Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«Πράσινο» σε τρεις μεταγραφές-Με 16 ομάδες η Σούπερ Λιγκ


«Πράσινο» σε τρεις μεταγραφέςΜε απόφασή της η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας προχώρησε σε τροποποίηση των ποινών για τις έξι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν την αδειοδότηση, δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάνουν τρεις μεταγραφές ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας και εθνικότητας. Στα 24 έτη το όριο για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές από τα 22 που ήταν πριν.
Σε νέα ελάφρυνση των ποινών φαίνεται πως προχώρησε  η Σούπερ Λίγκα για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ. Στη Γ.Σ της διοργανώτριας αρχής αποφασίστηκε να επιτραπεί στις έξι ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και στην ΑΕΚ, να κάνουν τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις ποδοσφαιριστών χωρίς να υπάρχει κάποια απαγόρευση ως προς την ηλικία ή την εθνικότητα. Στο θέμα απόκτησης γηγενών παικτών, αποφασίστηκε το όριο ηλικίας να ανέβει από τα 22 έτη και να πάει στα 24 δίνοντας έτσι το δικαίωμα στις ομάδες να μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερους Έλληνες αλλά και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να βρουν πιο εύκολα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Τέλος, υπήρξε νέα τροποποίηση σχετικά με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου οι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν θα μπορούν να κάνουν απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών κάτω των 24. Παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν έναν Έλληνα παίκτη ανεξαρτήτου ηλικίας ή να ανανεώσουν το συμβόλαιό του.

Με 16 ομάδες η Σούπερ Λιγκ


Η απόφαση είναι πλέον οριστική και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί του χρόνου με τη συμμετοχή 16 ομάδων και όχι 19 όπως προτάθηκε και εν τέλει απορρίφθηκε καθώς δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνταν. Κατά ψήφισε η ΑΕΚ.
Με τη συμμετοχή 16 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα 2012/13 της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας των ομάδων μετά την πρόταση των Εργοτέλη, Παναιτωλικού και Δόξα Δράμας για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 19 ομάδων, γεγονός που θα σήμαινε τον μη υποβιβασμό τους. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες στο θέμα των ψήφων, επτά από τις ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης(Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, ΟΦΗ, ΠΑΟ, Λεβαδειακός), έξι κατά(ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, Ατρόμητος) ενώ οι Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα έδωσαν λευκή ψήφο. Να υπενθυμίσουμε ότι για να προχωρήσει αυτή η πρόταση, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να συγκεντρωθούν εννέα ψήφοι
 Δημήτρης Σκαρτσιούνης 
 aekvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ