Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων



Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες από πολίτες για τα οικονομικά μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Χαλκίδα, συνοδευόμενος από τον υπουργό υπουργός Εσωτερικών, Αναστάσιο Γιαννίτση.
Ο κ.Παπούλιας αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τελετής χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες ενάντια στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για τα οικονομικά μέτρα, τόσο κατά την διάρκεια της τελετής, όσο και κατά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς παρευρέθηκε στον Πειραιά, όπου στην τελετή αγιασμού των υδάτων χοροστάτησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Τα μηνύματα των ηγετών

φωτογραφία αρχείου

«Χρόνια πολλά σε όλους, να είμαστε μονιασμένοι, να αντέξουμε στα δύσκολα και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της τελετής.
«Το Άγιο Πνεύμα θα φωτίσει όλο τον κόσμο. Ιδιαιτέρως όμως, όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος παρέστη σήμερα στη τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Αρκαδία.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παρευρέθηκε στη λειτουργία των Θεοφανείων στη Μητρόπολη των Χανίων και την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.
Στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι έγινε ο αγιασμός των υδάτων παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Κατάνυξη στο Φανάρι
Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ολοκληρώνεται η κατανυκτική δοξολογία των Θεοφανείων στο Φανάρι, ενώ θα ακολουθήσει ο καθαγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Αγιασμός των Υδάτων στην Θεσσαλονίκη
Με ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάζουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς την ημέρα των Θεοφανείων. Η τελετή του αγιασμού των υδάτων θα γίνει αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στην Παλιά Παραλία, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας.

Μία ακόμη τελετή αγιασμού των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.

Ανάμεσα στους «βουτηχτάδες» ο Απόστολος Γκλέτσος
Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και στην πόλη της Στυλίδας ο εορτασμός των Θεοφανείων.
Αψηφώντας το κρύο, οι κολυμβητές έπεσαν στα νερά του Μαλιακού κόλπου για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μαζί τους βούτηξε και ο δήμαρχος της πόλης, ΑπόστολοςΓκλέτσος.

 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ