Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κορίτσια ο Μπέκαμ (αύριο) στην Αθήνα!

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για να δώσει το παρόν στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο, που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 7 το απόγευμα.

Ο άγγλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Γκάλαξι θα συνοδεύει μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, τον επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας και πρόεδρο της ολυμπιακής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόου.

Νωρίτερα, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης θα επισκεφθεί κάποια σχολεία στην Αθήνα.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζεται με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου στις 27 Ιουλίου θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Η φλόγα διέσχισε όλες αυτές τις ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα αφήσει την Ακρόπολη και θα μεταφερθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Στη τελετή παράδοσης θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων του 2008.

Οι δύο παλιοί πρωταθλητές θα παραλάβουν το ιερό φως κατά σειρά από τους: Χριστίνα Γιαζιτζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Βασίλη Τσολακίδη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην πριγκίπισσα Άννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Βρετανία και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου ενώ αμέσως μετά τη παράδοση θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα την Παρασκευή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, έχει ως εξής:

18:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων
18:50 Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου
18:55 Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
19:00 Ολυμπιακός Ύμνος
Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
Άφιξη Λαμπαδηδρόμων – Αφή βωμού
Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου
Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε
Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας
Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας
20:00 Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ