Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Η σίτιση των φοιτητών περικόπτεται, δεν καταργείται"

Η σίτιση των φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ περικόπτεται, στο πλαίσιο των μειώσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή...




του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι καταργείται η σίτιση των φοιτητών, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων διευκρινίζουμε ότι: Η σίτιση των φοιτητών δεν καταργείται.

Πρόκειται για μια μείωση -περίπου 10%- του συγκεκριμένου κωδικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που αφορά στη σίτιση, που επήλθε μετά την τελευταία αλλαγή του προϋπολογισμού και αφορά μειώσεις προϋπολογισμών στο σύνολο των υπουργείων».

Εν τω μεταξύ, έκτακτη Σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι πρυτάνεις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογών σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών, καθώς και τα τελευταία γεγονότα στην Νομική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ