Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μας απειλεί τώρα και ο Παπαδήμος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

 
Μας απειλεί τώρα και ο Παπαδήμος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"
Τώρα και ο πρώην πρωθυπουργός Λ Παπαδήμος δίνει συνεντεύξεις για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη . Αυτά είπε στο Dow Jones Newswires ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, ενώ θα επηρεαστεί βαθιά και η Ευρωζώνη.
Μπροστά στο φόβο του επόμενου εκλογικού αποτελέσματος έχουν επιστρατευθεί όλες οι δυνάμεις προκειμένου ο Έλληνας να τρομοκρατηθεί και να ψηφίσει και πάλι τα γνωστά και μη εξαιρετέα κόμματα που θα κάνουν την δουλειά των ευρωπαίων.
Ο Λουκάς Παπαδήμος λοιπόν προσπαθώντας να κρατήσει και μια πισινή όπως θα λέγαμε δεν αφήνει την συνέντευξη να πάει χαμένη και τονίζει:
"Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο να υλοποιηθεί και δεν είναι το επιθυμητό για την Ελλάδα ή για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας", δηλώνει ο κ. Παπαδήμος μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Εκφράζει ταυτόχρονα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην έχει γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος από όλους στην Ελλάδα.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αποτελείται από δύο μέρη: η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσον ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος", δηλώνει ο κ. Παπαδήμος.

"Συμμερίζομαι την άποψη ότι στην περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας με έξοδο από το ευρώ, οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη - το χρηματοοικονομικό σύστημα και την πραγματική οικονομία - θα είναι πολύ μεγάλες και τα κόστη σημαντικά και εκτεταμένα - επηρεάζοντας επίσης τις οικονομίες και εκτός της Ευρωζώνη", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ