Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Η φωτογραφία ενός κοριτσιού με καρκίνο που συγκίνησε όλο το Twitter!


Την ανέβασε η @HeyItsRemi μια γυναίκα από την California...






και απεικονίζει ένα κοριτσάκι που πάσχει από καρκίνο, να ζωγραφίζει μαλλιά στην εικόνα της στον καθρέπτη!


 
 
 
eglimatikotita.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «Βάρβαρα»



Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση για έβδομη συνεχή χρονιά του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 (παραμονή της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην πλατεία του Συνοικισμού Θήβας.
Ένα έθιμο 2500 χρόνων, προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας που στην Ιωνική γη γιόρταζαν τα «πολυσπόρια» όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες. Αργότερα οι Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας και σχετίστηκε με την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την βοήθεια της να γλιτώσουν από της μολυσματικές ασθένειες της εποχής.
Η φωτιά θα ανάψει από νωρίς, με τους Μικρασιατικά τραγούδια και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα «Βάρβαρα», λουκουμάδες. καθώς και παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα που παρασκευάζουν οι γυναίκες του Συλλόγου μας.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορό και τραγούδια της Μ.Ασίας.
ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ
ΤΟ ΔΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ "κάνουν πλάτες" σε επιχειρηματίες ΜΜΕ;


Υπάρχουν εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που ενώ σήμερα υπάρχουν θέματα που απασχολούν όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αποφάσισαν (χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση) να μην εμφανιστούν στο προγραμματισμένο για σήμερα συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Τρίμης, να βγάλει οργισμένη ανακοίνωση...



αφήνωντας σαφείς υπαινιγμούς για τον ρόλο που ενδεχομένως να διαδραματίζει ο καθένας και τα όποια παιχνίδια μπορεί να παίζει. Υπ'όψιν ό,τι σήμερα εκτός από την απόφαση για την 24ωρη συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, έπρεπε να ληφθεί απόφαση και για τις οριζόντιες μειώσεις κατά 20% στον ΔΟΛ.

αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ:


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα είχε οριστεί κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου. Σύμφωνα με αίτημα ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, που είχε εκδοθεί την Παρασκευή 25/11/2011, είχε τεθεί το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Και για το λόγο αυτό είχε κληθεί στις 12 μ. να παραστεί στο Δ.Σ. η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Ελ. Σπανοπούλου. Ωστόσο μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που είχαν απαιτήσει τη σχετική συζήτηση με τον ΕΔΟΕΑΠ δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση.
Αντίθετα, ένα μέλος του Δ.Σ. αποχώρησε ώστε να μην επιτραπεί λόγω έλλειψης απαρτίας λήψη απόφασης στα καυτά εργασιακά θέματα που έχουν στο μεταξύ προκύψει. Συγκεκριμένα, η έλλειψη απαρτίας που προκλήθηκε από την απουσία συνολικά 6 μελών του Δ.Σ., κατέστησε αδύνατη την λήψη απόφασης της Ένωσής μας στα εξής θέματα που εισηγήθηκα ως Πρόεδρος, πριν προχωρήσουμε στη συζήτηση για τον ΕΔΟΕΑΠ:
. Την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διασωματειακού για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30/11 και 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/12 1-5 μ.μ. με την εξαίρεση της δημοσιογραφικής προβολής των αιτημάτων και των συγκεντρώσεων των απεργών όλης της χώρας
. Την υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι επί σχεδόν 4 μήνες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για τριήμερη απεργία 1-3/12 στην εφημερίδα.
. Τη συμμετοχή την Παρασκευή 2/12 στη νέα απεργία στην Ιδιωτική και Δημοτική Ραδιοφωνία σε συνεργασία με τις Ενώσεις ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.
. Την άμεση αντιμετώπιση από κοινού με τις άλλες Ενώσεις της νέας πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας μετά τη σημερινή απόφαση της εργοδοσίας του ΔΟΛ να προβεί σε μείωση μισθών κατά 20% σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο.
. Τη στρατηγική ανάκτησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας
. Τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης στον Τ/Σ « ALTER» και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης των Γιαννίκου –Κουρή. Και
. Τη συντονισμένη δράση με τη Διασωματειακή Επιτροπή και τις Ομοσπονδίες του Κλάδου για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης επίθεσης στο εισόδημα, τις θέσεις εργασίας και την επαγγελματική υπόσταση των δημοσιογράφων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στα Δημοτικά ΜΜΕ.
 
Μετά από όλα τα παραπάνω ήμουν υποχρεωμένος ως Πρόεδρος:
  • Εφόσον μία ώρα μετά την καθορισμένη ώρα του Δ.Σ. δεν υπήρχε απαρτία, γεγονός που δυστυχώς είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει, να καλέσω εκ νέου το Δ.Σ. αύριο Τρίτη 29/11, στην προσπάθειά μου να ληφθούν εγκαίρως οι αποφάσεις προς το συμφέρον του κλάδου μας. Και
  • Να απευθυνθώ δημόσια στους συναδέλφους, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν την κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
 
Με τιμή
 
Δημήτρης Τρίμης
Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξοδα κηδείας...32,5 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα!!


Την ώρα που μας "ξεζουμίζουν" και όλα πωλούνται σε τιμή ...ευκαιρίας, η Ελλάδα πληρώνει τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000, συν 1.500.000 ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000. 


Σαν να λέμε…έξοδα κηδείας! Μόνο που είναι πολύ,πολύ τσουχτερά! Κι αν δεν πιστεύετε τα νούμερα δείτε το ΦΕΚ!
















onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκε αίτημα άνεργης εγκύου να μην της κόψουν το ρεύμα



Το αίτημα μιας άνεργης εγκύου από την Θεσσαλονίκη να μην της κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, επειδή δεν κατέβαλε το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε ως αίτημα να παγώσουν οι διαδικασίες για κόψιμο του ρεύματος στο σπίτι της μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή που υπέβαλλε η ίδια σε βάρος της ΔΕΗ.

Σε αυτή την αγωγή διεκδικούσε τα χρήματα της, καθώς όπως υποστήριζε η ΔΕΗ αθέτησε τους όρους του συμβολαίου που είχαν υπογράψει για παροχή ρεύματος.

Το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο για τέτοια απόφαση και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Εάν το δικαστήριο είναι «αναρμόδιο», μήπως οι «αρμόδιοι» να επιληφθούν του θέματος καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να πληρώσουν το παράλογο «χαράτσι» που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;

http://www.tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 πιο παράξενοι φόροι στην ιστορία

Νο. 10 : Ο φόρος της γενειάδας.
Ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας της Ρωσίας, από κάποιους θεωρείται ριζοσπάστης και από άλλους απολύτως παλαβός....



Κάτι νόμοι σαν αυτόν όμως τείνουν να τον κατατάξουν στην δεύτερη κατηγορία. Όχι μόνο φορολόγησε αυτούς που έφεραν γένια αλλά απαιτούσε να φέρουν και παράσημα με τα οποία παραδέχονταν ότι οι γενειάδες τους ήταν γελοίες.



Νο. 9: Δηλώστε τα χρήματα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Αν φαίνεται ακατόρθωτο για μια κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες να δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους στην εφορία, φανταστείτε πόσο τρελό είναι να τους λέει να δηλώσουν τα χρήματα που κέρδισαν από διακίνηση ναρκωτικών. Κι όμως, οι οδηγίες για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης από την Αμερικανική IRS (Internal Revenue Service)επιμένουν ότι "παράνομο εισόδημα, όπως χρήματα από την διακίνηση παράνομων ναρκωτικών, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην φόρμα δήλωσης εισοδήματος 1040, γραμμή 21" !!!.

Νο. 8: Φόρος απελευθέρωσης σκλάβου.

Στην Αρχαία Ρώμη θεσπίστηκε ένας φόρος γνωστός ως φόρος απελευθέρωσης, ο οποίος ουσιαστικά απαιτούσε χρήματα από κάποιον που δεν ήταν πια σκλάβος. Σε μερικές περιπτώσεις επιβαλλόταν στους ιδιοκτήτες που αποφάσιζαν να απελευθερώσουν κάποιον αλλά τις περισσότερες φορές το χρέος έπεφτε στον πρώην σκλάβο που έπρεπε να παραδώσει το 10% της τιμής που είχε σαν σκλάβος στην Ρώμη.

Νο. 7: Φόρος διαφωνίας με τον βασιλιά.

Ο Oliver Cromwell (που δεν θεωρείται φυσικά πραγματικός βασιλιάς), θέσπισε αυτόν τον φόρο το 1655 για τους ευγενείς που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην Αγγλία αφότου ανέλαβε την εξουσία. Ο Cromwell χρησιμοποίησε μερικά από τα χρήματα που εισέπραττε για να χρηματοδοτήσει την πολιτοφυλακή που πολεμούσε εναντίον των άλλων ευγενών.

Νο. 6: Ο φόρος ύπαρξης.

Στην Αγγλία του 14ου αιώνα, θεσπίστηκαν αρκετοί φόροι της κατηγορίας poll taxes (φόροι που πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτως εισοδήματος), με κορυφαίο τον φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάποιος επειδή απλά και μόνο ζούσε. Κάποιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν, κάποιοι χωρικοί επαναστάτησαν και έτσι ξεκίνησε η ιδιαιτέρως καταστροφική "εξέγερση των χωρικών".

Νο. 5: Ο φόρος του βραβείου Νόμπελ.

Οι χρηματικές απολαβές από ένα βραβείο Νόμπελ φορολογούνται από την Αμερικανική IRS. Αυτό θα λέγαμε ότι ακούγεται λίγο παράδοξο, μιας και σύμφωνα με τα λόγια του Alfred Nobel, το βραβείο απονέμεται σε αυτούς που "έχουν προσφέρει το μέγιστο όφελος στο ανθρώπινο γένος". Ωστόσο εκτός από τους Νομπελίστες, φορολογεί και τους κατόχους βραβείων Πούλιτζερ καθώς και άλλων χρηματικών επάθλων εκτός και αν δωρίσουν το βραβείο σε φιλανθρωπικό οργανισμό ή στην κυβέρνηση.

Νο. 4: Ο φόρος των μεταναστών.

Οι φόροι σε ξένους και μετανάστες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστοι ακόμη και στον 20ο αιώνα. Ο Καναδάς ξεκίνησε να φορολογεί τους Κινέζους μετανάστες το 1885 και σταμάτησε το 1923. Ο τερματισμός του φόρου αυτού δεν οφείλεται στην ξαφνική αλλαγή συναισθημάτων απέναντι στους μετανάστες αλλά στην ολοκληρωτική απαγόρευση της εισόδου Κινέζων μεταναστών στην χώρα.

Νο. 3: Ο φόρος του τζακιού.

Όταν ένας μονάρχης ξεμένει από χρήματα και έχει ήδη φορολογήσει την ακίνητη περιουσία, τότε το μόνο που του απομένει είναι να φορολογήσει τυχαία τμήματα κατασκευών.
Το πρόβλημα με τον φόρο που επιβλήθηκε στην Αγγλία του 1660, ήταν ότι έπληττε κυρίως τις κατώτερες τάξεις (όπως γίνεται συνήθως, κάτι που οδήγησε αρκετούς να κρύβουν τις καμινάδες τους. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 1684, όταν ξέσπασε πυρκαγιά που κατέστρεψε 20 σπίτια και σκότωσε 4 άτομα και η οποία οφειλόταν στις προσπάθειες ενός φούρναρη να κάνει χρήση της καμινάδας ενός γειτονικού σπιτιού.

Νο. 2: Ο φόρος με την ονομασία Danegeld.

Η ιστορία είναι γεμάτη με δυσβάσταχτους φόρους που πλήρωναν κάποιες χώρες σε άλλες ως συνέπεια της ήττας τους στο πεδίο της μάχης. Έναν τέτοιο φόρο αναγκάστηκαν να πληρώνουν οι Σάξονες στους Δανούς που είχε την ονομασία Danegeld, δηλαδή φόρος του να μην σκοτώθηκαν από τους Δανούς. Το εξευτελιστικό προνόμιο του να είναι ο πρώτος που πλήρωσε τον φόρο αυτό, είχε ο βασιλιάς Etheired "ο απροετοίμαστος".

Νο. 1: Ο φόρος του αλατιού.

Όσο απίθανο και αν φαίνεται, το να φορολογήσει κάποιος το αλάτι είναι μια από τις πιο προβληματικές και απερίσκεπτες ιδέες στην ιστορία.

Η φορολογία στο αλάτι είναι μερικώς υπεύθυνη για την πτώση της Κινέζικης αυτοκρατορίας, ο Γαλλικός φόρος αλατιού (γνωστός ως gabelle) συνεισέφερε στην Γαλλική επανάσταση και ο Γκάντι πήρε μέρος σε μια διαμαρτυρία εναντίον ενός τέτοιου φόρου το 1930, θέτοντας τα θεμέλια για ένα κίνημα ανεξαρτητοποίησης της Ινδίας από την Αγγλική κατοχή. 






http://ta-gegonota.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εικόνες μιας συγκλονιστικής χρονιάς



Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και πολύ δυνατές εικόνες. Δείτε τον κατάλογο που δημοσίευσε το Reuters. Ποιες φωτογραφίες από Ελλάδα μπήκαν στις πρώτες 100 (Pics)
Τη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.
Η κεντρική φωτογραφία είναι του Goran Tomasevic. Νεαρός Αιγύπτιος στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα κατά τις ταραχές που συγκλόνισαν την Αίγυπτο τον Ιανουάριο και οδήγησαν στη φυγή του Μουμπάρακ.
Στον κατάλογο του Reuters περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα, τις οποίες σας παραθέτουμε πρώτες.

 Του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη
Τουρίστες εγκαταλείπουν έντρομοι ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Το Σύνταγμα είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία.

 Του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη
Ένας άνδρας προσπαθεί να αυτοπυρποληθεί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε ζητήσει διακανονισμό για τα δάνεια που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Επέζησε, αλλά υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Του Eric Thayer
Ο εννιάχρονος Dante Michell, κρατώντας ένα αρκουδάκι, κατευθύνεται στην κηδεία της επίσης 9χρονης Christina Green. Το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης σε εκδήλωση, όπου μιλούσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Gabrielle Giffords. Έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι, ενώ οι Giffords τραυματίστηκε σοβαρά.

Του Ricardo Moraes
Δολοφονία 12 παιδιών σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Συγγενής ενός από τα θύματα δεν αντέχει και λιποθυμά κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Του Carlos Gutierez
Ιούνιος 2011. Εντυπωσιακό θέαμα από αστραπές, πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή, το οποίο εκτοξεύει λάβα και στάχτες.

Φωτογραφία Olivia Harris
Πλιάτσικο σε κατάστημα στο ανατολικό Λονδίνο τον Αύγουστο του 2011, κατά τη διάρκεια του κύματος βίας που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικούς.

 Του Goran Tomasevic
Μάρτιος 2011. Συγκλονιστική εικόνα από τη Λιβύη. Νεαρός πιστός στο καθεστών Καντάφι, πέφτει στα χέρια των εξεγερμένων μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ρας Λανούφ.

Του Toshiyuki Tsunenari για το Asahi Shimbun
Πόνος και καταστροφή στην Ιαπωνία, μετά τον σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Γυναίκα κλαίει στα χαλάσματα σε δρόμο της πόλης Νατόρι, στη Βόρεια Ιαπωνία.

Του Eric Thayer
Εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από πτήση αεροπλάνου, στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2011.
Διαβάστε Περισσότερα »

48ωρη απεργία απο τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και καθώς απομένουν λιγότερο από δυο (2) μήνες για την λήξη των Προγραμμάτων δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των Προνοιακών Δομών αλλά και....




με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 1 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.

2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ (8) χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.

3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο
πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδιαφορούν για το περιβάλλον οι βιομηχανίες του Ασωπού


 
Τραγική αδράνεια στη συμμόρφωση με τους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας  επιδεικνύουν οι μεγάλες βιομηχανίες-ρυπαντές του Ασωπού ποταμού αλλά και άλλων ευαίσθητων περιοχών της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, εντός του 2010 ή το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι βιομηχανίες που έχουν υγρά απόβλητα και τα απορρίπτουν στον Ασωπό όφειλαν να αναθεωρήσουν τους περιβαλλοντικούς τους όρους και στη συνέχεια να αναλάβουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε αντιρρυπαντική τεχνολογία, με βάση μέτρα και αυστηρά όρια επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων.

Μέχρι σήμερα όμως στις αρμόδιες αδειοδοτούσες αρχές του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας έχουν υποβληθεί μόνο 30 φάκελοι για αναθεώρηση περιβαλλοντικών όρων. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου (Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Περιβαλλοντικής Ζημίας-ΣΥΓΑΠΕΖ) εξετάζουν την κίνηση διαδικασίας περιβαλλοντικής ευθύνης σε όσες δραστηριότητες δεν έχουν συμμορφωθεί, ώστε να αναλάβουν άμεσα την υλοποίηση των αναγκαίων έργων πρόληψης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Μέχρι σήμερα, από το ΣΥΓΑΠΕΖ και τις αρμόδιες Περιφερειακές Επιτροπές Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχουν τεθεί υπό το καθεστώς περιβαλλοντικής ευθύνης 20 δραστηριότητες, από τις οποίες ζητήθηκε τόσο η υποβολή μελετών για έργα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχουν προκαλέσει, όσο και η υλοποίηση αυτών με δική τους δαπάνη.

Από αυτές, τρεις δραστηριότητες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, από μία στη Μεσσαπία Εύβοιας, στο Δρέπανο Αχαΐας, στη Θεσσαλία, στη Δράμα, στη Θεσπρωτία, και σε άλλες περιοχές. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Ο διπλανός μας δεν έχει να φάει

Προσοχή: Ο διπλανός μας δεν έχει να φάει

«Εμφανίζονται με lap top στο χέρι και ζητούν φαγητό και στέγη»

Συγκλονίζει το άρθρο της πολιτικής συντάκτριας, Χριστίνας Κοραή, στην aixmi.gr για την πραγματική και ουσιαστική χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών:

Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί το οικονομικό δράμα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία κλπ), άλλα μικρά ανθρώπινα δράματα εξελίσσονται γύρω μας: Ίσως μέσα στις οικογένειές μας, στον κοινωνικό μας περίγυρο, στο διπλανό μας διαμέρισμα ή λίγα τετράγωνα και γειτονιές πιο εκεί, πίσω από κλειστές πόρτες. Φοβόμαστε τη χρεοκοπία της χώρας και της Ευρωζώνης, όταν δεκάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά ήδη ζουν τη δική τους χρεοκοπία.

Όλοι είμαστε μάρτυρες αδιεξόδων ή θύματα από το καταστροφικό τσουνάμι:

*Σοκαρίστηκα από το ρεπορτάζ του «Εθνους» για τους νέο-άστεγους με lap top. Ο συνάδελφος Γιάννης Φώσκολος γράφει ότι σύμφωνα με τους ειδικούς τα άτομα που δεν έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 20% με 25% και είναι οι άνθρωποι τη διπλανής πόρτας. Μεροκαματιάρηδες που έχασαν τη δουλειά τους, οικογενειάρχες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

«Εμφανίζονται με lap top στο χέρι και ζητούν φαγητό και στέγη», δηλώνει ο κ. Αποστολόπουλος από το Ίδρυμα Αστέγων όπου καταφτάνουν άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν μια αξιοπρεπή ζωή και τώρα ζουν στην εξαθλίωση. Ο ίδιος υπολογίζει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια και ξενώνες είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

*Το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει γίνει επωδός σε πολλά νοικοκυριά. «Δεν πλήρωσα την έκτακτη εισφορά, δεν πλήρωσα τις ασφάλειες του αυτοκινήτου, δεν πλήρωσα αυτό, δεν πλήρωσα το άλλο, δεν έχω», λένε συνάδελφοι μας, φίλοι μας.

*Τα ενοικιαστήρια πληθαίνουν. Έτσι και αδειάσει ένα διαμέρισμα δύσκολα ξανανοικιάζεται. Αναρωτιέσαι, πού πάει όλος αυτός ο κόσμος, αφού πληθαίνουν τα «ενοικιάζεται» και στις φθηνότερες περιοχές. Κατεστραμμένοι και άνεργοι μαζεύουν τα κομμάτια τους και αναζητούν τρόπους επιβίωσης εδώ και εκεί, επιστρέφοντας στα χωριά, στο πατρικό…

*Διαμερίσματα, ακόμη και σε καλές περιοχές, είναι χωρίς ρεύμα! Τους το είχαν κόψει πριν από το ειδικό τέλος γιατί η χρεοκοπία της οικογένειας ήρθε νωρίτερα.

*Πολλές πολυκατοικίες ψήφισαν στις συνελεύσεις τους να μην αγοράσουν φέτος πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, γιατί οι ένοικοι στην πλειονότητά τους δεν θα έχουν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα.

*Περίπου 500.000 νοικοκυριά δεν έχουν κανένα εργαζόμενο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

*Το 25% των καταναλωτικών δανείων και το 12% των στεγαστικών δεν εξυπηρετούνται, δραματική η εικόνα και με τις κάρτες, παρά τις ρυθμίσεις που γίνονται.

*Μεγάλες και μικρές εταιρείες βάζουν λουκέτα και αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά ζευγάρια.

*Οι ακάλυπτες επιταγές πηγαίνουν κι έρχονται διότι και να σφραγιστούν δεν βγαίνει τίποτα, ενώ όσο μένουν στα χέρια μπορεί και να εξοφληθεί έστω ένα μικρό μέρος.

*Δεν πρόκειται για εικόνες ασιτίας, αλλά αυξάνονται τα παιδιά που δεν τρέφονται κανονικά, σε πολλά σχολεία.

Δεν ξέρω πού θα βγάλει όλος αυτός ο κυκεώνας. Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Η απόγνωση κορυφώνεται. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Ούτε και ελπίδα όταν η κρίση προκαλεί ένα τέτοιο ευρωπαϊκό ντόμινο. Κι όταν δεν βήχουν απλώς στην Μαδρίτη, τη Ρώμη, το Παρίσι, αλλά πάσχουν από πνευμονία, στην Ελλάδα μπαίνουμε στην εντατική και είναι άγνωστο αν και πότε θα βγούμε…

Πηγή: aixmi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο... πεζές περιπολίες απ' την Αστυνομία



Καύσιμα τέλος!

Πριν από λίγη ώρα στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμενές καυσίμων του Σώματος και στο...
πρατήριο της Αμυγδαλέζας.

Από το πρωί, περιπολικά και μοτοσικλέτες που πήγαιναν για ανεφοδιασμό καυσίμων σε Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, ενημερώνονταν από το προσωπικό ότι ξέμειναν απο καύσιμα τα οποία έχουν εξαντληθεί.

Όλο το κομβόι κατευθύνθηκε ως εκ τούτου προς το υπουργείο και στην Αμυγδαλέζα, οι δεξαμενές των οποίων και αυτές εξάντλησαν γρήγορα τα αποθεματικά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα, να μην υπάρχει δυνατότητα ανεφαδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική!!!

Η ίδια δραματική κατάσταση επικρατεί και στη γειτονική Κορινθία, όπου τα καύσιμα εκεί έχουν στερέψει από το ... Σάββατο.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκικος τύπος:Οι Ελληνίδες γίνονται πόρνες

Στην πορνεία στρέφονται κατά την τουρκική εφημερίδα Takvim οι Ελληνίδες σε μια προσπάθεια να τα καταφέρουν μεσούσης της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα (Pic)
Με τίτλο "Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο", δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim αναφέρει πως χιλιάδες Ελληνίδες πέφτουν στην πορνεία επειδή δεν μπορούν τα βγάλουν πέρα μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει πως 3.000 Ελληνίδες εκδίδονται είτε στον δρόμο είτε μέσω διαδικτύου.
Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το επιχείρημά της, η εφημερίδα επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα.
Αναφέρεται ακόμα στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της
κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πως χρειάζεται εθνική προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.
/news247.gr

 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ουρές» στα προγράμματα διανομής δωρεάν τροφίμων της ΕΕ

Ξυπνούν μνήμες άλλων, δύσκολων, εποχών. Ειδικά στους γηραιότερους. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

«Ουρές» στα προγράμματα διανομής δωρεάν τροφίμων της ΕΕ
Ο λόγος αφορά στα προγράμματα διανομής δωρεάν τροφίμων, που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλη την Ελλάδα.
Μόλις προχθές, το σχετικό πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υλοποιήθηκε στο νομό Τρικάλων, όπου μοιράσθηκαν δωρεάν μεγάλες ποσότητες ρυζιού.
Είχαν προηγηθεί άλλοι νομοί της χώρας και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι.
«Το πιο ενδιαφέρον και παράλληλα ανησυχητικό στοιχείο αυτής της υπόθεσης, είναι ο βαθμός συμμετοχής του κοινού» λένε από τους διοργανωτές του προγράμματος και συνεχίζουν: «Ανάλογες τέτοιες πρωτοβουλίες υλοποιούνταν και πέρυσι. Ωστόσο, ο βαθμός συμμετοχής ήταν πολύ περιορισμένος και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανύπαρκτος. Τώρα, μπροστά από το σημείο που γίνεται η διανομή σχηματίζονται ουρές».
Το γεγονός είναι ενδεικτικό της πενίας που αρχίζει να «χτυπά» πλέον ευθέως μεγάλα κοινωνικά στρώματα της Ελλάδας. Ακόμα και τα λεγόμενα μεσαία, τα οποία, πλέον, όχι μόνο δεν αποταμιεύουν, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά, αφού εξαντλούν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν κι άλλο τα έξοδα τους.
Κι έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο να «τρέχουν» στις διανομές δωρεάν τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους.
Το πρόβλημα μάλιστα, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, είναι περισσότερο εμφανές στα αστικά κέντρα. Όσο μεγαλύτερα είναι, τότε πιο εμφανές γίνεται και το πρόβλημα. Και το ερώτημα είναι: που θα καταλήξει αυτή η ιστορία;
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση επ’ αυτού.
Όλοι ωστόσο, φοβούνται τα χειρότερα.
Κι (ενδεχομένως) δικαιολογημένα…
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας "Ορνιθες" απο τη Φωτογραγική Λέσχη Λιβαδειάς


Εκθεση Φωτογραφίας 4-30 Δεκεμβρίου 2011, Εγκαίνια : Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 6,30 μ.μ. , Αρκαδίου 1 & ΄Ερκυνας ( Προπονητήριο Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς )
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 4μ.μ - 10μ.μ
Θέμα:«ΟΡΝΙΘΕΣ»
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό  Όμιλο Λιβαδειάς, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας 10 μελών  της, από την παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη, στο Προπονητήριο του  Α.Κ.Ο.Λιβαδειάς.
Συμμετέχουν:
Αλογοσκούφης Χρήστος
Βελούδιος Γιάννης
Βήττα Δήμητρα
Ηλιάδης Μενέλαος
Κοτσώνας Κώστας
Μίχου Μαρία
Μπακολουκάς Λουκάς
Μπαλωματίνης Γιώργος
Πλιακοστάμου Νινέττα
Χαιρετάκη Ειρήνη

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr  E-mail: fotolesxilivadias@gmail.comΧορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ - E-mall: Info@fmag.gr
Τα Δ. Σ.
Φ. Λ. Λιβαδειάς Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ


Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί, μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΙΣΑ , «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων (συνολικά 350.000.000)».

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους και να τους εξυπηρετούν κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

«Η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Καλπάζει" ο καρκίνος του στόματος



Κάπνισμα και αλκοόλ ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος.

Μάλιστα στις γυναίκες η αύξηση είναι αλματώδης καθώς πλέον τα κρούσματα σε σχέση με τους άνδρες είναι 1,5 άνδρες με 1 γυναίκα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας έχει περίπου 30 μορφές. Η μορφή που απαντάται στο 90% των περιπτώσεων είναι το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα .

Ο στοματικός καρκίνος εμφανίζεται συνήθως σαν ένα ανώδυνο έλκος (πληγή) στην αρχή, που δεν κλείνει με την πάροδο του χρόνου, αντίθετα μεγαλώνει δημιουργώντας προβλήματα στη μάσηση, την ομιλία ή την κατάποση. Μπορεί να εμφανιστεί και σαν μια λευκή πλάκα ή μια κόκκινη περιοχή.

Συχνά τον εντοπίζουμε :στο κάτω χείλος, στη γλώσσα, στο έδαφος του στόματος, στις παρειές, στα ούλα και στην υπερώα.

Ο καρκίνος αυτός προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, τα τελευταία όμως χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση 6% σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών.

Οι άνδρες προσβάλλονταν συχνότερα απ’ ότι οι γυναίκες, η αναλογία όμως αυτή έχει ανατραπεί τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και οι αστυνομικοί το "γύρισαν" στο "συσσίτιο"

Δεν προλαβαίνουν να "ξεφουρνίζουν" στην ΓΑΔΑ. Και δεν εννοούμε υποθέσεις προκάτ, αλλά μερίδες φαγητού.

Το πόσο βαθιά η οικονομική κρίση και οι απανωτές περικοπές μισθών κι επιδομάτων επηρέασαν το προσωπικό, καταδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση των αστυνομικών όλων των βαθμών και των ηλικιών που προσέρχονται στην λέσχη συνεστίασης στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Μέχρι το Σεπτέμβριο και όλη την προηγούμενη χρονιά, ο μέσος όρος προσέλευσης οριζόταν από τη διάθεση περίπου 500 μερίδων φαγητού το μεσημέρι, ενώ πλέον.......
μέρα με τη μέρα τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς ήδη σημειώθηκε υπερδιπλασιασμός προσέλευσης.

Το τελευταίο ρεκόρ αριθμεί πάνω από 1.200 μερίδες. Αν μη τί άλλο, ο αστυνομικός που η οικονομική διοίκηση της χώρας επιδιώκει να τον μεταμόρφωση σε πένητα ή σε πειθαναγκαστικό δεσμώτη της διαφοράς, επιλέγει με 3 ευρώ να εξασφαλίσει τουλάχιστον το μεσημεριανό φαγητό του, το οποίο είναι ποιοτικά ελεγμένο και με τη δυνατότητα χωρίς άλλη επιβάρυνση, αλλά με το ίδιο κουπόνι να έχει διαθέσιμο και βραδινό γεύμα.
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαιμητόμος για μισθούς & συντάξεις - Εφεδρεία και λουκέτα σε ΔΕΚΟ

Λαιμητόμος για μισθούς & συντάξεις - Εφεδρεία και λουκέτα σε ΔΕΚΟ

Νέο πολυνομοσχέδιο-μαμούθ θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει όλα τα ανοικτά ζητήματα που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το νέο πολυνομοσχέδιο, βασικές πτυχές του οποίου θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη στην κυβερνητική επιτροπή, θα κλείνει εκκρεμότητες από το άνοιγμα των επαγγελμάτων μεταφορών μέχρι και τη νέα λίστα φαρμάκων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το νομοθέτημα θα προβλέπει:
  • Πλαφόν στις κύριες συντάξεις των ασφαλισμένων αλλά και των συνταξιούχων του δημοσίου, ώστε να εναρμονιστούν με τις αλλαγές που έφερε το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που έθεσε ανώτατο όριο αποδοχών τα 2700 ευρώ μικτά.
  • Αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους.
  • Μηνιαία παρακράτηση από 1ης Ιανουαρίου 2012 στους μισθούς, ως Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2012
  • Αλλαγή όρων χορήγησης των συντάξεων αναπηρίας ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων.
  • Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης.
  • Λουκέτο και συγχωνεύσεις σε μεγάλες ΔΕΚΟ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ, ΕΡΤ κλπ)
  • Νέα λίστα φαρμάκων με στόχο την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σε όλο το σύστημα Υγείας.
  • Άνοιγμα -με εξαιρέσεις- των περίπου 350 επαγγελμάτων της οδηγίας Bolkenstein.
  • Πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων όπως φαρμακοποιοί και λογιστές.
  • Χρονοδιάγραμμα πλήρους απελευθέρωσης και των οδικών μεταφορών (ταξί, φορτηγά ΔΧ).
  •  iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς

Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς

Οι Βέλγοι συμπαραστέκονται με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο στην Ελλάδα. Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε αλά «ελληνικά» δίνοντας την «απάντησή» του στην κρίση χρέους και τις χρηματαγορές.
Είναι το πιο γνωστό σύμβολο της βελγικής πρωτεύουσας. To μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγοράκι που ουρεί, και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»). Για τους Βέλγους θεωρείται σύμβολο αντίστασης καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.
Από το 1659 οπότε και επιβίωσε του βομβαρδισμού των Βρυξελλών, το αγαλματίδιο έχει γίνει σύμβολο της πόλης και αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων είναι να το ντύνουν κάθε τόσο με μια στολή, με αποτέλεσμα ο «μικρός κατρουλής» να έχει πάνω από 800 στολές στην κατοχή του.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Plaisirs d' Hiver», που γίνονται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, οι Βέλγοι μας τίμησαν και με το παραπάνω, ντύνοντας το σύμβολο των Βρυξελλών με την στολή του τσολιά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοβουλία Δημοτών Αλιάρτου


Συμπολίτες  μας , 
Zούμε σε μια κρίσιμη κατάσταση στην οποία καθημερινά με τα άδικα μέτρα που παίρνονται εις βάρος μας , έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας στην εξαθλίωση , στη μιζέρια και στην απόγνωση .
Μας καλούν να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν μας ανήκει δεν μας αφορά και σε τελική ανάλυση ας το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν .  Με πρόσχημα ότι πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να αποπληρώσουν τους τοκογλύφους που τον τελευταίο καιρό ξεζουμίζουν τους λαούς της Ευρώπης ...


Το χαράτσι που μας καλούν να πληρώσουμε είναι μέρος του παραπάνω σχεδίου και εκτός των άλλων ο εκβιαστικός τρόπος που προσπαθούν να το εισπράξουν (απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης ) είναι αντισυνταγματικός . Το σπίτι στο οποίο ζούμε, το  φτιάξαμε εμείς ή οι γονείς μας με τον ιδρώτα μας και έχουμε πληρώσει για αυτό τους προβλεπόμενους φόρους . Δεν θα καταντήσουμε ενοικιαστές σε αυτό .
Για τους παραπάνω λόγους, είμαστε ενάντια στην πληρωμή του συγκεκριμένου χαρατσιού .  Πρέπει να καταργηθεί και ο οποιοσδήποτε μελλοντικός φόρος να μην εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με εκβιαστικό τρόπο.
Η πρωτοβουλία δημοτών Αλιάρτου θα αντισταθεί σε αυτή την πολιτική της αφαίμαξης με οποιονδήποτε τρόπο .
Επόμενη συνάντηση της πρωτοβουλίας δημοτών Αλιάρτου 
Κυριακή 4 /12 στις 18:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα σαρώνει το Δημόσιο το πρώτο κύμα εφεδρείας - Φεύγουν 20.000 υπάλληλοι

Εκατό χρόνια από τη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, γίνεται στη χώρα μας η πρώτη μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων υπό την πίεση της τρόικας για περικοπή δαπανών.

Το χαρτί της απόλυσης θα λάβουν απο σήμερα  20.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από το Δημόσιο που αφορά συνολικά 30.000 υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και 150.000 συνολικά.

Το πρώτο αυτό κύμα αφορά εργαζόμενους που είναι άνω των 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας. Αφού θεωρηθούν “έφεδροι” θα αμείβονται για δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους. Αν αυτά τα δύο χρόνια δεν μεταταγούν οδηγούνται στην πόρτα. Αποζημίωση δεν θα πάρουν γιατί αυτή συμψηφίζεται με όσα θα λαμβάνουν τα δύο χρόνια της εφεδρείας.


Διαμαρτυρία δημοσίων υπαλλήλων κατά της εφεδρείας

Επίσης ως την ερχόμενη Τετάρτη οι διοικήσεις 44 φορέων και οργανισμών πρέπει να ανακοινώσουν το πλεονάζον προσωπικό που θα οδηγηθούν εκτός δημοσίου από τις αρχές του 2012. Πρόκειται για περίπου 500 άτομα ενώ η ΕΡΤ αναμένεται να καθορίσει η ίδια τον αριθμό του προσωπικού που θεωρεί πλεονάζον.

Από την Πρωτοχρονιά και μέχρι το τέλος του 2013 θα διαρκέσει η επόμενη φάση της εφεδρείας. Ο στόχος που έχει θέσει η τρόικα είναι το 2014 να βρει το Δημόσιο με 150.000 υπαλλήλους λιγότερους. Με δεδομένες 50.000 συνταξιοδοτήσεις, γίνεται λόγος για 100.000 απολύσεις.

Οι θυσίες στο βωμό της τρόικας συνεχίζονται από το 2013 ως το 2015 με νέα μέτρα ύψους 7 δισ. (αν πιάσουμε τους στόχους και δεν χρειαστούν κι άλλα) για το νέο Μνημόνιο.

Αυτά θα τα πληρώσουν τα ειδικά μισθολόγια δηλαδή δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, στρατιώτικοί και σώματα ασφαλείας), οι αγρότες καθώς θα αλλάξει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ, η Υγεία καθώς έρχονται νέες περικοπές στις νοσοκομειακές δαπάνες και το κοινωνικό κράτος καθώς κόβονται κι άλλο τα προνοιακά επιδόματα.

Μαχαίρι έρχεται και για τις συντάξεις, τις αμυντικές δαπάνες και τις δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαμαρτυρία ενστόλων για τους μισθούς πείνας
Διαμαρτυρία ενστόλων για τους μισθούς πείνας

Όσον αφορά τις συντάξεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, η τρόικα απαιτεί την μείωση των επικουρικών κατά 30 με 35% άμεσα. Όσον αφορά τις κύριες συντάξεις μετά το ψαλίδι κατά 40% αναμένεται να φτάσουν τα 360 η κατώτερη και 1.500 η ανώτερη που αυτή τη στιγμή είναι 2700 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

10 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο



Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη ευχαρίστηση, πλούτο ή δύναμη. Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν.





10. Πάπας Συλβέστρος Β’


Ο Συλβέστρος Β’ ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.


9. Νικολό Παγκανίνι

Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι’ αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.


8. Ζιλ ντε Ρε

Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.




7. Στρατηγός Jonathan Moulton

Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.


6. Urbain Grandier

Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά! Το κείμενο έλεγε τα εξής (φωτογραφία):

Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί,
και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία
με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ’ αυτόν υποσχόμαστε
την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά
εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και
θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος
στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού.
Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων.
Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς
Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου.
Baalberith, συγγραφέας.


5. Τζουζέπε Ταρτίνι

Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, "είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα". Ακούστε ένα μέρος της σονάτας και από τη Βανέσα Μέι.




4. Κορνήλιος Αγρίππας

Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.




3. Ρόμπερτ Τζόνσον

Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.


2. Γιόχαν Φάουστ

Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.





1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων


Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.

Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου του.



Πηγή: himaira.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάμμα αλμάτων στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς από τον ΑΚΟΛ



Ανακοίνωση ΑΚΟΛ για την κατασκευή σκάμματος αλμάτων στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά σας γνωστοποιούμε ότι ολοκληρώσαμε την κατασκευή του σκάμματος αλμάτων στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς .Η κατασκευή έγινε με την οικονομική εισφορά του συλλόγου μας και την προσφορά σε μέσα και υλικά των παρακάτω συμπολιτών και φίλων του Ομίλου.  Το Διοικητικό Συμβούλιο , οι προπονητές και αθλητές του συλλόγου μας ,αισθάνονται την ανάγκη να τους ευχαριστήσουν δημόσια:
•    Ζηλιαναίο Ιωάννη
•    Κωτσαδάμ Γεώριο
•    Μπασιάκο Ευάγγελο
•    Μπενέτο Γεώργιο
•    Σκλαπάνη Μιχάλη
•    Στάμο Κωνσταντίνο
•    Χαρατσή Ηλία
Η κατασκευή του προαναφερόμενου σκάμματος, εκτός από την κάλυψη των προπονητικών αναγκών των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου μας, θα συμβάλει και στη φιλοξενία επίσημων διασυλλογικών και σχολικών αγώνων στην Πόλη μας.
Με πολύ χαρά και ικανοποίηση παραδίδουμε , λοιπόν , το σκάμμα αυτό εις μήκος μετά από σχεδόν 10 χρόνια έλλειψης  του από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες λαθρομετανάστες σε πέντε ηπείρους


 
Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου 1.000 Ελληνες έφτασαν με τουριστικές βίζες στην Αυστραλία, αναζητώντας εργασία, στέγη και μια καλύτερη ζωή, ενώ από τον Ιούνιο ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών που έφτασε στη μακρινή χώρα αγγίζει τους 3.000. Διαμένοντας σε ξενώνες και με τους Αυστραλούς να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες, καθώς δεν έχουν άδεια εργασίας, παλεύουν τώρα να βρουν μια δουλειά ώστε να παραμείνουν στη χώρα. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει.

Αισθάνομαι θλίψη. Καθημερινά έρχονται εκατοντάδες Ελληνες και οι περισσότεροι είναι σε απελπισία», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και συνεχίζει: «Αλλοι έρχονται διερευνητικά και άλλοι εντελώς απροετοίμαστα, για να εγκατασταθούν και να αποκτήσουν μια νέα ζωή. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε να βρούμε χώρους διαμονής ώστε να μπορούν έστω και να προσωρινά να μείνουν κάπου», καταλήγει ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Κώστας Μάρκου είναι ο γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Ο ίδιος τονίζει πως «υπάρχει ένα κλίμα πανικού και μια απογοήτευση. Ερχονται πολλοί και δεν ξέρουν πού να μείνουν. Είναι σε απόγνωση και δεν κάνουν καλή προεργασία». Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέχρι να βρουν στέγη μένουν για μερικές ημέρες στα γραφεία της Κοινότητας. «Οσοι μεταναστεύουν θεωρούν πως ερχόμενοι στην Αυστραλία θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τρέξιμο», αναφέρει ο κ. Μάρκου και συστήνει στους ενδιαφερόμενους να έχουν οπωσδήποτε κάνει μια έρευνα αγοράς προτού ταξιδέψουν μέχρι την Αυστραλία.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μυστικά σχέδια Μέρκελ-Σαρκοζί για το μέλλον της Ευρώπης

Τα μυστικά σχέδια Μέρκελ-Σαρκοζί για το μέλλον της Ευρώπης

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται όπως όλα δείχνουν , το σχέδιο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την δημιουργία μιας Ευρωζώνης τριών ταχυτήτων καθώς οι 2 ηγέτες σκοπεύουν να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα την πρόταση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Welt am Sonntag, η γερμανογαλλική κίνηση θα αφορά στην συγκρότηση μιας ομάδας κρατών στα πλαίσια της Ευρωζώνης η οποία θα συμπληρώσει το παζλ της Ευρωπαϊκής ένωσης, την ομάδα δηλαδή των 27 κρατών μελών και των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης, δημιουργώντας έτσι την Ευρωζώνη των τριών ταχυτήτων.
Μέλη αυτής της ομάδας μπορούν να γίνουν όσα κράτη είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν αυστηρά κριτήρια για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους και τον έλεγχο του εθνικού τους προϋπολογισμού από αυτήν ομάδα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρότυπο για τη λειτουργία αυτής της ομάδας, , είναι η συνθήκη του Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν και κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κίνητρο αυτής της κίνησης φαίνεται να είναι η αβεβαιότητα για το αν και πότε θα αποφασιστεί η μερική αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβόνας, όπως αυτή προτείνεται από Βερολίνο και Παρίσι.
Αλλάζει στάση η Μέρκελ για τον ρόλου της ΕΚΤ;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WeltamSonntag ένα άλλο σημείο της πρότασης αφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί θα προτείνουν η ΕΚΤ να αγοράζει περισσότερο απ' ότι σήμερα ομόλογα των κρατών μελών της ευρωζώνης, για να μπορέσουν αυτά να διασφαλίσουν στις χρηματαγορές χαμηλούς τόκους για τα δάνεια τους.
Μέχρι σήμερα, η γερμανίδα καγκελάριος αρνιόταν αυτού του είδους παρεμβάσεις από την ΕΚΤ στις κεφαλαιαγορές, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τη Γαλλία, με πολλά νοτιοευρωπαϊκά κράτη αλλά και τις ΗΠΑ.
Όμως πίεση δεν ασκούσαν μόνον οι εταίροι. Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές στη γερμανική πρωτεύουσα, η καγλελάριος δέχεται πιέσεις και από τις εξελίξεις στις χρηματαγορές, που δεν αφήνουν πλέον πολλά χρονικά περιθώρια.
Οι προσπάθειες κρατών της ευρωζώνης να πουλήσουν την περασμένη εβδομάδα τα ομόλογα τους κατέληξαν σε πανωλεθρία. Η Ιταλία έπρεπε να πληρώσει τόκους 7,8 %, ενώ η Γερμανία δεν κατάφερε καν να βρει αγοραστές για ολόκληρο το πακέτο ομολόγων της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο στα πετρέλαια του Ιράν ..«βόμβα» στην ελληνική οικονομία.

Πετρελαϊκός εφιάλτης για την Ελλάδα από το εμπάργκο που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι.

Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας προμηθεύεται κυρίως ιρανικό πετρέλαιο, καθώς η Τεχεράνη δέχεται να εξάγει στη χώρα μας επί πιστώσει, κάτι που δεν πράττουν πλέον άλλα κράτη-εξαγωγείς.
Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), λίγες ημέρες μετά την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, να επιβάλουν αυστηρότατες και σκληρές κυρώσεις εναντίον της...Τεχεράνης που θα πλήττουν ακόμη και τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ράλι στις τιμές του πετρελαίου απειλώντας ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία. Αυτό ανησυχεί ενημερωμένες πηγές ακόμη και στην Ελλάδα, που πλήττεται από την κρίση και παράλληλα βρίσκεται κοντά στην εύφλεκτη γειτονιά. Αλλωστε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα προμηθεύεται ιρανικό πετρέλαιο, καθώς η Τεχεράνη δέχεται να εξάγει στη χώρα μας επί πιστώσει, κάτι που δεν πράττουν πλέον άλλα κράτη-εξαγωγείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Παρίσι εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικό στην επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, οι οποίες θα επεκτείνονται πέραν των ως σήμερα μέτρων που είχαν σκοπό να εμποδίσουν την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων αναμένεται να κυριαρχήσει στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την 1η Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή μάλιστα αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών υπέπεσε σε λάθος λέγοντας ουσιαστικά ότι το Παρίσι σχεδιάζει να προχωρήσει μονομερώς σε εμπάργκο εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν, κάτι που αργότερα διορθώθηκε ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ουάσιγκτον, σε συντονισμό με τη Βρετανία και τον Καναδά, είχε ανακοινώσει κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, αλλά και στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, με σκοπό να περιορίσει την πρόσβαση της Τεχεράνης σε συνάλλαγμα που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του πυρηνικού της προγράμματος. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τους ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν και εκείνοι αυτό που τους αναλογεί.

Αριστα ενημερωμένες πηγές αναφέρουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια διελκυστίνδα ισχύος στη Μέση Ανατολή που επικεντρώνεται στη Συρία αλλά στο βάθος αφορά το Ιράν. Οπως επισημαίνεται, το καθεστώς Ασαντ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο του Ιράν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τη γεωπολιτική υπεροχή του στη Μέση Ανατολή. Το σπάσιμο του συρο-ιρανικού άξονα αποτελεί, εξηγούν οι ίδιες πηγές, βασικό κομμάτι της νέας στρατηγικής της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της για την αποδυνάμωση της Τεχεράνης, καθώς η επιλογή ενός στρατιωτικού πλήγματος θα είχε επιπτώσεις δύσκολα διαχειρίσιμες για τις ΗΠΑ.
Πηγή το Βήμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ