Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αρβανίτικο καρότο ή λασπωμένα ιταλικά μακαρόνια για τη Μέρκελ;

Ένα κιλό καρότα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακριβότερα και από τραπεζικές μετοχές. Και εικόνα την περασμένη Τρίτη  ήταν χαρακτηριστική : εκατοντάδες Αθηναίοι ανεξαρτήτως περιουσιακής κατάστασης έτρεχαν για τζάμπα αρβανίτικα – από τις καλλιέργειες της Θήβας - καρότα…

Δυο ημέρες μετά το χρηματιστήριο εκτοξεύθηκε. Κι αυτή την φορά δεν ήταν μόνο τα ελληνικά κεφάλαια. Δεν αγοράζεις κανείς εύκολα στο +30%. Και οι ξένοι που αγοράζουν σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από ότι, θα πετύχει το PSI, όπως λέγεται σχεδόν μονότονα τις τελευταίες εβδομάδες.

Γνωρίζουν όπως ήξεραν ότι, όταν βάζουν  υψηλούς στόχους στους υπολογιστές η Ελλάδα δεν θα τους πετύχει με τέτοια ύφεση.

Γνώριζαν επίσης  ότι, με κάθε δόση η χώρα βουλιάζει γιατί απλά αυξάνεται το χρέος όταν το ΑΕΠ πέφτει.

Γνώριζαν κάθε σελίδα του μνημονίου, τις δόσεις, και κάθε άλλη δέσμευση την οποία αναλάβαμε. Τώρα που φθάσαμε στο τέλος της διαδρομής με την χρεοκοπία ( τυπικά ) επί θύραις, αλλάζουν την τάση.

Και την αλλάζουν γιατί απλά η Ευρώπη δεν μπορεί να αγοράσει άλλο χρόνο. Αν η Ελλάδα συρθεί για μερικούς μήνες ακόμη θα την πληρώσει όλη η Ευρώπη. Με πρώτη την Γερμανία. Η ύφεση θα είναι στην πόρτα της.

Μετά τα «μαστίγια» της, η  Μέρκελ, θα πρέπει προτιμήσει ένα αρβανίτικο καρότο γιατί τα… ιταλικά μακαρόνια θα λασπώσουν πάνω της. Μια κατάρρευση της Ιταλίας δεν θα είναι πλακίτσα.

Άλλωστε η καγκελάριος έχει καταλάβει ότι, η πολιτική της έχει τελειώσει στην Ευρώπη. Απέναντι στον γαλλογερμανικό άξονα θα αντιταχθεί μια άλλη πολιτική απ’ άκρου εις άκρου στην Ευρώπη.

Και σίγουρα δεν είναι η «αριστερή» θολωμένη ιδεολογία που προβάλλει το σημερινό σύστημα της Ελλάδας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ