Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η εκδίκηση του Νότου




Εκδίκηση για όλο τον μεσογειακό Νότο πήρε η Ιταλία, νικώντας με 2-1 τη Γερμανία, στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2012, που συνέπεσε με την ημέρα της μεγάλης σύγκρουσης στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ του μετώπου των Νοτίων με τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Η «σκουάντρα ατζούρα», κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε των «πάντσερ» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρσοβίας, κι έτσι πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα αναμετρηθεί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τρόπαιου με αντίπαλο την Ισπανία.
Μεγάλος πρωταγωνιστής στον αποψινό ημιτελικό για τους Ιταλούς, που αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να… πεθάνουν, ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο επιθετικός της Σίτι, με κεφαλιά στο 20΄και με μία… βολίδα έξω από την περιοχή στο 36', άνοιξε διάπλατα για τους «ατζούρι» τον δρόμο της πρόκρισης για τον τελικό της 1ης Ιουλίου.

Το μόνο που κατάφερε η Γερμανία ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζίλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Κίτρινες: Τιάγκο Μότα, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ (71΄ Μίλερ), Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Ποντόλσκι (46΄ Ρόις), Γκόμεζ (46΄ Κλόζε)

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (64΄ Μοντολίβο), Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι (70΄ Ντι Νατάλε), Κασάνο (58΄ Ντιαμάντι)
Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ «ΠΑΝΤΣΕΡ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ