Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Παρέμβαση στο Δ.Σ Λιβαδειάς από το ΕΣΥΝ



Παρέμβαση στο Δ.Σ Λιβαδειάς από το ΕΣΥΝΤο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση αρκετών φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πανελλαδικά τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με τον πρόεδρο του ΕΣΥΝ Βοιωτίας να ζητά από το Δ.Σ. να το καταγγείλει.
«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο με τίτλο κώδικας ναρκωτικών το οποίο αφήνει ελεύθερα τα ναρκωτικά. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις από μαζικούς φορείς και ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετές που καταδικάζουν αυτό το νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά αποτελεί ταφόπετρα για τη νεολαία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Θανάσης Γουργιώτης.
Και πρόσθεσε: «Παλαίουμε όμως εδώ και μήνες να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Μας είπε η δημοτική αρχή ότι δεν γνωρίζει το νομοσχέδιο, τους φέραμε το νομοσχέδιο, μετά μας είπαν ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για λόγους σκοπιμοτήτων.
Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή συνεδρίαση για να πάρουμε την απάντηση ότι δεν θα συζητηθεί το θέμα με την δικαιολογία ότι το νομοσχέδιο μπορεί να μη ψηφιστεί».
Ο κ. Γουργιώτης απέδωσε αυτή την εξέλιξη στο ότι «η πλειοψηφία του Δηκτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος θέλουν να αποφύγουν να πάρουν θέση» και κατέληξε: «Εμείς αυτή τη στάση την καταγγέλλουμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ναρκωτικά είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία».
Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπαγγελής αιτιολόγησε την στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας: «Υπήρχε ένα νομοσχέδιο που τώρα έχει αποσυρθεί. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Αν μπει το νομοσχέδιο αυτό σε διαβούλευση για να έχουμε συγκεκριμένα άρθρα, τότε θα μπορούμε να τοποθετηθούμε. Έτσι αόριστα δεν είναι δυνατόν».
 tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ