Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η θρυλική ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου!

Η θρυλική ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου! : Η ιστορία του Μάικ, του διάσημου κοτόπουλου, συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική τόσο εκείνους που το παρακολούθησαν από κοντά όσο και αυτούς που διάβασαν όλες τις  
Η ιστορία του Μάικ, του διάσημου κοτόπουλου, συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική τόσο εκείνους που το παρακολούθησαν από κοντά όσο... και αυτούς που διάβασαν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας στον Τύπο της εποχής.

Η ιστορία διαδραματίστηκε την άνοιξη του 1945 στη φάρμα των Όλσεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Τότε γεννήθηκε ο Μάικ, και από την αρχή ήταν ένα αρτιμελές κοτόπουλο. Η ζωή του ήταν η πορεία που έχει συνήθως ένα κοτόπουλο: πάχυνση, σφαγείο και μαγείρεμα...

Όταν ήρθε η ώρα, ο κ. Όλσεν θα έσφαζε τον Μάικ αλλά και άλλα κοτόπουλα. Μόλις ο Όλσεν έκοψε το κεφάλι του Μάικ, το σώμα του παρέμεινε ζωντανό. Βέβαια, τα κοτόπουλα ζουν για όμως λίγη ώρα χωρίς το κεφάλι τους. Ωστόσο ο Μάικ, έζησε και την επόμενη μέρα. Η οικογένεια Όλσεν έμεινε έκπληκτη και τάισε το κοτόπουλο ώστε να διαπιστώσει πόσες μέρες θα άντεχε χωρίς κεφάλι!

Ο Μάικ κοτόπουλο μέρα με τη μέρα πάχαινε, αλλά και κακάριζε βγάζοντας έναν ήχο κατευθείαν από το λαρύγγι του. Έτσι αμέσως «το θαύμα του ακέφαλου κοτόπουλου» έγινε παντού γνωστό και ο Μάικ έγινε διάσημος! Πρωταγωνίστησε σε πολλά shows στην Αμερική, ενώ το περιοδικό “Life” αφιέρωσε εκτενές άρθρο στην ιστορία του.

Η εξήγηση τελικά ήταν απλή: Το ένα αυτί, η καρωτίδα και ο εγκεφαλικός μίσχος του Μάικ ήτανανέπαφα, ενώ ένας θρόμβος τον προστάτευσε από το να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο Μάικ πέθανε στις αρχές του 1947!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ