Η
συχνή κατανάλωση λιπαρών οξέων ωμέγα-3 από διάφορες πηγές, όπως είναι
ψάρια, τα καρύδια και το λάδι σόγιας, μειώνει τον κίνδυνο για
καρδιαγγειακά επεισόδια έως και κατά 60%, όπως τεκμηριώνει μια νέα
έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Αμερικανική Επιθεώρηση
Καρδιολογίας. Η έρευνα επίσης υποστηρίζει
ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνει κάποιος τεράστιες ποσότητες ψαριού για
να το πετύχει. Ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί, η ρέγκα, η
σαρδέλα, ο σολομός, η πέστροφα, συνίσταται να καταναλώνονται δύο φορές
την εβδομάδα. Περίπου 3 με 4 κουταλιές της σούπας καρύδια, πέντε φορές
τη βδομάδα είναι αρκετά για να περιορίσουν από μόνα τους τον κίνδυνο
απόφραξης των Στεφανιαίων Αρτηριών από 25% έως 40%.
Η τακτική επομένως κατανάλωση αυτών των λιπαρών οξέων, των ω-3, μέσα από τα ψάρια και τα καρύδια περιορίζει τον κίνδυνο και δρα καρδιοπροστατευτι
.iator.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου