Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άρχισαν οι εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι 2012» στη Λιβαδειά


Άρχισαν οι εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι 2012» στη Λιβαδειά

Την ικανοποίησή του για το επιτυχές ξεκίνημα των εκδηλώσεων «Γαϊτανάκι 2012» το περασμένο Σάββατο εξέφρασε ο πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου το «Γαϊτανάκι» Θανάσης Ανέτας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στη κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς με χορούς από μέλη συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και συνεχίστηκαν με το άναμμα της φωτιάς σε συνοικίες και οικισμούς της Λιβαδειάς.
Το άναμμα της φωτιάς θα γίνει Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Λαφύστι, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις Αλαλκομενές, την Κυριακή 19 στη συνοικία του Ζαγαρά και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συνοικισμού στη Λιβαδειά.
Επίσης το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μαθητές σχολείων της Λιβαδειάς και μέλη συλλόγων της περιοχής θα πλέξουν το γαϊτανάκι στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός στο κέντρο «Βοσκοπούλα».
«Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία», σημείωσε ο πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου Θ. Ανέτας ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του από το φετινό ξεκίνημα.
Παράλληλα ο κ. Ανέτας ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσπάθεια που καταβάλουν καθώς επίσης τον δήμο Λεβαδέων και όλους όσοι βρισκονται κοντά στο «Γαϊτανάκι» και συμβάλλουν ο καθ΄ ένας με τον τρόπο του στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
Ο κ. Ανέτας υποσχέθηκε και «μεγάλες εκπλήξεις» την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην κορύφωση των εκδηλώσεων με την μεγάλη παρέλαση της αποκριάς, με άρματα και πεζοπόρα τμήματα φορέων και ομάδων στους κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς που θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα, στο λόφο του Προφήτη Ηλία με γλέντι, φαγητό και το καθιερωμένο πέταγμα του αετού.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής  ευχαρίστησε τους φορείς, τους συλλόγους και τον κόσμο που στηρίζει αυτή τη προσπάθεια που κάνει το «Γαϊτανάκι» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία προκειμένου οι πολίτες να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα όποια προβλήματα και να διασκεδάσουν ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους διοργανωτές.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ