Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0


Μπεσ… αέρας παραμονής για τον ΠΑΣ!Μεγάλο βήμα παραμονής για τα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ έκανε ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 2-0 του Λεβαδειακού και έδειξαν μεγάλα αποθέματα ψυχής. Από την άλλη οι Βοιωτοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 18′ και έτσι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Μπεσέρα στο 22′ και ο Νάστος στο 61′ ήταν οι σκόρερ για του γηπεδούχους.
«Τρικ» με Πάντο, βασικός ο «Παπ»
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το ματς με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, τους Ντάσιο, Κώτσιο, Μιχαήλ και Πάντο στον άμυνα, τον Τζημόπουλο με τον Λίλα στα χαφ, μπροστά τους τον Ντε Βινσέντι, αριστερά τον Μπεσέρα, δεξιά τον Γεωργίου και στην κορυφή τον Βίλα. Στην τακτική του Αναστασιάδη όμως, ο Πάντος μόνο… κλασικό δεξί μπακ δεν ήταν. Είχε ελεύθερο ρόλο – με τον Ντάσιο να καλύπτει τα νώτα του-, ανέβαινε συχνά στα χαφ όταν η ομάδα του είχε την μπάλα και βοηθούσε στο επιθετικό παιχνίδι, ενώ δύο φορές βρέθηκε και σε θέση επιθετικού! Για τον Λεβαδειακό, ο οποίος έπαιζε χωρίς Ναπολεόνι, Λισγάρα, Πόποβιτς και Φαβάλι, ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τόμας με τον Αλεξίου σέντερ μπακ και ο Μαχαίρας με τον Μεντί στα άκρα. Ο Βιάνα με τον Ζησόπουλο ήταν στο κέντρο, αριστερά ο Κουτσόπουλος, δεξιά ο Μουλόπουλος και ο Σουμπίνιο πίσω από τον Παπαδόπουλο.
Από νωρίς με 10
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του αγώνα, πίεζε ψηλά και πήγαινε δυνατά στις μονομαχίες, δείχνοντας περισσότερο αποφασισμένος για τη νίκη. Παρόλα αυτά, είχε για ένα ακόμα ματς πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Μέχρι το 22`, όταν και έβαλε το γκολ, είχε μόνο ένα σουτ από τα αριστερά του Μιχαήλ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Κυριακίδη. Με τον Πάντο να ανεβαίνει συχνά και να έχει έναν σύνθετο ρόλο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν κενά και να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Παράσχου, η οποία όμως ήταν παρεταγμένη σωστά και δεν έδινε χώρους. Οι Βοιωτοί από την άλλη είχαν μόνο μία επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά του Σουμπίνιο, την οποία απέκρουσε ο Κηπουρός, αφού είχε προκληθεί ένας μίνι-πανικός στην περιοχή. Κάπως έτσι κύλησε λοιπόν το ματς μέχρι το 18`. Εκεί, ο διαιτητής Δελφάκης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αλεξίου για φάουλ στον Γεωργίου, ο οποίος τον είχε «χρεώσει» και με την πρώτη του κάρτα!
«Κεραυνός» Μπεσέρα και 1-0!
Ο Παράσχος τράβηξε τον Παπαδόπουλο πιο πίσω και αριστερά, με τον Κουτσόπουλο να περνά αριστερό μπακ και τον Σουμπίνιο να αναλαμβάνει και τον ρόλο του προωθημένου όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Στο 22`, στην πρώτη ουσιαστικά εκυαιρία του, ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μπεσέρα. Ο Αργεντινός κινήθηκε έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κυριακίδη! Οι Βοιωτοί ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είχαν μία σημαντική στιγμή στο 30`, όταν ο Μαχαίρας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού.To πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς άλλες ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο, να πιέζει αρκετά, αλλά να μην μπορεί να βάλει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη.
Το.. έληξε ο Ντάσιος!
Ο ΠΑΣ μπήκε… φουριόζος στο δεύτερο μέρος, την ώρα που ο Παράσχος πέρασε τον Κόρμπο αντί του Κουτσόπουλου. Και στο 50`, ο Δελφάκης του έδωσε την ευκαιρία να… τελειώσει το ματς, αφού σφύριξε πέναλτι για ανατροπή του Ντάσιου από τον νεοεισελθόντα Κόρμπο. O Mπεσέρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, δίνοντας παράταση στην αγωνία. Η συνεργασία του Πάντου με τον Ντάσιο όμως στο 61` απέδωσε καρπούς για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Μετά την αποβολή, ο πρώην μπάκ του Ολυμπιακού έπαιζε ακόμα πιο μπροστά και σε μία επέλαση του Ντάσιου, του πάτησε ωραία την μπάλα, δίνοντας του την δυνατότητα να μπει στην περιοχή. Ο αρχηγός του Άγιαξ της Ηπείρου το έκανε και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0!
Το… νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον ΠΑΣ, που του αρκούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επέτρεπε στον Λεβαδειακό να κυνηγήσει με αξιώσεις το γκολ και την επιστροφή του στο παιχνίδι, ενώ οι Γιαννιώτες είχαν μια καλή στιγμή με τον Γεωργίου στο 79` και ένα σουτ στην κίνηση με τον Ανδράλα στο 86`, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν άλλο τέρμα, με το 2-0 να τους «ατσαλώνει» στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ