Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οι ... σφηκοφωλιές


Ο χουλιγκανισμός ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία έξαρση καθώς έχουν αυξηθεί και η ένταση και η συχνότητα των συγκρούσεων, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ακόμη και σε πιο... ρομαντικά και ήρεμα αθλήματα, όπως είναι το βόλεϊ (ανδρών και γυναικών), το πόλο και το χάντμπολ! Κάποτε το ποδόσφαιρο αποτελούσε το παραδοσιακό πεδίο μάχης, αλλά πλέον οι τυφλωμένοι από μίσος χούλιγκαν δεν ξεχωρίζουν το χρώμα της μπάλας...

Ανοιχτή γραμμή με «μπαχαλάκηδες»

Εσχάτως, ο τρόπος δράσης των οπαδικών ορδών μοιάζει κατά πολύ με αυτόν των κουκουλοφόρων που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο χώροι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με κοινό εχθρό την Αστυνομία και στόχο το... μπάχαλο και τις λεηλασίες. Αμφότεροι διψούν για αίμα και πλέον δεν διστάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε στο γήπεδο είτε στους δρόμους, καθ' ότι με το πέρασμα των χρόνων έχει αμβλυνθεί - αν δεν έχει πάψει να υπάρχει - και η (όποια) ιδεολογικοπολιτική διάσταση.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν και μη οπαδοί των Πρασίνων, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος και αναμείχθηκαν με τους χούλιγκαν του Τριφυλλιού. Καταπώς φαίνεται, η μόνη διαφορά των χούλιγκαν από τους λεγόμενους «γνωστούς άγνωστους» έγκειται στο ότι οι οπαδοί (μέσω των συνδέσμων)... νομιμοποιούνται, καθώς εκεί στεγάζουν τα αρχηγεία, τα κέντρα σχεδιασμού και επιχειρήσεων, τα οποία προετοιμάζουν για εβδομάδες πριν από τη μάχη. Κάτι τέτοιο πιστοποιούν και τα ευρήματα της Αστυνομίας σε πολλές εφόδους που γίνονται κατά καιρούς σε γραφεία συνδέσμων, τα οποία παραπέμπουν περισσότερο σε γιάφκες τρομοκρατών παρά σε λέσχες φιλάθλων... Επίσης είναι γνωστό ότι αρκετοί πυρήνες συνδέσμων αποτελούν και «σφηκοφωλιές» ναρκωτικών, υπό την επήρεια των οποίων δρουν πολλοί χουλιγκάνοι στα γήπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ