Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr . ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Γιαγιά πετά πέτρες στα ΜΑΤ!!




Από το σημείο 5:20 και μετά, θα δείτε μια καλοντυμένη κυρία με άσπρα μαλλιά να πετά πέτρες στα ΜΑΤ!




Δείτε το...






Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δίνουν ποσοστό στη ΔΕΗ από το τέλος ακινήτων


Ποσοστό 0,25% θα πάρουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, επί των εισπράξεων του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων.
permisospress.blogspot.com/
Με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υπενθυμίζει εγγράφως ότι το ποσοστό επί των εισπράξεων που παρακρατείται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση των δαπανών είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών είναι ..
0,25% και προσδιορίζεται στην παράγραφο 10 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, με το οποίο επιβάλλεται το εν λόγω τέλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης στην ερώτησή του, έχει καλέσει το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίσει πως τεκμηριώνεται το κόστος των ιδιωτών παρόχων από την είσπραξη του τέλους ακινήτων αφού ο εισπρακτικός μηχανισμός είναι υπαρκτός και έτοιμος. Έχει ζητήσει επίσης να κατατεθούν στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του κόστους για τους παρόχους από την είσπραξη του ειδικού τέλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι καταγγελίες και οι φώτο που έβγαλε το ΚΚΕ.


Ο αδίστακτος δολοφόνος πετά την εμπρηστική βόμβα στους διαδηλωτές
Από τον Ριζοσπάστη.
Καθημερινά γίνονται δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων που έγιναν πριν ή και κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών σε διαδηλωτές την περασμένη Πέμπτη. Μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση.Συγκεκριμένα:
1. Στην οδό Βουκουρεστίου και ενώ η περιφρούρηση της διαδήλωσης επιχειρεί να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, τη στιγμή που οπισθοχωρεί, εμφανίζονται μέσα από στοά πέντε άνδρες που φορούν σιδερογροθιές που αρπάζουν διαδηλωτή και τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά κατάγματα.
2. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μία ομάδα από ...
180 - 200 κουκουλοφόρων με εξοπλισμό μπήκαν στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», που βρίσκεται Λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου (σ.σ. απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Αραγε είναι τυχαίο;). Αυτά τα άτομα κατέβηκαν στο σταθμό στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα μέσω της οδού Ερμού, όπου και μπλέχτηκαν με άλλες ομάδες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
3. Μεταξύ 12 με 2 το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο της ΓΑΔΑ κουκουλοφόροι μαζί με αστυνομικούς είχαν μαζευτεί και πανηγύριζαν με φράσεις όπως: «τους κάψαμε, τους κάψαμε...». Μήπως εννοούσαν τους διαδηλωτές, που, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, κουκουλοφόροι και άλλοι φώναζαν: «κάψτε τους, κάψτε τους»;

4. Λίγο πριν την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο Σύνταγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε στενό μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου κοντά στο Σύνταγμα, άτομα που φορούσαν αστυνομικές στολές μπήκαν σε στοά. Λίγη ώρα αργότερα βγήκαν από τη στοά φορώντας μαύρες φόρμες και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.
5. Το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια, σχηματισμοί κουκουλοφόρων έπαιρναν οδηγίες από αστυνομικό.
Τέτοιες μαρτυρίες υπάρχουν δεκάδες και ώρα με την ώρα αυξάνουν. Και επιβεβαιώνουν το πώς στήθηκε η προβοκάτσια σε βάρος της διαδήλωσης. Επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τις διασυνδέσεις θυλάκων της αστυνομίας με συγκεκριμένες ομάδες, που δρουν ακόμα και δολοφονικά σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=344601&format=.jpg
Ο κουστουμαρισμένος στο κέντρο της φωτογραφίας διαδηλώνει με το μπλοκ του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"...

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=344602&format=.jpg
...ο ίδιος φτάνει μπροστά από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και χαμογελά προς το μπλοκ του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και τους προβοκάτορες που είναι μέσα σε αυτό...


Τον ένα πυροσβεστήρα μετά τον άλλο άδειασαν στα μούτρα των διαδηλωτών δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=344603&format=.jpg
. και μετά από λίγο ο κουστουμαρισμένος έχει γίνει ένα με τους προβοκάτορες!eglimatikotita.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

250 εκατ.ευρώ χρωστούν σε τράπεζες ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

ΠΑΣΟΚ,Νέα Δημοκρατία,κόμματα,Βουλή,χρέη,τράπεζες,υπερχρεωμένες επιχειρήσεις,κρατ

Πρωταθλητές στα δάνεια και τα χρέη εμφανίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα της Βουλής τα οποία χρωστάνε συνολικά στια τράπεζες περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει η real news , αν δεν υπήρχε η κρατική επιχορήγηση και οι τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα ήταν απλώς υπερχρεωμένες επιχειρήσεις αλλά θα είχαν κηρύξει στάση πληρωμών. Το ΠΑΣΟΚ έχει τραπεζικά δάνεια ύψους 121 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο το 2010 πήρε δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία έχει δάνεια 128 εκατομμυρίων ευρώ έχοντας υποθηκευσει τις μελλοντικές της επιχορηγήσεις από το κράτος μέχρι το 2019.
Ενδιαφέρον έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ, το ΚΚΕ 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ το μοναδικό από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν οφείλει χρήματα από δάνεια είναι ο ΛΑΟΣ του Γιώργου
Καρατζαφέρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο Νο 1 φοροφυγάς στην Ελλάδα

βασιλιάς της φοροδιαφυγής, Βουλή, ελληνικό δημόσιο, εφημερίδα, Θεσσαλονίκη, λίστ

Τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής» που είναι Νο 1 στη λίστα που έστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για τον λογιστή Νίκο Κασιμάτη ο οποίος με την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και να βρίσκεται στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης ...504 ετών!
Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός οικονομολόγος ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.
Οι αρχές αποδίδουν στον κ. Κασιμάτη ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές. Εκείνη την περίοδο μάλιστα ήταν στην λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά την τελευταία στιγμή ο κ. Ψωμιάδης τον εκπαραθύρωσε.
Εχει επίσης ενδιαφέρον και η αποκάλυψη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλα παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και όπως βιντεοσκοπούσε την κοπέλα του..........




τράβηξε το εξής συγκλονιστικό..
http://zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Λεβαδειακός στη Superleague


Θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα

Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας είναι οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις υπόλοιπες 14 στη φετινή Σούπερ Λίγκα μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός είναι η «Ομάδα Α» και η «Ομάδα Β», αντίστοιχα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που συνεδρίασε σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Κοτζαρίδη



 
Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι στον άτυχο 53χρονο διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου πραγματοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Βύρωνα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα.

Από νωρίς στο νεκροταφείο βρέθηκε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο οικοδόμο.

Στην κηδεία  βρέθηκε σύσσωμο το ΠΑΜΕ μιας και ο ίδιος ήταν συνδικαλιστής του και γραμματέας του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα. Στο νεκροταφείο βρέθηκε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο άτυχος Δημήτρης ήρθε στην Αθήνα από την Κομοτηνή όπου γεννήθηκε πριν κλείσει τα 20 του χρόνια. Παντρεύτηκε και έκανε δυο παιδιά.

Άνθρωπος μεροκαματιάρης, δούλευε σε οικοδομές, ενώ ήταν και γόνος οικογένειας κομμουνιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Το 1980 οργανώθηκε στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξετε για να μην «καείτε» από το πετρέλαιο θέρμανσης - Χρήσιμες συμβουλές


Ο χειμώνας έρχεται και μαζί και η ανάγκη για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. 


Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, αλλά και κατά την παράδοση του από τον προμηθευτή υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να προσέξετε για να μην καείτε.


- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να...
διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.


- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.


- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.


- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).


- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.


- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.


- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.


- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.


- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.


- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.


- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτα η 6η δόση και μετά το κούρεμα

Πρώτα η 6η δόση και μετά το κούρεμα

Τίτλοι τέλους μπήκαν στο σήριαλ της εκταμίευσης της 6ης δόσης καθώς στο χτεσινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την έκθεση αξιολόγησης της Τρόικα. Παράλληλα όμως ξεκινά ένα νέο δράμα καθώς στην απόφασή του το Eurogroup ξεκαθαρίζει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί και γι' αυτό χρειάζεται ένα δεύτερο πακέτο με μεγαλύτερη χρηματοδότηση αλλά και μεγαλύτερη ιδιωτική συμμετοχή.
Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνούν με την έκθεση της Τρόικα οτι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιβαρυνθεί σε σχέση με τον Ιούνιο και ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η Βουλή την Πέμπτη ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το 2012.
Παράλληλα το Εurogroup επισημαίνει ότι προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους θα οριστικοποιηθεί ένα δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα με τον κατάλληλο συνδυασμό πρόσθετης χρηματοδότησης από δημόσιες πηγές αλλά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή ανοίγουν κι επίσημα το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, πάνω από 21% που προέβλεπε η Σύνοδος Κορυφής του Ιουλίου, ενώ το νέο πρόγραμμα θα οδηγήσει πιθανότατα σε λιτότητα διαρκείας αφού οι δανειστές μας εμμένουν στην ίδια «συνταγή». Υπενθυμίζεται ότι σε χτεσινή της ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε επίσημα ότι συζητείται κούρεμα τουλάχιστον 40%.
Ουσιαστικά, με την χτεσινή απόφαση του Eurogroup αποδεσμεύεται η συμμετοχή της Ε.Ε. στην 6η δόση, δηλαδή περίπου 5,8 δισ. ευρώ και απομένει η έγκριση του ΔΝΤ για την αποδέσμευση των υπόλοιπων 2,2 δισ. ευρώ που του αντιστοιχούν, πράγμα που αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για θετικό βήμα, ως συνέχεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, και εκτίμησε ότι το νέο πακέτο που θα οριστικοποιηθεί στις δύο επόμενες Συνόδους Κορυφής θα διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμα και η γελοιότητα έχει τα όρια της - «Άγιος» ο «Μέγας Αλέξανδρος» για τους Σκοπιανούς!!


Οι Γυφτοσκοπιανοί είναι πραγματικά για λύπηση - Η αθλιότητα τους είναι ανεκδιήγητη...


Έχουν πάρει φόρα οι γείτονες και να δούμε πού θα φτάσουν, αφού σε «Άγιο» ανακήρυξε η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, τον Μέγα Αλέξανδρο!


Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία, αφού έφτασαν στο σημείο...
να απεικονίσουν τον Μέγα Αλέξανδρο, ως «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των Αγίων της Χριστιανικής θρησκείας. 


Αυτή την πρωτοφανή κίνηση έκανε η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που καλεί και άλλες εκκλησίες ανά την Οικουμένη να ανακηρύξουν «Άγιο» τον Αλέξανδρο. 


Η συγκεκριμένη εκκλησία, που δεν είναι αναγνωρισμένη από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτοαποκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και επικεφαλής της είναι ο αυτοαποκαλούμενος «Αρχιεπίσκοπος Οχρίδας», Στέφαν.


Ο «βανδαλισμός» έγινε στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ, όπου ζωγραφίστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος». 


Στην «αγιογραφία» εμπεριέχεται -όπως βλέπετε- και το ειδωλολατρικό σύμβολο ο ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της Αρχαίας Μακεδονίας. 


Εκτός από το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους, αυτό είναι απαράδεκτο σε ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα.


Για ακόμα μία φορά βλέπουμε την «υπερπροσπάθεια» των Σκοπιανών, να κατοχυρώσουν με κάθε τρόπο την «κηδεμονία» του Μακεδόνα στρατηλάτη, ίσως γιατί κατά βάθος ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν έχουν και μεγάλη σχέση μαζί του.
Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε; 


Η Σκοπιανή γελοιότητα και αλλοίωση της ιστορίας δεν γνωρίζει όρια;
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτέλεσαν και τον γιό του Καντάφι Μουτασίμ... (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ )



Με την πλάτη στον τοίχο, την μπλούζα του βαμμένη στο αίμα και ένα τσιγάρο στο χέρι, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Μουτασίμ, απαθανατίζεται λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή, από τους αντικαθεστωτικούς που τον συνέλαβαν.



Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε τις συγκλονιστικές εικόνες οι οποίες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί σε νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα ο Μουτασίμ εμφανίζεται ξαπλωμένος σε ένα καναπέ, ενώ στα αμέσως επόμενα καρέ, ο υιός του πρώην δικτάτορα είναι νεκρός.
http://www.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομοτηνή:12χρονος κινδύνεψε να πεθάνει πίνοντας βότκα

αλκοόλ,βότκα,κώμα,ποτά,κατανάλωση,Κομοτηνή,ανήλικος,θάνατος,

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του ένας 12χρονος στην Κομοτηνή από... υπερβολική δόση αλκοόλ. Σε κεντρικό σημείο της πόλης, περαστικοί εντόπισαν έναν έφηβο λιπόθυμο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο
και διαπίστωσε επρόκειτο για ένα παιδί μόλις 12 ετών, το οποίο βρίσκονταν σε ημικωματώδη κατάσταση από κατανάλωση βότκας. Η μεγάλη ποσότητα αλκοολούχου ποτού που είχε πιει δηλητηρίασε το αίμα του, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμα και η ζωή του.
Ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το παιδί βρέθηκε πεσμένο στην πλατεία και στις 19:30 περίπου της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση, λόγω μέθης, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Υπέστη δηλητηρίαση στο αίμα του με αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να το διασωληνώσουν και να το διακομίσουμε σε άλλο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Τελικά δεν έγινε διασωλήνωση, έγιναν οι κατάλληλες ιατρικές ενέργειες και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση σου. Το παιδί βέβαια ξύπνησε μετά από πάρα πολλές ώρες. Παρακολουθείται συνεχώς και παραμένει στην παιδιατρική κλινική. Υπήρχαν πολλές πιθανότητες αν δεν μεταφερόταν εγκαίρως το παιδί να πέθαινε».
Διαβάστε Περισσότερα »

To τείχος των δακρύων το ξέρετε;


Όχι, όχι, αυτό. Αυτό είναι στο Ισραήλ.

Αυτό λέμε, το ελληνικό:

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθ' οδόν οι 700.000 λογαρισμοί για το τέλος ακινήτων



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περίπου 700.000 καταναλωτές της ΔΕΗ που είτε έχουν ήδη στα χέρια τους είτε θα παραλάβουν εντός των αμέσως επόμενων ημερών τους φουσκωμένους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων.



Οι πρώτες αποστολές ξεκίνησαν στις αρχές της...
εβδομάδας και ένας αριθμός 400.000 λογαριασμών έχει ήδη παραληφθεί, ενώ άλλοι 300.000 βρίσκονται στο ταχυδρομείο, καθ' οδόν προς τους αποδέκτες τους.

Τα έντυπα αναγράφουν με διακριτό τρόπο σε κεντρικό τους σημείο ότι «η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».

Για να μη συμβεί αυτό, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν ρεύμα) εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από λογαριασμό με το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με «Τα Νέα», ο συγκεκριμένος καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί εντός 28 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής του.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό που αφορά σε τετράμηνη κατανάλωση (από 8 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2011), ο καταναλωτής που χρωστά για ρεύμα, δημοτικούς φόρους, τέλη και ΕΡΤ το ποσό των 84 ευρώ, καλείται να καταβάλει επιπλέον 252 ευρώ για την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, 336 ευρώ.

Ο λογαριασμός έχει εκδοθεί στις 10 Οκτωβρίου και κανονικά, με βάση το 40ήμερο, η διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, μετά την οποία ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκοπής του ρεύματος, αναγράφεται η 7η Νοεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες νωρίτερα από το 40ήμερο.

Προφανώς, η ΔΕΗ έχει διατηρήσει τις ίδιες προθεσμίες εξόφλησης που ίσχυαν και πριν από την επιβολή του τέλους, με τη διαφορά ότι τώρα οι πελάτες της καλούνται να πληρώσουν στο ίδιο διάστημα πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη ΔΕΗ, μπροστά στον κίνδυνο η εφαρμογή του μέτρου να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι εντολές διακοπής ρεύματος για όσους αρνηθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους θα αρχίζουν από τα ακριβά προάστια και γενικά από περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης και πελάτες με υψηλές καταναλώσεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίζουν Λεβαδειακό και Δόξα!


Το πανηγύρι της Σούπερλίγκας ξαναρχίζει...

Τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας θα επιλέξει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για να συμπληρωθεί η 16άδα του πρωταθλήματος, παίρνοντας τις θέσεις της ομάδας Α και της ομάδας Β. Βέβαιο πρέπει επίσης να θεωρείται, πως οι θιγόμενοι, Λάρισα και Πανσερραϊκός, αλλά και οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, θα κλιμακώσουν τις νομικές του ενέργειες με προσφυγές, μηνύσεις και αγωγές. Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Πηλαδάκη.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας το Σάββατο στις 14:00 με μοναδικό θέμα τη συμπλήρωση των δύο θέσεων που μέχρι τώρα καταλαμβάνουν οι περίφημες ομάδες Α και Β, τα μέλη του συνεταιρισμού θα επιλέξουν τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας και όχι τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό. Θα επικαλεστούν τον κανονισμό και τις αποφάσεις της ΕΠΟ και όχι τις αποφάσεις (περί αντιθέτου) που η ίδια η λίγκα είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης δεν αναμένεται να ληφθούν υπόψη η οδηγία της ΟΥΕΦΑ και η γνωμοδότηση καθηγητή πανεπιστημίου που κατέθεσε η ΑΕΛ.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Πολλά μέλη του Δ.Σ. της διοργανώτριας, εξέφραζαν μετά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής έντονη δυσαρέσκεια για τον Κώστα Πηλαδάκη. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήριζε «κωλοτούμπες» ορισμένους εκ των εκπροσώπων των ΠΑΕ, προσθέτοντας πως λυπάται που κάποτε διοίκησε τον συνεταιρισμό. Αρκετά μέλη του Δ.Σ. έλεγαν στο τέλος πως «αν ο Κώστας είχε 20% πιθανότητες να παίξει στη Σούπερ Λίγκα, μετά από αυτά που είπε δεν θα τον ψηφίσει κανείς».

Όλα αυτά βέβαια, αναμένεται να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα από Λάρισα και Πανσερραϊκό οι οποίοι πιθανότατα τη Δευτέρα θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να προσβάλουν την απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τους Θεσσαλούς, θα κατατεθούν αγωγές για διαφυγόντα κέρδη που ενδεχομένως να αγγίξουν και τα 15 εκατ. ευρώ!

Για τη Σούπερ Λίγκα, όμως, υφίσταται κι άλλο ανοιχτό μέτωπο που ίσως και να το φοβούνται περισσότερο. Ο λόγος για τον Ολυμπιακού Βόλου και την Καβάλα που αναμένουν απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο για την αίτηση ακύρωσης της μη χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Στον συνεταιρισμό δεν θέλουν να ρισκάρουν και είναι εξαιρετικά πιθανό να μην βάλουν τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να αγωνιστούν ούτε το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τη ελπίδα να έχει βγει η απόφαση από το Εφετείο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, υπάρχει και η προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με την οποία η λίγκα δεν μπορεί να τον διαγράψει από μέλος της. Η διοργανώτρια, άλλωστε, του έχει επιβάλει προσωρινή ανάκληση της ιδιότητας του μέλους, με τη δέσμευση πως θα τον επαναφέρει στο πρωτάθλημα στην περίπτωση που δικαιωθεί. Λόγω, λοιπόν, της προσωρινής διαταγής, ακόμη και το Σάββατο που οι δύο κενές θέσεις θα καλυφθούν, η Σούπερ Λίγκα δεν θα διαγράψει τις δύο ομάδες από μέλη της! Θα διατηρήσει την προσωρινή ανάκληση της ιδιότητας του μέλους και αν… δικαιωθούν, βλέπουνε…

Αναπτύσσεται πάντως και μια έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία μόλις το Σάββατο συμπληρωθούν οι δύο κενές θέσεις από τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας, ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποβάλει μηνύσεις κατά της διοίκησης της Σούπερ Λίγκας!

Όπως γίνεται αντιληπτό, το «πανηγύρι» μόλις (ξανά)άρχισε…
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να κάνετε ασφαλή τα κινητά σας



Τρόποι για να αποφύγετε την ακτινοβολία τους
Τα κινητά έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας όμως κρύβουν κινδύνους εξαιτίας της ακτινοβολίας τους...
Μάθετε πως να τα χρησιμοποιείτε σωστά:

Η ακτινοβολία των κινητών είναι πιο έντονη σε κλειστούς χώρους. Προτιμήστε, λοιπόν, να μη μιλάτε συχνά στο κινητό σας όταν βρίσκεστε σε ασανσέρ, αυτοκίνητο ή μετρό.

Μην το κρατάτε κοντά στο αυτί σας. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση hands-free ή bluetooth και τη συχνή εναλλαγή του αυτιού σας όταν μιλάτε για πολύ ώρα. Μια άλλη λύση είναι να μιλάτε σε ανοιχτή ακρόαση.

Μην το τοποθετείτε κοντά στο σώμα σας όπως σε τσέπες ή δίπλα στο κεφάλι σας ενώ κοιμάστε λόγω της ακτινοβολίας.

Περιορίστε τον χρόνο που μιλάτε στο κινητό σας. Αντί αυτού προτιμήστε να στέλνετε μηνύματα.

sarotiko.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα παιδί ξετρύπωσε τον συνταγματάρχη Καντάφι

Με το επίχρυσο πιστόλι του συνταγματάρχη στο χέρι, ο έφηβος μαχητής που αποκάλυψε την κρυψώνα του Μουαμάρ Καντάφι, πανηγυρίζει.
Ο Μοχάμεντ αλ Μπίμπι ήταν εκείνος που βρήκε τον Καντάφι να κρύβεται σε έναν υπόνομο της Σύρτης, λίγο μετά το αεροπορικό πλήγμα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης.
Ο αλ Μπίμπι ήταν ανάμεσα στους αντάρτες που μετέφεραν τον πληγωμένο Καντάφι από τη Σύρτη στη Μιζουράτα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο νεαρός αυτός έριξε τη χαριστική βολή στον συνταγματάρχη.
Ο Μοχάμεντ αλ Μπίμπι μπορεί τώρα να διεκδικήσει το ποσό της επικήρυξης για τον πρώην Λίβυο ηγέτη, το οποίο ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια δηνάρια (περίπου 1 εκατ. ευρώ). Τα χρήματα προσφέρει μια ομάδα Λίβυων επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί αυτό το ποσό σε όποιον οδηγήσει στη σύλληψη του Καντάφι, «νεκρού ή ζωντανού».
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα......


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου.....


Γεγονoτα
1797: Την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο και από ύψος 3.200 ποδών πραγματοποιεί ο Γάλλος Αντρέ - Ζακ Γκαρνερέν.

1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.

1844: Οι «Αντβεντιστές της 7ης ημέρας» -μία χριστιανική αίρεση στις ΗΠΑ- μάταια περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού και το τέλος του κόσμου, όπως τους είχε υποσχεθεί ο πνευματικός τους ηγέτης Ουίλιαμ Μίλερ.

1923: Φιλομοναρχικό στρατιωτικό κίνημα, υπό τους στρατηγούς Λεοναρδόπουλο και Γαργαλίδη, καταστέλλεται από τους Πλαστήρα και Πάγκαλο.

1962: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι καταγγέλλει σε τηλεοπτικό μήνυμα ότι υπάρχουν βάσεις ρωσικών πυραύλων στην Κούβα και επιβάλλει ναυτικό αποκλεισμό στο νησί, σε μια ζώνη 500 μιλίων. («Κρίση των Πυραύλων»)

1991: Νέος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως εκλέγεται ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντόνης).

Γεννησεις
1811: Φραντς Λιστ, ούγγρος συνθέτης και πιανίστας. [θαν. 31/7/1886]

1919: Ντόρις Λέσινγκ, αγγλίδα συγγραφέας. (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2007)

1937: Μάνος Λοΐζος, συνθέτης του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. [θαν. 17/9/1982]

Θανατοι
1906: Πολ Σεζάν, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. [γεν. 19/1/1839]

1959: Γιώργος Μπουζιάνης, έλληνας εξπρεσσιονιστής ζωγράφος. [γεν. 1885]

1998: Έρικ Άμπλερ, άγγλος συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου. («Η μάσκα του Δημήτριου») [γεν. 28/6/1909]

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO Ξεφτίλα Όσο σφαζόταν ο κόσμος έξω ,δείτε τι γέλιο έριχναν αυτοί μέσα στη βουλή..



ΔΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ...
Χαχαχα γελάκι και ευφυλογήματα μέσα στη Βουλή ενώ έξω από αυτή άνθρωπος έπεφτε νεκρός
ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ