Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στείλτε λουλούδια στον Προκόπη Παυλόπουλο!






Ο καλπονοθευτικός "εκλογικός νόμος Παυλόπουλου", αποδεικνύεται σήμερα πηγή πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας.

Πρόθεση του τέως υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υποτίθεται, ήταν ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης. Εξ ου και το μπόνους των 50 εδρών, το σούπερ δώρο προς το πρώτο κόμμα. 

Ήθελε, λέει, να αποφευχθεί το κενό εξουσίας, η ακυβερνησία. Και τι πέτυχε; Τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.  

Χάρη στον καλπονοθευτικό νόμο Παυλόπουλου, ο σχηματισμός κυβέρνησης, με τη νέα σύνθεση της Βουλής, καθίσταται σήμερα εξαιρετικά δύσκολος.

Τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτα. Ακόμη και να παραβλέψει κανείς την πρωτοφανή στα χρονικά νοθεία ένα κόμμα (ΝΔ) με ποσοστό μόλις 18,87% να κερδίζει 108 έδρες, περισσότερο δηλαδή από το 1/3 των εδρών, ο καλπονοθευτικός νόμος Παυλόπουλου λύση δεν δίνει. Οι 108 έδρες της Ν.Δ και οι 41 έδρες του ΠΑΣΟΚ δεν δίνουν ούτε οριακή πλειοψηφία. 

Ακόμη και να προέκυπτε όμως κυβέρνηση, τι θα συνέβαινε; Νομιμοποιείται άραγε μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του 18,87%+13,19%=32,06% να κυβερνήσει; Προφανώς όχι.

Άρα; Απάντηση δεν υπάρχει.

Η αιτία έγκειται στο ακόμη πιο τραγικό γεγονός ένας συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων που αθροιστικά συγκεντρώνει ποσοστό 46,66% να μην μπορεί, λόγω του εκλογικού εκτρώματος, να σχηματίσει κυβέρνηση!

Αυτό προκύπτει στο θεωρητική, αλλά όχι εξωπραγματική, περίπτωση που θα ήθελαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά. Ενώ συγκεντρώνουν το 46,66% του εκλογικού σώματος, δεν μπορούν να κυβερνήσουν, καθώς το άθροισμα των εδρών τους δίδει μόνο 145 έδρες.

Ενώ στην πρώτη περίπτωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 32,06%, κερδίζουν 149 έδρες, στη δεύτερη περίπτωση τα τέσσερα κόμματα, με ποσοστό 46,66% συγκεντρώνουν μόλις 145 έδρες.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η εξίσωση Παυλόπουλου δίδει ακυβερνησία. Αυτό δηλαδή που ήθελε να αποτρέψει. Λουλούδια λοιπόν στον κ. Παυλόπουλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ