Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας είχαν στα χέρια τους οι αρχαιοκάπηλοι

Θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας είχαν στα χέρια τους οι αρχαιοκάπηλοι

Η αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγες ώρες και κράτησε πέντε ολόκληρους μήνες , έφερε στο φως έναν αρχαιολογικό θησαυρό που είχαν στα χέρια τους τα 44 μέλη του κυκλώματος τα οποία έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.
Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης και 43 κύρια και περιφερειακά μέλη. Κατασχέθηκαν χιλιάδες νομίσματα και αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας, όπλα, μεγάλος αριθμός ανιχνευτών μετάλλων και έντυπα - βιβλία για το χαρακτηρισμό αρχαίων αντικειμένων.
 Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.
Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης είναι 66 ετών και διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ τα λοιπά μέλη είναι από 25 έως 74 ετών. Στους συλληφθέντες- όλοι ημεδαποί- περιλαμβάνονται συνταξιούχοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ