Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κλείνει κι άλλα συμβόλαια στο κριθάρι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία


Από έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα πειραματικής καλλιέργειας παράχθησαν 100.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.Στον πενταπλασιασμό των εκτάσεων συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού προχωράει από την ερχόμενη κιόλας καλλιεργητική περίοδο η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύοντας μάλιστα να καλύψει μεσοπρόθεσμα το 100% των αναγκών της σε πρώτη ύλη από την εγχώρια παραγωγή.
Από έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα πειραματικής καλλιέργειας παράχθησαν 100.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.
Η επέκταση του προγράμματος ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία που παράγει τη γνωστή μπίρα Fix Hellas μετά την επιτυχία της πρώτης και πειραματικής φάσης του προγράμματος που ολοκληρώθηκε εντός του μήνα.
Συγκεκριμένα, στα μέσα Ιουνίου, έξι μήνες μετά την έναρξη της πειραματικής καλλιέργειας δύο διαφορετικών ποικιλιών κριθαριού (που, βάσει κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας) σε μια έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος θερισμός. Το αποτέλεσμα, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας. Αναπόσπαστα κομμάτια της διαδικασίας ήταν η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων, η συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους, καθώς και η συνεχής συμβουλευτική υποστήριξη των καλλιεργητών -από την προετοιμασία και καταλληλότητα του χώματος πριν την σπορά έως και τον τελικό καρπό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την πορεία οι αγρότες υπό την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδεύθηκαν ως προς την ορθή διαδικασία καλλιέργειας των χωραφιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό χρήσης φυτοφαρμάκων.
«Πατώντας» πάνω στην εμπειρία και τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εντατικοποιεί τώρα το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού ενόψει της σποράς του Οκτωβρίου, θέτοντας πλέον ως στόχο των πενταπλασιασμό τον καλλιεργούμενων εκτάσεων, αρχικά σε Βοιωτία και Εύβοια. Μεσοπρόθεσμα, όπως προαναφέραμε, προγραμματίζεται η σταδιακή κάλυψη του 100% των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Γιάννης Χήτος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου θέρους αλλά και στην ευρύτερη φιλοσοφία του διέπει το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας δήλωσε σχετικά: « Η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας όπλισε με περισσότερο πείσμα και αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θέλαμε να πετύχει το πρόγραμμα, καθώς η επιτυχία του ισοδυναμούσε με μία μικρή ανάσα στον έλληνα γεωργό. Για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία που «χτυπά» με ελληνική καρδιά, η ουσιαστική στήριξη στον έλληνα παραγωγό σήμερα είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ