Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Βοηθήστε να κρατήσουμε τον Μανωλά»!


«Βοηθήστε να κρατήσουμε τον Μανωλά»! 
Το θέμα του Κώστα Μανωλά σχεδιάζει να προσθέσει στην ατζέντα της Κυριακής η διοίκηση της ΑΕΚ.

Με δεδομένη την πρόταση της Έβερτον (αλλά και το κενό που θα δημιουργηθεί αν αποχωρήσει κι εκείνος) θα πεταχτεί στους μετόχους το μπαλάκι ώστε να μην χαθεί έναντι ενός μικρού αντιτίμου ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της «Ένωσης».

Πριν την αποχώρηση Κάλα, η διάθεση της ΑΕΚ να παραχωρήσει τον Μανωλά ήταν τουλάχιστον… συζητήσιμη. Μετά την επιστροφή, όμως, του Ισπανού στη Σεβίλλη, το θέμα αναπόφευκτα μπήκε σε άλλη βάση. Έστω και για μια διοίκηση που κυνηγάει το ευρώ με το τουφέκι.

Διότι ακόμα κι εκείνη μπορεί να καταλάβει τον «πόνο» του Κωστένογλου αν κληθεί να βγάλει την υπόλοιπη σεζόν με τον 36χρονο Δέλλα, τον 19χρονο Μπουγαΐδη και τον… Χέλγκασον. Αλλά και το ότι τα 350.000 που θα μπουν στα ταμεία της αν πει «ναι» στην πρόταση 500.000 ευρώ της Έβερτον (ποσοστό 30% θα καταλήξει στον Θρασύβουλο) θα είναι μεν ανακούφιση, αλλά και ελάχιστο για έναν παίκτη που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να της αποφέρει πολλά περισσότερα.

Κάπως έτσι, η ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού μοιάζει ο μόνος τρόπος ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί μια τιμή κοντά στα χρήματα που ο Ντέιβιντ Μόγες ανέφερε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ότι έχει διαθέσιμα για την απόκτηση στόπερ -και όχι αυτά που προσφέρει τώρα με την προοπτική το καλοκαίρι να μπορεί να τον πάρει τσάμπα ως ελεύθερο.

Με δεδομένο, λοιπόν, ο Μανωλάς είχε συμφωνήσει ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του έναντι προκαταβολής 150.000 ευρώ και ότι τα 150.000 ευρώ ούτε βρέθηκαν, ούτε μοιάζουν δυνατό να βρεθούν τώρα, ως μόνη λύση προκρίνεται το να τεθεί το θέμα στη συνάντηση της Κυριακής. Εκεί όπου -μιας και θα τους πετύχουν… μαζεμένους- θα προτείνουν στους μετόχους να διαθέσουν εκείνοι το ποσό, ώστε να αποφευχθεί η αγωνιστική αποδυνάμωση της ομάδας και το «σκότωμα» ενός από τα λίγα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ