Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ψάχνουν αποτυπώματα και ίχνος DNA των τρομοκρατών πάνω στην πράσινη σακούλα

Ψάχνουν αποτυπώματα και ίχνος DNA των τρομοκρατών πάνω στην πράσινη σακούλα

Ο άγνωστος άνδρας ή η γυναίκα που άφησε λίγο πριν τις πέντε χθες το απόγευμα την βόμβα στο συρμό του μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, ίσως άφησε και τα αποτυπώματά του αλλά και ίχνος DNA. Αυτό ελπίζουν τουλάχιστον οι αστυνομικοί που εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό αλλά και την σακούλα στην οποία είχε τοποθετηθεί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η βόμβα δεν εξερράγη από λάθος των τρομοκρατών καθώς βρέθηκε ενεργοποιημένη και όπως όλα δείχνουν οι δράστες ετοίμαζαν ένα εντυπωσιακό αλλά τυφλό χτύπημα.
Οι αστυνομικοί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία η οποία οφείλεται στο ότι ο τρομοκράτης ίσως κρατούσε χωρίς γάντια την πράσινη τσάντα, επειδή θεωρούσε ότι θα ανατιναχθεί και όλα τα ίχνη θα εξαφανιστούν.
Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει στην περίπτωση του φακέλου -βόμβα, που είχε σκοτώσει τον Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας τον είχε ταχυδρομήσει, χωρίς γάντια, πιστεύοντας ότι θα εκραγεί και θα χαθούν όλα τα αποτυπώματα.
Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο κακοποιός. Ο φάκελλος εξερράγη, αλλά τα αποτυπώματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ