Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

KAΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ?

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκλεψαν 2.500 ευρώ από βενζινάδικο


Αιφνιδίασαν με όπλο τον ιδιοκτήτη

Πρατήριο υγρών καυσίμων στον επαρχιακό δρόμο Θηβών- Μουρικίου βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο δύο δραστών που δεν πτοήθηκαν ούτε από το γιορτινό πνεύμα της ημέρας.

Οι δύο ληστές αιφνιδίασαν τον 66χρονο ιδιοκτήτη που διανυκτέρευε μέσα στο βενζινάδικο εισβάλλοντας σε αυτό φορώντας κουκούλες και κρατώντας πιστόλια. Τον ακινητοποίησαν και του ζήτησαν τις εισπράξεις.

Φοβισμένος ο άντρας άνοιξε την ταμειακή μηχανή και οι κακοποιοί άρπαξαν ανενόχλητοι 2.500 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με μια μαύρη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες, την οποία εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Οι αστυνομικοί που «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή, την βρήκαν αρκετή ώρα αργότερα και διαπίστωσαν ότι ανήκε σε 46χρονη από τη Θήβα και είχε κλαπεί στις 19 Δεκεμβρίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό βίντεο που προκαλεί δέος! - Προστατεύει το παιδί του θύματος της...



Κόβει την ανάσα και προκαλεί δέος ένα συγκλονιστικό βίντεο του National Geographic, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή λεοπάρδαλη. Η κάμερα καταγράφει καρέ καρέ την επίθεση του αιλουροειδούς σε έναν ανυποψίαστο...
μπαμπουϊνο.

Η λεοπάρδαλη πετυχαίνει τον στόχο της και στην συνέχεια σέρνει το νεκρό θήραμά της ως τρόπαιο, χωρίς να διανοείται τι θα επακολουθήσει.

Από το διαμελισμένο σώμα του μπαμπουϊνου θα ξεπροβάλει ένα νεογνό, που θα αιφνιδιάσει τη θύτη, η οποία δείχνει να ζυγίζει για λίγο τα συναισθήματά της. Και εκεί μπαίνει το ένστικτό το οποίο είναι ο καλύτερος κριτής στη φύση. Αμέσως η λεοπάρδαλη παίρνει υπό την προστασία της το μωρό, αν και είναι σαστισμένη με τον νέο της ρόλο.

Όλα όμως συναισθήματα, απορίες, επιφυλακτικότητα, η ανάγκη προστασίας ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος, βρίσκουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο την σωστή τους διάσταση, όταν στο πλάνο μπαίνει μια ύαινα έτοιμη να «χτυπηθεί» με την αντίπαλό της και να απειλήσει τη ζωή του νεογέννητου μπαμπουϊνου.

Η λεοπάρδαλη αρπάζει το μικρό, το απομακρύνει με ασφάλεια και με τον τρόπο της δηλώνει έτοιμη για μάχη μέχρι τέλους. Μετά το επεισόδιο θα επιστρέψει στον προστατευόμενό της για να τον φροντίσει και εκείνος με φωνούλες θα της κεντρίζει τρυφερά το ενδιαφέρον. Η νύχτα θα τους βρει τον έναν δίπλα στον άλλο, αγκαλιασμένους κόντρα στον κρύο άνεμο.



athensbars.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στο σπίτι τους θα κάνουν 1.500 μικροποινίτες

"Απολύονται" λόγου του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές"Απολύονται" λόγου του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές
Ανοίγει η πόρτα των φυλακών για 1.500 μικροποινίτες, αλλά και κρατούμενους που εκτίουν κακουργηματικές ποινές μέχρι 10 χρόνια, με εξαίρεση τους φοροφυγάδες, τους καταχραστές δημόσιου χρήματος και τους καταδικασθέντες για εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.
Δεκατέσσερις μήνες μετά τη νομοθετική παρέμβαση Καστανίδη, που επέτρεψε την απόλυση 750 μικροπαραβατών, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου κάνει δεύτερη ένεση αποσυμφόρησης, με στόχο να αντιμετωπιστεί, έστω και προσωρινά, η εκρηκτική κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος, μέχρι να υπάρξουν μόνιμες ρυθμίσεις.
 
Όσοι έχουν καταδικασθεί μέχρι 3 χρόνια, αρκεί να έχουν εκτίσει το 1/10 της ποινής, από 3 μέχρι 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής και από 5 μέχρι 10 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής. Η απόλυση γίνεται με τον όρο της ανάκλησης. Εάν, δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια από την αποφυλάκιση διαπράξουν και νέο αδίκημα, θα εκτίσουν αθροιστικά τη νέα ποινή μαζί με την παλαιότερη για την οποία αποφυλακίστηκαν.
 
Παράλληλα, παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές μέχρι ενός έτους που δεν έχουν εκτιθεί, υπό τον όρο ότι ο καταδικασμένος δεν θα διαπράξει μέσα σε δύο χρόνια από τη δημοσίευση του νόμου νέα αξιόποινη πράξη, που επισύρει ποινή πάνω από 6 μήνες.
 
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, ο όρος αυτός έχει αντιεγκληματικό και προληπτικό χαρακτήρα, αφού κάποιος μετά την απόλυση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην καθημερινή του συμπεριφορά.
 
Η νέα νομοθετική παρέμβαση για την εφάπαξ αποσυμφόρηση κρίθηκε αναγκαία και για να αφεθούν ελεύθεροι ελαφροποινίτες και φτωχοδιάβολοι που δεν έχουν να πληρώσουν και καταλήγουν στη φυλακή, σε αντίθεση με τους κατάδικους που έχουν την οικονομική δυνατότητα και εξαγοράζουν τις ποινές τους.
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί ότι με τα νομοσχέδια για τα ναρκωτικά, τον Ποινικό και τον Σωφρονιστικό Κώδικα, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, θα εξορθολογιστεί το πλαίσιο των ποινών και της κράτησης και θα αντιμετωπιστεί  ο υπερπληθυσμός των ελληνικών φυλακών.
 
24h NewsRoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τέλη κυκλοφορίας στο διαδίκτυο

Μέσω διδικτύου μπορούν  να να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας οι οδηγοί που δεν τα έχουν πάρει ακόμη.Έτσι...
 
 με την εκτύπωση μπορούν να πάνε σε τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ και να παραλάβουν τα σήματα κυκλοφορίας ,αποφεύγοντας τις ουρές στις εφορίες.
 
Για να δείτε τις ειδοποιήσεις, μεταβείτε στην υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας, http://www.gsis.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε Μοσχάτο - Ταύρο


Εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου....

Από το παντοπωλείο θα παίρνουν τρόφιμα 200 οικογένειες οι οποίες ανά τρεις μήνες θα εναλλάσσονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς προέκυψαν η κίτρινη και η κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο;


Αναρωτηθήκατε ποτέ ως λάτρεις του ποδοσφαίρου ποιός είχε την ιδέα εφαρμογής στο άθλημα της κίτρινης και κόκκινης κάρτας;


Πώς ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια με τις αποβολές και τις προειδοποιήσεις;


Ο Άγγλος Κένεθ «Κεν» Άστον έφευγε για το σπίτι του το 1966 από το γήπεδο σοβαρά προβληματισμένος απ' όσα είχαν δει τα μάτια του στο παιχνίδι του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου Αγγλία – Αργεντινή.


Τότε δηλαδή που το ξύλο είχε πάει σύννεφο, κυρίως από την πλευρά των Αργεντινών που «κλάδευαν» με ευκολία και σκληρότητα τους αντιπάλους τους.


Δάσκαλος στο επάγγελμα και διαιτητής ποδοσφαίρου από χόμπι προβληματίστηκε έντονα μετά από όσα είχαν δει τα μάτια του.


Ένας τραυματισμός στον αγκώνα τον είχε εμποδίσει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο όπως και στάθηκε αιτία αρχικά να μη γίνει δεκτός ως πιλότος στην πολεμική αεροπορία της Βρετανίας στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Τα κατάφερε όμως να υπηρετήσει στο πυροβολικό και να μετατεθεί στην Ινδία όπου συχνά–πυκνά οργάνωνε μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών αγώνες ποδοσφαίρου με τον ίδιο ως διαιτητή. Αποστρατεύθηκε με τη λήξη του πολέμου με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και επέστρεψε στο σχολείο του.


Λίγο καιρό μετά το παιχνίδι Αγγλία – Αργεντινή και ενώ είχε μεσολαβήσει η τιμωρία, μετά από σημείωση που κανείς δεν παρατήρησε του Τζάκι Τσάρλτον, ο Άστον βρήκε τη λύση. Μπλοκαρίστηκε σε έναν σηματοδότη στην οδό Κένσινγκτον του Λονδίνου και εκεί σκέφθηκε ότι το κόκκινο φανάρι και το κίτρινο είναι μια καλή ιδέα. Πρότεινε, λοιπόν, στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία την κόκκινη και την κίτρινη κάρτα που έγινε θεσμός από το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 1970.


Έτσι, παίκτες και φίλαθλοι γνωρίζουν την προειδοποίηση ή την αποβολή σε κάθε παιχνίδι.


Ο Άστον, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Οκτωβρίου 2001 ήταν ο εφευρέτης και του θεσμού του αναπληρωματικού διαιτητή καθώς και συγκεκριμένου ορίου πίεσης αέρα στις μπάλες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απλήρωτοι υπάλληλοι το Λάκη!!

Στην φωτογραφία βλέπετε τους υπαλλήλους του Λάκη Γαβαλά, να κρατούν την στάμπα του σχεδιαστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για του ότι είναι απλήρωτοι τόσους μήνες.. Ο Λάκης όπως και οι πολλοί άλλοι Άέλληνες επιχειρηματίες, προτιμούν υπαλλήλους απο τις χώρες του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρία κτλ.. Όχι γιατί πολύ πατριώτης μας το....




παίζει τελευταίο ο Λάκης, ο οποίος βροντοφωνάζει πως στηρίζει την ελληνική οικονομία με τα προιόντα του.. Με ποιον τρόπο άραγε;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ελεύθερη πτώση τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας



Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής αγοράς ταξιδιών αποτυπώνεται ανάγλυφα στις κρατήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.



Σύμφωνα με τον...
πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ, Γ. Τελώνη, η μείωση της κίνησης για τα εορταστικά ταξίδια προς το εξωτερικό φθάνει το 40%, ενώ εντός Ελλάδας κινείται στα επίπεδα του 30%. Γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας ακύρωναν το προηγούμενο διάστημα κρατήσεις που είχαν κάνει σε ξενοδοχεία της Στερεάς Ελλάδας, λόγω μικρής συμμετοχής πελατών στα γκρουπ. Ενδεικτικά αναφέρθηκε η περίπτωση γραφείου που είχε αναγγείλει εκδρομή με πούλμαν σε Καρπενήσι και Ιωάννινα, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις εννέα ενδιαφερόμενους για το Καρπενήσι και άλλους οκτώ για τα Γιάννενα, οπότε ακύρωσε την εκδρομή.

* Η ζήτηση στα γραφεία ταξιδιών παραμένει υποτονική, ελάχιστες μέρες πριν απ' τα Χριστούγεννα, παρ' ότι υπάρχουν τριήμερα πακέτα με πούλμαν που κοστίζουν 170 ευρώ ανά άτομο με ημιδιατροφή και εορταστικά γεύματα σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

* Ταξίδια με πούλμαν επταήμερης διάρκειας στην κεντρική Ευρώπη ξεκινούν από 400-450 ευρώ το άτομο, ενώ τριήμερα και τετραήμερα για σκι στη Βουλγαρία ξεκινούν ακόμα και από 230 ευρώ.

* Από τους παραδοσιακούς εορταστικούς προορισμούς, η υψηλότερη ζήτηση καταγράφεται για την Πράγα και το Παρίσι, ενώ κάμψη παρατηρείται για τα αντίστοιχα προγράμματα προς Βιέννη και Λονδίνο. Ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι τα προγράμματα με πούλμαν προς την κεντρική Ιταλία, λόγω χαμηλότερου κόστους.

Οι υπεύθυνοι των γραφείων ταξιδιών, πάντως, αναπροσαρμόζουν την τακτική τους, σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστό γραφείο της Αθήνας βάζει πούλμαν για όσους θέλουν να πάνε για σκι σε εγχώριους προορισμούς, όπως τα Καλάβρυτα. Αλλα γραφεία, που οργάνωναν ταξίδια στο εξωτερικό για έλληνες πελάτες, στρέφονται τώρα στον εισερχόμενο τουρισμό, αφού μόνο από εκεί διαφαίνεται κάποιο φως το 2012, ενώ ο εσωτερικός τουρισμός βυθίζεται στα τάρταρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα... γιγάντιο τσίρκο στο Σύνταγμα στις 27-29 Δεκεμβρίου


Ένα... γιγάντιο τσίρκο στο Σύνταγμα στις 27-29 Δεκεμβρίου
Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, γίνεται «η ψυχή της πόλης». Δέκα θεματικά φεστιβάλ δίνουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ...
Η ''Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ'' στην Πλατεία Συντάγματος και στο Κλειστό Γυμναστήριο "Παναγιώτης Γκάζκας", στο Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70) από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με το φεστιβάλ Juggling «Η Γειτονιά των Παιχνιδιών». Η κεντρική πλατεία της Αθήνας θα  μεταμορφωθεί σε ένα γιγάντιο τσίρκο! Οι πιο γνωστοί ζογκλέρ της πόλης, αλλά και καλεσμένοι τους από το εξωτερικό, παρασύρουν τον κόσμο σε ένα μαγικό κόσμο παιχνιδιών με εντυπωσιακές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Τόσο όσοι αγαπούν αυτό το είδος τέχνης, αλλά και όσοι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον κόσμο του τσίρκου και του juggling, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ξυλοπόδαρους, ακροβάτες και ζογκλέρ με κορύνες, μπαλάκια, poi, diabolo, devil stick, κρίκους, hula hoop και πολλά άλλα! Τη μουσική επένδυση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει οι μουσικοί παραγωγοί του «Αθήνα 9.84»
Επιπλέον, τα απογεύματα, από τις 14.00 έως τις 21.00, θα διεξάγονται ανοιχτά σεμινάρια juggling και ακροβατικών στο Κλειστό Γυμναστήριο "Παναγιώτης Γκάζγκας", στο Μετς. Το 3ήμερο θα κλείσει με μια εντυπωσιακή παρέλαση όπου η γιορτή θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο show που θα έχει μουσική και θεάματα με φωτιές!
Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011
Πλ. Συντάγματος & Κλειστό Γυμναστήριο "Π.Γκάζγκας", Μετς
11.00 -16.00
Φεστιβάλ Juggling «Η γειτονιά των παιχνιδιών»
& Μουσικές επιλογές από τον «Αθήνα 9.84»
14.00 - 21.00
Σεμινάρια Juggling (Κλειστό Γυμναστήριο "Π.Γκάζγκας", Μετς)
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011
Πλ. Συντάγματος & Κλειστό Γυμναστήριο "Π.Γκάζγκας", Μετς
11.00 -16.00
Φεστιβάλ Juggling «Η γειτονιά των παιχνιδιών»
& Μουσικές επιλογές από τον «Αθήνα 9.84»
14.00 - 21.00
Σεμινάρια Juggling (Κλειστό Γυμναστήριο "Π.Γκάζγκας", Μετς)
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011
Πλ. Συντάγματος & Κλειστό Γυμναστήριο "Π.Γκάζγκας", Μετς
11.00 -16.00
Φεστιβάλ Juggling «Η γειτονιά των Παιχνιδιών»
& Μουσικές επιλογές από τον «Αθήνα 9.84»
14.00 - 21.00
 athensmagazine.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη ηλικίας... 100 ετών!

Μια επιστολή προς τον Άγιο Βασίλη, γραμμένη 100 χρόνια πριν, ανακαλύφθηκε σε τζάκι στο Δουβλίνο...
Τα χριστούγεννα του 1911, ένα αγόρι και ένα κορίτσι στο Δουβλίνο, έστειλαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη ζητώντας δώρα, με την υπογραφή «Α ή H Howard».

Το τοποθέτησαν στην καμινάδα του τζακιού, που βρισκόταν μπροστά στο δωμάτιό τους, ώστε ο Άγιος Βασίλης να το δει καθώς θα έμπαινε στο σπίτι τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το γράμμα ανακαλύφθηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον John Byrne, την ώρα που εγκαθιστούσε την κεντρική θέρμανση το 1992. Από τότε, το διατηρούσε ως σουβενίρ άλλης εποχής.

Το μήνυμα για τον Άγιο Βασίλη ήταν σαφές: «Θέλω μία κούκλα, ένα αδιάβροχο με κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια, ένα ζαχαρωτό μήλο, ένα χρυσό και ένα ασημένιο νόμισμα και ένα μεγάλο ζαχαρωτό.»

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού άλλαξαν αρκετές φορές ανά τα χρόνια, με την οικογένεια του Byrne να μετακομίζει εκεί το 1961.

«Εκείνη την εποχή, τα τζάκια κατασκευάζονταν με τούβλα και ένα ράφι και στις δύο πλευρές», λέει ο John Byrne, ο οποίος απασχολείται στην οικοδομή.

«Το γράμμα βρέθηκε σε ένα από τα δύο ράφια».

«Η επιστολή παρέμεινε άθικτη, παρά το πέρασμα πολλών χρόνων, και ήταν ελάχιστα καμμένη».

Εκτός από τα δώρα που ζητούσαν τα παιδιά, το γράμμα περιλαμβάνει ακόμη ζωγραφιές και το μήνυμα «καλή τύχη».

Σύμφωνα με την απογραφή του 1911, στο συγκεκριμένο σπίτι εκείνη την περίοδο ζούσαν τρία παιδιά.

Τα μικρότερο από αυτά, η Hannah (10 ετών), και ο Fred (7 ετών), φαίνεται να έγραψαν αυτή την επιστολή. Και το τρίτο παιδί, όμως, η Lily (13 ετών) αναφέρεται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγαπούλα… για διάβασε αυτό πριν φας την γαλοπούλα!

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας... Δυτικής Ελλάδας θέλοντας να ενημερώσει και να προστατεύσει, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το καταναλωτικό κοινό από τυχόν προσπάθειες παραπλάνησης ανακοινώνει τα εξής :


1. Όλα τα σφάγια των ζώων πρέπει να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη σφαγή σε σφαγείο. Αν δεν υπάρχουν σφραγίδες δεν μπορεί να βεβαιωθεί ότι τα ζώα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.

2. Ειδικότερα, για τον τρόπο σφράγισης των αμνοεριφίων, επισημαίνουμε: Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά Σφαγεία είτε προέρχονται από ζώντα ζώα από κράτη –μέλη της Κοινότητας είτε είναι εγχώρια (ελληνικά), οι σφραγίδες που φέρουν είναι χρώματος “λαμπρού κυανού” τυρκουάζ και είναι οι ακόλουθες:

- της κατηγορίας κρέατος δηλαδή για αρνιά «ΑΜΝΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» και για τα κατσίκια «ΕΡΙΦΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ», σχήματος παραλληλογράμμου

- σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.

- σφραγίδα παραλληλογράμμου σχήματος διαστάσεων 6 cmx4 cm που στο κέντρο της αναγράφει την χώρα προέλευσης του ζώντος ζώου, πριν σφαγεί, δηλαδή για τα ελληνικά «ΕΛΛΑΔΑ» για δε τα προερχόμενα από άλλα κράτη-μέλη της Κοινότητας την χώρα προέλευσής τους π.χ. «ΡΟΥΜΑΝΙΑ» ή «ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» κ.λπ.

Αμνοερίφια τα οποία έχουν σφαγεί σε ελληνικά σφαγεία, αλλά ως ζώντα ζώα προέρχονται από τρίτες χώρες, δηλαδή χώρες που δεν είναι κράτη μέλη της κοινότητας (π.χ. Σκόπια) όλες οι ανωτέρω σφραγίδες έχουν χρώμα «Καστανό» (ανοικτό καφέ).

Αμνοερίφια τα οποία προέρχονται από κοινοτικές χώρες (όπως π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.), δηλαδή έχουν σφαγεί στα Σφαγεία των χωρών από τις οποίες προέρχονται φέρουν μια σφραγίδα σχήματος οβάλ στο κέντρο της οποίας αναγράφονται τα αρχικά της χώρας προέλευσης με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. για την Βουλγαρία BG και ένα κωδικό αριθμό που υποδηλώνει το σφαγείο της Βουλγαρίας που έγινε η σφαγή.

3. Σχετικά με τον τρόπο που σφραγίζονται και σημαίνονται τα σφάγια και κρέατα των βοοειδών σας ανακοινώνουμε ότι :

Τα σφάγια φέρουν σφραγίδα οβάλ σχήματος διαστάσεων 6 cmx4cm, η οποία αναγράφει στο κέντρο της έναν κωδικό αριθμό (π.χ. S83) που υποδηλώνει το Σφαγείο στο οποίο εσφάγησαν.

Επιπλέον τα σφάγια και τα κρέατα βοοειδών φέρουν μια ετικέτα διαστάσεων 10×10 εκ. που φέρει στοιχεία που ταυτοποιούν το ζώο από το οποίο προέρχεται το κρέας. Για τα ζώα ελληνικής προέλευσης τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εντός μπλε πλαισίου.

4. Τα θηράματα πρέπει να έχουν σφαγεί σε σφαγεία, να έχουν υποστεί εκδορά και να φέρουν τεσσάρων (4) τύπων σφραγίδες:

-Την σφραγίδα του Σφαγείου που έγινε η σφαγή

-Την σφραγίδα που υποδηλώνει την κατηγορία του είδους του σφαγίου και αναφέρει τη λέξη «θήραμα».

-Την σφραγίδα που αναφέρει τον κωδικό καταχώρησης της μονάδας προέλευσης των θηραμάτων

-Την σφραγίδα που υποδηλώνει την χώρα προέλευσης του ζώου.

5. Οι γαλοπούλες πρέπει να είναι αποπτιλομένες και απεντερωμένες και να διατηρούνται σε προθήκη – ψυγείο ξεχωριστά από τα σφάγια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κούβα: Απελευθέρωση 2.900 κρατουμένων

Συνολικά 2.900 κρατουμένους θα απελευθερώσει η Κούβα τις επόμενες ημέρες, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου 16ου.

Κούβα: Απελευθέρωση 2.900 κρατουμένων
Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η κουβανική κυβέρνηση, θα είναι και εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα «κατά της ασφάλειας του κράτους» .

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η απελευθέρωση των 2.900 κρατουμένων γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους και δεν συνδέεται άμεσα με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα, αλλά με το αίτημα δεκάδων οικογενειών των φυλακισμένων.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα αποφυλακιστούν είναι και ο Αμερικανός Αλαν Γκρος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών, για την προσπάθεια του να δημιουργήσει εξοπλισμό για το διαδίκτυο στην Κούβα, υπό τις μυστικές εντολές των ΗΠΑ, προκειμένου να εξωθήσει το συντομότερο δυνατό τις πολιτικές αλλαγές στο νησί.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός τα Χριστούγεννα - Νεότερα στοιχεία

Το Σάββατο 24/12 παραμονή Χριστουγέννων, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Βόρεια Αττική, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Βόρεια Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση στα 5-7 μπ. στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. 
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και....
στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι μέγιστες το μεσημέρι δε θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 6 βαθμούς, στα δυτικά τους 12 – 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 – 10 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 10 – 12 βαθμούς.

Την Κυριακή των Χριστουγέννων 25/12 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, χωρίς να λείπουν όμως και τα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και το Βόρειο Ιόνιο. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα 26/12 αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού καθώς στη Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Θεσσαλίας, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Λαμία και βορειότερα. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα και το πρωί θα διατηρηθεί ο παγετός στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τo Σαββατοκύριακο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι


Κλειστοί θα παραμείνουν στις 24 και 25 Δεκεμβρίου οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιολογικών Χώρων.

Σύμφωνα με την Ένωση «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς κάθε αρμόδιο για αποχή από την εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής μας, με αποτέλεσμα να χάνονται ήδη δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών των αρχαιοφυλάκων».

«Επανερχόμαστε και πλέον θα απέχουμε, ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο 24/25 Δεκεμβρίου 2011, μέχρι το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Πολιτισμού να λύσουν το πρόβλημα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα οδικής ασφάλειας ενόψει εορταστικής περιόδου


Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από τις 12 Δεκεμβρίου και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν σε όλο το διάστημα της εορταστική περιόδου, με έμφαση στις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά.

Συγκεκριμένα θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες Υπηρεσίες. Επιπλέον θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.).

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.).
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση «επικίνδυνων» παραβάσεων καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 24 Δεκεμβρίου

1726: Ο κυβερνήτης του Μπουένος Άιρες, Μπρούνο Μαουρίσιο δε Σαβάλα, ιδρύει την πόλη Μοντεβιδέο.

1809: Γεννήθηκε ο Κρίστοφερ Χιούστον Κάρσον, γνωστότερος ως Κιτ Κάρσον, από τους πρωτοπόρους της μετανάστευσης στη Δύση.

1818: Ο Φραντς Γιόζεφ Γκρούμπερ συνθέτει το τραγούδι Silent Night (Άγια Νύχτα). Θα παρουσιαστεί σε κοινό την επόμενη μέρα και θα παραμείνει μέχρι σήμερα ένα από τα εμβληματικά τραγούδια των Χριστουγέννων.

1818: Γεννήθηκε ο Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ, άγγλος φυσικός, ερευνητής της θερμοδυναμικής, μία μονάδα μέτρησης της οποίας φέρει το όνομά του.

1823: Ο λόρδος Βύρων φτάνει στο Μεσολόγγι.

1837: Γεννήθηκε η Ελισάβετ, γνωστότερη με το χαϊδευτικό Σίσσυ, αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας.

1873:Πέθανε ο Τζονς Χόπκινς, αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος χρηματοδότησε την ίδρυση του ονομαστού πανεπιστημίου που φέρει το όνομά του.

1893: Ο Χένρι Φορντ κατασκευάζει την πρώτη του πετρελαιομηχανή και την δοκιμάζει στη αυλή του σπιτιού του.

1905: Πέθανε ο Απόστολος Μακράκης, θεολόγος, πατριώτης και ιεροκήρυκας. Πολυτάραχη και δυναμική προσωπικότητα, που άφησε έντονα ίχνη στη θρησκευτική, κοινωνική και πολιτική ζωή της εποχής του.

1906: Αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει για πρώτη φορά στα ερτζιανά μουσικό κομμάτι.

1935: Πέθανε ο Άλμπαν Μπεργκ, αυστριακός συνθέτης. Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της λεγόμενης Δεύτερης Σχολής της Βιέννης, μαζί με τους Άρνολντ Σένμπεργκ και Άντον Βέμπερν. (Βότσεκ, Λούλου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Permissospress:Σας ευχόμαστε....

Το θάνατο δεν τον νικάς ποτέ, γι' αυτό νίκησε τη ζωή...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ