Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σοκαριστικό: νέο ρεκόρ αυτοκτονιών στην Ιταλία λόγω κρίσης- Θα ξεπεράσουν τις 362

Φόβοι για νέο ρεκόρ αυτοκτονιών στην Ιταλία λόγω της κρίσης

Ετοιμο να καταρρεύσει είναι το μαύρο ρεκόρ του 2010 καθώς μετά και τις δύο αυτοκτονίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στη γειτονική χώρα οι αρχές εκτιμούν ότι οι αυτόχειρες επιχειρηματίες και άνεργοι θα ξεπεράσουν τον «καταραμένο αριθμό» 362.
«Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά νομίζω, ίσως, ότι δεν φταίω μόνον εγώ», έγραψε στο τελευταίο του γράμμα ένας 52χρονος οικοδόμος από τη Σαρδηνία ο οποίος αποφάσισε να αυτοκτονήσει όταν απολύθηκε από τη δουλειά του και φοβήθηκε πως δεν θα μπορούσε πια να συντηρήσει την γυναίκα και τα τρία τους παιδιά. Η οικογένεια μάλιστα αποκάλυψε ότι ο αυτόχειρας είχε ζητήσει βοήθεια από τον δήμαρχο της περιοχής του, κοντά στην πόλη Οριστάνο χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα...
Το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ένας ακόμη Ιταλός πολίτης. Ο 52χρονος επιχειρηματίας από τη Νάπολη, Ντιέγκο Πελούντο, έκανε βουτιά στο κενό από τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας όπου ζούσε, στη συνοικία Βόμερο. Ο άντρας αυτός έβαλε τέλος στη ζωή του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των διερχόμενων οδηγών
Ο ίδιος άντρας είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει και δύο μέρες πριν όταν σκαρφάλωσε σε στηθαίο που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο της περιοχής Ποζίλιπο αλλά οι φωνές της συζύγου του κινητοποίησαν τους περίοικους οι οποίοι φώναξαν τους αστυνομικούς και εν τέλει έπεισαν τον 52χρονο να επιστρέψει στο σπίτι του.
Τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας άνοιξε το παράθυρο και έπεσε στο κενό επειδή χρωστούσε πολλά χρήματα στο δημόσιο παρότι η σύζυγός του επιμένει ότι εκείνη δεν γνώριζε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ