Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι λεει η μητέρα για την φωτογραφία που έχει σοκάρει το facebook

Τις τελευταίες ημέρες το facebook έχει κατακλυστεί από την φωτογραφία ενός παιδιού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας η μητέρα του έδωσε συνέντευξή που φωνάζει για να σώσει το παιδί της....

«Αν δεν πάρει το παιδί τα φάρμακά του και το ειδικό γάλα, θα πεθάνει. Παρακαλώ βοηθήστε μας». Αυτά τα είναι λόγια της κυρίας Ελένης που μένει στην Πάτρα, της μητέρας της 4χρονης που κινδυνεύει να πεθάνει, επειδή οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δεν εγκρίνουν τις πιστώσεις για την αγορά των φαρμάκων και του ειδικού γάλακτος με το οποίο πρέπει να τρέφεται το παιδί για να μείνει στη ζωή!

Η μικρή Αγγελική πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια, η οποία την κρατά καθηλωμένη στο κρεβάτι, ειδικά διασωληνωμένη για να τραφεί και να πάρει τα φάρμακά της.

«Το παιδί μου πάσχει από κάτι πολύ σπάνιο, μόλις 160 παιδιά έχουν την ίδια ασθένεια σε όλο τον κόσμο. Είναι συνέχεια στο κρεβάτι και πρέπει να τρέφεται με ειδικό γάλα.

Κάθε μήνα χρειάζονται 1700 ευρώ για να πάρουμε το γάλα και τα φάρμακά της. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 4500 ευρώ στο φαρμακοποιό, ο οποίος μας βοηθά, αλλά και αυτός δεν αντέχει άλλο», εξομολογείται η κυρία Ελένη στο thebest.gr.

Οι γονείς της μικρής Αγγελικής είναι μετανάστες από την Αλβανία που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Πάτρα. Είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ο οποίος υποτίθεται ότι καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του μικρού κοριτσιού.

Ωστόσο, όπως λέει η κυρία Ελένη, διαρκώς ο ΟΓΑ καθυστερεί να πληρώσει τα χρήματα για τα φάρμακα και το γάλα της Αγγελικής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο - σημειώνει η κυρία Ελένη – κάθε τόσο ο ΟΓΑ καθυστερεί να βάλει τα λεφτά και εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το φαρμακείο».

Τώρα η οικογένεια της μικρής Αγγελικής πήρε μια νέα υπόσχεση ότι τα χρήματα θα της δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά…

Όμως το μεγαλύτερο παράπονο της κυρίας Ελένης, είναι ότι το κράτος παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων την έχει αφήσει να παλεύει μόνη της.

«Μας είχαν υποσχεθεί πριν από δυο χρόνια, από το Υπουργείο Υγείας ότι θα έκαναν τα πάντα για το παιδί μου, ότι θα το έβγαζαν στο εξωτερικό, αλλά δεν έκαναν τίποτα», λέει η κυρία Ελένη με τρεμάμενη φωνή.

Η οικογένεια σηκώνει αυτό τον βαρύ σταυρό μόνη της, αφού και οι άλλοι φορείς κοινωνικής προστασίας της έχουν γυρίζει την πλάτη.

Ο πατέρας της μικρής Αγγελικής είναι άνεργος, η Πρόνοια δεν τους δίνει κάποιο βοήθημα γιατί είναι μετανάστες, ενώ από τον Δήμο Πατρέων τους έκοψαν και τα τρόφιμα που τους έδιναν, όπως καταγγέλλει η κυρία Ελένη.
 http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή!! Τουρκικά κέρματα γέμισαν την Ελλάδα


Τουρκικά κέρματα γέμισαν την Ελλάδα απατεώνες τούρκοι!
Προσοχή! στα τουρκικά νομίσματα που μοιάζουν με δίευρο= 0,40 ευρώ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγξτε τα ΧΡΗΜΑΤΑ σας!
Η Τουρκία έχει...

ένα νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό που υποτιμήθηκε.
Κοιτάζοντας το νέο τούρκικο νόμισμα θα συνειδητοποιήσετε ότι μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ. 
Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Επίσης, η πλευρά του προσώπου φέρει το κεφάλι του Ατατούρκ, όπως και πολλά ευρώ φέρουν το βασιλιά της Ισπανίας, των Βέλγων, το Δάντη κτλ.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2 στο δίευρο, υπάρχει το 1 στο τούρκικο νόμισμα.
Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του νομίσματος των δύο ευρώ.
Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Κυκλοφορούν και μπορούν να μας εξαπατήσουν




ksipnistere.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στην εργασία για 10.000 ανέργους



Προσωρινή ανακούφιση για χιλιάδες ανέργους που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Προβλέπεται πλήρης απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών. Ποιες επιχειρήσεις θα συμμετέχουν και πώς θα εξελίσσεται η επιδότηση με την πάροδο του χρόνου
Άρχισε τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα "απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας" του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, σε νέες θέσεις εργασίας, με την καταβολή ποσού ίσου προς το επίδομα ανεργίας, ως επιδόματος απασχόλησης στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους, καθώς και η κατάρτισή τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους.
Με το πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ προσφέρει κίνητρο στις επιχειρήσεις να προσλάβουν και να καταρτίσουν επιδοτούμενους ανέργους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους, παλαιό και νέο, για διάστημα 36 έως 42 μηνών.
Πλήρης απασχόληση και ασφάλιση
Ο εργοδότης που προσφέρει τη θέση εργασίας, με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών μηνιαίως, λαμβάνει ως επιχορήγηση για κάθε προσλαμβανόμενο, ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας ή το επίδομα μακροχρόνια ανέργου που θα ελάμβανε ο άνεργος, για το διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της επιδότησής του (περιγράφεται στην εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας).
Η επιχορήγηση προσαυξάνεται κατά 14 ευρώ ημερησίως, για 25 ημέρες το μήνα, εφόσον προσληφθεί επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος.
Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού, που αποτελεί την πρώτη φάση του προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών από την πρόσληψη (β’ φάση προγράμματος), ο εργοδότης λαμβάνει ως επιχορήγηση ποσό ίσο προς το 90% των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, πλέον των εισφορών υπέρ επικουρικών ταμείων.
Εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει και σε κατάρτιση του επιδοτούμενου τον οποίο προσέλαβε, η επιχορήγηση που λαμβάνει ανέρχεται στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών, με επέκταση της διάρκειας του προγράμματος σε 30 μήνες.
Ποιες επιχειρήσεις αφορά
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) .
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, όπου υπάγεται η έδρα τους.
Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν δικαιούχους ανέργους για πρόσληψη μέσω του προγράμματος. Η επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών αποδίδεται μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ETAM-ΟΑΕΔ, ενώ οι εισφορές επικουρικών ταμείων καταβάλλονται απευθείας στην επιχείρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες ευχές απο τον Δ.Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ουστ αρχικοπρίτη» - Επίθεση συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στον Πάγκαλο

«Ουστ αρχικοπρίτη» - Επίθεση συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στον Πάγκαλο

Σκληρή απάντηση έδωσε η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις που έκανε σε εκπομπή γαλλικού καναλιού.

Οι πράσινοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ έφτιαξαν μία αφίσα και με σκληρές εκφράσεις επιτίθενται κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου για τους χαρακτηρισμούς «κομουνιστές, φασίστες και μαλ...» που χρησιμοποίησε είχε χρησιμοποιήσει αναφερόμενος στους αγανακτισμένους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ληστεία με τραυματισμό σε S/M




Ληστεία με τραυματισμό στις 19:30  σε S/M (Carefour )στην Θήβα. Δύο δράστες φορώντας μαύρα ρούχα και κράνη μπήκαν στο κατάστημα. Κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι, απείλησαν  υπαλλήλους και πελάτες και μάλιστα τραυμάτισαν έναν πελάτη χτυπώντας τον με την λαβή του όπλου. Ο τραυματίας  μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της πόλης ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν, παίρνοντας περίπου 1000 Ευρώ και αναζητούνται από την αστυνομία. 
 /lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην αίθουσα της Εστίας Μητέρας


Χριστουγεννιάτικη Συναυλία


    Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων σας προσκαλεί στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της (Φιλαρμονικής) Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και της Μικτής Τετραφωνικής Χορωδίας μας υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Γεωργίου Κοσμίδη,
την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ.
στην αίθουσα της Εστίας Μητέρας (Κορύνης και Ιερολοχιτών)

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
/filarmonikilevadia.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ
- Και άλλα στελέχη του πρώην διοικητικού συμβουλίου διώκονται για το ίδιο αδίκημα...

- Εκτός από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκκρεμεί και η μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης
- Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο "για κόπους μιας ζωής"
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

Αυτό που φέρονται να είπαν τα χρήματα, είναι ότι πρόκειται για τους "κόπους μιας ζωής" και για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.

Αντιθέτως, καμία ποινική διαδικασία δεν κινήθηκε για τους άλλους δύο πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών που εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση υπεξαίρεσης, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη, καθώς δεν βρέθηκε κάτι "μεμπτό" στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, θα υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης...
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός συσσυτίου σε μια Ελλάδα που ματώνει


Α ρε Ελλαδα, Α ρε Ελλαδα Εδω θα βρειτε συσσύτιο...ΝΑΙ οδηγος αναζήτησης ΔΩΡΕΑΝ φαγητου το 2011

...Φορείς που διανέμουν δωρεάν φαγητό Στην Ελλάδα του 2011

Σημεία διανομής συσσιτίου. Δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων
του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Τον περασμένο Οκτώβριο έγραφα μετά από παρότρυνση φίλων εκπαιδευτικών το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα του 2011 αντιμέτωπη με την πείνα. Οι συνέπειες της πείνας στα παιδιά.
Ποια τα συμπτώματα του υποσιτισμού; Πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης. ». Πολλοί τότε το διάβασαν αλλά και πολλοί νόμισαν ότι υπερβάλω. Τελικά φτάσαμε να μοιράζονται στα σχολεία κουπόνια και το πρόβλημα να είναι πραγματικά αντιληπτό από όλους.
Κάπως έτσι είναι και το πρόβλημα με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ανέχειας συνωστίζονται για μια μερίδα φαγητού σε σημεία που ιδρύματα προσφέρουν φαγητό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας.
Σε ποσοστό 60% πρόκειται για Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους και απολυμένους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» η Αρχιεπισκοπή και ο Δήμος Αθηναίων διανέμουν καθημερινά 10.000 και 3.500 μερίδες φαγητό αντίστοιχα.


Το προφίλ των ανθρώπων που αναζητούν φαγητό στα συσσίτια τους τελευταίους μήνες, έχει αλλάξει σχεδόν ριζικά, με την είσοδο ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, μονογονεϊκών οικογενειών, ανθρώπων που έχασαν την επιχείρηση, το σπίτι τους ή ανθρώπων με πενιχρό μισθό που δεν επαρκεί για να συντηρήσουν στοιχειωδώς τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειάς τους.


Το προφίλ των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια έχει αλλάξει ριζικά και παίρνει πλέον τη μορφή κοινωνικού κραχ. Το 60% είναι Έλληνες και ακολουθούν μετανάστες από αφρικανικές χώρες σε ποσοστό 16,6%, από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης 13,8% και ασιατικές χώρες 9,6%.

Ποιοι είναι όμως οι φορείς που προσφέρουν φαγητό στους συνανθρώπους μας;

1. Είναι η εκκλησία. Σε πολλές ενορίες διανέμεται δωρεάν φαγητό. Από την σελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρονται 191 σημεία σε όλη την χώρα:

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

1. Αγ. Αικατερίνη, οδ. Κειριαδών – Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.

2. Αγ. Αιμιλιανός οδ. Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.
3. Αγ. Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
4. Αγ. Ανάργυροι, οδ. Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817.
5. Αγ. Ανδρέας, οδ. Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
6. Αγ. Ανδρέας, οδ. Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
7. Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών, οδ. Αγ. Αποστόλων 4, 176 75 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
8. Αγ. Αρτέμιος, οδ. Φιλολάου 165, 116 32 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
9. Αγ. Ασωμάτων, οδ. Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο, τηλ. 210-5240675.
10. Αγ. Βαρβάρα, οδ. Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661.
11. Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890.
12. Αγ. Γεράσιμος, οδ. Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331.
13. Αγ. Γεώργιος, οδ. Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658.
14. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925.
15. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667.
16. Αγ. Γεώργιος, οδ. Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082.
17. Αγ. Γεώργιος, οδ. Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408.
18. Αγ. Γλυκερία, οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523.
19. Αγ. Δημήτριος, οδ. Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456.
20. Αγ. Ειρήνη, οδ. Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426.
21. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754.
22. Αγ. Ελευθέριος οδ. Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053.
23. Αγ. Ζώνη, οδ. Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250.
24. Αγ. Θεράπων, οδ. Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807.
25. Αγ. Θωμάς, οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533.
26. Αγ. Ιωάννης, οδ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617.
27. Αγ. Ιωάννης Γαργαρέττας, οδ. Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940.
28. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254.
29. Αγ. Κωνσταντίνος οδ. Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669.
30. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570.
31. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 104 37 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139.
32. Αγ. Λουκάς οδ. Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778.
33. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531.
34. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783.
35. Αγ. Μαρκέλλα, οδ. Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061.
36. Αγ. Μάρκου Ευγενικός, οδ. Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 104 45, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629.
37. Αγ. Μαύρα και Τιμόθεος, οδ. Μαραθωνομάχων 1, 163 43 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744.
38. Αγ. Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059.
39. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385.
40. Αγ. Νικόλαος, οδ. Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540.
41. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969.
42. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ασκληπιού 38, 106 80 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449.
43. Αγ. Νικόλαος, οδ. Δυοβουνιώτου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323.
44. Αγ. Πάντες, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 90, 176 76 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205.
45. Αγ. Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 153 42 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818.
46. Αγ. Παρασκευή, οδ. Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666.
47. Αγ. Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711.
48. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122.
49. Αγ. Στυλιανός, οδ. Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015.
50. Αγ. Τριάς , οδ. Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι,τηλ. 210-6927527.
51. Αγ. Τριάς, οδ. Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227.
52. Αγ. Χαράλαμπος, οδ. Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860.
53. Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301.
54. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132.
55. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842.
56. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987.
57. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428.
58. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Μεταμορφώσεως 3, 173 41 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918.
59. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, oδ. Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051.
60. Παναγία Μαρμαριώτισσα, οδ. Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960.
61. Παντάνασσα, οδ. Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9419 002.
62. Προφήτης Ηλίας, οδ. Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692.
63. Προφήτης Ηλίας, οδ. Αρύββου 1, 116 33 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034.
64. Προφήτης Ηλίας, οδ. Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483.
65. Τρεις Ιεράρχες οδ. Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878.
66. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110.
67. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952.

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως
68. Γεύματα Αγάπης Εκκλησιαστικού Νεανικού Κέντρου, Μαυροκορδάτου 3α, Τ. Κ. 681 00 Αλεξ/πολη, τηλ. 25510-34.319.

Ι. Μ. Βέροιας και Ναούσης
69. Τράπεζα Βέροιας, τηλ. 23310-63.760.
70. Τράπεζα Νάουσας, τηλ. 23320-22.490.
71. Τράπεζα Αλεξάνδρειας τηλ. 23330-23126.

Ι. Μ. Γουμενίσσης
72. Διακονία διανομής φαγητού κατ' οίκον στην Γουμενίσσα και το Πολύκαστρο. 

Ι. Μ Γλυφάδας
73. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα.

Ι. Μ. Δημητριάδος
74. Ανάληψις Χριστού Βόλος τηλ. 24210-58.868.
75. Μεταμόρφωσις Σωτήρος Βόλος, τηλ. 24210-24.077.
76. Αγ. Δημήτριος Βόλος, τηλ. 24210-55.357.
77. Αγ. Ανάργυροι Βόλος, τηλ. 24210-63.380.
78. Αγ. Θεόδωροι Βόλος, τηλ. 24210-24.271.
79. Αγ. Αικατερίνη Βόλος, τηλ. 24210-42.759.
80. Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνία, τηλ. 24210-60.160.
81. Αγ. Νικόλαος Βόλος, τηλ. 24210-25.409.
82. Αγ. Δημήτριος Αλμυρός, τηλ. 24220-21.244.

Ι. Μ. Δράμας
83. Τράπεζα Αγάπης “Η Αγία Βαρβάρα», Δράμα. Στους εναπομείναντες σιτιζομένους χορηγείται σχετικό επίδομα.

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
84. Σπίτι Αγάπης Καρδίτσας, με 170 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24410-75.010.
85. Σπίτι Αγάπης Μουζακίου, με 30 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24450-42.000.
86. Σπίτι Αγάπης Παλαμά, με 75 μερίδες φαγητού ημερησίως, τηλ. 24440-22.314.

Ι. Μ. Θεσσαλονίκης
87. Μεταμόρφωσις - Γέννησις του Σωτήρος, Θεσσαλονίκη.
88. Προφήτης Ηλίας, Θεσσαλονίκη.
89. Οσία Ξένη, Θεσσαλονίκη.

Ι. Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
90. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009.
91. Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790.
92. Αγ. Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645.
93. Αγ. Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946.
94. Κοίμησις Θεοτόκου, 136 71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213.
95. Αγ. Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.027.
96. Αγ. Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977.
97. Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752.

Ι. Μ. Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού
98. Αγ. Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204.
99. Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848.
100. Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557.
101. Αγ. Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461.
102. Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943.
103. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369.
104. Αγ. Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225.
105. Αγ. Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525.
106. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311.

Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
107. Εκκλησιαστικό Εστιατόριο «Το στέκι της αγάπης», Αίγιο, τηλ. 26910-25.063.

Ι. Μ. Καστοριάς
108. Κοίμησις Θεοτόκου, Τ. Κ. 521 00 Καστοριά, τηλ. 24670-28.970, 29.356.

Ι. Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
109. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156.
110. Αγ. Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001.
111. Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388.

Ι. Μ. Κίτρους και Κατερίνης
112. Συσσίτιο «Άρτος ο επιούσιος», Τ. Κ. 601 00 Κατερίνη, τηλ. 23510-23.512.
113. Αγ. Νικόλαος, Λεπτοκαρυά, Τ. Κ. 600 63

Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
114. Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισα, τηλ. 2410-233.446.
115. Ευαγές Ίδρυμα «Ο Επιούσιος», 150 σιτιζόμενοι.

Ι. Μ. Μαρώνειας και Κομοτηνής
116. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου για άπορους γέροντες, Κομοτηνής.
117. Σοφίας Θεού, για άπορους γέροντες, Κομοτηνή.

Ι. Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος
118. Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 196 00, τηλ. 210-55.57.689.
119. Αγ. Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-55.49.017.
120. Αγ. Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 192 00 Ελευσίνα, τηλ. 210-55.43.577.

Ι. Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
121. Αγ. Θεόδωροι Γαργηττός, τηλ. 210-6611596.
122. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800.

Ι. Μ. Μυτιλήνης
123. Αγ. Νικόλαος Αμπελικού, τηλ. 22520-91.042.
124. Αγ. Παρασκευή Ακρασιού.

Ι. Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου:
125. Αγ. Δημήτριος, Ναύπακτος, τηλ. 26340-28.244.
126. Αγ. Παρασκευής, Ναύπακτος, τηλ. 26340-27.301.

Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
127. Αγ. Γεώργιος, Π. Τσαλδάρη 12, 567 28 Νεάπολις, τηλ. 2310-613.060.
128. Αγ. Ελευθέριος Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 176, 564 01 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310-655.710.
129. Αγ. Πάντες, Μοναστηρίου 28, Τ. Κ. 546 27 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310-655.710.
130. Αγ. Αθανάσιος, Πλ. Αγίου Αθανασίου, 562 24 Εύοσμος, τηλ. 2310-763.354, 761.325.
131. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 28, 566 25 Συκιές, τηλ. 2310-611.811.
132. Αγ. Χαράλαμπος, Επταπυργίου 93, 566 25 Συκιές, τηλ. 2310-213.866.
133. Αγ. Παρασκευή Ξηροκρήνης, Λαγκαδά 99, 561 01 Νεάπολη, τηλ. 2310-747.303.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας
134. Αγ. Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235.
135. Αγ. Σπυρίδων Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310.
136. Κοίμησις Θεοτόκου Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900.
137. Αγία Τριάς, Ηράκλειο, τηλ. 210-27.98.970.

Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
138. Μεταμορφώσις του Σωτήρος, Καλαμαριά.

Ι. Μ. Νέας Σμύρνης
139. Μετ. Σωτήρος, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης.
140. Αγ. Παρασκευή, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη.
141. Αγ. Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο.
142. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο.

Ι. Μ Γλυφάδας
143. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα.

Ι. Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου
144. Συσσίτιο «Τράπεζα Αγάπης». Συνεστίαση μεσημβρινού γεύματος για 100 άτομα. 671 00 Ξάνθη, τηλ. 25410-23.943. 

Ι. Μ. Παροναξίας
145. Παναγία Εκατονταπυλιανή, Πάρος, τηλ. 22840-21.243.

Ι. Μ. Πατρών
146. Ίδρυμα «Πανσέμνη» Πατρών.
147. Αγ. Ανδρέας, Πάτρα.
148. Αγία Τριάς, Πάτρα.
149. Παντοκράτωρ, Πάτρα.
150. Παναγίας Αλεξιώτισσα, Πάτρα.
151. Αγία Σοφία Πάτρα.

Ι. Μ. Πειραιώς
152. Συσσίτιο Απόρων «Δος ημίν σήμερον», Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271.
153. Ευαγγελιστρία, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619.
154. Αγ. Παντελεήμων, οδ. Αγ. Παντελεήμωνος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-46.15.704.
155. Αγ. Δημήτριος, οδ. Καραϊσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636.
156. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255.
157. Αγ. Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817.
158. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778.
159. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-46.16.540.
160. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778.
161. Παναγία Μυρτιδιώτισσα, οδ. Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.41.73.334.
162. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300.
163. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529.
164. Υπαπαντή Κυρίου, οδ. Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345.
165. Αγ. Χαράλαμπος Καστέλλας, οδ. Βασ. Παύλου τηλ. 210-41.19.949.

Ι. Μ. Πολυάνης και Κιλκισίου
166. Συσσίτια απόρων, Ελ. Βενιζέλου 2, 611 00 Κιλκίς, τηλ. 23410-22.248.

Ι. Μ. Σάμου και Ικαρίας
167. Διακονία Αγάπης τηλ. 22730- 87. 642. 

Ι. Μ. Σερρών και Νιγρίτης
168. Κοίμησις Θεοτόκου, Σέρρες, τηλ. 23210-56.967.
169. Μεγάλοι Ταξιάρχες, Σέρρες, τηλ. 23210-22.755.
170. Αγ. Δημήτριος, Σέρρες, τηλ. 23210-23.721.
171. Αγ. Ανάργυροι, Σέρρες, τηλ. 23210-25.810.
172. Ευαγγελίστρια, Σέρρες, τηλ. 23210-45.876.

Ι. Μ. Τρίκκης και Σταγών
173. Κεντρική Τράπεζα Αγάπης, Απόλλωνος 19, 421 00 Τρίκαλα, τηλ. 24310-27.282.
174. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Τρίκαλα, τηλ. 24310-28.005.
175. Φανερωμένη, Τρίκαλα, τηλ. 24310-28.003.
176. Αγ. Νικόλαος εκ Μετσόβου, τηλ. 24310-26.290.
177. Αγ. Αθανάσιος, Μονή, τηλ. 24310-27.805.

Ι. Μ. Ύδρας
178. Λεούσειο Ίδρυμα, Αίγινα, 180 10 τηλ. 22970-22.942.

Ι. Μ. Φθιώτιδος
179. Πρόνοια άστεγων, 351 00 Λαμία, τηλ. 22310-50.552(3).
180. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητροπολιτικός) Λαμίας (τηλ. 22310.20867)
181. Άγιος Αθανάσιος (Γαλανέικων) Λαμίας (τηλ. 22310.27115)
182. Αγία Παρασκευή (Ν. Άμπλιανης) Λαμίας (τηλ. 22310.24961)
183. Αγία Βαρβάρα Λαμίας (τηλ. 22310.33798)
184. Άγιοι Απόστολοι (Παγκρατίου) Λαμίας (τηλ. 22310.23114)


Ι. Μ. Φιλίππων
185. Απόστολος Παύλος, Καβάλα, τηλ. 2510-222.113.
186. Αγ. Δημήτριος, Χρυσούπολη.

Ι. Μ. Χαλκίδος
187. Τράπεζα Αγάπης Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η μόρφωσις του Σωτήρος» Χαλκίδος, Αγ. Δημήτριος, Χαλκίδα, τηλ. 22210-23.279.
188. Ευαγγελίστρια, Χαλκίδα, τηλ. 22210-24.550.
189. Αγ. Νικόλαος, Χαλκίδα, τηλ. 22210-24.815.
190. Αγ. Ιωάννης, Χαλκίδος, τηλ. 22210-24.440.
191. Αγ. Παρασκευή, Χαλκίδα, τηλ. 22210-22.112.

2. Οι Δήμοι έχουν αναπτύξει τον θεσμό του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
τα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργούν στην Ελλάδα
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αθήνας
Σοφοκλέους 66 (ανοικτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη)
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πειραιά
Φίλωνος 31 (ανοικτό κάθε Τετάρτη και Παρασκευή)
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αγίων Αναργύρων
Χίου & Καλύμνου
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαρκoπούλου
Χρ. Μεθενίτη 7 (στον χώρο δίπλα στο Δημαρχείο)
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θεσσαλονίκης
Μοναστηρίου 124 (ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη)
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σταυρούπολης (Ν. Ξάνθης)
Στο κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ – ΡΟΔΟΠΗ»
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρισας
Μανωλάκη 9-11 (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη - από 08.00 έως 14.00)
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καβάλας
Στρατόπεδο Ασημακόπουλου (Αποθήκες του Δήμου)
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πολίχνης
Αγίου Παντελεήμονος 10 και Αγνώστου Στρατιώτη (Πάρκο Δημαρχείου), στο χώρο κάτω από τον παιδικό σταθμό.
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τυρνάβου
Ηλ. Τριανταφύλλου 17
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλαμάτας
Ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου (στη νέα είσοδο της Καλαμάτας)
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνου
Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη)
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιεράπετρας
Δημοκρατίας 31
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων
Κοινωνικό Παντοπωλείο Νομαρχίας Ηρακλείου Κρήτης
Κοινωνικό Παντοπωλείο Νομαρχίας Δωδεκανήσου
ΝΕΟ! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού 
οδός Φιλελλήνων (πρώην Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη)

3. “Μπορούμε”
Στην Αθήνα εθελοντές ανέπτυξαν την πρωτοβουλία “Μπορούμε”. “Βλέποντας το παράδοξο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πεινάνε ή υποσιτίζονται, ενώ ταυτόχρονα τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιούνται καθημερινά σε εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες και σημεία εστίασης, αποφασίσαμε να δράσουμε” λέει η Ξένια Παπασταύρου. Η ομάδα εθελοντών δημιούργησε την ιστοσελίδα www.boroume.gr και προσπαθεί να φέρει σε επαφή ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια και επιχειρήσεις εστίασης που ενδιαφέρονται να παράσχουν αυτή τη βοήθεια, με σκοπό να δημιουργηθεί μια αλυσίδα βοήθειας. Ήδη η “μηχανή” του “Μπορούμε” δουλεύει με εστιατόρια στην Αθήνα, ενώ έχει εκφραστεί ένα καταρχήν ενδιαφέρον συμμετοχής από εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Ιωάννινα και άλλες πόλεις.

4. Οι Γιατροί του Κόσμου.
Οι Γιατροί του Κόσμου επέλεξαν μπροστά σε αυτές τις πρωτοφανείς δυσκολίες για το κίνημα αλληλεγγύης στο οποίο εντάσσονται να μην το βάλουν κάτω, να μην υποχωρήσουν. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την δράση μας, για να μην επιτρέψουμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό να γυρίσει την Ελλάδα στην δεκαετία του ‘50. Ήδη το έργο μας σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά με τα πολυϊατρεία που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας βεβαιώνουν την πρόθεση και την επάρκειά μας να προωθήσουμε το έργο της αλληλεγγύης.
Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνονται στον κάθε άνθρωπο που θέλει να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη του σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πεινούν και κρυώνουν και ζητούν τρόφιμα!
Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας!
Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ :
• Γάλα (Κουτιά)
• Παιδικά Γάλατα
• Παιδικές Τροφές
• Ρύζι
• Όσπρια
• Μακαρόνια
• Λάδι
Τόποι συγκέντρωσης τροφίμων :
• Σαπφούς 12, πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα
• Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, Πέραμα
• Ίωνος Δραγούμη 65, Θεσσαλονίκη
• Μπόνιαλη 11, Χανιά
• Κράνου 13, Καβάλα

Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217
(IBAN: GR2701101410000014129611217)
ALPHA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401
(IBAN: GR0601401990199002002002401)
MARFIN EGNATIA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 0061274407
(IBAN: GR1602802010000000061274407)
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Αρ. Λογ/σμού: 00089331894-9
(IBAN: GR2609611400000000893318949)
Μετά την κατάθεση σας, παρακαλούμε καλέστε μας στο 210 3213150 ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη δωρεάς ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Visa, Mastercard, American Express, Diners).
Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.

5. Η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων! Με δική της πρωτοβουλία διανέμει κάθε μέρα 40 μερίδες σε άπορους δημότες.
Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 2.000 πολίτες.
Oπως δηλώνει ο υπεύθυνος Τύπου της Σχολής Αντισυνταγματάρχης κ. Θ. Παπαθεοδώρου 
«Όταν η ιδέα έπεσε στο τραπέζι όλοι πιστέψαμε, πως στο τέλος του δρόμου θα μπορούσαμε πραγματικά να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Ίσως η Σχολή να ανακουφίσει έστω και κατά το ελάχιστο τον πόνο κάποιων συνδημοτών μας που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Σήμερα με την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, αισθανόμαστε όλοι ότι συμβάλουμε σε κάτι ουσιαστικό».

Συνολικά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2011 θα έχουν μοιρασθεί πάνω από 4.200 μερίδες φαγητού.
news24gr

6. Οι Δήμοι.

Οι δήμοι, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να οργανώνουν συσσίτια, ακόμη και εκείνοι των βορείων προαστίων. Δήμοι σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως, για παράδειγμα, Αθήνα, Κηφισιά, Ηλιούπολη, Λάρισα, Πάτρα κ.ά., οργανώνουν δράσεις, με τη μορφή συσσιτίων, διάθεσης τροφίμων από τις τράπεζες τροφίμων και άλλων ειδών που διαθέτουν σε ημερήσια βάση ή σε τακτές ημερομηνίες αποστολής φαγητού στο σπίτι σε ανήμπορα μοναχικά άτομα.

Συγκεντρώνονται τρόφιμα για τα συσσίτια της Εκκλησίας
Μία προσπάθεια που έχει να κάνει το κλίμα των Χριστουγέννων και την ανάγκη που έχουν πολλοί συνάνθρωποι μας ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό, ξεκινάνε η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις της Ελλάδας από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ο ΣΚΑΪ. Την προσπάθεια στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Θανόπουλος, LIDL, Μασούτης Μπαλάσκας και Σκλαβενίτης. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αφήνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και άλλα προϊόντα σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα βρίσκονται μετά τα ταμεία, στους οποίους θα υπάρχει η ένδειξη «Όλοι μαζί μπορούμε». Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα super market και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΡΙΚΗ: Πέταξαν στο πάτωμα έγκυο και την πατούσαν στην κοιλιά

Δεν έχει τέλος η βία των ληστών απέναντι στα θύματα τους, αφού δεν δίστασαν να κακοποιήσουν έγκυο γυναίκα, πατώντας την στην κοιλιά μόνο και μόνο για λίγα ευρώ, ενώ έκλεψαν και τηλεόραση από ηλικιωμένη γυναίκα.


Χθες το βράδυ, τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του ζευγαριού στου Ζωγράφου και...


μόλις είδαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος (έξι μηνών) την έριξαν στο πάτωμα και την πατούσαν την κοιλιά, απειλώντας τον σύζυγό της, πώς αν δεν τους δώσει ότι πολύτιμο έχει θα σκοτώσουν την ίδια και το μωρό τους.


Ο σύζυγος ευτυχώς έδωσε χρήματα, χρυσαφικά και ότι άλλο πολύτιμο είχε, μέχρι και την μοτοσυκλέτα του και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.


Η γυναίκα είναι σοκαρισμένη ακόμα, αλλά πιθανότατα δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία της δικής της και του μωρού της.


Λίγο μετά τα μεσάνυκτα άγνωστοι εισέβαλλαν σε σπίτι στην Κυψέλη και έκλεψαν τηλεόραση από μία ηλικιωμένη, ενώ στην οδό Κυψέλης, άγνωστοι εισέβαλλαν σε κατάστημα τροφίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από το ταμείο και μικρό χρηματικό ποσό από πελάτη. 


Οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με όπλο κρότου λάμψης πριν τραπούν σε φυγή.


Επίσης, στο Γαλάτσι, στην οδό Σκιάθου άγνωστος δράστης με την χρήση όπλου, εισήλθε σε ψιλικατζίδικο, χτύπησε με την λαβή του όπλου τον ιδιοκτήτη στο κεφάλι, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.


Μία ακόμα σημειώθηκε στο Π. Φάληρο και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο, όπου οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το Α.Τ.Μ. τράπεζας, που ήταν εγκατεστημένο σε αυτό.


Ληστείες δεν σημειώθηκαν όμως μόνο στην Αττική. Στην Προσκύνα Αταλάντης στην Φθιώτιδα άγνωστοι δράστες, πιθανόν Αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν ηλικιωμένη ημεδαπή και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο. 


Στην συνέχεια έβγαλαν τη συσκευή τηλεφώνου από την πρίζα και έφυγαν τρέχοντας.


Τέλος, στο Ρέθυμνο άγνωστοι κουκουλοφόροι, που την είχαν στήσει έξω από μαγαζί ΠΡΟ – ΠΟ, του επιτέθηκαν την στιγμή που αποχωρούσε από το κατάστημά του και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά του αντικείμενα.
24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΑΜΨΕ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


Παρουσία πλήθους κόσμου πού βρέθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στόν ιστορικό λόφο τού Αμφείου τής Θήβας παρευρέθηκε ο καταξιωμένος Αρχαιολόγος κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος


( πρώην έφορος Αρχαιοτήτων τής Θήβας ) ο οποίος ενημέρωσε τούς Δημότες τής Θήβας σχετικά μέ τόν Αρχαιολογικό Θησαυρό πού κρύβει στά έγκατα του ο λόφος τού Αμφείου καί είναι η Πυραμίδα τήν οποία ανακάλυψε ο ίδιος πρίν 38 χρόνια καί η πολιτεία αντί νά στηρίξει τό έργο του πού θά άλλαζε τόν Αρχαιολογικό καί ταυτόχρονα Τουριστικό χάρτη τής Θήβας μέ μεγάλα Πολιτιστικά αλλά καί Οικονομικά οφέλη γιά τήν ιστορική πόλη τής Βοιωτίας , φρόντισε νά τόν μεταθέσει μακριά από τήν Θήβα έτσι ώστε η μεγάλη ανακάλυψη νά βρίσκεται όλα αυτά τά χρόνια θαμμένη στά έγκατα τού λόφου τού Αμφείου .


Ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε αναλυτικά στόν κόσμο πού διψούσε γιά γνώση όλα όσα είχε δεί ο ίδιος κατά τήν διάρκεια τής Αρχαιολογικής του εξερεύνησης μέσα στήν Πυραμίδα .

Τόνισε ότι είναι η Αρχαιότερη Πυραμίδα στό κόσμο , καί τόν χαροποίησε ιδιαίτερα η παρουσία τού κόσμου συγκινήθηκε δέ από τήν παρουσία πολλών μαθητών , αλλά καί ηλικιωμένων , τόν απογοήτευσε γιά άλλη μία φορά η απουσία τών Πολιτικών προσώπων αν καί είχαν προσκληθεί , βλέποντας όμως τόν Αντιδήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη νά παρευρίσκεται ανάμεσα στό πλήθος δήλωσε ότι αισθάνεται νά δικαιώνονται οί προσπάθειες πού κάνει ολα αυτά τά χρόνια αφού η παρουσία τού Αντιδημάρχου σηματοδοτεί κάτι θετικό γιά τήν υπόθεση .

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στίς μελέτες του όλα αυτά τά χρόνια πού έχουν αναγνωριστεί σέ διεθνές επίπεδο σχετικά μέ τήν ανακάλυψη τής Πυραμίδας τής Θήβας πού αν αναδειχθεί θά μεταμορφώσει τήν Θήβα σέ πολλά επίπεδα μέ μεγάλα οφέλη .

Μάγεψε κυριολεκτικά μικρούς καί μεγάλους ο κ. Σπυρόπουλος καί βέβαια μιά σημαντική απόφαση πού έλαβαν οι παρευρισκόμενοι Δημότες χαροποίησε τόν κ. Σπυρόπουλο αλλά καί τόν Αντιδήμαρχο κ. Χατζησταμάτη , συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία Συλλόγου πού θά ασχοληθεί μέ τήν ανάδειξη τής Πυραμίδας τής Θήβας , τής Βοιωτίας , τής Ελλάδας μας τής παγκόσμιας πρώτης Πυραμίδας πού πρός τό παρόν τά Παγκόσμια συμφέροντα έχουν ναρκώσει χρόνια τώρα τούς ταγούς τού τόπου μας ... ο βαρύς χειμώνας τού σκοταδισμού όμως φαίνεται οτι σύντομα θά είναι παρελθόν διότι η δημιουργία του Συλλόγου πού προκύπτει από τό μεγάλο ενδιαφέρον τού κόσμου γιά τήν ανάδειξη τής Πυραμίδας πού θά λάμψει όλη τήν υφήλιο μπορεί νά φέρει τήν Πολιτιστική Ανοιξη τής Θήβας .



/thivaononlihe
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Δυο πτώματα βρέθηκαν με διαφορά λίγων ωρών!!!



Το πρώτο πτώμα βρέθηκε μέσα σε βιομηχανικό κτίριο στην περιοχή του Σχηματαρίου.

Το κτίριο, τα τελευταία δυο χρόνια, ήταν εγκαταλειμμένο και πρόσφατα ενοικιάστηκε. Όταν χθες το μεσημέρι ο νέος ιδιοκτήτης πήγε στις εγκαταστάσεις βρήκε το πτώμα το οποίο ήταν εκεί αρκετές ημέρες.

Από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε 29χρονο Ινδό. Η ιατροδικαστική έρευνα θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση, ωστόσο δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Το δεύτερο πτώμα βρέθηκε σε παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος της Θήβας και συγκεκριμένα στο 87ο χλμ.

Διερχόμενος οδηγός τηλεφώνησε στην αστυνομία μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και είπε ότι υπάρχει άνθρωπος πεσμένος δίπλα στον δρόμο σε ύπτια θέση.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Θηβών και βρήκαν νεκρό έναν αλλοδαπό Ασιατικής καταγωγής, χωρίς όμως να έχει κανένα έγγραφο μαζί του, που να μαρτυρά την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο άτυχος άνδρας έφερε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί που εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα περιμένουν να μάθουν περισσότερα από την ιατροδικαστική έκθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέσεις σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι» του 2012

Από τον Απρίλιο και σε 5 ισόποσες δόσεις η πληρωμή του τέλους ακινήτων

Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων στα ακίνητα για το 2012 η οποία θα ολοκληρωθεί σε πέντε δόσεις.
Σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με τους λογαριασμούς του Απριλίου 2012 θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή των δόσεων για το χαράτσι στα ακίνητα του 2012 η οποία θα ολοκληρωθεί με τους λογαριασμούς του Ιανουαρίου του 2013. Αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το τέλος που του αναλογεί, και δηλώσει αδυναμία πληρωμής, τότε οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα αποφασίζουν αν θα γίνεται αναστολή της διακοπής ρεύματος ή όχι, και όχι οι τριμελείς επιτροπές όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.
Ουσιαστικά, για να διατάξει την αναστολή της διακοπής ρεύματος, ο έφορος πρέπει να διαπιστώσει ότι ο ιδιοκτήτης
  • έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας κι αν διακοπεί το ρεύμα θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή ή η υγεία του.
  • δεν έχει εισόδημα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία και η καταβολή του τέλους θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.
Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στον έφορο να διατάξει την καταβολή του τέλους σε περισσότερες δόσεις ή να το μειώσει.
Εάν όμως δεν συντρέχει κανείς από τους παραπάνω λόγους και το ειδικό τέλος δεν πληρωθεί εντός 4 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης του λογαριασμού, τότε οι ΔΟΥ θα πρέπει να εισπράξουν τις οφειλές επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, μισθωμάτων).
Με συμφηφισμό οι διορθώσεις λαθών
Όσον αφορά τα λάθη που υπάρχουν στους μέχρι τώρα λογαριασμούς, για το τέλος ακινήτων του 2011, αυτά θα διορθωθούν με συμφηφισμό στο ειδικό τέλος ακινήτων του 2012. Το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα για συμψηφισμό έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ διευρύνει ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων.
Ειδικότερα, αν το τέλος του 2011 έπρεπε να είναι μικρότερο από αυτό που χρεώθηκε στον ιδιοκτήτη, τότε η διαφορά θα αφαιρεθεί από το «χαράτσι» για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύπτει αρνητική διαφορά το ποσό επιστρέφεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος με τον επόμενο λογαριασμό. Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται με το ειδικό τέλος κατά την 31η Μαρτίου 2012.
Ποια ακίνητα αφορά το τέλος του 2012
Να σημειωθεί ότι το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 αφορά τα ακίνητα που θα ηλεκτροδοτούνται την 31η Μαρτίου 2012 και βαρύνει τον κύριο ή τον επικαρπωτή. Σε περισσότερες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος ακινήτων τα νοικοκυριά που έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ.
Ευπαθείς ομάδες
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης διευρύνεται ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που θα καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων (0,5 ευρώ/τ.μ.). Ειδικότερα, εντάσσονται και:
Πρόσωπα που παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 80% και άνω. Πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, σε ποσοστό από 67% και άνω.
Ο μειωμένος συντελεστής του τέλους εφαρμόζεται και στην περίπτωση που η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα στον ή στη σύζυγο του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων.
Προϋπόθεση του μειωμένου τέλους είναι ότι και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας και των δύο συζύγων δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Ειδικά για τους πολύτεκνους, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται και όταν κύριος ή επικαρπωτής της κύριας και ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα είναι ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα, λόγω θανάτου του ενός εκ των γονέων. Εξάλλου, εξαιρούνται από το ειδικό τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και οι κοινόχρηστοι χώροι των κύριων τουριστικών καταλυμάτων.
Εξάλλου, για επαγγελματικά ακίνητα με εμβαδόν άνω των 1.000 τ.μ. ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους υπολογίζεται μειωμένος κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα του ακινήτου.
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η τεχνολογία ασύρματου ποτίσματος

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για το αυτόματο πότισμα φυτών σε αγροτικές καλλιέργειες.
Διεθνή διάκριση πέτυχε το Πολυτεχνείο Κρήτης χάρη στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, πολύ χαμηλού κόστους, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού....Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για το αυτόματο πότισμα φυτών σε αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες περιβαλλοντικές εφαρμογές καθώς στα προτερήματά της είναι και η, σε μεγάλο βαθμό, εξοικονόμηση ενέργειας, που επιτυγχάνεται με την τεχνική της ανάκλασης σημάτων από τον πομπό (φυτό) στον δέκτη (υπολογιστή) μέσω των κόμβων (αισθητήρων) μετάδοσης των πληροφοριών για τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για την άρδευση.
  H τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την 'Αννα. Συγγνώμη»

Ολοένα και περισσότεροι γονείς ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS


Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».


Ο άνθρωπος που λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».




Όλα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.




«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Καθημερινή» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».




Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.




Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».




Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.




«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει».




Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

katohika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Τρίτη στο εντευκτήριo του ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ με την Έρση Σωτηροπούλου

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια κοινωνία απροστάτευτη από τους εγκληματίες!


 
Σοκαρισμένη η  κοινή γνώμη εξακολουθεί να παρακολουθεί τα ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν όλο  και πιο φρικιαστικές πτυχές από  το έγκλημα του στυγερού 35χρονου δολοφόνου της Καστοριάς Στάθη  Ευσταιθίου, ο οποίος μαχαίρωσε με βία την άτυχη 22χρονη Κερκυραία  φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη, ασέλγησε – κατά πληροφορίες – στο άψυχο  κορμί της και την πέταξε στη  λίμνη της Καστοριάς.

Διαβάστε εδώ το σοκαριστικό ρεπορτάζ

Συντετριμμένη η  οικογένεια και οι φίλοι της κήδεψαν  την τραγική κοπέλα χτες στην Κέρκυρα  (διαβάστε εδώ σχετικά) ωστόσο η αποκάλυψη ότι ο 35χρονος δολοφόνος της Καστοριάς Στάθης Ευσταθίου είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για κατοχή  παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία, ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των ατόμων που ενώ η Αστυνομία τους συλλαμβάνει, η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους…

Δείτε εδώ το παλαιότερο ρεπορτάζ του protothema.gr

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι στις τάξεις των  αστυνομικών επικρατεί απογοητεύσει και αγανάκτηση καθώς είναι μεγάλος  ο αριθμός των συλληφθέντων που  δεν οδηγούνται στις φυλακές…

Ο προβληματισμός μεγαλώνει από τη νομοθετική ρύθμιση  του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την  οποία δρομολογείται η αποφυλάκιση  ακόμη και κρατουμένων που  έχουν καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη!

Έτσι μετά την  περίπτωση του Μάκη Ψωμιάδη, που  ενώ η ΕΛ.ΑΣ έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να τον συλλάβει, η Δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο με αποτέλεσμα να την «κοπανήσει»   για τα Σκόπια, τους δεκάδες συλληφθέντες της Οικονομικής Αστυνομίας που  συλλαμβάνονται για χρέη εκατομμυρίων και οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους, χωρίς να πληρώνουν τα χρέη ήρθε, και ο 35χρονος δολοφόνος της Καστοριάς.

Και μπορεί επισήμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να λένε πως «εμείς κάνουμε τη δουλεία  μας και από εκεί και πέρα δεν  μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι δικαστικές αρχές», ωστόσο   στις μεταξύ τους συζητήσεις δείχνουν αγανακτισμένοι…  «Δεν είναι δυνατόν να στήνουμε ολόκληρες  επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες είναι και δαπανηρές – και  οι δικαστές να μην τους προφυλακίζουν… Την επόμενη φορά που θα εκδώσουν ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο  που τον είχαμε συλλάβει εμείς  και  τον άφησαν ελεύθερο, να πάνε να τον περάσουν χειροπέδες αυτοί….»  λένε με νόημα μάχιμοι αστυνομικοί  και προσθέτουν «επιτέλους για την  κατάσταση πρέπει να βρεθεί μια λύση..».
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τον Αλλάχ,ο Τούρκος σκιτσογράφος ζωγραφίζει τον "ψεύτη" Ερντογάν!

Ο σκιτσογράφος που είχε “τολμήσει” να δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του με θέμα τον Αλάχ και βρέθηκε …μπλεγμένος, “ξαναχτύπησε”! Κι αυτή τη φορά είχε στόχο τον ίδιο τον Ερντογάν,τον οποίο παρουσιάζει σαν τον Τζόκερ από τη ταινία Μπάτμαν! Ο Τούρκος αρθρογράφος Τζουνείτ Οζντεμίρ,έγραψε ένα άρθρο στην εφηερίδα Ραντικάλ,προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα για τον σκιτσογράφο.Δύσκολα θα τα καταφέρει!
Ο σκιτσογράφος που είχε “τολμήσει” να δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του με θέμα τον Αλλάχ και βρέθηκε …
μπλεγμένος, “ξαναχτύπησε”! Κι αυτή τη φορά είχε στόχο τον ίδιο τον Ερντογάν,τον οποίο παρουσιάζει σαν τον Τζόκερ από τη ταινία Μπάτμαν!
Ο Τούρκος αρθρογράφος Τζουνείτ Οζντεμίρ,έγραψε ένα άρθρο στην εφηερίδα Ραντικάλ,προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα για τον σκοτσογράφο.Δύσκολα θα τα καταφέρει!

Το άρθρο είναι μεταφρασμένο από τα tourkikanea.gr
Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ότι θέλει. Τότε γιατί εγώ ανησυχώ ;
Για χρόνια παρακολουθώ τα σκίτσα και το χιούμορ του Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, ενώ παίρνω και τα βιβλία του. Είχα ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά την αντίδραση του θρησκόληπτου μέρους της κοινωνίας σχετικα με το σκίτσο του στο οποίο έλεγε πως “Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα”.


Το θέμα έφτασε και στα δικαστήρια , αλλά και όταν ένας Ολλανδός ρατσιστής βουλευτής την πρόσφερε στον Εγεμέν Μπαγίς εκείνος αντέδρασε λέγοντας “βάλτην στο γνωστό σου μέρος”. Και πάνω που εγώ πίστεψα πως “τα γεγονότα έκλεισαν και θα ξεχαστεί και αυτό”, Ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ χτες έριξε ακόμη μια βόμβα. Αυτή τη φορά τίτλος της δουλειάς του είναι “Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα”.
Στην γελοιογραφία ο Ερντογάν είναι ζωγραφισμένος σαν τον Τζόκερ του Μπάτμαν, ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν. Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ότι θέλει. Τότε γιατί εγώ ανησυχώ ; Ο λόγος της ανησυχίας μου δεν είναι η αίσθηση του χιούμορ του Ερντογάν. Και ίσως και ο Ερντογάν μόλις ενημερωθεί σχετικά να χαμογελάσει και να το προσπεράσει. Ξέρουμε ότι πλέον οι δουλειές στην Τουρκία γίνονται διαφορετικά. Πιθανότατα σύντομα θα αρχίσει οικονομικός έλεγχος στον χώρο εργασίας του Μπαχαντίρ. Αργότερα μπορεί την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του κάποιοι πολίτες να τον δείρουν. Η μπορεί και αυτός να υποστεί μια αστυνομική έρευνα. Μπορεί να διαρρεύσει στο διαδίκτυο μια ακατάλληλη συνομιλία ή φωτογραφία του.

Επίσης υπάρχει η στοχοποίηση του, υπάρχουν οι παράφρονες με το δάχτυλο στην σκανδάλη, υπάρχουν οι εθνικιστές, οι θρησκόληπτοι…Και τι δεν υπάρχει… Και αν μου πείτε “από πού τα ξέρεις αυτά ;”, ε αυτά πλέον είναι οι γνωστές αλήθειες της Τουρκίας. Ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ στην πραγματικότητα τεστάρει τα όρια όχι της γελοιογραφίας αλλά της δημοκρατίας. Ποιος ξέρει μπορεί να κάνω λάθος. Η κατάσταση στο μέτωπο της δημοκρατίας “αυτή τη φορά δεν προκαλεί χαμόγελα”.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πυρηνικό σενάριο" εκκένωσης Βρετανών από την Ελλάδα!

ImageΤο σχέδιο εκκένωσης των Βρετανών πολιτών και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βρετανίας από την Ελλάδα ή και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου,όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που θα πληγούν από μείζοντες ταραχές, μόλις ολοκληρωθεί η οικονομική κατάρρευσή τους, δημοσίευσαν πριν λίγο δύο βρετανικές εφημερίδες η βρετανική Sunday Telegraph και οι Sunday Times.
Τα βρετανικά υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών που ερωτήθηκαν  σχετικά, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του σχεδίου αυτού, αρνούμενα να προχωρήσουν σε διαψεύσεις!
Συγκεκριμένα, η Sunday Telegraph αποκαλύπτει σχέδια που φέρονται να επεξεργάζονται τα βρετανικά υπουργεία  Εξωτερικών και Οικονομίας, βάσει  των οποίων αναζητείται η προσφορότερη λύση για την «εκκένωση χιλιάδων εκπατρισμένων που ζουν σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Ισπανία, Πορτογαλία κλπ), στην περίπτωση που μείνουν χωρίς πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς τους από την κατάρρευση των οικονομιών τους»!
Κατά τη βρετανική  εφημερίδα, το Foreign Office εξέφρασε την  ανησυχία του ότι οι σχεδόν ένα (1) εκατομμύριο Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στην Ισπανία και οι πάνω από 50 χιλιάδες που ζουν στην Πορτογαλία, ενδέχεται να «αποκοπούν» από τους λογαριασμούς τους, να μην έχουν για κάποιο διάστημα πρόσβαση στα λεφτά τους, στην περίπτωση που οι τράπεζες των δυο χωρών καταρρεύσουν λόγω διάλυσης του ευρώ ή χρεοκοπίας.

Οι Sunday Times που επικαλούνται πηγή από  το υπουργείο Εξωτερικών που δηλώνει  ότι η βρετανική κυβέρνηση  εξετάζει το ενδεχόμενο ναύλωσης αεροπλάνων, πλοίων και λεωφορείων για να μεταφέρουν τους Βρετανούς της νότιας Ευρώπης πίσω στη Βρετανία.
Μάλιστα ο ίδιος  αξιωματούχος δηλώνει πως σε μια  τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί  το αποκαλούμενο «πυρηνικό σενάριο», σενάριο που είχε εκπονηθεί για την περίπτωση πυρηνικού πολέμου και το οποίο προβλέπει ότι χιλιάδες Βρετανοί εγκλωβίζονται στα αεροδρόμια τρίτων χωρών χωρίς τρόπο να κάνουν ανάληψη από τα ATMs και χωρίς τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Το ίδιο σχέδιο ισχύει και για την Ελλάδα, μια χώρα η οποία είναι η πρώτη για την οποία εκπονήθηκαν σχετικά σχέδια. Συγκεκριμένα ρποβλέπεται η αποστολή ειδικής μονάδας SAS και SBS, οι οποίοι θα συντονίσουν την αποχώρηση των Βρετανών, είτε με μεταγωγικά αεροσκάφη, είτε με πλοία του βρετνικού στόλου σε περίπτωση που οι ταραχές επεκταθούν και δεν είναι δυνατή η ρποσγείωση στα ελληνικά αεροδρόμια!
Να σημειώσουμε ότι τέτοια σχέδια πάντα υπάρχουν (στα σοβαρά κράτη, τουλάχιστον, που σέβονται τους υπηκόους τους), αλλά σπανίζει εξαιρετικά η δημοσιοποίησή τους και πιθανότατα να έχουμε ένα είδος "ψυχολογικού πολέμου" στους γαλλογερμανούς που προωθούν τη νέα δημοσιονομική ένωση και έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με την Βρετανία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσόστομος: «Ο Ιερώνυμος είναι άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος»

Χρυσόστομος: «Ο Ιερώνυμος είναι άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος»

Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ζητά με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου) υποστηρίζοντας ότι ο εκκλησιαστικός ηγέτης αποδείχθηκε «άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον», ενώ μιλά και για «νέα Τρόικα της Εκκλησίας».

Ο κ.Χρυσόστομος έστειλε την επιστολή απαντώντας σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που έφερε τον τίτλο «Άγιος σε...εφεδρεία» και έκανε λόγο για μένος του Χρυσόστομου επειδή δεν έγινε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας.

Με την σημερινή του επιστολή - παρέμβαση που δημοσιεύει το amen.gr, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου

«Προς
την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Χθες, 17 Δεκεμβρίου 2011, στην στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τίτλο «Άγιος σε... εφεδρεία», διάβασα σχόλιο που με αφορά και απαντώ με την βεβαιότητα ότι θα δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα και με τα ίδια γράμματα. Η βεβαιότητα εδράζεται στο ότι είμαι τακτικός αναγνώστης σας και γνωρίζω ότι στηρίζετε την Αλήθεια, μάλιστα εύχομαι να ξεπεράσετε ως οργανισμός τα οικονομικά προβλήματα που ενέσκηψαν και να μην κλείσετε.

Ο συντάκτης του σχολίου είναι στρεβλά πληροφορημένος περί της Αλήθειας. Δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε να πάω στις Βρυξέλλες και αρνήθηκα. Επέμενε να πάω Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και αρνήθηκα επίσης. Τέλος, μού πρότεινε το Διορθόδοξο Κέντρο και το ανήγγειλε μάλιστα στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μάριο Μπέγζο, ο οποίος, μετά την εκλογή του ως Κοσμήτορος, υπέβαλε την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο οικειοθελώς.

Όμως η νέα Τρόικα της Εκκλησίας, που γνωρίζει από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου να εφαρμόζει κολοσούσειες τακτικές, αντέδρασε, διότι φοβήθηκε ότι η παρουσία μου θα μείωνε τις επιρροές τους. Πουθενά πάντως δεν προβλέπεται διδακτορικός τίτλος, ΠΟΥΘΕΝΑ!

Εάν ο συντάκτης του σχολίου επιθυμεί την Αλήθεια, ας ρωτήσει τον πληροφοριοδότη του, για ποιον ζήτησα να παραιτηθεί και για ποιους λόγους!...

Εε, λοιπόν, αυτός πρέπει να είναι ο Αρχιεπίσκοπος, επειδή αποδείχτηκε άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον, δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής.

Για την κακή συγκυρία, την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και μαζί της η Εκκλησία μας, χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β΄, επειδή ακριβώς έχει κληρονομήσει και αποδεχθεί την ίδια ύποπτη και καταδικασμένη αυλή της εποχής του Χριστοδούλου.

Καλές Εορτές
+ο Δωδώνης Χρυσόστομος»
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές μετατρέπουν …τηγανόλαδα σε βιοκαύσιμα για τη θέρμανσή τους!

Στην παραγωγή βιοκαυσίμων από τηγανόλαδα προχώρησαν μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης που μετέβησαν στο ΤΕΙ Κοζάνης. Συγκεκριμένα....
μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης και μέλη αντιπροσωπίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών επισκέφθηκε σήμερα το ΤΕΙ Κοζάνης, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων για την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων) που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές.

Οι μαθητές μετέφεραν στο χώρο του εργαστηρίου 750 λίτρα τηγανόλαδων σε 150 ειδικά δοχεία με στόχο να μετατραπούν σε βιοκαύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση σχολικού συγκροτήματος του δήμου.

Στην αποστολή μετείχαν από το 1ο Γυμνάσιο περίπου 40 παιδιά.

Τονίζεται ότι από τα 750 λίτρα τηγανόλαδων που παραδόθηκαν θα παραχθεί ισόποση ποσότητα βιοντίζελ, η οποία θα δοθεί μετά τις γιορτές στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Παύλου για τη θέρμανσή του. Το 1ο Δ.Σ. είναι ένα από τα 6 συνολικά σχολεία που μετέχουν προς το παρόν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την έκαψε ζωντανή μέσα σε ασανσέρ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι άνδρας έκαψε ζωντανή μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικίας μια 64χρονη γυναίκα.
Φρικτό θάνατο βρήκε μία γυναίκα, η οποία κάηκε ζωντανή μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικίας στην Νέα Υόρκη, έπειτα από ενέδρα που της είχε στήσει ένας άνδρας, ψεκάζοντάς την με υγρό και βάζοντάς της φωτιά με κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τον Guardian.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο άνδρας που ήταν ντυμένος ως εξολοθρευτής, περίμενε την γυναίκα, όταν άνοιξαν οι πόρτες του ανελκυστήρα στο κτήριο Prospect Heights του Μπρούκλιν. Τότε την ψέκασε με σπρέι και της έβαλε φωτιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη από το Σάββατο το βράδυ και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Η βάρβαρη αυτή επίθεση, κράτησε σε περίπου ένα λεπτό και καταγράφηκε από δύο κάμερες ασφαλείας, η μία μάλιστα βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το βίντεο δείχνει τις πόρτες του ασανσέρ να ανοίγουν στον πέμπτο όροφο, όπου βρισκεται το διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας και τον δράστη να προχωρά και να της ρίχνει το σπρέι.

Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 64 περίπου ετών, κρατούσε τσάντες από ψώνια στα χέρια της, έκανε στροφή 180 μοιρών και κάθισε οκλαδόν σε μία προσπάθεια να προστατευτεί. Ωστόσο, ο άνδρας της έριξε σπρέι κατευθείαν στο πρόσωπο και συνέχισε να την ψεκάζει «μεθοδικά» γύρω από το κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός της, μέχρι που της έπεσαν οι τσάντες και σωριάστηκε στο ασανσέρ.

Τότε ο δράστης έβγαλε έναν αναπτήρα τύπου BBQ, τον χρησιμοποίησε για να ανάψει ένα κουρέλι σε ένα μπουκάλι και περίμενε για λίγα δευτερόλεπτα προτού πυρπολήσει την γυναίκα, προκαλώντας καπνούς μέσα στο ασανσέρ.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει τα κίνητρα της δολοφονικής αυτής επίθεσης, ωστόσο εικάζει ότι γνώριζε το θύμα.

Παράλληλα, έχει δώσει εικόνες του στην δημοσιότητα που τον δείχνουν να φορά ένα μαύρο τζάκετ, χειρουργικά γάντια και με μία λευκή μάσκα και στο κεφάλι του κάτι σαν γυαλιά ηλίου. Φαίνεται, επίσης, να κρατά κάτι που μοιάζει με μεταλλικό δοχείο με ένα ακροφύσιο και ψεκάζει την ώρα που μπαίνει στο ασανσέρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ