Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Φήμες και για άλλες παραιτήσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Φήμες για μαζικές παραιτήσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Εκρυθμο είναι αυτή τη στιγμή το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ισχυρές φήμες στη Βουλή κάνουν λόγο για παραιτήσεις και άλλων υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, λόγω των μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωση ότι το κόμμα του ο ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πράξει κατά το δοκούν με τους 4 βουλευτές του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Βουλευτές από τα νησιά του Αιγαίου απειλούν με μαζικές παραιτήσεις ή καταψήφιση των μέτρων αν αυξηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ που ισχύει επί δεκαετίες γι΄ αυτή την περιοχή.
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό και οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς σκέφτονται να επιβάλουν κομματική πειθαρχία προκειμένου να πετύχουν την υπερψήφιση των μέτρων τα οποία συμφώνησαν με την Τρόικα.
Οι δύο συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων, στις 4 μ.μ. του ΠΑΣΟΚ και στις 8 μ.μ. της Ν.Δ. αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε κλίμα έντασης.
Ο πρωθυπουργός που απειλούσε με παραίτηση τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει έγκαιρα την τελική τους συμφωνία για τα νέα μέτρα, βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και σκέπτεται τον ανασχηματισμό που όμως αποτελεί μια απόφαση η οποία ενδεχομένως να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα του λύσει.
Και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση, η Αριστερά (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) έχει κηρύξει «ανένδοτο» και την Κυριακή διεξάγεται στη Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες, μια κρίσιμη ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ