Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ηθοποιοί που έφτασαν στα άκρα για τις ανάγκες των ρόλων τους

Ηθοποιός,ρόλος,Χάλι Μπέρι,Ντάνιελ Ντέι Λιούις,Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κρίστιαν Μπέιλ
Η έκφραση «μπήκα στο πετσί του ρόλου» είναι μια από τις αγαπημένες των ηθοποιών, ωστόσο κάποιοι το τράβηξαν στα άκρα, δοκιμάζοντας τόσο τις πνευματικές, όσο και τις σωματικές τους αντοχές....

Χάλι Μπέρι

Για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία του 1991 «Jungle Juice», η ηθοποιός έμεινε άπλυτη για έναν ολόκληρο μήνα, ώστε να βιώσει και τελικά να αποδώσει καλύτερα το ρόλο μιας άστεγης ναρκομανούς.
Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Για το ρόλο του στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι» ο ηθοποιός έμεινε για εβδομάδες καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, ώστε να βιώσει πως είναι να πάσχει κανείς από εγκεφαλική παράλυση. Παράλληλα, εξαιτίας της στάσης του σώματος που είχε στην ταινία έσπασε δύο πλευρά. Ωστόσο ανταμείφθηκε με το Όσκαρ Α' αντρικού ρόλου.
Μπίλι Μπομπ Θόρτον

Για το ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου στην ταινία Sling Blade, ο ηθοποιός έβαζε σπασμένα γυαλιά μέσα στα παπούτσια του, ώστε να αποδώσει πιεστικότερα το ασταθές βήμα του χαρακτήρα του.
Κρίστιαν Μπέιλ

Για το ρόλο του στην ταινία – θρίλερ του 2004 «Άγρυπνος», ο ηθοποιός δεν υποδύθηκε απλώς τον εργάτη του στοιχειωμένου εργοστασίου που δεν είχε κοιμηθεί για ένα χρόνο, αλλά έγινε αυτός ο άνθρωπος, καθώς έχασε το 1/3 της μυικής του μάζας, με αποτέλεσμα να μοιάζει με σκελετό.
Χιθ Λέτζερ

Ο ηθοποιός κλειδώθηκε επί έξι εβδομάδες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ώστε να βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση για να τελειοποιήσει το χαρακτήρα του Τζόκερ στην ταινία Μπάτμαν, ο οποίος και του χάρισε το Όσκαρ Β' αντρικού, ενώ πολλοί χαρακτήρισαν αυτόν ρόλο, το σημαντικότερο της καριέρας του.
Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Για το ρόλο του ψυχοπαθούς βιαστή στην ταινία «Το Ακρωτήρι του Φόβου», ο ηθοποιός κατέστρεψε τα δόντια του, ενώ για το ρόλο του στον «Ταξιτζή» δούλεψε όντως ως οδηγός ταξί για εβδομάδες, ώστε να μπει στο πετσί του ρόλου.
Μίκι Ρουρκ

Για τις ανάγκες της νέας του ταινίας, στην οποία θα υποδυθεί τον γκέι αστέρα του ράγκμπι Γκάρεθ Τόμας, ο ηθοποιός θα αφαιρέσει τα δύο μπροστινά του δόντια, ώστε να μοιάζει περισσότερο στον άνθρωπο που θα ενσαρκώσει. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ