Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θαύμα… Βρέθηκαν τα αρχεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις


 
Θαύμα… Βρέθηκαν τα αρχεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δεν ξέρουμε αν ήταν θέμα κόπου ή τρόπου το ...θαύμα πάντως έγινε.
Ο λόγος για τα… χαμένα  στοιχεία των ελλήνων που είχαν εγείρει απαιτήσεις από τη Γερμανία λόγω των ζημιών που υπέστησαν εξαιτίας της Γερμανικής κατοχής, τα οποία ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης  ως άλλος Σούπερμαν, κατάφερε να εντοπίσει.
Ίσως όχι όταν συνεδρίαζαν οι αρμόδιες επιτροπές για το θέμα αυτό αλλά οπωσδήποτε στο νήμα της προεκλογικής περιόδου.

Παίρνοντας τον λόγο λίγο νωρίτερα στη Βουλή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα Ελλήνων, διεύθυνση και αριθμό απόφασης με ποσά που επιδικάστηκαν σε αυτούς  και οι οποίοι δικαιούνταν αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τα στρατεύματα γερμανικής κατοχής. Οι φάκελοι περιλαμβάνουν επίσης στοιχεία για το ποιους ανέλαβε να αποζημιώσει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με βάση δικαστικές αποφάσεις της δεκαετίας του 1960».

Δήλωσε επίσης ότι μετά από εντολή του να γίνει έρευνα και σε άλλο ιστορικό αρχείο που υπήρχε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και εκεί βρέθηκαν αρχεία τα οποία θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί τι περιλαμβάνουν.
Κατέστησε σαφές ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής και ότι έχει δώσει επίσης εντολή να προστατευθούν και να ψηφιοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ