Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φιλί ζωής στην ΕΑΒ από την Rolls Royce!

Η εκ νέου επιλογή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) από την εταιρεία Rolls-Royce, ως Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Συντήρησης (Authorised Maintenance Center – AMC) για τους αεροκινητήρες....

 Τ56 για την επόμενη δεκαετία, αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για την ελληνική εταιρία που έρχεται εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Με τον τρόπο αυτό η Rolls-Royce αναγνώρισε την ως σήμερα δουλειά της ΕΑΒ και της ανανέωσε την εμπιστοσύνη της με μία 10ετή συμφωνία, βάσει της οποίας η ελληνική εταιρεία εξουσιοδοτείται να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες επιθεωρήσεων και επισκευών στους κινητήρες Τ56, τόσο στρατιωτικών όσο και πολιτικών αεροσκαφών, προσελκύοντας έτσι φόρτο από τη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, καθώς διατηρείται ως το μοναδικό παρόμιο κέντρο στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο λειτουργούν περίπου 6.500 κινητήρες Τ56 πάνω σε αεροσκάφη, όπως το μεταφορικό C-130 Hercules και το ανθυποβρυχιακής συνεργασίας P-3 Orion, και βρίσκεται σε παραγωγή τα τελευταία 58 χρόνια, κρατώντας το ρεκόρ του «μακροβιότερου» σε συνεχή παραγωγή κινητήρα turboprop, έχοντας κατασκευαστεί συνολικά σε 16.500 μονάδες. Ο Τ56 χρησιμοποιείται σε στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη σε 70 χώρες στον κόσμο, φθάνοντας τις 225 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας.

Για τη σημερινή συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Η νέα 10ετής συμφωνία καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Rolls-Royce στην τεχνολογική υπεροχή της ΕΑΒ. Η εταιρεία μας αποτελεί ‘one-stop-shop’ για τα αεροσκάφη C-130 που χρησιμοποιούν τους κινητήρες Τ56 και, με τη συμφωνία αυτή, διατηρεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές προοπτικές και επιτυγχάνοντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ