Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις η Αγκελα Μέρκελ

Βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις η Αγκελα Μέρκελ

Επτά ποσοστιαίες μονάδες έχασε από τον Φεβρουάριο το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Αγκελα Μέρκελ. Σε δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern φαίνεται σημαντική μείωση της διαφοράς με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), μεγάλους νικητές των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Η δημοτικότητα του SPD αυξήθηκε μια ποσοστιαία μονάδα στο 27%. «Η εκλογική καταστροφή ενόχλησε πολλούς από τους υποστηρικτές της CDU», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων Forsa, Μάνφρεντ Γκέλνερ. «Οι ήττες σε εκλογές κρατιδίων συχνά οδηγούν σε τέτοιου είδους πτώση της δημοτικότητας», συμπλήρωσε.
Ο Γκέλνερ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η δημοτικότητα της ίδιας της Μέρκελ έχει πληγεί από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Στην ερώτηση ποιά από τις δύο προτιμάτε μεταξύ της νικήτριας των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Χανελόρε Κραφτ του κόμματος των Πρασίνων και της Μέρκελ, το 48% προτιμάει τη καγκελάριο και μόλις το 29% την κεντροαριστερή αντίπαλό της.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης συνιστά πηγή ανησυχίας για το κόμμα της Μέρκελ. Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα, εμφανίζει την CDU να προηγείται μόλις κατά μια ποσοστιαία μονάδα του SPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ