Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σε δύο εβδομάδες επέστρεψαν 2 δις ευρώ!


Κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο τραπεζικό σύστημα, παρά τις αρρυθμίες και τις κακοτοπιές στην προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Η ανάκαμψη στο μέτωπο των καταθέσεων έρχεται μετά πολλές εβδομάδες έντονων πιέσεων και εκροών.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, η δημιουργία και μόνο προϋποθέσεων και προσδοκιών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης ήταν ικανή για να τερματίσει την αιμορραγία στις καταθέσεις. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών τραπεζών, οι εκροές καταθέσεων από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου ξεπέρασαν τα 12 δισ. ευρώ.

Όπως εκτιμούν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου περί τα 3–4 δισ. ευρώ καταθέσεις αποχώρησαν από το σύστημα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων «έφυγε» την εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, τον περασμένο Μάιο, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, της ανασφάλειας και της διάχυτης αβεβαιότητας για την έκβαση της κρίσης, περισσότερα από 7 δισ. ευρώ «σηκώθηκαν» από το τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ