Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Paris Match: ''Τσίπρας, ο άνθρωπος που τρομάζει την Ευρώπη''

Στο γαλλικό περιοδικό ''Paris Match'' έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου ο 37χρονος πολιτικός βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και κάθε του δήλωση απασχολεί εντός και εκτός της χώρας.
Στο δημοσίευμα με τίτλο ''Ο άνθρωπος που τρομάζει την Ευρώπη'', ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι ''Η Ελλάδα βρέθηκε άδικα στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας των τραγικών λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων''.
''Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μίας κρίσης του συστήματος, μίας κρίσης του υπάρχοντος μοντέλου οικονομίας της αγοράς. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα'' προσθέτει ο Τσίπρας.
''Ο ελληνικός λαός υπέστη τις χείριστες θεραπείες. Γίναμε τα πειραματόζωα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Οι μεγάλες χώρες βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας''.
''Αν η συνταγή λειτουργήσει σε μας, τα πειραματόζωα, θα εξάγουμε τη συνταγή για να την εφαρμόσουμε σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Αν αποτύχει, τόσο το χειρότερο για τους Έλληνες'' απαντά ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αποτελεί απόδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Ο δημοσιογράφος επικεντρώνεται στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και διερωτάται αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μήπως η ακροδεξιά κερδίσει περισσότερο έδαφος στις επόμενες εκλογές.
''Το ποσοστό των νεοναζί, μας εξέπληξε όλους, αλλά δεν πρόκειται παρά για έκφραση μιας μεγάλης δυσανασχέτησης της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν μια ψήφος κατά της πολιτικής''.
''Πολύς κόσμος δεν κατάλαβε τι κρυβόταν πραγματικά πίσω από τα λαϊκίστικα σλόγκαν. Τώρα που οι εκλογείς ανακαλύπτουν ποιοι είναι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι, πιστεύω ότι θα τους ψηφίσουν πολύ λιγότεροι'' συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ