Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε τη γυναίκα στο Σχηματάρι



32ΧΡΟΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ



Εξιχνιάστηκε τελικά ο θάνατος της 48χρονης αλλοδαπής αλβανικής καταγωγής, που διέμενε στην περιοχή του Αυλώνα και το πτώμα της είχε βρεθεί το πρωί της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Δηλεσίου στη Βοιωτία από αστυνομικούς του τμήματος Σχηματαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δράστης είναι 32χρονος αστυνομικός από την Χαλκίδα που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Η γυναίκα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και στη συνέχεια είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 32χρονος φέρεται να έχει παραδοθεί στην αστυνομία, όπου και ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. Από την πρώτη στιγμή πάντως δεν είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε την σύλληψη παιδόφιλου την ώρα που ασελγούσε σε μικρό κορίτσι




Πράγματι συγκλονιστικό το βίντεο που καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο δρα απέναντι σε ενα κοριτσάκι ο παιδόφιλος. Παρακολουθήστε με ποιό τρόπο εισβάλλει η αστυνομία και συλλαμβάνει το ανθρωπάριο-τέ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ούτε ...τα 8 ευρώ μισθό δεν δίνουν σωστά στο ΚΕΝ Θήβας;


alt
Η καταγγελία από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Θήβα,που μας έφθασε μέσω Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ,πρέπει άμεσα να διερευνηθεί,ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά.
Τι καταγγέλουν;

“Κόβουν από παντού: από τις χλωρίνες, τα γάντια, το φαγητό. Φτάσαν να μας ταΐζουν σάπια κρέατα!
Κατήργησαν το στρατιωτικό σάκο, τη στολή εξόδου, περιόρισαν τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την παραμεθόριο και την ΕΛΔΥΚ.
Όμως στο ΚΕΝ Πυροβολικού στη Θήβα έχουν ανεβάσει επίπεδο, κάτι που φαίνεται απ' το ακόλουθο περιστατικό.
Δεκάδες φαντάροι στη σειρά για την πληρωμή 8 ευρώ και κάτι ψιλά το μήνα.

Τους μετράνε τα κέρματα και προσεχτικά τα δίνουν όλα μαζί στη χούφτα κάθε φαντάρου.
Στον καθένα επαναλαμβάνουν την ίδια φράση: «Βάλτα κατευθείαν στην τσέπη σου».

Όταν, όμως, τα βγάζουμε από την τσέπη μας, συνειδητοποιούμε πως είχαν δώσει σε όλους 4 με 6 ευρώ.

Απορημένοι αρχίζουμε να ρωτάμε ο ένας τον άλλο. Λάθος που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι λάθος.
Πάνω από είκοσι φαντάροι βρίσκουν το θάρρος να παραπονεθούν και δικαιώνονται, παίρνοντας πίσω τα χρήματά τους".insterea.gr
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματική αύξηση των συσσιτίων στην Ελλάδα - Πάνω από 30.000 άτομα ημερησίως στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό!!


Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει η είδηση πως ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια, έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση.


Οι αριθμοί, «μιλάνε» από μόνοι τους: Οι «νεοάστεγοι» και οι «νεόπτωχοι» σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», έχουν ξεπεράσει το 20% του ελληνικού πληθυσμού.


Αποτέλεσμα;...
οι ουρές στα συσσίτια να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα! 


Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ενορίες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ζητά ένα πιάτο φαγητό. 


Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής, 10.000 μερίδες φαγητού, διανέμονται ημερησίως σε αστέγους και άπορους, με το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στο δωρεάν φαγητό, να φτάνει το… 60%.


Και αυτό το φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στις λεγόμενες «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αττικής, αλλά υπάρχει πλέον και στα βόρεια προάστια, όπου το ποσοστό σίτισης αγγίζει το 7%.


Ίδιο το σκηνικό και στην "Τράπεζα Τροφίμων -Ίδρυμα για την καταπολέμηση της Πείνας", που λαμβάνει συνέχεια αιτήματα για βοήθεια, χωρίς να προλαβαίνει καλά καλά ν΄ανταποκριθεί.


Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τράπεζας, ο αριθμός των ατόμων που σιτίζονται μέσω αυτής, έχει φτάσει τους 20.000!


«Κινδυνεύουμε να έχουμε σε κάθε γειτονιά και συσσίτιο» λέει, επισημαίνοντας πως σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Νίκαια , η Ελευσίνα και ο Πειραιάς, ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας έχει διπλασιαστεί.


Και μέσα σε όλη αυτή την κρίση, το θετικό της υπόθεσης είναι πως ιδρύματα, ενορίες, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, έχουν συσπειρωθεί προκειμένου να βοηθήσουν τις άπορες οικογένειες.


Μέσω του ιστότοπου boroume, ιδιώτες και εταιρίες σε γειτονιές και συνοικίες, έχουν τη δυνατότητα να συντονιστούν ώστε να ενισχυθεί το ήδη υπάρχον δίκτυο συσσιτίων, αλλά και να διανέμονται επαρκώς τρόφιμα σε απόρους.


Στόχος; το περισσευούμενο φαγητό από εστιατόρια, ταβέρνες, φαστ φουντ, αναψυκτήρια και φούρνους, να μην πετιέται στα σκουπίδια, αλλά να μοιράζεται σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πριν την κάψουν την έβαλαν να πιει ανθρώπινο αίμα»

«Πριν την κάψουν την έβαλαν να πιει ανθρώπινο αίμα»

Η αδελφή της 18χρονης Κίρστι Θεολόγου, η 24χρονη Σαμάνθα απο το Γιοχάνεσμπουργκ μιλά για τα όσα έζησε η άτυχη αδελφή της στα χέρια των σατανιστών.
Η αδελφή της κοπέλας από την Ν. Αφρική που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς βρήκε φρικτό θάνατο, μιλά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τις στιγμές αγωνίας που έζησε τις τελευταίες μέρες «Η αδελφή μου έχασε τη ζωή της από τα πολλαπλά εγκαύματα. Είχε καεί πάνω από το 75% του σώματός της. Η εικόνα που έβλεπα στην εντατική ήταν φρικτή» λέει και συνεχίζει με το να αφηγείται ότι η 18χρονη αδελφή της αρχικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους καινούριους της φίλους όταν της πρότειναν και να πάνε βόλτα στον λόφο της περιοχής. Στη συνέχεια όμως και μετά απο τις επίμονες προσπάθειές τους, πήγε μαζί τους μαζί με μία άλλη κοπέλα της παρέας.»
Εκεί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι σατανιστές έδωσαν αλκοόλ ή ναρκωτικά στα δύο κορίτσια, ενώ άρπαξαν την άλλη κοπέλα, της έκοψαν το ένα χέρι και ανάγκασαν της Κίρστι να πιει το αίμα της. Εκείνη τρομαγμένη υπάκουσε στις εντολές τους και στη συνέχεια την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά!
Στην κατάθεσή της η μητέρα της Κίρστι αναφέρει οτι η κόρη της ήρθε μόνη της, παρά τους αφόρητους πόνους, στο σπίτι. Ανοιξε την πόρτα και μπήκε κατευθείαν στην κουζίνα. «Μόλις με είδε έπεσε κάτω λιπόθυμη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έβλεπα μπροστά μου και τι θα μπορούσε να της είχε συμβεί. Κατάφερα μόνο να τηλεφωνήσω στις πρώτες βοήθειες και να μεταφρεθεί το αγγελούδι μου στο νοσοκομείο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξάνθη: Κυνήγησαν Υφυπουργό !


Πολίτες κυνηγάνε τον Μιχάλη Τιμοσίδη, υφυπουργό Υγείας. Δείτε το βίντεο:
makpress
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τρέλανε» το διαδίκτυο η… μούντζα του μαθητή!


Έγινε πρόσωπο της ημέρας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Τρέλανε» το διαδίκτυο η… μούντζα του μαθητή!
Ο παραστάτης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας απέδωσε… ιδιαίτερες τιμές, κατά τη μαθητική παρέλαση, στους επισήμους όταν ύψωσε το χέρι του και έκανε την ελληνικότατη χειρονομία  αυτή της μούντζας!
Κίνηση που τον έχει κάνει δημοφιλή τόσο στη πόλη του όσο και στις τάξεις του διαδικτύου. Ο νεαρός έχει γίνει θέμα συζητήσεων σε Facebook και Twitter καθώς δεν είναι λίγα τα σχόλια που λαμβάνει για τη πράξη του αυτή: «Να αγιάσει το χέρι του», «Μπράβο, στο παιδί! Έχει θάρρος», «Η νεολαία μας τελικά δεν κοιμάται», «Αυτός είναι σύγχρονος ήρωας», «Θα κάνουμε κίνημα να μην τιμωρηθεί με αποβολή το παιδί», «Η εθνική μας μούντζα»…
Διαβάστε Περισσότερα »

Iδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά

Παντοπωλειον
Τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά προτίθεται να διερευνήσει ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς ανακοίνωσε ο πρόεδρός του και εκδότης του περιδικού ΒΟΙΩΤΙΑ Δημήτρης Λάμπρου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εσπερίδας για το Μαντείο του Τροφωνίου που διοργανώθηκε στη Λιβαδειά.
Η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, οικογενειών που δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά, αποτελεί τον σκοπό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ο Δημήτρης Λάμπρου τόνισε ότι " δεν πρόκειται για φιλανθρωπία ούτε για ελεημοσύνη. Δεν  είναι υπεροψία ούτε αφ’ υψηλού αντιμετώπιση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  που πράττει το αυτονόητο, πρόκειται για μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης. Πρόκειται για τη διάγνωση μιας λειτουργικής ανάγκης της κοινωνίας, πρόκειται για την οδυνηρή προσγείωση σε μια τραγική πραγματικότητα, πρόκειται για τη συνειδητοποίηση  πως κοινή είναι η μοίρα των ανθρώπων προς το άδηλον μέλλον.

Ο Δ. Λάμπρου απηύθυνε έκκληση στους τοπικούς φορείς και σημείωσε ότι υπάρχει ήδη ανταπόκριση: "Ασφαλώς στην πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς δεν θα είναι μόνος. Ηδη υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση με τον ΑΚΟΛ, για την ακρίβεια με την πρόεδρό του την κυρία Γωγώ Θεοδώρου, και ευελπιστούμε στη στήριξη από τον κορυφαίο αυτό σύλλογο της Λιβαδειάς.
Θα μου επιτρέψετε εδώ μια παρέκβαση. Θέλω να πω δυο λόγια για την κυρία Γωγώ Θεοδώρου. Οσοι μετέχουμε σε εκείνο που θα ονομάζαμε δημόσια σφαίρα στη Λιβαδειά γνωρίζουμε ότι η κα Γωγώ Θεοδώρου είναι μια δραστήρια γυναίκα, επίμονη, μεθοδική, εργατική, δυναμική, που θέτει στόχους και τους επιτυγχάνει. Ομως προσωπικά εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι η κοινωνική της ευαισθησία. Δεν υπάρχει ιδέα, δεν υπάρχει πρωτοβουλία που να προάγει την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τον εθελοντισμό την οποία η κα Θεοδώρου δεν αγκαλιάζει και δεν ενστερνίζεται με ζέση και αυταπάρνηση. Την ευχαριστώ και δημόσια", συμπλήρωσε ο Δημήτρης Λάμπρου.

Την επόμενη εβδομάδα Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θα κοινοποιήσει δημόσια πρόσκληση προς τους φορείς της πόλης για τη σύγκληση σύσκεψης με σκοπό τον συντονισμό τους για την ίδρυση ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά.
"Πρόκειται για το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί από την αξιοπρέπεια της Λιβαδειάς και  από την αξιοπρέπεια τη δική μας εν όψει της βαρυχειμωνιάς που οσονούπω ενσκήπτει" κατέληξε ο εκδότης του περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ Δημήτρης Λάμπρου.
Τη συμμετοχή του στην προσπάθεια για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά ανακοινώνει ήδη ο Σύλλογος ¨Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΡΥΣΗ" Αγίας Παρασκευής.
Οσοι επρόσωποι φορέων ή ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λιβαδειά μπορούν να τηλεφωνούν στον πρόεδρο του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς Δημήτρη Λάμπρου (κιν. 6944 73 44 90) και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μπενέτο (κιν. 6932 43 97 12).
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Ι.Αντωνόπουλος



Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ομότιμος καθηγητής φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος . Συγκεκριμένα στις 8.30 πμ και ενώ έκανε τζόκινγκ  στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου με την Γ΄ Σεπτεμβρίου,   Ι.Χ που οδηγούσε 24χρονος εξετράπη της πορεία του και τον παρέσυρε  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο  οδηγός συνελήφθη ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας.


Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος  ήταν 72 ετών και είχε διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και τέλος πρύτανης. Ήταν ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Παράλληλα, ήταν συγγραφέας 10 διδακτικών συγγραμμάτων και είχε πάνω από 100 δημοσιεύσεις για επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ είχε εκδώσει και το βιβλίο «Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά".

agelioforos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοξική βόμβα στην Αλίαρτο





Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περιβαλλοντικό σκάνδαλο με τοξικά υγρά πνίγει την Αλίαρτο Βοιωτίας. Δημιουργεί, δε, ανησυχία και τρόμο στους κατοίκους οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Ο φάκελος που ανοίγει σήμερα η zougla.gr έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της «τοξικής βόμβας» στον Ασπρόπυργο.
Κοινός παρονομαστής η δυσεξήγητη αδιαφορία των αρμόδιων φορέων οι οποίοι εμφανίζονται να κλείνουν τα μάτια αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και την ύπαρξη των τοξικών υγρών.
Η ανακάλυψη του περιβαλλοντικού σκανδάλου
 Ας αρχίσουμε όμως να «ξετυλίγουμε» το κουβάρι της υπόθεσης. Η ιστορία ξεκινά στις 10 Αυγούστου όταν ξεσπάει πυρκαγιά στην περιοχή και μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής, ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την αιτία ανάφλεξης.
Όταν ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο δεν πίστευε στα μάτια του με αυτά που ανακάλυψε. Αιτία της πυρκαγιάς αποτελούσαν κάτι «περίεργα» υγρά τα οποία είχαν σχηματίσει μια λίμνη μέσα σε μια απόκρυφη χαράδρα και τα οποία φλέγονταν ακόμα.
«Σε αυτή τη χαράδρα βρεθήκαμε σε μία λίμνη με περίεργα υγρά από τα οποία ξεκίνησε και η φωτιά και τα οποία φλέγονταν ακόμα και όσο νερό έριχνε η πυροσβεστική άλλο τόσο φούντωνε η φωτιά» μας καταγγέλλει ο κ. Ντασιώτης.

Γ. Ντασιώτης: "Η μόλυνση ενός υδροφόρου ορίζοντα είναι μη αναστρέψιμη και είναι κάτι που με τρομοκρατεί..."

Στη συνέχεια, όπως λέει, έδωσε εντολή να επιχωματωθεί η περιοχή αφήνοντας όμως ένα σημείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες και να παρθούν δείγματα προς ανάλυση.
Δείτε τις φωτογραφίες







Οι εκπλήξεις συνεχίζονται

 Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Μετά από λίγες μέρες ο κ. Ντασιώτης δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο καταγγέλλει ότι ο χώρος που βρισκόταν παλιά το αμμορυχείο της Αλίαρτου είναι και αυτός «πνιγμένος» στις τοξικές ουσίες.
Κατά τους ισχυρισμούς του μαζί με τους αντιδημάρχους επισκέφτηκε την περιοχή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά για να ανακαλύψει ότι ένας από τους κρατήρες αμμοληψίας έχει μεταμορφωθεί σε «αφρώδη θάλασσα» θειικού οξέος.
«Η έκταση ήταν τουλάχιστον μισό στρέμμα. Μας τρομοκράτησε το γεγονός αυτό. Πάλι ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Έχει δοθεί εντολή στον νομικό προϊστάμενο του δήμου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρει ο κ. Ντασιώτης.

«Στο σημείο έχει πρόσβαση ο καθένας»

Εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αλίαρτου το άδειασμα των συγκεκριμένων τοξικών ουσιών στην περιοχή, ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως τα λύματα τα ξεφορτώνονται βιομηχανίες για να αποφύγουν το κόστος της κατάλληλης επεξεργασίας. Παράλληλα δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η μολυσμένη περιοχή δεν φυλάσσεται δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον καθένα -ακόμα και σε παιδιά- να έχει πρόσβαση  σε αυτή.
«Η περιοχή δεν φυλάσσεται, μπορεί να πάει οποιοσδήποτε. Είναι εκτεθειμένα. Είναι σίγουρα μια εγκληματική δραστηριότητα» τονίζει ο κ. Ντασιώτης ενώ συμπληρώνει πως ο δήμος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση καθώς υπάρχει σχεδόν ανύπαρκτη αστυνόμευση. Σοκ προκαλεί το γεγονός πως η Αλίαρτος, η οποία αποτελείται από 12.500 μόνιμους κατοίκους, διαθέτει μόνο ένα αστυνομικό τμήμα και –κρατηθείτε- δυο αστυνομικούς.
«Είμαι τρομοκρατημένος»
 Ο δήμαρχος παραδέχεται πως είναι η πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια που νιώθει τρομοκρατημένος –πρωτίστως- για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. «Γνωρίζω ότι αυτού του είδους οι περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις ακολουθούν τις γενεές και δεν εξαλείφονται», ενώ προσθέτει πως «θα είναι εκεί η μόλυνση για 50 ή 100 χρόνια. Η μόλυνση ενός υδροφόρου ορίζοντα είναι μη αναστρέψιμη και είναι κάτι που με τρομοκρατεί για το μέλλον της περιοχής, το μέλλον των παιδιών, των κατοίκων όλων εδώ πέρα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και φόβος».






Τι έδειξε η ανάλυση
 Αποκαλυπτική όμως είναι και η ανάλυση που διενεργήθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους σχετικά με τις τοξικές ουσίες που λυμαίνονται την περιοχή.
Η ανάλυση αναφέρει ότι πρόκειται για πετρελαιοειδές απόβλητο το οποίο έχει υποστεί κατεργασία με θειικό οξύ.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι λόγω της αυξημένης οξύτητας το απόβλητο χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για το περιβάλλον και καυστικό σε επαφή με το δέρμα και τα μάτια.
Δείτε την ανάλυση


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε δημάρχους για εκτάσεις στο «Helios»




Image
http://permisospress.blogspot.com/
Πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του ελληνικού ενεργειακού προγράμματος «Helios», για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία την εξαγωγή της σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης γνωστοποιεί την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με όσους Δήμους επιθυμούν να προτείνουν προς αξιοποίηση μεγάλες δημόσιες εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας - κατά προτίμηση άνω των 500 στρεμμάτων - στην περιοχή ευθύνης τους, όπου θα τοποθετηθούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως φωτοβολταϊκά συστήματα.
Στην πρόσκλησή του, ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται στα εύλογα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει το ΥΠΕΚΑ -μέσω και του προγράμματος «Helios» - προκειμένου να καταστήσει την Ελλάδα πρότυπο στην προώθηση της Πράσινης Ενέργειας, εξέλιξη που θα τονώσει ταυτόχρονα και την εθνική οικονομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εξαφανίστηκαν 60.000 συνταξιούχοι


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι περίπου 60.000 συνταξιούχοι που δεν εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα αναζητά το ΙΚΑ... Παρότι έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από την 1η Ιουλίου που άρχισε η απογραφή των συνταξιούχων... Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
Επιπλέον σαν να μην έφτανε αυτό, οι συνταξιούχοι αυτοί δεν πήγαν στα ταμεία έστω να διεκδικήσουν τη σύνταξή τους, μιας και θα τους είχε κοπεί.

Ωστόσο, το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα αποδείξεις για το
Ποιοι είναι αυτοί οι «χαμένοι» συνταξιούχοι;
Είναι φαντάσματα και και τόσο καιρό κάποιοι εκμεταλλευόντουσαν τις συντάξεις τους;
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χασούρα για το ΙΚΑ αν όντως είναι φαντάσματα υπολογίζεται στα 700 εκ. ευρώ τον χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό έληξε η προθεσμία για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ για να απογραφούν και φυσικά για να συνεχίσουν την λαμβάνουν τη σύνταξή τους μιας και όπως δεν θα προχωρούσε στη διαδικασία της απογραφής δεν θα ξανάπαιρνε σύνταξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες έτοιμοι για μετανάστευση 13.300 αιτήσεις!!!

Με το βλέμμα και το... βιογραφικό στο εξωτερικό οι Έλληνες. Αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά τον Σεπτέμβριο
Η απογοήτευση που διακατέχει τους Έλληνες, τη στιγμή που τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, ωθεί τους πολίτες σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το Europass που προμηθεύει εργοδότες με βιογραφικά ανέργων από όλη την Ευρώπη, μόνο το Σεπτέμβριο 13.300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι σε ποσοστό 63,5%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, είναι κάτω των 30 ετών.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως τα βιογραφικά Ελλήνων το 2008 δεν ξεπερνούσαν τα 2.200
Στο μεταξύ, μετά την έλευση της οικονομικής κρίσης τα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Συντάγματος δοκιμάζονται σκληρά από το "κλείσιμο" της πόλης, με τις πορείες και κυρίως από τα επεισόδια.
Επαγγελματίες και γνωστά μαγαζιά, έπειτα από δεκαετίες, σχεδιάζουν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή, αφού μετά βίας δουλεύουν 2-3 ημέρες την εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

600.000.000 $ Χρωστάει η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του Υπουργού Σηφουνάκη στο Δημόσιο!!

Είναι πραγματικά, ν'απορεί κανείς, για το που βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους...

 Αραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου.. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.
 Έχουμε λοιπόν και λέμε.
 Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που....


χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της.

 Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖYΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ¨στριμώχθηκε¨ από την δικαιολογημένη της ευθιξία. Και έτσι... μας τελείωσε.

 Τα χρέη των εξακοσίων ( καλά διαβάσατε 600 εκατομμυρίων ευρώ ) προς το δημόσιο,....
 της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;

 Και καλά ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Διαβάζει... αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

 Ο Πρωθυπουργός που θέλει να το παίξει τίμιος και καθαρός, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

 Τον άμπακο χρωστάει η κυρία αυτή ( σύζυγος Υπουργού Σηφουνάκη ) στο δημόσιο. Και στους ασφαλιστικούς φορείς. Ο ........σύζυγος, όμως, Σηφουνάκης, επιμένει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 Προφανώς... από κακή συνεννόηση ίσως, η συνάντησή του με το ΗΘΟΣ, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα.

 Καιρός όμως είναι, αφού ο ίδιος, δεν έχει... τσίπα ( άλλη λέξη ήθελα να πω, αλλά ας όψεται ο... πολιτισμός μου) και δεν την κάνει από το αξίωμά του, μέχρι να βρει η κυρία ( σύζυγος ) Δασκαλαντωνάκη, χρήματα, για να τα δώσει στο πολύπαθο δημόσιο, να τον... διευκολύνει ο Πρωθυπουργός. Δείχνοντάς του την έξοδο.

 Μιας και ο ίδιος δεν την βλέπει..

 Δεν θα γίνει όμως.. Ξέρετε γιατί;

 Γιατί ο Σηφουνάκης, είναι χρόνια φίλος του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και την ανάμιξή του με την πολιτική, σ' αυτόν την οφείλει... Ποιος σου είπε ?ντζελα Γκερέκου, να μην έχεις και συ τέτοιες φιλίες με τον.. σκιώδη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μας.

 Εσύ για 5 εκατομμύρια, παρέδωσες το χαρτοφυλάκιό σου. Αυτός με 600 εκατομμύρια και είναι ακόμα εκεί. Να το παίζει... Υπουργός. Με σαράντα πέντε παρατρεχάμενους γύρω του, να τον ξεσκονίζουν..

 Αυτά θέλανε να διαγράψουν, τα λαμόγια. Με επικεφαλής τον Παπακωνσταντίνου. Αυτά επιχείρησαν να σβήσουν, με το νομοσχέδιο που προσπάθησαν να περάσουν. Κόψανε μισθούς και συντάξεις, από τον ΑΝΗΜΠΟΡΟ στο να αντιδράσει λαό, για να τα χαρίσουν στους απατεώνες.

 Για να τα ΧΑΡΙΣΟΥΝ και στην Δασκαλαντωνάκη, για να συνεχίσει να το παίξει μεγαλοξενοδόχα. Με τόσα χρέη στο δημόσιο.

 ?ρμεξαν μέχρι εξαντλήσεως, τις πιο ευημερούσες επιχειρήσεις - φιλέτα, όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης. Το ¨Cape Sοunio¨ το ¨ FILOXENIA¨ στην Καλαμάτα και ένα σωρό πολυτελή ακόμα ξενοδοχεία, βγάλανε τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όλοι τους, αφήνοντας στο κράτος δυσβάστακτα χρέη.

 Στο κράτος αυτό, που τους χαϊδεύει. Που τους ενθαρρύνει να γίνουν ακόμα πιο κλέφτες, πασχίζοντας στα μουλωχτά, να περάσει νύχτα, χαριστικό γι' αυτούς, νόμο! Το κράτος αυτό, που έχει υπουργό του τον Σηφουνάκη. Και τον διατηρεί και τον.. νταντεύει.

 Αντίθετα με την Γκερέκου, που της έκανε ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την παραίτηση. Και μην φανταστείτε ότι αυτό έγινε για τα 5 εκατομμύρια του Βοσκόπουλου. Σιγά. Απλά η Γκερέκου, είχε αρχίσει να την μπαίνει στον Γερουλάνο. Και ψάχνανε ευκαιρία.

 Για όλα αυτά όμως, ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος ; Ποιος παρακολουθεί απαθής τον χορό αυτό της απάτης, χορεύοντας κι αυτός το δικό του Καλαματιανό; Νιάου - νιάου στα κεραμίδια, δεν κάνει ο λύκος... Είναι γνωστό ποιος κάνει. Είναι γνωστό το ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΙΩΠΑ.

 Η δικαιοσύνη είναι . Η οποία πλέον έχει αποκτήσει πολύ ¨ στραβισμό¨ απέναντι σ' αυτά όλα τα φαινόμενα.

 ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

 Ήρθε και αυτή, για να κλείσει το κομμάτι αυτό του κύκλου, που ο πολίτης, θα μπορούσε να διακρίνει μια, αμυδρή έστω, δέσμη ελπίδας.

 Έκλεισε λοιπόν ο κύκλος.

 Συμπληρώθηκε το τρίπτυχο, που αποτελείται από το ΚΡΑΤΟΣ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 Και τώρα δείτε πόσο πολύ μόνοι είμαστε... Έρμαια στις δολιότητες των λογίς Σηφουνάκιδων, Δασκαλαντωνάκιδων και ένα τσούρμο ΑΚΗΔΩΝ ΚΛΕΦΤΑΚΗΔΩΝ...

 Τόσα και τόσα συμβαίνουν γύρω μας. Και οι δικαστικές αρχές, ασχολούνται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ, μόνο με το κλεφτρόνι που έκλεψε για να πάρει τη δόση του, ή για να πουλήσει ένα βράδυ μούρη στη γκόμενα..

 Κι όλα τα άλλα μεγαλοκλεφτρόνια, απολαμβάνουν ελεύθερα τις κλοπές τους, πλουτίζοντας εύκολα και ξεκούραστα, υπό την κοινωνική συναναστροφή μάλιστα, αυτών που ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ θα έπρεπε να ενεργήσουν και γι'αυτούς.

 Γιατί οι νόμοι που έχουν στα χέρια τους, δεν ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, το κλεφτρόνι από τον αρχιληστή...

 Έτσι είναι δυστυχώς. Και αλoίμονο στη χώρα, που χάνει από το πλευρό της και αυτή την ιερή, την ΥΨΙΣΤΗ ελπίδα της, που λέγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 Πρέπει, όσο είναι καιρός, να αντιδράσουμε εμείς. Να τους δείξουμε εμείς αυτό που πρέπει να κάνουν..

 Γράψτε συνάδελφοι, εδώ στα blogs, για το σκάνδαλο αυτό. Για τα τεράστια χρέη της συζύγου του υπουργού.

 Και για τον υπουργό αυτόν, των οικονομικών, που ήθελε με νόμο να χαρίσει 25 δις και στην κα Σηφουνάκη, αλλά και σε εκατοντάδες μεγαλοαστούς πάμπλουτους, που φθάσανε τη χώρα, εδώ που τη φθάσανε.

 Εμείς μείναμε μόνο, να κρατάμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ .

 Τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα, το έχουν βουλώσει, γιατί συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση.

 Εμείς μείναμε μόνο, για να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σ'αυτά τα φαινόμενα, που διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν ΣΥΦΟΥΝΑκηδες...

 Καταθέστε ψυχή παιδιά..

 Χανόμαστε.

Maria-Christina Alexandraki

Πηγή: himaira
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς βουλευτές και με διαμαρτυρίες η παρέλαση στη Λιβαδειά


Χωρίς την παρουσία βουλευτών, με τους μαθητές να στρέφουν τα κεφάλια αριστερά και διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, υψώνοντας πανό διαμαρτυρίας,   πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά.
Τόσο ο  εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, Γ.Γ. νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός,  όσο και οι «λιγοστοί» επίσημοι, περπάτησαν από τον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς μέχρι την εξέδρα των επισήμων, φρουρούμενοι από αστυνομικούς. Με την άφιξη τους αλλά και κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι διαμαρτυρόμενοι εκφωνούσαν το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία,η  χούντα δεν τελείωσε το ΄73″, χειροκροτούμενοι μάλιστα απο τους πολίτες.
Στάση διαμαρτυρίας είχαν και οι μαθητές που σχεδόν στο σύνολό τους έστρεφαν τα κεφάλια προς τους διαδηλωτές και το λαό και όχι προς τους επισήμους. Ενώ οι  μαθητές του 2ου Λυκείου,  σταμάτησαν επιδεικτικά  μπροστά στην εξέδρα των επισήμων χωρίς να τους κοιτάξουν.
Οι επίσημοι αποχώρησαν πριν καλά καλά κλείσει η παρέλαση από τη φιλαρμονική ορχήστρα  και χωρίς τις καθιερωμένες δηλώσεις  προς τα ΜΜΕ.

Ούτε στη Θήβα τόλμησαν να εμφανιστούν οι βουλευτές, ενώ συνθήματα ακούστηκαν στο τέλος της μαθητικής παρέλασης  από συγκεντρωμένους διαδηλωτές.














Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Ερχονται μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα» διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου κι αν ολοκλήρωναν εκεί τη φράση τους, σίγουρα οι πολίτες θα ήταν λίγο πιο ήσυχοι. Ωστόσο, όπως συμβαίνει εδώ και περίπου δύο χρόνια, ακολουθεί και το μεγάλο «αλλά» και συγκεκριμένα το «αλλά πρέπει να εφαρμοστούν όσα έχουν ψηφιστεί».
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά ότι εάν έχουμε αποκλίσεις για τον έναν (π.χ. βαθύτερη ύφεση) ή τον άλλο (π.χ. αδυναμία έγκαιρης ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού) λόγο, τότε τα πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια, καθώς όπως έχει διαμηνύσει η Τρόικα, μετά τον φετινό εκτροχιασμό δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2012, πόσο μάλλον όταν οι δανειστές μας συμφώνησαν σε ένα δεύτερο «πακέτο» βοήθειας που προβλέπει ασφυκτική, καθημερινή εποπτεία.
Οι αβεβαιότητες πολλές και το οικονομικό επιτελείο προβληματίζεται για το πώς θα αποφύγει τις φετινές αποκλίσεις. Ποιές είναι αυτές οι αβεβαιότητες;
  • η εφεδρεία στο Δημόσιο, τόσο η πρώτη φάση που αφορά σε 30.000 υπαλλήλους όσο και η δεύτερη που προβλέπει μείωση κατά 30% των οργανισμών και υπηρεσιών
  • η είσπραξη του Νέου Τέλους Ακινήτων
  • η απόδοση του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο
  • η απόδοση των νέων τεκμηρίων
  • η απόδοση της εισφοράς στις επιχειρήσεις
  • η απόδοση των Φόρων Κατανάλωσης
  • η είσπραξη των προβλεπόμενων εσόδων από το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων
Σε κάθε περίπτωση ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη κατάθεση του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2012, που θα εγκαινιάζει τη δεκαετή περίοδο λιτότητας στην οποία μπαίνει η χώρα, με στόχο τη μείωση του Χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όπως τουλάχιστον προβλέπει η νέα συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών. Είναι ενδεικτικό του τι έρχεται ότι με βάση την έκθεση βιωσιμότητας του Χρέους, ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την επόμενη κιόλας χρονιά στηρίζεται κυρίως στη πρόβλεψη για μείωση κατά περίπου 8,5 δισ ευρώ των δαπανών για μισθούς, συντάξεις, επιχορηγήσεις. Για το 2013 εκτιμάται ότι το στοίχημα θα κερδηθεί στοίχημα με αύξηση κατά περίπου 2,1 δισ ευρώ των φορολογικών εσόδων, ενώ για το 2014 έχει υπολογιστεί περαιτέρω μείωση κατά 4,4 δισ ευρώ των δαπανών για μισθούς, συντάξεις και επιχορηγήσεις.
Πέρα από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, στο 10ετές πρόγραμμα αναμένονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικά στις συλλογικές συμβάσεις, κάτι που θα πιέσει προς τα κάτω τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Συν τοις άλλοις, θα συρρικνωθεί περαιτέρω ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας, κάτι που θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των απασχολούμενων στο Δημόσιο. Από την επόμενη χρονιά ξεδιπλώνεται και το φορολογικό που φέρνει αύξηση των βαρών, μέσω της φορολόγησης από τις 5.000 ? μισθωτών- συνταξιούχων, της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ των ελευθέρων επαγγελματιών, της μείωσης κατά 50% των φοροαπαλλαγών, της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφέρει αμοιβή 900.000 δολ. σε όποιον αιχμαλωτίσει Ισραηλινό στρατιώτη

Σαουδάραβας,πρίγκηπας,900.000 δολάρια,Ισραήλ,κρατούμενος,στρατιώτης,Άραβες,

Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας πρόσφερε σήμερα αμοιβή 900.000 δολαρίων σε οποιονδήποτε καταφέρει να αιχμαλωτίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη.
Ο πρίγκιπας Χαλέντ μπιν Ταλάλ, αδελφός του γνωστού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, δήλωσε στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Νταλίλ ότι ο αιχμάλωτος στρατιώτης στη συνέχεια θα ανταλλαγεί με Άραβες που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
Πριν από λίγες ημέρες ο εξέχων Σαουδάραβας κληρικός Αουάντ αλ-Κούρνι ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100.000 δολάρια για το κεφάλι κάθε Ισραηλινού στρατιώτη. Η δήλωσή του είχε επικριθεί έντονα και μάλιστα δέχτηκε και απειλές μέσω του διαδικτύου.
«Η προσφορά μου γίνεται σε αντίδραση για τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εναντίον του αλ-Κούρνι», είπε ο πρίγκιπας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Όποιος είπε πως οι Έλληνες θα πληρώνουν μέχρι να πεθάνουν ...έκανε λάθος!





Οι Έλληνες πλέον θα πληρώνουν και μετά θάνατον!
Μακάβριο χιούμορ..;
Κάθε άλλο.
Περί είδησης πρόκειται:
Ας το...
το πάρουμε απόφαση.

Το υπουργείο Οικονομικών θα μας κυνηγάει για να εισπράξει την εισφορά αλληλεγγύης ακόμη και στον... άλλο κόσμο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υπέγραψε προχθες εγκύκλιο που αναφέρει ότι «σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου, οι κληρονόμοι του ευθύνονται για την καταβολή του ποσού της εισφοράς, ανάλογα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας»!!

Έλεος...

http://greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπροστά στη μεγάλη ανηφόρα


«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου». Οι διαπιστώσεις της Αγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο και όχι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί στην Αθήνα αποτυπώνουν τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μετά το μεγάλο κούρεμα.
Μπορεί η ελάφρυνση από ένα μεγάλο τμήμα του χρέους (οι υπολογισμοί διαφέρουν για το ακριβές ποσόν, αφού δεν είναι γνωστοί επακριβώς όλοι οι όροι) να δίνει μια πρόσκαιρη ανάσα, όμως πολλά κρίσιμα θέματα της συμφωνίας είναι ακόμη ανοιχτά, ενώ ώς το τέλος του χρόνου θα συνταχθεί νέο μνημόνιο. Η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία και αν δεν καταφέρει να μπει σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά και να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Τον Μάιο του 2010, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, το ελληνικό χρέος ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ βρισκόταν στα χέρια τραπεζών και ιδιωτών επενδυτών. Το μεγαλύτερο κομμάτι βρισκόταν στα χέρια των γαλλικών τραπεζών (περίπου 60 δισ. ευρώ) και των γερμανικών (περίπου 48 δισ.). Μια ελληνική χρεοκοπία σε εκείνη τη φάση θα δημιουργούσε τεράστιο συστημικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού, εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων.
Από τότε, σταδιακά, μεγάλο τμήμα του χρέους έχει περάσει στα χέρια κρατών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, ενώ με την πρόσφατη συμφωνία και το τμήμα που βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και απομένει μετά το κούρεμα, θα έχει ευρωπαϊκή διασφάλιση και η συζήτηση που γίνεται είναι να διέπεται από τον βρετανικό νόμο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια μελλοντική ελληνική χρεοκοπία θα έχει πολύ μικρές συνέπειες και δεν θα αποτελεί συστημικό κίνδυνο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας για να μην φθάσει σε αυτό το σημείο, μετά την απόφαση, είναι πολλά, με βασικό την αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης.
* Ως το τέλος του χρόνου θα καταρτιστεί νέο μνημόνιο το οποίο θα καθορίζει τα μέτρα «που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου προγράμματος», όπως αναφέρεται στην απόφαση. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ξανά ότι «τα μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί» όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα μείωσης συντάξεων λόγω των ζημιών που θα υποστούν τα ταμεία από το κούρεμα και λόγω της διατήρησης της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια με βάση τις προβλέψεις της ίδιας της τρόικας. Επίσης, θα συνεχιστούν οι απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου.
* Με το νέο δάνειο δεν θα καλύπτονται πλέον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά επαρκεί μόνο για τις λήξεις των ομολόγων και τους τόκους. Αυτό σημαίνει ότι νέα ελλείμματα οδηγούν αυτομάτως σε αντίστοιχες περικοπές.
* Μπορεί στο κείμενο της απόφασης να αναφέρεται ότι «πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση» και σ' αυτό να αποδίδεται η μόνιμη παρουσία εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πάντα πλέον σε κάθε υπουργείο θα ελέγχονται από την τρόικα. Επίσης, σε μόνιμη βάση πλέον, καμιά σημαντική οικονομική απόφαση δεν θα λαμβάνεται δίχως την έγκριση των Βρυξελλών, όπως προβλέπεται στους νέους όρους λειτουργίας της ευρωζώνης που θα ισχύουν από το 2012 και μεταξύ άλλων προβλέπουν:
- Οι προϋπολογισμοί θα εγκρίνονται από τις Βρυξέλλες πριν πάρουν το δρόμο για την ψήφιση από το Εθνικό Κοινοβούλιο.
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα παρακολουθείται και κατά τη διάρκεια του έτους και θα «προτείνονται» τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι, αν «πέφτουν έξω», θα απαιτούνται επιτόπου πρόσθετα μέτρα.
- Θα γίνεται διαβούλευση με την Κομισιόν «πριν από την έγκριση οποιωνδήποτε σημαντικών προγραμμάτων για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών ή οικονομικών πολιτικών».
- Η πρόβλεψη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς θα υπάρχει στο Σύνταγμα ή σε ισοδύναμο νόμο.
* Το μεγάλο στοίχημα για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι να αλλάξει το κλίμα και να σταματήσει η κατρακύλα στην πραγματική οικονομία. Και σ' αυτό οι αποφάσεις για το κούρεμα παίζουν αρνητικό ρόλο, αφού οι τράπεζες τουλάχιστον για κάποιο διάστημα ακόμη θα έχουν κλείσει τη στρόφιγγα, ευρωπαϊκά χρήματα δεν προβλέπεται να έρθουν πέραν εκείνων του ΚΠΣ και ακόμη και αν ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα και ξεκινήσουν να έρχονται επενδύσεις, χρειάζεται αρκετό διάστημα μέχρι να αποδώσουν και να αρχίσουν να απορροφούν την υψηλή ανεργία.
Η συνέχιση της ύφεσης και το 2012 και η εξάντληση όλων των δυνατοτήτων που έχουν απομείνει στους πολίτες, αναμένεται να κάνει τη διαχείριση της κρίσης ακόμη πιο δύσκολη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση όλο και περισσότεροι, ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ, ζητούν την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου και δίκαιη κατανομή των βαρών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της έκρηξης. Η κυβέρνηση, με τις πανηγυρικές δηλώσεις, δίνει την αίσθηση ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ομως δεν είμαστε ούτε καν στη μέση του δρόμου.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Κατηγορία Βοιωτίας Αποτελέσματα 4ης Αγωνιστικής και βαθμολογία


 ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 1-3 
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 1-4 
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ 0-0 
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ -ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ...
0-0
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 0-1 
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 2-2 
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ 2-0 
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ 3-0
Η Βαθμολογια στην Α' Κατηγορια Βοιωτιας σε 4 Αγωνες 1. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 12 
2. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 9 
3. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 9 
4. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ 8 
5. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ 8 
6. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 8 
7. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 7 
8. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ 7
9. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 7 
10. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 7 
11. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ 6 
12. ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ 3
13. ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ 0 
14. ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΑΣ 0 
15. ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ 0 
16. ΑΕ ΔΗΛΕΣΙ 0
agnantiroumelis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή την εικόνα κάνουν ολοι Share στο facebook


Καντε την share και εσεις...
Σπάει κάθε ρεκορ θέασης η εικονα photoshop αυτή και κάνει το γύρω του facebook...
Επετειακή και επίκαιρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 30 Οκτωβρίου

Γεγονότα

1905: «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί πολιτικές ελευθερίες στους Ρώσους, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.

1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα.

1930: Βενιζέλος και Ατατούρκ υπογράφουν στην Άγκυρα συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1930: «Υπόθεση του Χοιροστασίου»: Απόπειρα κινήματος παγκαλικών αξιωματικών της Θεσσαλονίκης εξουδετερώνεται εν τη γενέσει της.

1938: Ο Όρσον Ουέλς δεν δυσκολεύεται να πείσει μέσω ραδιοφώνου τους Αμερικανούς ότι η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς.

1974: Διεξάγεται στην Κινσάσα του Ζαΐρ ένας από τους κορυφαίους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.

Γεννήσεις


1821: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ρώσος λογοτέχνης. («Έγκλημα και Τιμωρία») [θαν. 28/1/1881]

1888: Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, έλληνας ολυμπιονίκης. («Τσικλητήρεια») [θαν. 10/2/1913]

1896: Κώστας Καρυωτάκης, δημόσιος υπάλληλος και ποιητής της νεορρομαντικής και νεοσυμβολιστικής σχολής. [θαν. 20/7/1928]

Θάνατοι

1676: Αχμέτ Κιοπρουλού, μέγας βεζίρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλβανικής καταγωγής. Το 1669 κατέκτησε την Κρήτη από τους Ενετούς. [γεν. 1635]

1910: Ερρίκος Ντινάν, ελβετός επιχειρηματίας και ανθρωπιστής, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού. [γεν. 8/5/1928]

1988: Τάσος Λειβαδίτης, δημοσιογράφος και ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. [γεν. 1922]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕGA

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ