Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις



Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα νότια θα αναμένονται βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ισχυροί, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός.

Αττική:Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια θα είναι 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις προβλέπονται με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές προβλέπονται, κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα έχουμε τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρος τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 5με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ