Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σε ρόλο «κομπάρσου» ο δήμος Λεβαδέων για το κολυμβητήριο


Σε ρόλο «κομπάρσου» ο δήμος Λεβαδέων για το κολυμβητήριο

Μετά την πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης του ΑΚΟΛ και της εκ Θηβών βουλευτού Βοιωτίας Άριας Αγάτσα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την λειτουργία του κολυμβητηρίου Λιβαδειάς για την οποία ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής που δεν είχε κληθεί ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι η ΓΓΑ προτίθεται να συνδράμει οικονομικά ένα νέο περιστατικό απαξίωσης του δήμου σημειώθηκε σήμερα.
Σήμερα το πρωί λοιπόν επισκέφθηκε τη Λιβαδειά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών της Γ.Γ.Α για να διαπιστώσει την κατάσταση του κολυμβητηρίου. Ωστόσο κανείς από την ΓΓΑ δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον δήμο ο οποίος όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ ενημερώθηκε από τον ΑΚΟΛ ότι ο κ. Διευθυντής βρίσκεται στο κολυμβητήριο.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Ευτύχης Ευτυχίδης είδε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο και ενημέρωσε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τις απαραίτητες εργασίες.
Όπως σημείωσε ο κ.  Ευτυχίδης η διαδικασία για την χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης πρέπει να γίνει σύντομα και μάλιστα εντός του μηνός δεδομένου ότι επίκεινται οι βουλευτικές εκλογές και πρέπει να αποφευχθούν τα προβλήματα από μια ενδεχόμενη καθυστέρηση.
«Μετά από συνάντηση που έγινε στο γραφείο του ΓΓΑ με τους φορείς επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει έστω στοιχειωδώς αυτή την περίοδο», είπε ο Ε. Ευτυχίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, δηλαδή πετρελαίου ώστε το αποτέλεσμα για τους αθλητές να είναι σωστό να έχουν πάντα ζεστό και καθαρό νερό από πλευράς χλωρίωσης».
Το αμέσως επόμενο διάστημα όπως είπε θα περιμένω και τις απόψεις από τον ΑΚΟΛ και από τον δήμο ώστε να διαμορφωθεί μια πρόταση σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο και «βάση αυτής και η πολιτική ηγεσία να αποφασίσει για την δαπάνη που θα αναλάβει εξολοκλήρου ή με ένα ποσό για την συντήρηση του κολυμβητηρίου».
Εκτιμά δε ότι οι εγκαταστάσεις σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με την ηλικία του κολυμβητηρίου.
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργος Καραμάνης αφού σημείωσε σχετικά με την επίσκεψη του κ. Ευτυχίδη ότι ενημέρωσε τον δήμο  «κάποιος από τον ΑΚΟΛ ότι έχει έρθει κάποιος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού» δήλωσε σχετικά με το κολυμβητήριο: «Η ΓΓΑ πρέπει να δει διαφορετικά το κολυμβητήριο της Λιβαδειάς από τα άλλα κολυμβητήρια. Είναι μικρό κολυμβητήριο και δεν θα έχει την δαπάνη που θα έχει ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών. Επίσης είναι το μοναδικό στη Βοιωτία που εξυπηρετεί και την Λοκρίδα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το σταμάτημα λειτουργίας του κολυμβητηρίου τόνισε: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή χρωστούσε γύρω στα 40000 ευρώ και ο προμηθευτής δεν έβαζε πετρέλαιο. Εμείς αυτά καταφέραμε και τα καλύψαμε το Ιανουάριο. Δεν είναι κάτι που κάναμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Κολυμβητικό Όμιλο, το κάναμε γιατί δεν είχαμε χρήματα, το ταμείο ήταν άδειο. Δεν είχαμε καμία τέτοια πρόθεση διότι γνωρίζουμε την προσφορά του ΑΚΟΛ, τον στηρίζουμε παντού και στο κλειστό στάδιο και στο ανοιχτό στάδιο, όλες τις ώρες, δεν έχει δημιουργηθεί στις άλλες εγκαταστάσεις το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημά μας ήταν μόνο το πετρέλαιο και αν υπήρχαν τα χρήματα δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα».
Επίσης επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα φροντίσει «με τις διευθετήσεις που γίνονται τώρα με την πολεοδομία ώστε να μπορέσει να το νομιμοποιήσει γιατί κατασκευάστηκε περίπου το 1967 και δεν υπάρχει άδεια».
Από την πλευρά του ΑΚΟΛ η πρόεδρός του Γεωργία Θεοδώρου δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η ΓΓΑ ήταν πιστή στο ραντεβού της και βλέπουμε ότι υπάρχει μια πολύ καλή διάθεση να βρεθεί μια λύση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου».
 tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ