Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εάλω η Πόλις





Αυτό που έμοιαζε απίστευτο πριν μερικούς μήνες πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.
Η νεανική αλλά και «διψασμένη» ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που πολλοί δεν της έδιναν πιθανότητες να προκριθεί ούτε στο TOP-16, επιβλήθηκε με 68-64 της Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final 4 της Euroleague και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν και μπήκαν στο ματς με την... ταμπέλα του αουτσάιντερ, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους «μπλαουγκράνα». Μάλιστα παράλληλα πήραν «εκδίκηση» από τους Καταλανούς για τον χαμένο τελικό στο Παρίσι το 2010.

Μεγάλο παιχνίδι για τους Πειραιώτες, οι οποίοι την Κυριακή στις 21:00 θα διεκδικήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας τους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ.: το πρώτο ήταν το 1997 στη Ρώμη, όταν είχαν νικήσει στον τελικό την Μπαρτσελόνα), πραγματοποίησε ο Βασίλης Σπανούλης.



Ο αρχηγός των Πειραιωτών πήρε πάνω του τα κρίσιμα σουτ και με τρίποντα-«μαχαιριές» για τους Καταλανούς, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους.
Άξιοι συμπαραστάτες του «V-SPAN» ήταν οι Πρίντεζης (14π.), Παπανικολάου (9π.) και Ντόρσεϊ (8π.), οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στη νίκη-πρόκριση των «ερυθρόλευκων». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε την ταυτότητα του Πασκουάλ, κυριαρχόντας πλήρως στην προπονητική... σκακιέρα.



Από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, ο Ναβάρο πέτυχε 18 πόντους, που όμως δεν στάθηκαν αρκετοί για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό για την ομάδα του.

Ο αγώνας

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των Πειραιωτών στο ματς.  Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας άμυνα για... σεμινάριο, υποχρέωσαν σε 6 λάθη την Μπαρτσελόνα -που μάλιστα ήταν αρκετά άστοχη- ενώ με τον Βασίλη Σπανούλη ως… μπροστάρη κατάφεραν να βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο σκορ.
Ο αρχηγός των Πειραιωτών έδειξε με το.. καλησπέρα τις άγριες διαθέσεις του και με τρίποντο έκανε το 3-0 για την ελληνική ομάδα, η οποία μάλιστα έφτασε το σκορ στο 8-0, με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Μάντζαρη και ένα λέι απ του Άντιτς.
Ο Σπανούλης συνέχισε να απειλεί, η Μπαρτσελόνα έψαχνε τα πατήματα της μέσα στο παρκέ και, με τους Ναβάρο, Μάικλ να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, οι Ισπανοί μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο στο -6 (17-11). Με μόλις 2/13 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο, η ομάδα του Πασκουάλ έδειχνε να μην έχει δικαίωμα στην ανατροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ