Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ… ώρα μηδέν


ΑΕΚ… ώρα μηδέν
Καθοριστική για την επιβίωση της ΑΕΚ είναι η σημερινή (11:00) συνάντηση που θα γίνει στα Σπάτα. Από τις αποφάσεις της θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, που έχει φτάσει προ αδιεξόδου και απειλείται ακόμη κι αυτή η βιωσιμότητά του.

Στο κάλεσμα του Μιχάλη Τροχανά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Ο Πέτρος Παππάς, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Νίκος Κούλης, μέλη της ομάδας του 2004 που έχουν πλέον αποχωρήσει από την ΠΑΕ, θα δώσουν το «παρών». Θα απουσιάσουν ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά θα στηρίξει τις αποφάσεις της συνάντησης), ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο Γκίκας Γκούμας, αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που πιθανώς να τοποθετηθεί μέσω επιστολής.

Το πρώτο μέρος της συζήτησης θα αφορά την τοποθέτηση του Μιχάλη Τροχανά για την παρουσίαση του πλάνου του, ενώ θα ακουστούν και οι αντιπροτάσεις. Ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τρόπο για να τα… βγάλει πέρα οικονομικά η ΑΕΚ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έχει κάνει λόγο για μία μεγάλη έκπληξη, την οποία περιμένουν όλοι με αγωνία. Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, θα αποφασιστεί πώς θα δράσουν οι μέτοχοι. Δια στόματος Πέτρου Παππά και Ντέμη Νικολαΐδη έχει γίνει γνωστή η πρόθεση αμφότερων να επωμιστεί ο κάθε πρώην μέτοχος το ποσοστό των χρεών που του αναλογεί.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση καλούνται να βρουν τρόπο για να καλυφθούν μέχρι το Μάρτιο τα 6 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο που απαιτούνται για να επιβιώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα, εκκρεμούν σημαντικές υποθέσεις, όπως η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας, η υπόθεση της πώλησης ή της ανανέωσης συμβολαίου του Μανωλά, οι οφειλές προς άλλους παίκτες κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνάντηση είναι ιστορικής σημασίας για την ΑΕΚ. Όλοι ελπίζουν αυτή να μην εξελιχθεί σε απλή ανταλλαγή απόψεων, κατηγοριών ή ευθυνών για το χθες, αλλά να δοθούν-επιτέλους-απαντήσεις και λύσεις για το σήμερα και το αύριο της «Ένωσης».


Υπάρχει και ματς…

Είναι ίσως πρώτη φορά που την ημέρα ενός παιχνιδιού πρωταθλήματος, το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1 και σε real time από το www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Εκτός αποστολής έμεινε-όπως αναμενόταν-ο Γρηγόρης Μάκος. Το σχήμα που δοκίμασε χθες ο Νίκος Κωστένογλου αποτελείται από τους Αραμπατζή, Δέλλα, Μανωλά, Καράμπελα, Αργυρίου, Καφέ, Γεωργέα, Κάρλος, Κλωναρίδη, Σιαλμά ή Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ