Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου « ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ » από τον ΑΚΟΛ



 Η Περιφερειακή  Ενότητα Βοιωτίας και ο Αθλητικός Κολυμβητικός ΄Ομιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας, προκηρύσσουν διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου για τους μαθητές/-τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
Ο διαγωνισμός φέρει τον τίτλο: «ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ»  αποβλέποντας στη σύνδεση του αθλητικού ιδεώδους με πνευματικές αξίες, ώστε να αναπτυχθεί ισόρροπα το σώμα με τη διανόηση, να θωρακιστεί θεωρητικά η επιλογή της άθλησης ως τρόπου ζωής καθώς και η αποφυγή εξαρτησιογόνων ουσιών και επιβλαβών συνηθειών.
Έτσι, λοιπόν, καλούμε τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λεβαδέων που το επιθυμούν να διαγωνιστούν στην παραγωγή γραπτού δοκιμίου με θέμα το σύνθημα που μας μετέδωσε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος κατά την πρόσφατη  επίσκεψή του στην πόλη της Λιβαδειάς:
« Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά! ». Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε από τους μαθητές/-τριες να εκφράσουν τις ιδέες τους για την αναγκαιότητα του αθλητισμού, ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη για το άτομο και την κοινωνία, αλλά και λειτουργεί ως αντικίνητρο για τη διολίσθηση του νέου σε καταστάσεις τοξικής εξάρτησης.
Τα γραπτά δοκίμια δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 800-1000 λέξεις και θα υποβάλλονται σε χειρόγραφη μορφή δια μέσου των σχολείων στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012. Τα γραπτά των μαθητών θα αξιολογηθούν κατά επίπεδο (Γυμνασίου ή Λυκείου) από Επιτροπή, που θα συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Αθλοθετούνται 6 συνολικά βραβεία, για τα τρία καλύτερα γραπτά του Γυμνασίου και αντίστοιχα για τα 3 καλύτερα του Λυκείου.
Οι μαθητές/-τριες που θα διακριθούν θα τιμηθούν με τα εξής δώρα:
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α.Κ.Ο.Λ. για το σχολικό έτος 2012–2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα δωριστεί ένα NetBook αξίας 200€.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α. Κ. Ο. Λ. για το σχολικό έτος 2012-2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα χορηγηθεί δωροεπιταγή 100 € για την αγορά αθλητικών ειδών από κατάστημα της πόλης μας.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α.Κ.Ο.Λ. για το σχολικό έτος 2012-2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα χορηγηθεί δωροεπιταγή 50€ για την αγορά αθλητικών ειδών από κατάστημα της πόλης μας.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε να έχετε έμπνευση και νουν ευφυή, ώστε να μας εντυπωσιάσετε με λόγο εύστοχο και ιδέες καθάριες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ