στην Αμερική ακούει για πρώτη φορά στα 29 της, τη φωνή της, χάρη σε ένα ειδικό εμφύτευμα.
Η συγκίνηση της κοπέλας αλλά και η χαρά της, έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, προσφέροντας έναν σπάνιο τόνο αισιοδοξίας.
Δείτε το βίντεο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλιστική ενημερότητα για έλεγχο στα ΚΤΕΟ

Ασφαλιστική ενημερότητα για έλεγχο στα ΚΤΕΟ
permisospress.blogspot.com
Η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ.) οχημάτων, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με το νέο νόμο 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας»
Τούτο επισημαίνεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η επαναφορά σε ισχύ της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τον τεχνικό έλεγχο των Δ.Χ. αυτοκινήτων οχημάτων, σε ιδιωτικά και δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., κρίθηκε απαραίτητη, μετά τη διαπίστωση, ότι υψηλά ποσοστά ιδιοκτητών των Δ.Χ. αυτοκινήτων ή οχημάτων, (ΤΑΞΙ, φορτηγά, λεωφορεία κτλ), με ψευδείς δηλώσεις περί μη οφειλής τους στον Ο.Α.Ε.Ε., ολοκλήρωναν τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου.
Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού και να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή για να περάσει το όχημα από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.), απαιτείται πλέον οπωσδήποτε, η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών, χρηστών, ή εκμεταλλευτών του οχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκανδαλώδης εύνοια: «Αθώα περιστερά» ο Λαυρεντιάδης με τις ευλογίες ενός «made in USA» νόμου!



Σκανδαλώδη εύνοια -και, μάλιστα, με μανδύα νομιμοφροσύνης- αποτελεί το πρωτοφανές στα ελληνικά δικαστικά χρονικά «deal» που «καθαρίζει» τον περιβόητο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, παρά την εις βάρος του εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση του ιλιγγιώδους ποσού των 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, για απιστία εις βάρος της τράπεζας, αλλά και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!
Σε απόλυτη περιφρόνηση του τεράστιου σάλου που προκλήθηκε όταν πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος (μετά από αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος) έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο επιχειρηματίας παραδίδεται τώρα σαν «αθώα περιστερά» στην κοινωνία, με μόνη υποχρέωσή του να επιστέψει το ποσό! Και, όλα αυτά, με την ελληνική Δικαιοσύνη σε ρόλο όχι απλά θεατή, αλλά –ουσιαστικά- χειροκροτητή! Κι όλα αυτά, εξαιτίας ενός «made in USA» νόμου που φρόντισε να περάσει, σε ανύποπτο χρόνο, η –γνωστή για τα φιλικά της αισθήματα προς το συγκεκριμένο επιχειρηματία- κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Σήμερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank (αφού το παλιό παραιτήθηκε όταν ξέσπασε ο σάλος) δέχθηκε να επιστραφούν τα 51 εκατ. ευρώ σε μετρητά (!) από τον κ. Λαυρεντιάδη και η τράπεζα να εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν έχει άλλη απαίτηση από τον επιχειρηματία. Ακολούθως, η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην άρση του αξιόποινου για τον άνθρωπο που ενεπλάκη στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51 εκατ. ευρώ –η οποία, μάλιστα, προκάλεσε το πάγωμα των λογαριασμών του (!)- και θα διατάξει στη αρχειοθέτησή της, βάσει μιας «made in USA» αναθεώρησης του άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα, πέρσι, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από όλα αυτά τα πρωτοφανή και απίστευτα, ακόμη και ο καλόπιστος Ελληνας φορολογούμενος εύλογα θα αναρωτιέται:
- η αποδοχή της επιστροφής ενός ιλιγγιώδους ποσού και, μάλιστα, σε μετρητά δε συνιστά ουσιαστική ομολογία ενοχής;
- με βάσει την «αμερικανική» λογική της πλήρους διαγραφής ενός κολοσσιαίου οικονομικού εγκλήματος εφόσον ο εγκληματίας επιστρέψει το προϊόν του εγκλήματος, να περιμένουμε –ως επόμενο βήμα- ότι η Δικαιοσύνη θα απελευθερώνει και τον ληστή που μπήκε στο σπίτι σου, σε απείλησε με περίστροφο και πήρε τα κοσμήματα της γιαγιάς, με μόνη προϋπόθεση αυτός να επιστρέψει τα κοσμήματα;
- με άλλα λόγια, κλέφτης είναι μόνο όποιος πιάνεται, αλλά ακόμη κι αυτός είναι αθώος αν επιστρέψει τα κλεμμένα;
- την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει, καλούμενος να πληρώσει τον ένα φόρο πίσω από τον άλλον, ποιοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να κλείνουν με νόημα το μάτι στους έχοντες και κατέχοντες, στέλνοντας τους το μήνυμα να κάνουν ό,τι τους καπνίσει; Αφού, αν δεν πιαστούν, θα ζουν ζωή και κότα με τα κλεμμένα. Κι αν πιαστούν, τα επιστρέφουν κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ή, μάλλον, ακόμη καλύτερα: είναι ελεύθεροι να προχωρήσουν στην επόμενη κομπίνα...
- και, φυσικά -θα πει κάποιος…- αφού υπάρχει ο νόμος, χαζός είναι ο Λαυρεντιάδης να μην τον εκμεταλλευτεί;
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόστρατοι εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Απόστρατοι εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισέβαλε  το μεσημέρι ομάδα απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των συντάξεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης προειδοποίησε οτι θα χρησιμοποιηθεί βία εναντίον τους αν δε αποχωρήσουν.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν α προσέλθει ο ευρισκόμενος στη Βουλή υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να παραλάβει ψήφισμα με τα αιτήματά του. Κατά την είσοδο στο προαύλιο, που έγινε χωρίς άδεια των υπευθύνων, αλλά και αργότερα, δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός απηύθυνε από το βήμα της Βουλής αυστηρή προειδοποίηση προς τους απόστρατους αξιωματικούς να αποχωρήσουν άμεσα από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα. Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο».
Τελικά αργα το απόγευμα οι απόστρτοι αποχώρησαν.
Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Π. Μπεγλίτης για την είσοδο στο ΥΕΘΑ διαμαρτυρόμενων αποστράτων
 Στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά το υπουργείο Άμυνας με αφορμή «τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο χώρο του υπουργείου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αποστράτων» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις στρατιωτικών οργάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης επικοινώνησε επίσης και με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, η οποία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη οργανώνει ο Δήμος Λιβαδειάς





Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δημότες ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. οργανώνει από 3 Οκτωβρίου έως και 7 Οκτωβρίου 2011, την εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη.

Η δράση απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-75 ετών και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία δωρεάν ελέγχου στη Λιβαδειά είτε από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.iatrica.gr ή τηλεφωνικά στο 801 11 26 200. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ενέργεια υλοποιείται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Δίκτυο IATRICA και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το ωράριο στα γραφεία της ΔΕΗ



Αλλάζει το ωράριο στα γραφεία της ΔΕΗ
permisospress.blogspot.com

Για να εναρμονιστεί με τα ωράρια λοιπών φορέων και οργανισμών

Από την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου όλα τα Καταστήματα Εμπορίας της ΔΕΗ (ταμεία - εμπορική εξυπηρέτηση) και τα Πρακτορεία της Διανομής (συνδέσεις - τεχνική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8.15 το πρωί ως τις 2.15 το μεσημέρι, αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

Η αλλαγή του ωραρίου γίνεται στο πλαίσιο εναρμόνισης προς τα αντίστοιχα ωράρια λοιπών φορέων και οργανισμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνονται οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ



Καταλήψεις σε 130 τμήματα ΑΕΙ - απειλούν με λουκέτο τα Τεχνολογικά Ιδρύματα

Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου...
με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αλλά το πρόβλημα για χιλιάδες φοιτητές δεν φαίνεται να λύνεται.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε κατάληψη 130 τμήματα Πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες ούτε τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας επισημαίνουν με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ορισμένοι από τους προέδρους που μίλησαν στο «Βήμα», η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ και οι ελλείψεις τους σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να οδηγήσουν σε αναστολή της λειτουργίας τους από το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι Σωκράτης Καπλάνης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Πάτρας , Δημήτρης Νίνος, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Πολίτης - Στεργίου, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Γρηγόρης Γκίκας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τονίζουν μεταξύ άλλων : «Θέλουμε να προλάβουμε τις δυσμενείς καταστάσεις και όχι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αναμένουμε την πρόσκληση σας το συντομότερο δυνατό». Περιγράφοντας δε την κατάσταση στα Ιδρύματά τους αναφέρονται σε «ανοικτά ΤΕΙ σε μη -λειτουργία».

Το ΤΕΙ Αθήνας, απ΄την άλλη πλευρά προειδοποιεί ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του αν δεν λάβει πιστώσεις και δεν εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Σε σχετική επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρός του, κ. Δ. Νίνος, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο τακτικός προϋπολογισμός μας μειώθηκε κατά 60% περίπου. Από τις 400 εγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, στα ΤΕΙ δόθηκαν 50, ενώ στα Πανεπιστήμια, τα οποία δε αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, δόθηκαν 350 θέσεις. Με βάση τα στοιχεία αυτά ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού που αντιστοιχούν στο Ίδρυμά μας είναι μόλις 9».

Ο κ. Νίνος σημειώνει ότι το ΤΕΙ Αθήνας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας και προειδοποιεί το υπουργείο ότι αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα «το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Photo for this article
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 576 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 465 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μπορείτε να δείτε τους πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών, κάνοντας κλικ στα παρακάτω αρχεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνοι παράγοντες για έμφραγμα


Μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα εκδηλωθεί το επεισόδιο;Είναι απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Όταν ρωτήσεις αρρώστους που πάσχουν από στεφανιαία νόσο τι φοβούνται περισσότερο, οι δύο στους τρεις θα σου πουν τις στενώσεις και τα βουλώματα των στεφανιαίων αρτηριών που τα βλέπουν στη στεφανιογραφία.

«“Η αρτηρία μου θα κλείσει τελείως και θα πάθω έμφραγμα γιατί είναι βουλωμένη κατά 90%». Έτσι συνήθως λένε. Αυτό είναι τελείως ανακριβές. Έχει περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε που αποδείχθηκε ότι ο βαθμός της στένωσης, το περίφημο βούλωμα της αρτηρίας, έχει την μικρότερη προγνωστική όσον αφορά την πιθανότητα να πάθει κάποιος έμφραγμα.

Αντίθετα, οι βλάβες εκείνες που προκαλούν έμφραγμα είναι οι μικρές στενώσεις που πολλές φορές είναι μόλις ορατές με τη στεφανιογραφία. Για κάθε μεγάλη στένωση που βλέπουμε στη στεφανιογραφία υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 μικρότερες στενώσεις που μόλις μετά βίας είναι ορατές στην στεφανιογραφία. Η κάθε μία από αυτές έχει περισσότερη πιθανότητα να να σπάσει και να δημιουργήσει θρόμβο που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να φράξει τελείως την αρτηρία και να προκαλέσει έμφραγμα.

Αυτές οι μικρές ασταθείς στενώσεις αποτελούνται από πυρήνα κυρίως από χοληστερίνη που περιβάλλεται από λεπτή ινώδη κάψα που εύκολα μπορεί να σπάσει.

Αντίθετα οι μεγάλες στενώσεις που φράζουν την αρτηρία σε ποσοστό άνω του 70% περιβάλλονται κατά κανόνα από παχιές ανθεκτικές ινώδεις κάψες που σπανιότερα μπορούν σπάσουν και να δημιουργήσουν ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο βασικότερος παράγοντας που καταστρέφει το τοίχωμα της αρτηρίας είναι η αθηροσκλήρωση.

Δηλαδή με απλά λόγια μία άτυπη φλεγμονή του εσωτερικού τοιχώματος των αρτηριών, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις να εμφανισθούν οι λεγόμενες μικρές ευάλωτες αθηροσκληρωτικές στενώσεις. Η φλεγμονή θεωρείται βασικός παράγοντας για την εξασθένηση της προστατευτικής κάψας που περιβάλλει τον πυρήνα της αθηροσκληρωτικής πλάκας και την κάνει ευάλωτη για ρήξη (σπάσιμο).

Ένας άλλος αξιόλογος παράγοντας που συμβάλλει στη δημιουργία του εμφράγματος είναι τα αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια είναι συστατικά του αίματος που στον φυσιολογικό άνθρωπο βοηθούν στο να σταματήσει μία αιμορραγία που εκδηλώνεται οπουδήποτε (π.χ. τραύμα κλπ.) με δημιουργία θρόμβου γι’ αυτό λέγονται και θρομβοκύτταρα.

Όταν τα αιμοπετάλια έρχονται σε επαφή με οποιαδήποτε ανώμαλη επιφάνεια αρχίζουν να ενεργοποιούνται, να κολλούν το ένα με το άλλο και να σχηματίζουν δίκτυο πάνω στο οποίο σχηματίζεται ο θρόμβος. Στην περίπτωση των στεφανιαίων αρτηριών ανώμαλη επιφάνεια μπορεί να είναι το εσωτερικό τοίχωμα της αρτηρίας όταν παρουσιάζει ακόμη και απλή διάβρωση ή η ίδια η αθηροσκληρωτική πλάκα.

Διάβρωση του εσωτερικού τοιχώματος μίας στεφανιαίας αρτηρίας παρατηρείται συνήθως στους βαρείς καπνιστές που μπορεί να πάθουν βαρύτατο έμφραγμα χωρίς να υπάρχουν σοβαρές στενώσεις στη στεφανιογραφία. Πέραν από τη ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων, διαταραχές του μηχανισμού πήξεως που προδιαθέτουν στο να πήζει πιο εύκολα το αίμα δημιουργούν προϋποθέσεις εμφάνισης θρόμβου μέσα στην αρτηρία με επακόλουθο το έμφραγμα. Ακόμη και η κινητικότητα του αίματος μέσα στην στεφανιαία αρτηρία μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες εμφράγματος.

Εάν η κινητικότητα του τοιχώματος της αρτηρίας δεν είναι φυσιολογική, τότε η προώθηση του αίματος μέσα στην αρτηρία και η ταχύτητά του είναι βραδεία. Το αίμα κινείται με χαμηλή ταχύτητα οπότε υποβοηθείται η δημιουργία θρόμβου. Η κινητικότητα του τοιχώματος μιας αρτηρίας που στην επιστημονική γλώσσα ονομάζεται τόνος εξαρτάται από την καλή λειτουργία του ενδοθηλίου.

Το ενδοθήλιο είναι ο εσωτερικός χιτώνας κάθε αρτηρίας που παράγει ουσίες που προκαλούν αγγειοδιαστολή ή αγγειοσυστολή. Όταν το σύστημα αυτό λειτουργεί φυσιολογικά διασφαλίζεται η φυσιολογική κινητικότητα του τοιχώματος μιας αρτηρίας με αποτέλεσμα το αίμα να κινείται και να μην λιμνάζει. Η μονομερής υπερίσχυση των αγγειοσυσταλτικών ουσιών οδηγεί σε σπασμό (απότομο κλείσιμο της αρτηρίας) που εάν παραταθεί μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα.

Συμπερασματικά για να δημιουργηθεί έμφραγμα δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν όλοι οι παράγοντες του εμφράγματος. Έμφραγμα δημιουργείται ακόμη και όταν υπάρχει ένας μόνο παράγοντας, αρκεί ο παράγοντας αυτός να είναι ιδιαίτερα έντονος (π.χ. κάπνισμα 3-4 πακέτα τσιγάρα).

Πρακτικά είναι αδύνατον να προσδιορισθεί ακριβώς ο χρόνος που θα εκδηλωθεί ένα έμφραγμα. Είναι κάτι ανάλογο με τον ακριβή χρόνο προσδιορισμού ενός σεισμού. Εν τούτοις όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχουν οι βασικοί προδιαθεσικοί παράγοντες που ενισχύονται από την ύπαρξη υπέρτασης, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία υπερλιπιδαιμία και απουσία άσκησης τότε υπάρχει σχεδόν βεβαιότητα για την επέλευση του εμφράγματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαστήριο διέγραψε χρέος δανειολήπτριας

Ισχυρό ράπισμα προς τις τράπεζες ρίχνει δικαστική απόφαση, η οποία διαγράφει το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Λάρισας διέγραψε ποσό ύψους 26.179,65 ευρώ που χρωστούσε η γυναίκα σε τράπεζα.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο και για χιλιάδες άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια, με δανειολήπτες που βρίσκονται σε απόγνωση από τα ληστρικά επιτόκια και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%. Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.
Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδoς.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλει την επίθεση εναντίον Αντιδημάρχου Λιβαδειάς




Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από ιδιοκτήτη νυκτερινού καταστήματος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες ότι καμία απειλή ή οποιασδήποτε μορφής λεκτική ή σωματική επίθεση είναι δυνατή να παρεμποδίσει την επιβολή της νομιμότητας.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να τηρεί τους νόμους, και δεν θα καμφθεί από τραμπουκισμούς και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα των αιρετών και των υπαλλήλων του Δήμου, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους πολίτες από την καταστρατήγηση των νομικών διατάξεων που διέπουν τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των νυκτερινών καταστημάτων στην πόλη μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα......


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου.....

Γεγονoτα
331 π.Χ: Στην πεδιάδα των Γαυγαμήλων, ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει το στρατό του Πέρση Δαρείου Γ' του Κοδομανού. Με τη νίκη του αυτή, ο μέγας στρατηλάτης ολοκληρώνει την κατάκτηση της περσικής αυτοκρατορίας.

1867: Ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο», που αποτελεί την κορωνίδα του έργου του.

1873: Κυκλοφορεί η πρώτη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα με τίτλο «Η Εφημερίς» και εκδότη τον Κορομηλά.

1922: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει ότι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική. Θα επιστρέψει θριαμβευτικά το 1928.

1960: Η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος. (εθνική εορτή)

1992: Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Σαρατόγκα» βάλλει κατά λάθος εναντίον ενός τουρκικού αντιτορπιλικού, με το οποίο συμμετείχε σε άσκηση στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 τούρκοι ναύτες.

Γεννησεις
1943: Ζαν Ζακ Ανό, γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου.

1959: Γιουσού Ν'Τουρ, σενεγαλέζος συνθέτης και τραγουδιστής.

Θανατοι
1968: Μαρσέλ Ντισάν, γάλλος ζωγράφος.

1974: Σπυρίδων Μαρινάτος, αρχαιολόγος με σημαντικότατο ανασκαπτικό έργο στη Θύρα της Σαντορίνης.


Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Γέροντας Παΐσιος: Είχε προβλέψει τότε, όλα όσα συμβαίνουν τώρα…

Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη…
Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές «Μαρτυρίες Προσκυνητών» στο ομώνυμο βιβλίο, με κύριο τίτλο «ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994″, Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.
Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε… Αιγαίο-Εξαμίλια-Τουρκία-Κωνσταντινούπολη- Πόλεμοι- Αγία-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ