Σάββατο 7 Απριλίου 2012

MEGA-ΛΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο “Κουτί της Πανδώρας” στο πιο φιλοκυβερνητικό κανάλι με τα τεράστια γυάλινα κτίρια στην Μεσογείων, ναι στο Mega αναφέρομαι, άρχισαν τα όργανα! 

Η διεύθυνση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους τα εξής καταπληκτικά, αφού υπογράψουν ατομικές συμβάσεις:

Δεν ισχύει καμία προϋπηρεσία, δεν θα πάρει κανείς δώρο εορτών, η εργασία τα σαββατοκύριακα θα είναι απλήρωτη και οι μέρες της άδειας γίνονται μακρινή ανάμνηση. 

Η ανακοίνωση της εργοδοσίας...


θορύβησε τους εργαζόμενους, οι οποίοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας, με το οποίο κάνουν ορατές τις προθέσεις τους, ότι δεν δέχονται συνθήκες γαλέρας, μεταξύ αυτών και οι Καψής, Τρέμη. 

Ο Θεοδωράκης και ο Τσίμας παρόλο που εκλήθησαν δεν υπέγραψαν.

Δεν είναι μεγάλη ειρωνεία; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι τόσο καιρό μας πουλάνε πακέτα “εθνικής ενότητας”, “μονόδρομων” και “σωτηρίας”, γλείφοντας το σύστημα εξουσίας, φαίνεται να λούζονται και οι ίδιοι τις συνέπειες των μνημονίων. 

Προπαγανδιστές που πίνουν τον καφέ τους στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά και διαμορφώνουν την εικόνα της Ελλάδας για την κοινή γνώμη βολεμένοι στον γυάλινο κόσμο κι τους παχυλούς μισθούς τους.

Άραγε πως νιώθουν τώρα, όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι κύριοι με τα κουστούμια και τις γραβάτες; Θα μπορέσουν έστω και λίγο να καταλάβουν το 1\1000 του πόνου και της αγωνίας τόσων εργαζομένων που διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν τόσους μήνες, βλέποντας τα δικαιώματά τους να χάνονται και τον μισθό να μετατρέπεται σε χαρτζιλίκι;

Δεν ξέρω αν θα την πληρώσουν οι ρεπόρτερς και οι τεχνικοί μόνο, δηλαδή οι μεροκαματιάρηδες κι αν οι Πρετεντέρηδες γλιτώσουν με “γρατσουνιές”, πάντως ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του συστήματος πλήττεται. 

Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ