Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων στη Βοιωτία



Διακυμάνσεις παρουσίασαν τα ποσοστά των κομμάτων στους 6 δήμους της  Βοιωτίας, που μπορούν να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα , κυρίως για τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά στους δήμους Θήβας και Τανάγρας,  που είναι μιά μεγάλη βιομηχανική περιοχή με πολλούς μετανάστες.
Αναλυτικά:
Ο  ΣΥΡΙΖΑ  διατήρησε την πρωτιά σε όλους τους δήμους, πλην του Δ. Τανάγρας, που πήρε ποσοστό 14,51% και είναι τέταρτο κόμμα. Το υψηλότερο ποσοστό έλαβε στο Δ. Λεβαδέων 23,11%.
Η  ΝΔ έχει το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. Ορχομενού 18,42% και το μικρότερο στο Δ. Θηβαίων 11,95%.
Για το  ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο ποσοστό του είναι στο Δ. Ορχομενού 15,52% και το χαμηλοτερο στο Δ. Τανάγρας 10,03%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναδείχθηκαν το πρώτο κόμμα στο Δ. Τανάγρας, τόπο καταγωγής του Γ.Γ του κόμματος Μ. Γιαννάκη, απέσπασε ποσοστό 15,4%. το χαμηλότερο ποσοστό έλαβε στο Δ. Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας 7,40%.
Γι ατο ΚΚΕ το μεγαλύτερο ποσοστό είναι  στο Δ. Λεβαδέων 10,72% και το μικρότερο στο Δ. ΔΑΑ 6,16%.
Η Χρυσή Αυγή ήρθε δεύτερο κόμμα στο Δ. Τανάγρας με 15,21%,  ενώ  το χαμηλότερο ποσοστό κατέγραψε στο Δ. Λεβαδέων 4,18%.
Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. Λεβαδέων 7,50% και το χαμηλότερο στο Δ. Ορχομενού 4,79%.
Στη Βοιωτία η Δημοκρατική Συμμαχία ξεπέρασε το φράγμα το 3% , λαμβάνοντας ποσοστό 3,28%. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η υποψηφιότητα του αραχωβίτη δικηγόρου Γ. Ανδρέου, εξ ου και το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. ΔΑΑ 8,17%. Πάνω από το 3% ήταν τα ποσοστά και στους δήμους Αλιάρτου 3,05%, Λεβαδέων 3,28% και Τανάγρας 3,69%.
Όσον αφορά το ΛΑΟΣ,  μόνο στο Δ. Θηβαίων ξεπέρασε το όριο του 3% και έφθασε στο 3,48%, ποσοστό που εξηγείται από την υποψηφιότητα της πρώην πολιτευτού της Ν.Δ Σωτηρίας  Μαυράκη.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ